AcasăDezvaluiriAncheteDGSE a pierdut controlul SIE!

DGSE a pierdut controlul SIE!

Simbolul ipoteticului ”control parlamentar” asupra serviciilor secrete exercitat conform prerogativelor constituționale rămâne, fără putință de tăgadă, Georgian Pop. Cu tot cu celebra imagine în care ”ghiocelul” Georgian Pop, pe atunci președintele Comisiei parlamentare de control al Serviciului Român de Informații rămâne cu mâna întinsă în fața unui George Maior care îi întoarce sictirit spatele. Fără să îl trateze nici măcar cu o privire….

Pace și prietenie Nicu Fălcoi îi lasă locul lui Mihai Weber

Ce este drept, a trecut ceva vreme de atunci. Însă raportul forțelor între serviciile secrete românești și politicienii din comisiile parlamentare de control al acestora este neschimbat… Cu singura deosebire că politicienii care se înghesuie la coada de la intrarea în comisiile parlamentare de control a SRI sau SIE se legendează acum ca fiind ”acoperiții” serviciilor secrete străine! În timp ce în trecut se dădeau ”doar” ofițeri ai serviciilor noastre secrete…

Pleacă Fălcoi…

Astfel că, pe vremea când încă visau cu ochii deschiși că bătrânii combinatori ai sistemului le vor permite să se înfrupte și ei din ”bunătățile” bugetare de la masa Puterii, capii USR-ului girau tacit legendarea lor ca fiind ”mâna cea lungă” a DGSE-ului francez. Numai că, uite că DGSE și-a luat cu totul mâna de pe ei.

Georgian Pop nu a reușit să îl controleze pe George Maior nici măcar la strânsul mâinii

Calculele serviciului de informații externe al Franței fiind cu mult mai pragmatice decât își închipuiau creațiile politice ale ”partidului anti – sistem”. Și uite cum, ”în urma schimbării majorității parlamentare în urma formării coaliției de guvernare PNL – PSD – UDMR, deputatul USR, Nicu Fălcoi va fi schimbat din funcția de președinte al Comisiei Parlamentare speciale pentru controlul activității Serviciului de Informații Externe”.

Vine Weber…

Iar pentru liniștea inițiaților sistemului, noul algoritm politic va duce la înlocuirea useristului Nicu Fălcoi cu pesedistul Mihai Weber. Posesorul mai multor ”bagaje” controversate pe persoană fizică… Și care astfel chiar nu are cum să iasă din ”rutina” parlamentară în care Weber este ”înțepenit” de atâta amar de vreme…

author avatar
Catalin Tache
4.624 afisari

2 COMENTARII

  1. sachimbare dupa pierderi imense . trebuie urgent des paducherea de useristi din toate cotloanele pe unde s-au aciuat .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger