AcasăDezvaluiriAncheteDGIA, cumpărată de GRU! Plata s-a făcut în martie, în Rusia!

DGIA, cumpărată de GRU! Plata s-a făcut în martie, în Rusia!

Oare Hăpău le-o spune și partenerilor străini de episodul de la Moscova?

Arestarea generalului Iulian ”Cristi” Gherghe aproape că nici nu mai contează în finalizarea ”puzzle”-ului contrainformativ al halucinantelor vulnerabilități la adresa securității naționale din cadrul Direcției Generale de Informații a Armatei. Poate doar așa, ca punct de referință pentru nivelul la care a ajuns calicia oamenilor lui Marian Hăpău. Pentru că, dacă un singur om, fie el și general de contrainformații a putut să își tragă într-o singură zi suma de  179.470 dolari din fondurile operative ale DGIA, atunci chiar că propunerea de ARV – Acord de Recunoaștere a Vinovăției- venită din partea acestuia merită luată în seamă!

Năsui îi tulbură apele lui Ciucă la ROMARM

Mai ales că astfel, până când experții vor stabili dacă semnătura generalului Hăpău, cu care Gherghe și șoferul acestuia s-au prezentat la o filială a BCR pentru a ridica conform ”procedurii speciale avizate de BNR” suma de 179. 470 USD într-o singură tranșă s-ar putea afla adevărul despre cealaltă tranșă. Cea de 480.000 dolari… Și despre care, la o adică, generalul Gherghe ar putea oferi ”indicii temeinice” despre cum a înmânat-o la ”next level”…

Până atunci însă, iată că iese la iveală poate cel mai ”murdar secret” al generalului Marian Hăpău și al Direcției de Contrainformații Militare și Securitate Militară, DCiSM. Adică exact singura structură din România care are prevăzută expres în fișa postului contracararea operațiunilor Informațiilor Militare rusești – GRU în țara noastră. Iar după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, tocmai DCiSM și generalul Hăpău au reușit să blocheze până acum semnarea ”contractului corvetelor” cu compania câștigătoare a licitației internaționale, Naval Group. Prin ridicarea unor ”suspiciuni rezonabile” privind ”apropierea” francezilor de oamenii lui Putin de la GRU! Totul pentru ca, după cum campania de dezvăluiri a ”NAȚIONAL” a indicat-o până acum, ”beneficiarul final”al contractului de care depinde chiar securitatea statului român la Marea Neagră să fie Damen. Compania olandeză la a cărei timonă a fost ”plantat” imediat după venirea lui Nicolae Ionel Ciucă la conducerea Ministerului Apărării Naționale nimeni altul decât predecesorul lui Hăpău la comanda DGIA, generalul Gheorghe Savu. Deci, DGIA și-a pus în joc reputația de structură de elită a sistemului și practic de ultima linie de apărare a statului român împotriva GRU prin susținerea variantei de lucru a necesității strategice a ”deturnării” contractului corvetelor de la Naval Group către Damen Schelde Naval Shipbuilding BV! Cu tot cu intoxicarea profesionistă a factorilor decidenți politici cum că ”francezii ar fi cu rușii”.

Ceea ce, chiar pentru o țară în care prea mulți dintre ”patrioții” sistemului habar nu au să intoneze barem a doua strofă a imnului național este totuși prea mult! După cum o demonstrează un recent eveniment petrecut chiar în luna martie, în Federația Rusă. Acolo unde o operațiune ”de specialitate” derulată sub acoperirea GRU a fost sponsorizată de către … Damen! Compania olandeză ale cărei operațiuni din România sunt conduse de către chiar fostul șef al DGIA și camarad al ministrului Ciucă, generalul Gheorghe Savu! Astfel că rapoartele contrainformative ale DCiSM – DGIA duc mai degrabă a bancuri de la Radio Erevan. Dacă nu direct a acte de trădare națională… Și subjugarea DGIA de către GRU!

CCR, Mușat și contractul corvetelor!

După cum dezvăluiam zilele trecute, vechea gardă din servicii moare, dar nu se predă! Cel mai relevant exemplu fiind cel al ”Frăției Generalilor” din DGIA. Structură unde s-a deschis practic șampania odată cu pronunțarea deciziei Curții Supreme din 8 aprilie. Cea prin care se accepta sesizarea Curții Constituționale a României în urma acțiunii privind ”neconstituționalitatea” licitației internaționale de achiziție a corvetelor multirol pentru Marina Militară română! Au făcut-o, însă, prea devreme… Pentru că vorbim de dosarul format la ÎCCJ în 28.10.2020, data inițială a acestuia fiind cea de 09.07.2019. Materia juridică din care face parte fiind cea de ”contencios administrativ și fiscal”. Excepția de neconstituționalitate ridicată de către reclamantul Damen Schelde Naval Shipbuilding BV fiind judecată de Secția de Contencios Administrativ și Fiscal în faza de recurs de către Completul nr. 9 NCPC în data de 25.03.2021. Decizia fiind dată în data de 08.04.2021 de către Completul de judecată C9 – AP. Toate aceste amănunte fiind necesare pentru ca nu cumva MApN, Romtehnica, ”avocatul președintelui” Gheorghe Mușat și Damen să fi încurcat cumva dosarele atunci când au crezut că îl apucă pe Dumnezeu de picior odată cu trimiterea sesizării generalului Savu la Curtea Constituțională. Fără a răsfoi măcar prevederile legale precum cea din art.4 (2) : ”Instanța învestită cu fondul litigiului și în fața căreia a fost invocată excepția de nelegalitate, constatând că de actul administrativ cu caracter individual depinde soluționarea pe fond, este competentă să se pronunțe asupra excepției, fie printr-o încheiere interlocutorie, fie prin hotărârea pe care o va pronunța în cauză.

Generalul Gheorghe Savu și avocatul Gheorghe Mușat foto jos apărătorii Damen

În situația în care instanța se pronunță asupra excepției de nelegalitate prin încheiere interlocutorie, aceasta poate fi atacată odată cu fondul”. Sau art.51 (5) : ”În cazul admiterii recursului, instanța de recurs rejudecă, în toate cazurile, litigiul în fond. În vederea respectării principiilor oralității, contradictorialității și dreptului la apărare, soluționarea pe fond a cauzei ca urmare a admiterii plângerii se face de instanța de judecată la un termen distinct, care se stabilește ulterior pronunțării soluției în ceea ce privește plângerea asupra excepției”. Dar uite că ”de ai naibi” nu dăm și Legea de care ar fi trebuit să aibă habar cadrele din birourile Contrainformațiilor Militare a DGIA, în frunte cu chiar soția și cumnatul ministrului Ciucă! Pentru a își justifica barem astfel sporurile operative de care beneficiază, dacă identifică Legea care arată că, ghinion, decizia nu are nicio valoare în cazul contractului corvetelor! Chiar dacă se câștigă și la Curtea Constituțională! Cel mult putând deveni astfel element juridic pentru spețele similare care vor veni. Astfel că totul nu este decât o nouă acțiune de imagine a propagandei. Una pe care olandezii de la Damen, sfătuiți de generalul Savu, vor arunca mulți alți bani, în disperare de cauză. Dar spre încântarea avocatului Gheorghe Mușat, cel aflat la primire, bineînțeles…

Hăpău, ai uitat că ”NAȚIONAL” e citit la Washington?

Șeful DGIA chiar nu are cum dezminți vreodată, nici oficial, dar cu atât mai puțin între patru ochi, că a fost chemat expres la Washington pentru a fi întrebat despre dezvăluirea ”NAȚIONAL” cu privire la ”escapada la Moscova”. La fel cum este greu să dezmintă că nu a știut, din calitatea de șef al DGIA, de evenimentul din luna martie, din Federația Rusă, cu privire la vânzările de armament. ”Congres pe teme de specialitate” organizat sub ”înaltul patronaj” al GRU, prin intermediul Camerei de Comerț și Industrie a Federației Ruse! Și unde principalul sponsor a fost… Damen! Compania care se instalează bine merci cu afaceri în Rusia, în timp ce DGIA informează că ”francezii sunt apropiații lui Putin”! Astfel că, dacă se tot plânge că președintele Iohannis nu îi mai deschide de ceva vreme ”plicurile galbene”, șeful DGIA ar face bine să dea amănunte suplimentare despre această afacere acoperită. Nu de alta, dar altfel o vom face noi! Mai ales că Guvernul de la Praga tocmai ce a expulzat 18 diplomați ruși, sub suspiciunea că ofițeri GRU au aruncat în aer un depozit de muniții al Armatei Cehe!

Ciucă, probleme?! Năsui a ras ROMARM!

”Năsui îi dă peste nas lui Ciucă” titram ”lovitura” din 7 martie. Atunci când dezvăluiam că ministrul Economiei intenționează să ”tulbure apele” ministrului Ciucă din industria de armament. Iar pe 16 aprilie, Ministerul Economiei a anunțat înlocuirea tuturor membrilor Consiliului de Administrație al ROMARM, format de acum înainte din Bogdan Merfea, Vlad Năstase, Carmen Bahrim, Iulian Cristian Simu și Mihail Dan Stan…

author avatar
Catalin Tache