AcasăDezvaluiriAncheteDGIA are PEGASUS! Iohannis, spionat din 9 mai 2019!

DGIA are PEGASUS! Iohannis, spionat din 9 mai 2019!

Iată că valurile produse la vârful sistemului după ”lovitura” din 6 septembrie, cea în care dezvăluiam despre cum ”Ciucă a cerut filaj total la șefii SIE și SRI” iau deja dimensiunile unui adevărat ”tsunami” contrainformativ. Și asta pentru că, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, avertismentul privind folosirea ilegală a tehnicii din dotare în slujba ambiției pe persoană fizică a ministrului Nicolae Ionel Ciucă privind preluarea conducerii Guvernului a produs deja efectele scontate. Numai că, în afară de iritarea oricum vizibilă împotriva obedienției unidirecționate a ministrului Apărării, cei vizați de operațiunea ilegală de monitorizare totală declanșată la ”rugămintea de nerefuzat” a lui Ciucă de către ofițerii acoperiți ai generalului Marian Hăpău știu foarte bine că DGIA și are această capacitate!

Iohannis, la Sibiu, cu șefii guvernelor german și ungar, puternic afectate de scandalul PEGASUS

Pentru că, în pregătirea Summit-ului informal al șefilor statelor membre ale Uniunii Europene care a avut loc în luna mai a anului 2019 la Sibiu – și care a reprezentat, fără putință de tăgadă, apogeul mandatelor prezidențiale ale lui Klaus Iohannis – au fost dispuse măsuri de securitate cu totul excepționale. Astfel că, pentru prima oară în România, Serviciul de Protecție și Pază a fost autorizat în urma unei simple informări introduse, sub nasul lui Oprișor – cel al cărui fiu a fost recuperat de DGIA la Prahova!- la mapa Consiliului Suprem de Apărare a Țării să achiziționeze sistemul de recunoaștere facială. Astfel că, deși summit-ul a avut loc în luna mai a anului 2019, reprezentanți ai Departamentului de Siguranță și Securitate al Consiliului UE au sosit în România încă din 2018. Între 2 și 5 decembrie 2018 acestora fiindu-le prezentat sistemul achiziționat de SPP. Sistem care însă de atunci a rămas la dispoziția generalului Lucian Pahonțu… Ceea ce nu a făcut decât să legendeze și mai mult varianta influenței șefului SPP asupra multor nume grele ale politicii și Justiției, în urma unor astfel de misiuni sub ”acoperire totală” efectuate de ”fantomatica”UM. 0163 L. Mai ales că ”ilegalii” colonelului Păunică dispuneau de acum și de această tehnică revoluționară.

Însă tot în acele zile de la începutul lui decembrie, oficialii europeni prezenți la București au fost ”asigurați” că ”toate posibilele amenințări” la adresa zecilor de lideri de state și organisme internaționale prezenți la Sibiu ”sunt sub controlul total al ofițerilor care formează componenta de securitate română”. Ceea ce se pare însă că nu li s-a mai spus inspectorilor Departamentului de Siguranță și Securitate al Consiliului UE a fost că aceste asigurări se bazează în mare parte și pe achiziția secretă făcută de către Direcția Generală de Informații a Armatei din fondurile operative provenind din comerțul internațional cu armament. Iar dacă SPP-ul lui Pahonțu a defilat barem la vedere cu sistemul de recunoaștere facială, DGIA-ul lui Hăpău a operat astfel din umbra ”PEGASUS”, cel mai performant, dar totodată și cel mai temut program de spionaj din lume!

Generalul Gherghe a plătit lui NSO în Israel?

Acum, răspunsul la această întrebare este binecunoscut la vârful sistemului… Mai ales că acesta și explică în mare măsură ceea ce i s-a întâmplat ulterior directorului general adjunct al Direcției Generale de Informații a Armatei. Mai ales că, după ce ar fi autorizat – dar mai ales plătit! – costurile mai mult decât considerabile ale ”spy-program”-ului PEGASUS din fondurile operative pe care le gestiona, fosta mână dreaptă a generalului Hăpău s-a considerat deja intangibil. Astfel că ar fi umblat din nou și tot mai mult la ”pușculița” cu fondurile operative proprii ale DGIA. Cele care provin strict din afaceri și operațiuni financiare derulate sub acoperire, mai ales în domeniul comerțului internațional cu armament.

Astfel că ”extragerea” generalului Gherghe a devenit o prioritate absolută pentru Hăpău, mai ales după ce sub comanda directorului general al DGIA fusese adusă și lt. col. Maria Cristina Ciucă, nimeni alta decât soția pensionară a actualului ministru al Apărării. Acum, ce este drept, poate că și altor structuri informative le-a surâs la acel moment achiziția programului PEGASUS de la compania israeliană NSO. Cea care însă în contractele în mare secret întocmite în toată lumea începând cu anul 2017 pentru comercizalizarea PEGASUS puneau nu doar clauze de confidențialitate privind ”beneficiarul final” al ”spy software”-ului, dar și modalitatea expresă de ”plată operativă”. Iar cum granzii sistemului s-au codit să depășească această ”linie roșie”, fie și în ciuda slugărniciei evidente a tuturor comisiilor parlamentare de control de până acum, uite că generalul Hăpău este cel care și-a asumat această misiune.

Mai ales că orgoliul exacerbat a lui Klaus Iohannis de a fi ”gazda perfectă” a acestui eveniment la cel mai înalt nivel a făcut din șeful statului ”victima perfectă” a manipulării cu ”contracararea amenințărilor GRU” la Sibiu. Astfel că achiziția fie și mascată a PEGASUS a intrat oarecum în fișa postului DGIA, singura structură românească având în atribuțiile sale legale monitorizarea activității Informațiilor Militare ruse, GRU!

A căzut și WhatsApp, și Signal!

Deci, primul obiectiv ”protejat” de ”PEGASUS”-ul DGIA începând cu 9 mai 2019 a fost chiar Klaus Iohannis! Iar de atunci folosirea acestui spy software dezvoltat de NSO Group a declanșat un adevărat scandal mondial. Mai ales după ce un consorțiu format din 17 organizații media internaționale a publicat un raport privind spionarea cu PEGASUS a sute de jurnaliști considerați ”incomozi” din întreaga lume! Aici excelând chiar guvernul premierului ungar Victor Orban, unul dintre primii clienți europeni ai NSO. Dar și spionarea altor mii de politicieni, șefi de stat și de guverne, activiști pentru drepturile omului și oameni de afaceri. Fiind astfel vorba despre o listă cuprinzând peste 50. 000 de numere de telefon ale celor spionați ani de zile, fără a ști. Și printre care se numără inclusiv Emmanuel Macron, fostul premier francez Edouard Philippe și președintele Consiliului European, Charles Michel, pentru a da doar câteva exemple.

Până și Macron a căzut pe tehnică!

Și chiar dacă inițial Ministerul Federal de Interne al Germaniei și-a exprimat ” îngrijorarea cu privire la capacitățile software-urului, întrucât utilizarea Pegasus permite efectiv preluarea controlului total asupra telefonului mobil al unei persoane, fără știința acesteia”, în cele din urmă Oficiul Federal de Poliție Criminală – BKA a recurs și el la ”spy”-ul israelienilor de la NSO. Cel care poate intercepta fără nicio dificultate inclusiv ”comunicațiile criptate” de pe aplicații tip chat considerate sigure până acum, ca WhatsApp sau Signal! Pentru că este suficient să te conectezi la orice rețea publică sau privată de internet pentru ca transmiterea unui mesaj ”neutru” să îți infecteze telefonul! PEGASUS având capacitatea de a spiona smartphone-urile în timp real, de a înregistra conversații, a citi date despre locație, a ocoli criptarea mesajelor chat și de a activa camera și microfonul, fără ca utilizatorul să își poată da seama!

Ce caută băieții lui Hăpău pe la informale!

SPP-ul lui Pahonțu a luat sistemul de recuoaștere facială, DGIA-ul lui Hăpău pe cel de decriptare WhatsApp

Poate multor inițiați ai sistemului li s-a părut stranie prezența tot mai consistentă a ofițerilor de informații ai DGIA la tot felul de întâlniri informale ale reprezentanților celorlalte structuri ale statului român. Mai ales că DGIA nu doar că nu are ce căuta la astfel de informale, dar să mai și transmită niște rapoarte pe cât de sumare, pe atât de ineficiente operativ, privind ”criminalitatea transfrontalieră       ”. Numai că astfel băieții lui Hăpău pot împușca doi iepuri dintr-o lovitură. Pe de o parte, să poată justifica la o adică folosirea PEGASUS prin furnizarea de informații și altor structuri. Dar mai ales de a se conecta astfel la aceeași rețea de internet, fie ea și securizată, cu ofițerii de legătură ai celorlalte servicii secrete. Cei care, indiferent că sunt de la SIE, SRI, DIPI sau chiar STS ar fi bine să îi întrebe pe ”colegii” de la DGIA cine i-a invitat, ”scopul și durata vizitei” la întâlnirile lor informale strict punctuale…

author avatar
Catalin Tache