AcasăDezvaluiriAncheteDespescu și-a tras a patra stea pentru COVID! A ”șmenuit” Lista lui...

Despescu și-a tras a patra stea pentru COVID! A ”șmenuit” Lista lui Vela!

Bogdan Despescu nu mai are trei, are patru stele!

Profitând că ministrul de Interne se află angrenat pe ultima sută a campaniei electorale, secretarul de stat Bogdan Despescu și-a văzut visul cu ochii. Astfel că a reușit cu un exces de zel ce rămâne de verificat să își îndeplinească singur dorința sa arzătoare, pe care o dezvăluiam încă din 9 februarie, atunci când titram ” Despescu, a patra stea pentru coronavirus”! Numai că date fiind apele încă tulburi ale gestionării pandemiei la acel moment, de Ziua Poliției nu s-au mai făcut avansările pe care se baza Bogdan Despescu.

Cel care iată însă că pe data 26 noiembrie a reușit o manevră prin care pur și simplu a ”șmenuit” lista inițială cu avansările din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, cu toate că aceasta apucase deja să fie în prealabil avizată de Marcel Vela. Și uite cum lista trimisă la Palatul Cotroceni pentru ca președintele Klaus Iohannis să semneze decretele prezidențiale în chiar aceste zile libere este deschisă de nimeni altul decât de Bogdan Despescu! Cel care astfel urmează să primească a patra stea de chestor, în plin ”platou” al pandemiei! Singura justificare posibilă pentru ”ploaia de stele” fiind că Bogdan Despescu o fi gestionat ”la excepțional” lupta cu COVID 19 și nu știm noi!

Avem lista chestorilor MAI!

Minoiu, Ionescu, Uzlău, Andruș, Lunescu, Dragnea, Glugă sunt doar câteva dintre numele trecute pe lista lui Despescu, cea care în cele din urmă a și fost trimisă către Administrația Prezidențială. Iar pe lista intrată în posesia noastră se regăsesc nume mai mult sau mai puțin cunoscute până și inițaților sistemului, în frunte cu chiar consăteanul și omul său de casă, directorul Direcției Generale de Management Resurse Umane. Promovare asumată cu toate că DNA a cercetat dosarul privind firma de familie prin care soția chestorului Valentin Minoiu ar vinde materiale sanitare la structurile Ministerului de Interne! Și cu toate eforturile șefului Corpului de control al ministrului, Tiberiu Gălățeanu, de a ”închide” dosarul care încurca planurile lui Despescu, uite că totuși o ”copie” s-ar putea să se mai fi păstrat prin altă parte! Dar și Marius Dragnea, șeful Direcției de Logistică din Poliția Română, prietenii știu foarte bine de ce ”Logistica e cu noi”! Urmează veteranul Rinu Lunescu, Liviu Uzlău de la IGJR, Eduard Ionescu de Direcția de Informare și Relații Publice, care de această dată i-a luat fața colegului Marius Tache, Cătălin Andruș cel împuternicit la ”focarul” de nemulțumiri de la Academia de Poliție sau șeful IPJ Constanța, Constantin Adrian Glugă, omul chestorului Liviu Vasilescu.

Atac raider la DIPI!

Cât mai înghite ministrul Vela aroganțele lui Despescu?

”Despescu îl face pe Vela ca să îi ia locul” titram încă din 12 iulie! Numai că pasivitatea ministrului de Interne s-ar putea acum să îl coste scump pe acesta. Mai ales că Marcel Vela trebuie să facă față și atacurilor colegului de partid, Ionel Dancă. Dar și ale lui Dragoș Tudorache, cel pentru care Dacian Cioloș insistă să revină în fruntea MAI, ca și condiție obligatorie pentru intrarea USR – PLUS la guvernare. Iar acum, după cum susțin sursele noastre, cu sprijinul puternicilor săi susținători pe axa Mihai Daraban – Nicolae Ionel Ciucă – Ion Oprișor, Bogdan Despescu ar putea forța trecerea la ”next level” al ambițiosului său plan. Pe care, culmea, îl pune în practică tocmai sub ochii neputincioși ai lui Marcel Vela. Și anume să se pensioneze, după modelul generalului Ciucă, pentru a putea reveni în Guvern ca și politician, dar chiar în fruntea MAI de data asta! Astfel că Bogdan Despescu tocmai ce a lansat un veritabil ”atac raider” împotriva Direcției de Informații și Protecție Internă, Tiberiu Gălățeanu având misiunea operativă de a se agăța de orice ar putea ajuta la ”destructurarea” definitivă a serviciului secret al Internelor. Pentru ca astfel să se pună bine și cu Dragoș Tudorache, dușmanul de moarte al ”Doi ș un sfert”, în cazul în care USR – PLUS ar primi totuși Internele. Dar încercarea de a pune în genunci DIPI ar putea fi forțată și de panica secretarului de stat cu privire la iminența ”detonării” unor scandaluri de pe ”plaiuri buzoiene”, dar și a unor controversate certificate medicale… Mai ales că astfel ar ”închide și cercul” fondurilor mai mult sau mai puțin operative… Pentru că nu trebuie uitat că tot Bogdan Despescu gestionează și repartizează și tot bugetul MAI pe Titlul 13 – Investiții, notele informative intrate în posesia noastră arătând foarte clar către cine a fost direcționat ”grosul banilor”. Plus că tot atsfel s-ar putea încerca și ascunderea crizei cumplite de după îndepărtarea ”creierului” Paul Zai, cel a cărui echipă reușise o fructuoasă gestionare și mai ales atragerea fondurilor europene. La fel cum mazilirea fostului director general Dan Trucă de către același Valentin Minoiu nu a făcut decât să adâncească și mai mult criza de specialiști cu care se confruntă MAI-ul.

author avatar
Catalin Tache
10.457 afisari

23 COMENTARII

  1. Tache,de ce ești Lache? Ți ai luat anul trecut a doua stea?cate vrei,una după alta????

  2. ROMANIA ARE REMINISCENTE FARAONICE SI FANARIOTE CU JUSTITIE FACUTA DE GAINARI ORDINARI………

  3. Avem multi Generali in Politia Romana DAR si mai multe dosare complexe de crime oribile care zac in sertarele IGPR,fara implicare analizare fiind lasate slujbasilor cu salarii mici.Ce fac acesti GENERALI ,Politica ?Da stim si noi dar sa i plateasca POLITICUL La o parte din ei sa le fie rusine ca poarta acest grad onorabil si se numesc POLITISTI.

  4. DESPESCU un handicapat nu a făcut nimic. Profesional ZERO, cu asemenea oameni nu evoluează România, un fovorizat, de PSD prin Ciolacu și de PNL Oprișor.
    Oameni buni nu mai promovați astfel de Nulități, nu aduc plusvalocare ci numai prostie.

  5. Politia romana este formata din logistic resurse umage financiar si tot felul de structuri neoperative. avansarile astea sunt doar pe interese.

  6. CINE ESTE ADEVARATUL SEF AL MAFIEI DE LA PERMISE AUTO SUCEAVA? CA FARA POLITIE, POLITICIENI SI MAGISTRATI IMPLICATI, NU SE IAU GALETI DE BANI SI SE MAI SI ASCUND IN SEDIUL POLITIEI. .CINE ERA VAMESUL CARE ISI LUA PARTEA LEULUI DIN AFACEREA ASTA? CA OAMENII NU TINEAU BANII LA SERVICIU..
    II LUAU SI EI ACASICA, DACA ERAU SA FIE AI LOR DE PAPICA, MASINUTE SI LAPTIC…DAR CINEVA II RECOLTA DE ACOLO….

  7. Pai mișcă ceva acolo fara acordul celui care a trimis muncitori pe timpul starii de urgentă în Germania la sparanghel?

  8. Jigodia asta Despescu e abonat la grade Ia vezi dospitule ca tot asa de lacom dupa marire era si generalul ,,IZMANA”,si el un ipocrit lingau ca tine Ce dracu te crezi ,mare erou Siktir scarba !

    • Alupigus, anonimule! Te bagi și tu în seama, probabil complexul de inferioritate te face sa te ascunzi asa întrucât acasă cu siguranță ai locul tău pe preșul de la întrare.

  9. Toti obedientii psd si-au dat stele inainte de alegeri, pentru ca dupa era mai greu!!! Vom vedea dupa alegeri cati din acesti instelati vor mai ramane in functii si cati vor deveni pensionari!!!!

  10. Bine mai Tachita, în general ești băiat bun și câteodată le mai și nimerești, tot respectul, din acest motiv citesc, dar acum ești ridicol. Chiar asa de prosti ne crezi de sugerezi ca Vela sa aplecat să-și lege șireturile iar Despescu pe la spate, în ipocrizia lui sa trecut repede pe lista sa fie făcut chestorr? Mai, fii om serios..

  11. Doamme ajuta.
    Acum jupanu poate bate cuba cu maresalu.
    Cred ca invidiosi precum domnu Hoarna nu pot dormi noaptea de ciuda.

  12. O poezie a marelui pasoptist roman Vasile Alecsandri menita sa ne imbarbateze oleaca .
    Drum bun, drum bun, toba bate, drum bun, bravi români, ura!
    Cu sacul legat în spate, cu armele-n mâini, ura!
    Fie zi cu soare fie cerul noros,
    Fie ploi, ninsoare fie, noi mergem voios, drum bun!

    Drum bun, drum bun, toba bate, drum bun, bravi români, ura!
    Cu sacul legat în spate, cu armele-n mâini, ura!
    Steagul să lucească Steagul ??, pentru el trăim,
    Țara să-nflorească țara, pentru ea murim, drum bun!

    Drum bun, drum bun, toba bate, drum bun, bravi români, ura!
    Cu sacul legat în spate, cu armele-n mâini, ura!
    Fie la parade, fie la război,
    Toți într-o grămadă, veseli mergem noi, drum bun!
    Drum bun, drum bun, toba bate, drum bun, bravi români, ura!
    Cu sacul legat în spate, cu armele-n mâini, ura!
    Hai cu Domnul sfântul, haideți peste Prut!
    Să păzim pământul, care l-am avut, drum bun!

    Drum bun, drum bun, toba bate, drum bun, bravi români, ura!
    Cu sacul legat în spate, cu armele-n mâini, ura!
    Pentru România, oricare ostaș,
    De-acum va să fie, Lui Traian urmaș, drum bun!
    Drum bun, drum bun, toba bate, drum bun, bravi români, ura!
    Cu sacul legat în spate, cu armele-n mâini, ura!
    Astfel e pe lume, românașul meu!
    Falnic cu-al său nume și brav ca un leu, drum bun!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger