Cauta

Despescu, jos laba de pe ”Doi ș’un sfert”!

”Chestorul Marius Haientz Patriche, cel care încă se crede creierul serviciului secret al MAI, poate chiar are habar totuși și de strania coincidență ca vineri, pe 11 decembrie, să fie scoase la concurs două importante funcții de conducere, tocmai la DIPI și DGA! Doar coincidență…? Când se scot pe șestache funcții de conducere la concurs doar la DIPI și DGA? În timp ce mii de polițiști continuă să fie doar desemnați pe funcții, pierzând bani, fără ca să se organizeze concursuri transparente pentru ocuparea respectivelor funcții? Hai, brea nea Haientz, că prea e ca la țară parcă”… dezvăluiam pe 13 decembrie.

Bogdan Despescu vrea să își subordoneze spionii DIPI și acoperiții DGA

Numai că, pe 15 decembrie, aproape că nu a mai fost ”organ de presă” care să nu ”bubuie” pe ”exclusivitate”, ”din informațiile noastre” sau ”după cum susțin sursele noastre” că vor fi organizate concursuri pentru ocuparea unor funcții de conducere la nivelul DIPI și DGA! Simplă ”ciordeală”? Nu, pentru că atunci nu ne-am fi obosit să ne mai autosesizăm cu pivire la această ”fumigenă operativă” pusă la punct de oamenii secretarului de stat Bogdan Despescu. Chestorul cu patru stele – asta dacă nu s-o fi făcut cumva mareșal între timp!- care, după cum dezvăluiam pe 13 decembrie, încerca astfel un ”atac raider” de preluare a ”ochiului și timpanului” Ministerului Afacerilor Interne prin intermediul adjunctului DIPI, Marius Haientz Patriche. Cel care astfel, prin intremediul noului ”stăpân al căsuțelor” din MAI, consăteanul lui Despescu, Valentin Minoiu, ar fi urmat să își arate recunoștința față de steaua de chestor recent primită la insistențele secretarului de stat. Ca și Minoiu, de altfel, ce-i drept… Și uite cum ”colegii”nu doar că preiau pe 15 fiecare pe ”exclusivitatea lui” informația despre organizarea celor două controversate concursuri de la vârful DIPI și DGA, dar le și ”împachetează” în nenumărate elemente tehnice privind condițiile de organizare a acestora. În speranța deșartă de a se mai îndrepta astfel ce este de îndreptat după ”lovitura” din 13 decembrie, de parcă ar fi vorba de cele mai transparente concursuri organizate vreodată în ograda Ministerului Afacerilor Interne!

Haientz Patriche, ”Regele ORNISS”!

De prea multă vreme, în ”viesparul” Ministerului Afacerilor Interne orice carieră se raportează la ”recomandarea” făcută de DIPI pentru primirea sau nu a obligatoirului aviz ORNISS. Recomandare pentru care nimeni, sub nicio formă, nu este obligat să dea niciodată nici cea mai mică explicație, chiar dacă și MAI-ul pierde procesele înaintate în instanță, cum s-a întîmplat de altfel de atâta ori. Astfel că ”discreționarul” intervine cu atât mai mult cu cât, de cele mai multe ori, cei de la ORNISS merg la rândul lor strict pe mâna DIPI în ceea ce privește avizarea sau respingerea accesului la informații securizate pentru orice angajat al MAI care aspiră la o funcție de conducere, fie ea cât de mică. Iar cu toate că nici măcar inițiații sistemului nu l-ar recunoșate pe sobrul Marius Haientz Patriche dacă l-ar vedea la șprițurile tematice la care acesta oricum se jură că nu participă, uite că, totuși, avem o explicație pentru influența atât de mare a acestuia la nivelul MAI. Și de ce are atâta nevoie Bogdan Despescu de el! Pentru că Marius Haientz Patriche este de fapt ”Regele Avizelor” din MAI, cel care are ultimul cuvânt în ceea ce privește rapoartele trimise către ORNISS…

Ultimele stiri

  • Breaking news: Ebrahim Raisi, președintele Iranului, a murit în accidentul de elicopter! (VIDEO)
  • Poza Zilei
  • Horoscop 20 mai 2024 – Veți obține ceea ce doriți dacă vă folosiți seducția
  • Alege ce citești
  • USR – și falimentul este garantat!
  • SUA și China, pe cale să înceapă „decuplarea”?
  • Revoluția engleză anti-VAR se propagă în Europa?!
  • Ce înseamnă să te pui cu Rusia. Băncile occidentale trag ponoasele
  • „Bogăția discretă”: strategia menită să evite ochii curioși
  • Sancțiunile sunt doar pentru fraieri. Companiile din UE se îmbogățesc din afacerile cu Rusia
  • Exit mobile version