AcasăDezvaluiriAncheteDenunțul secolului la DGIA: Soția lui Ciucă, acoperită la Contrainformații!

Denunțul secolului la DGIA: Soția lui Ciucă, acoperită la Contrainformații!

”Eroul de la Kandahar” are soția și cumnatul la Contrainformațiile Militare

După cum dezvăluiam chiar ieri, Ministerul Apărării Naționale este deja cuprins de o degringoladă fără precedent, odată cu ”denunțul secolului” de la vârful Direcției Generale de Informații a Armatei. Iar după cum rezultă din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, generalul de acum în rezervă Iulian Cristian Gherghe nu pare să se împace cu actuala variantă de lucru a dosarului în care este acuzat de delapidarea sumei de 179.470 dolari. Astfel că fostul adjunct al DGIA, considerat ani de zile mâna dreaptă a generalului Marian Hăpău ar fi solicitat zilele trecute declanșarea de negocieri în vederea întocmirii unui Acord de recunoaștere a vinovăției. Un ARV care se anunță cu atât mai devastator, cu cât generalul Gherghe ar fi transmis faptele și persoanele pe care ar vrea să le denunțe pentru a face ”hora mare” în acest dosar.

Iohannis o ști ce a fost pus să semneze pe 26 februarie 2021

Acum desigur că este strict opțiunea procurorilor militari de a stabili oportunitatea efectuării unui astfel de acord de recunoaștere a vinovăției, ca și condițiile de negociere ale acestuia. La fel după cum, trebuie precizat de la bun început, doar judecătorul poate confirma sau nu intrarea în legalitate a respectivului ARV. Totuși, este greu de crezut că magistrații militari, fie ei procurori sau judecători vor avea ”slăbiciunea” să nu fructifice la maxim o astfel de oportunitate. Mai ales că, arestat pentru delapidarea a 179.470 dolari, generalul Gherghe ar avea ceva de spus despre o altă ”redirecționare” a fondurilor operative ale DGIA… Dar de această dată în valoare de 480.000 dolari! Ca și faptul că disperarea de ultimă oră a ministrului Nicolae Ionel Ciucă ca tot scandalul DGIA să fie asumat strict de generalul Gherghe s-ar putea datora în bună parte și straniei coincidențe că soția acestuia, Maria Cristina Ciucă este încadrată tot la DGIA! Și tot la Direcția de Contrainformații Militare și Securitate Militară – DCISM! Adică exact structura de unde provine generalul Gherghe! Și a cărui logistică a fost coordonată de acesta până în 26 februarie 2021!!!

Gherghe face hora mare

Oficial, rechizitoriul care a dus la arestarea pentru o perioadă de 30 de zile a generalului Iulian Cristian Gherghe, trecut în rezervă în luna februarie, se bazează pe probarea infracțiunii de delapidare a sumei 179. 470 USD, ”scop în care a falsificat și folosit mai multe înscrisuri”.

Imaginea lui Hăpău tot mai șifonată

Suma însușită ilegal fiind folosită la cumpărarea unui teren și construcția unei vile proprietate personală în localitatea ilfoveană Corbeanca. Iar dacă atât procurorii Parchetului de pe lângă Curtea Militară de Apel, cât și judecătorii acestei instanțe și-au făcut pe deplin datoria, propaganda plătită de ani de zile tocmai din fondurile operative ale DGIA a intervenit ”de îndată” pentru abaterea atenției de la structura condusă de către generalul Marian Hăpău. Astfel că, într-o primă fază, opinia publică a fost minuțios ”intoxicată” cu sintagma ”fonduri de război”. Cu toate că generalul Gherghe nu a a băgat mâna în ” fondurile de război” ale MApN, ci în chiar fondurile operative ale DGIA! Apoi, când acesta a început să dea semne că, deși își recunoaște vinovăția, nu va ”înghiți” să fie singurul țap ispășitor al operațiunii de devalizare a bugetului operativ al structurii generalului Hăpău, oamenii celui din urmă au apăsat la rândul lor pe ”accelerația” diversiunii.

Nu s au furat fondurile de război ci fondurile operative ale DGIA

Aceea că tocmai Hăpău ar oprit jaful consumat ani de zile chiar sub ochii săi! Cu toate că ar fi fost greu de crezut că generalul Gherghe ar fi putuit lua într-o singură zi, ca să dăm doar exemplul de pe 27. noiembrie 2018, suma de 179.470 dolari! Mai ales în condițiile în care vorbim de chiar adjunctul generalului Hăpău! Iată însă că la doar câteva zile după ce propoaganda DGIA a aruncat pe piață această ”fumigenă”, însuși ”Eroul de la Kandahar” s-a aruncat în luptă personal pentru promovarea acestei ”piste unice” a anchetei. Ceea ce nu face decât să întărească și mai mult varianta de lucru că generalul Gherghe face ”valuri” tot mai mari. Și amenință chiar că va face ”hora mare”, întrucât el unul ar fi acceptat ”doar” reținerea de 24 de ore. Surse apropiate anchetei susținând că generalul Gherghe nu se aștepta să fie și arestat, mai ales după ce și-a recunoscut fapta… Și că astfel a fost cuprins de panică, de parcă ar fi început să se convingă că, deși și-a luat partea sa de vină, ”alții” nu își onorează angajamentul de a nu îl lăsa să ”putrezească” prin arest… Astfel că ministrul Ciucă s-a repezit să anunțe că ”în momentul în care acest lucru mi s-a raportat, decizia a fost direct la Parchet”! Fără a preciza însă și cine i-a raportat… Și mai ales când…

Juma’ de milion USD, direct pe Hăpău

Acum, dacă ani de zile generalul Gherghe a devalizat bugetul structurii unde activa fără ca superiorii să își dea seama înseamnă că aceștia ori erau incapabili, ori erau complici. Astfel că trebuie să plătească oricum! Numai că situația se complică și mai mult din moment ce singurul superior al generalului Gherghe era… generalul Marian Hăpău! Mai mult decât atât, camaraderia dintre cei doi era binecunoscută la nivelul întregului sistem. De altfel, Gherghe a fost luat de la Contrainformațiile Militare și numit adjunct al directorului DGIA strict la intervenția directă a lui Marian Hăpău!

Generalul Gherghe a retras banii de la bancă pe semnătura șefului DGIA

Cel care astfel a și girat pentru acesta, asumare ”cu bune și cu rele”. Cert este însă că la un moment dat ”s-a rupt lanțul de iubire” dintre cei doi. Astfel că acum generalul Hăpău se zbate să îl înfunde definitiv pe generalul Gherghe. În timp ce adjunctul său de până în urmă cu nici două luni se agită să convingă procurorii militari că delapidarea pentru care a fost arestat ar putea fi opera unui cerc infracțional organizat. Generalul Gherghe riscând imens astfel, dar și transmițând un semnal mai mult fățiș decât subliminal cu privire la faptul că oricând poate oferi informația de jumătate de milion de dolari! Cea care să le ofere procurorilor militari ”muniția” informativă necesară disjungerii unui nou dosar.

Acoperirea DCiSM

Înainte ca generalul Marian Hăpău să îl numească director adjunct al Direcției Generale de Informații a Armatei, generalul Iulian Cristian Gherghe a activat ani de zile în cadrul Direcției de Contrainformații Militare și Securitate Militară – DCiSM. Acolo unde a răspuns în principal de achiziții și logistică. De asemenea, Maria Cristina Ciucă, soția ministrului Nicolae Ionel Ciucă activează în cadrul Direcției de Contrainformații Militare și Securitate Militară – DCiSM. Și cum este greu de crezut că soția ministrului chiar ”vânează” spioni ruși de la GRU pe teren, Maria Cristina Ciucă ”învârte hârtiile” într-un birou. Aceleași hârtii supravizate de generalul Gherghe… Iar dacă mai adăugăm că la aceeași structură de contrainformații mai activează și cumnatul ministrului Apărării, disperarea lui Ciucă este oarecum de înțeles. Ca și cea a generalului Hăpău, de altfel. Mai ales că la banca de unde a retras cei 179.470 dolari, generalul Iulian Gherghe a prezentat un document care purta chiar semnătura șefului DGIA. Astfel că, până la obligatoria expertiză grafologică, probabil că Marian Hăpău încă regretă amarnic că nu a apucat să iasă la pensie…

author avatar
Catalin Tache
43.749 afisari

59 COMENTARII

  1. Termină bă cu rahaturile. La orice bancă din lume dacă se duce oricine cu o hârtie, dacă nu este semnată conform semnăturii și autorizării preexistente în bancă, primește un șut în cur nu bani. Deci e cam cum ar zice unii îndeletnicire de obicei. Și ca să îți dea cineva o sumă de peste 10k trebuie programare, adicătălea autorizări etc etc. Deci ajugem tot la îndeletnicire de obicei. Despre ștampilagii de semnături acesta a fost și este un obicei îndelung perpetuat, de la generalul Izmană până la omul cu părul violet tip căciulă…e drept cu niște excepții. Cât despre guguștiuc să zică mersi dacă scapă cu 6.

      • NU , tu instalezi contrariul si esti platit pentru asta , ai facut de cacao propaganda stalinista , dihorule !

  2. Este clar vorba despre o operatiune profesionista.strange surubul la Ciuca structura lui Tache de vara trecuta…totul vad ca este calculat la centima,lovitura dupa lovitura. Info e corecta,dna ministru plimba niste hartii de colo colo,la fel si fratepe fost pompier.dar amandoi incarca organigrama Contrainformatiilor Militare.Numai pile la DCiSM.si atunci cine sa se mai opuna agentilor GRU?nevestele si cumnatii?

    • Corect! Nici până la Ciuca MApN nu era fata mare, dar acum acest minister este in topul ministerelor corupte, doar MAI îl întrece.

      • Gata , asa vrei tu , Kosteo , ai dat verdictul , MApN este in topul ministerelor corupte ! N-ai vrea sa iesi pe camp si sa verifici in ce stadiu e productia de stevie ?

      • Are dreptate. MAI si apoi MAE. Cam asta e clasamentul. MApN vine in pozitia IV dupa transporturi. 😁

  3. Cam greu de crezut ca d l general Gherghe a facut ceva fara ca altcineva sa nu l observe,sau poate împreună cu alcineva a facut ceva…

  4. Ce denunt al secolului este ca sotia unui ministru lucreaza intr-un birou din cadrul ministerului ? De unde a aparut soparla cu 480.000 de dolari ? Daca judecatorul nu confirma Acordul de Recunoastere a Vinovatiei ? Cine ” apasa pe pedala diversiunii ” ? Trebuie terfelit tot ministerul ? Cine a confirmat oficial ca delapidarea de 180.000 de dolari nu este din Fonduri de Razboi ci din Fonduri Operative ale DGIA ? De ce numai bile negre pentru toate ministerele aflate momentan in mana actualei guvernari ?. Cazul generalului Gherghe e floare la ureche , sunt cazuri mult mai grave la case mai mari . Pe timpul lui Oprea , Les , Tutuianu , Fifor , tot asa vocal erai sau acolo mirosea a levantica ? E un caz izolat , regretabil si un moment de reflectie pentru structurile militare , un ziarist profesionist asteapta sa se clarifice lucrurile si sa informeze cititorii in mod obiectiv si calificat , fara sa arunce acuze si anateme din dorinta de a epata si a starni admiratia unor ” cunoscatori ” , ” curiosi ” si ” anonimi ” ce lucreaza in ture pentru un pumn de copeici !

    • Fonduri de război la BCR? 😀 😀 😀 Cât despre denunț asta ține de fix de calitatea informației și de finalitatea lui 19. Altfel e apă de ploaie și papagalul va mai face 3 luni la gânditoarea. Un caz izolat? Zi zău? Ești sigur sigur? Ia mai vezi la deconturile alea închise la lună

      • Eu sunt grefiera Kostyuska , il corup pe judecator la ciocanelul zburlit , nici nu se mai uita pe deconturi .

    • Nu prea îți place să apară în presă măreața mafie din MAp N ! Și chiar așa, învârtitorii de hârtii trebuie sa fie rude ale persoanelor sus puse ? Și corupția din acest minister nu are voie sa fie văzută că duce prea sus… Și pe deasupra mult prea multi bani ai romanilor a aruncat ciuca pe apa sâmbetei, fără să clipească.Ar fi cazul să se mai și termine porcăria asta ganeralizata din acest minister. La o adică, țara nu are de cine să fie apărată și nici cu ce.

    • Daca furi și arăți cu degetul către alții care au furat mai mult, nu înseamnă că nu ești hot!

    • Doar un răspuns. Nu erau fonduri de război cu, fonduri operative pentru că fondurile de război, cele financiare, cu alte cuvinte nu stau la o Direcție din MApN. Stau, mai degrabă în conturile MF.
      Direcția operează cu bugetul curent -salarii, utilități, logistică, etc.- și bugetul de cheltuieli operative care iese de sub jurisdicția finanțiștilor.
      Și, știu ce vorbesc.

  5. Hai ca asa limbist pupincurist nici macar bucile alea,mari ale,taranoiului de la Dabuleni nu suporta.poti fi postac,e solda ta,dar nici chiar asa de gretos.du te in plm de sclav ce esti

    • Sunt militarul Kostea Sugiuk Tiraspol , fetita rasfatata a armatei lui Lebed , numai eu stiu ce-mi patesc falcile si rozeta ….hihihihihihihihi……….hihihihihihihi––!!!

      • Pacat ca n ai fost cu Lebed în elicopter Sugiuk ,daca tot esti din armata lui sconcsule,ne faceai un bine scursura umană.

        • Ba , am fost cu el in elicopter , ii dezmeirdam cu botoxul mansa zburlita sub scaune , purtam budigaii gonflabili ai lui Liviuta si m-am parasutat la timp , am fugit mancand pamantul de la fata locului , sa nu afle Raionu de nazbatiile mele …

  6. Stai calm mai SF ,Gabi Oprea a fost rau tavalit de Tache.Acest ziarist nu i a menajat pe niciunul mentionat de tine mai sus.In ture lucrezi tu mai postacule la ordin si pe un pumn de copeici.Te inteleg ,va deranjeaza ca Tache a gasit mizerie sub pres.FUM FARA FOC…da l in judecata ,TE TINE?

  7. Are dreptate ” Militar ” cu falcile si rozeta , uita sa specifice ca percepe taxe astronomice , ne lasa fara conserve si pesmeti , plus ca ciordeste ce-i pica in mana , ne – a lasat si fara rucsacuri . Acum cotrobaie la magazia cu echipament , ne vinde pe samagon si izmenele .

  8. Domnu general Zisu…domnul Oprea…domnu Ciuca…un batalion de generali…si tara e praf!
    Dati-va haina si galoanele jos caci sunteti rusinea istoriei…viteazul de la Kandahar si-a facut tot neamul si bucatareasa spioni…ce panarame! Jefuitori si nimic de capul lor…

    • Bre , nea Ioane , te-ai sculat de dimineata cu capsa pusa si ai bagat doua afionate in fix 19 minute ( 7:38:23 si 7:57:23 ) ? Ceva e putred in Transnistria , ce te mana in lupta ? N-ai vrea un desfasurator cu toate rudele pesediste care lucreaza si in prezent la MApN ? Ce-are Kandaharul cu o femeie ce intruneste cerintele angajarii si lucreaza intr-un birou , de ce e panarama si jefuitoare ? Uita-te in oglinda , cum crezi ca arati cu peruca violet , mai giugiuk ca o panarama ? Cine labuieste geamantane in gara Tiraspol si face parte din tagma jefuitorilor ? Ha ?

      • Daca crezi că este normal ca un ministru sa își angajeze rudele in minister, înseamnă că gândești ca un comunist. Ai uitat că a mai fost unul până în 1989, care își pusese tot neamul in posturi importante, inclusiv în MApN? Ciuca gândește ca și tine și amândoi gândiți ca și personajul care a condus Romania până în 1989.

        • Nea Ioane , acum esti ” Anonim ” ? Pai , nu matale ne intoxici cu lozinci staliniste , de ce ti s-a pus pata pe comunisti si pe Ceusescu ?

        • Ba , asta ” Anonim ” de la 8:46 , competenta deschide toate usile , unde scrie ca nu poti ocupa prin concurs o functie oriunde ? Contesti pregatirea si abilitatile unei persoane in domeniu pentru ca partenerul este sef intr-un minister ?

          • Ba, asta Zit, daca sotia si cumnatul tovarasului Ciuca sunt competenti, de ce nu au deschis usa unei companii multinationale si au deschis usa ministerului condus de ruda lor? Dupa gandirea ta inseamna ca si rudele tovarasului de la Scornicesti erau competente, mai ales sotia, doar era academician doctor inginer, chiar daca avea 4 clase, ca si sotul ei.

          • La 9:45 am servit , ca supliment , un crasnei de prajiturica govno , rudele sefilor de stat trebuie musai sa lucreze in privat , asta e o directiva solemna valabila la noi in zoopark , nu stiu cum o fi la altii .

  9. Ciuca va sfârși in ștreang, asa cum le sta bine hoților și distrugătorilor armatei.
    Sa nu uitam că acest criminal si-a trimis trupe la începutul plandemiei pentru a ajuta poliția, jandarmeria la răpirea oamenilor din case și strada, așa numiții „asimptomatici”.

    Acest nenorocit Ciuca a contribuit la asasinarea oamenilor și,…..încă nu știm numărul victimelor. Niciodată în România, oficial nu s-au comunicat victimelor vaccinărilor. Sunt multi nou născuți care după vaccinarea din spitale au sănătatea distrusă iar părinții lor inca nu le știu cauzele îmbolnăvirilor lor.

    Ce caută toate leprele din neamurile acestor criminali in serviciile secrete, când ORICE INFORMATIE DETINUTA NU TREBUIE SA RAZBATA NICI LA NEVASTA NICI LA ALTE RUDE?
    DE UNDE ERAU ACEȘTI BANI?

    IATA CUM SE PROBEAZA CĂ IN ROMANIA EXISTA BANI SUFICIENTI CARE POT FI DAȚI ROMANILOR LA PENSII PENTRU MUNCA DEPUSĂ ÎNTR-O VIAȚA. IATA CUM SE PROBEAZA CA SUNT BANI PENTRU MĂRIREA ALOCAȚIILOR.
    DE CE CIUCA, ACEST TERFELIG CARE-SI OFERA ROZETA MAI MARILOR DIN CONDUCEREA ROMANIEI, VENETICI IN FAPT, FACE ACHIZITII DE TANCURI DIN LEMN, DE AVIOANE CARE NU MAI POT ZBURA. PUNÂND VIETILE AVUATOTILOR IN PERICOL?

    NUMAI CÂND SUNTETI PRINSI CU GHEARELE IN SAC, NUMAI ATUNCI ARĂTAȚI HORA IN CARE ATI DANSAT?

    NENOROCITILOR, SCARBE IMPUTITE CE SUNTEȚI!

    PE ESAFOD VETI SFARSI!

    ASA SA FIE!

    • Nu va sfarsi in streang, nici macar la puscarie. Va avea o pensie speciala, imensa fata de pensiile civililor si va trai linistit, laudandu-se ca a fost eroul de la Kandahar, chiar daca se afla la multi kilometri de locurile de lupta. Este traiectoria parcursa de aproape toti politrucii si securistii Romaniei.

      • Sunt tot Kostyuska , ma aprob singur , Raionu ne-a instruit ca asa parem mai multi .

  10. Tache nu bate campii,spune adevarul,adevar care i deranjează pe unii care se cred intangibili,se pare ca sunt la fel ca cei din PSD,si au angajat rudele si amantele in ministere.Din
    cati ofițeri tineri școliți pe afara sunt in MApN nu se gasesc cativa sa i înlocuiască pe elefantii ăștia cu cate 3 sau 4 stele,nu le mai ajunge, sa i lase frate si pe altii tineri sa vina cu o alta viziune de lucru,cu un alt management.
    Zisu la 36 de ani a fost general ,va dati seama ce merite deosebite are.Ar trebui sa vina un tanar ofiter sa deratizeze dupa el.

    • E inutil sa va spun ca sunt Kostea Sugiuk , recunoasteti stilul , sunt disperat , am inceput sa oracai cu majuscule , Raionu vrea sa ma puna pe cursa , trebuie sa produc ceva urgent , au chemat deja ambulanta sa ma reinterneze pe Gvardinskaya nr . 9 Tiraspol , nu mai tine cu sugiukuri sub prezidiu , am iesit la atac din boscheti , pierd supita de stevie de la pranz si de asta depinde supravietuirea bietului meu hoit !

  11. Mai Tache ,lasa vrajeala ,asta-i denuntul secolului !!,ce-i prima nevasta care s-a strecurat intr-un serviciu bine platit si in care sa n-o bata vantul !.
    Ce-s sutele ale de mii euroi si $ ?, UN MIZILIC !, Mai Tache tara asta piere din cauza TUNURILOR CARE S-AU DAT SI SE DAU MEREU DE 31 de ani !.
    Schimbul de terenuri ale armatei semnat de Babiuc cu Becali care l-a facut milionar pe Becali ce-a fost ?,achizitia FRECATELOR DE RUGINA de la englezi ce-i?,e teapa !;
    F16 la a 4-a mana ce-s ?,alta teapa ; Pirania 5 cu turele morisca !-ce-s ? ,alte tepe ;Patriot alta teapa ;modernizarea F16 ,achizitionate cu surle si tobe zac in baze pana or sa fie resapate,revopsite si scoase la ARAT !!. Parteneriat !!,care parteneriat ? ,vezi ” cei al tau este si al meu ,cei al meu nu te intereseaza ” !!
    Generali !!,care generali astia de -s condamnati pentru acte false cu care s-au capatuit vezi apartamentele ,vezi combustibilii furati din cazarmi i-ai uitat ?.
    Daca serviciile alea din umbra fac afaceri ,averi ,ei care dorm in cisme sa nu se capatuiasca ?.

  12. Pai uite ca Tache a luat inițiativă si a pornit la ” luptă „,sa puna stop coruptiei,e un inceput.Ar trebui sa i fii alaturi si sa te bucuri ca există Tache,ca cineva are curaj sa puna punctul pe „i”.

  13. Am uitat si cum ma cheama , la atatea pseudonime improvizate , m-am blocat si nu stiu pe unde sa mai scot camasa . Acum sunt ” Anonim Toma necredinciosul ” , bagai inca doua postari la 10:44 si 10: 56 , poate pune botu vreun fraier . In loc sa-mi vad barna din felinare , ma pomenesc interesandu-ma de armata romana careia ii impun sa puna stop coruptiei . Hai , va las , am o buseala in boscheti , doi navetisti de Rabnita imi fac cu ochiul insistent si imi trimit bezele , oracai o juma de ora in maracini in pozitia capra oferind falcile si rozeta , si-mi scot mitilicul pe ziua de azi . Daca pica vreo pleasca pana diseara , ma incropesc si de hleb si mahoarca . Pupici !

    • Moruzoave , sunt deja in zburlita , fac rotatii spre satisfactia hemoroizilor iesiti la plimbare , clefand de zor si din falci , incep sa ating nirvana am defecat toata stevia ….

  14. Tache,
    Expertiza grafoscopică, nu grafologică(grafologia stabileste caracterul omului după scris), va stabili dacă documentul cu care Gherghe a scos banii din bancă era semnat olograf de Hăpău sau era stampila cu semnatura lui Hăpău. Modul de operare pare a fi un fel de delapidare în suveică, beneficiarii fiind cu randul, după cum stabilește un sef.

  15. Hă, hă, hă, mizilicul luat de Gheorghe este ca la condamnarea lui Dragnea. La sumă mică, pedeapsă mare pe măsură. La sume de milioane, pedeapsă cu suspendare sau NUP. Ce, pe Ciolannis îl dare la … șapca lui Trump că are de dat la stat peste 4000 000 de euroi, bașca dobânzi/penalități? Apoi, confuzia despre fonduri, de altfel intenționată, este pentru a crea atitudine ostilă la adresa sistemului. Aici fiind vorba despre acele fonduri operative, la dispoziția ofițerilor de informații folosite pentru a fi plătiți „ciripitorii”, așa cum este în toată lumea, nu prea sunt controlabile.

  16. Ha , ha , ha , sunt tot Kostyuska , am dat-o pe suveica , ce-mi toarce in falci si rozeta e de vis ….hihihihihihihihi

  17. Asa e ,Neamtul are de dat bani la stat si l doare la palarie,nu se sesizeaza lumea exact cum ar trebui.

  18. Cat e biletul de la Tiraspol la Sibiu ? Plec sa schimb musterii , am auzit ca ardelenii din Sibiu sunt superdotati si cu dare de mana , poate dau o tura si pe la Kogalniceanu la nepoteii lui Unchiuletul Sam .

  19. Băi Tache…. din nou…. ce are sula cu prefectura???

  20. La Centrul de Operatii Psihologie din Bucuresti sunt si mai multe bube cu puroi in ele de cand este la comanda A.G.I. A fost imputernicit comandat iar cand a candidat pentru functia de comandant l-a respins comisia pentru ca nu avea masterul de comanda (obligatoriu pentru a comanda o unitate), acesta a reusit sa isi echivaleze masterul de comanda cu un master oarecare, pe langa faptul ca are subordonati care au doctoratul iar el din frustrare nu le recunoaste titlul de doctori.
    Capitolul sporuri pentru lucrari exceptionale (in jur de 1500-2000 ron in plus la salariu) acestea sunt date „pe sub masa” la cine este agregat de comandant. Nu sunt publice, sunt ascunse cat mai bine iar cine pune intrebari de ce acei oameni iau acest spor de lucrari exceptionale si ce lucrari exceptionale au facut cade in dizgratia comandantului si este impins sa paraseasca unitate.
    Capitolul misiuni, in misiuni merg oamenii agreati de comandant, fie ca se pricep fie ca nu, comandantul nu lasa comisia sa decida cine merge si nu le aproba rapoartele celor care ju sunt tolerati de catre el iar acesta minte comisia ca nu are personal care sa participe la misiuni in strainatate (intr-o misiune se castiga intre 30-35 de mii de euro pentru ofiteri si 20 de mii pentru subofiteri si maistri).
    Capitolul amoros, este un cuplu de capitani in unitate B.A si M.F. care au fost in 5 misiuni si tot beneficieaza de chirie iar in ultima misiune au motivat ca vor sa mearga impreuna pentru ca se iubesc si vor sa faca un copil. Mentionez ca acestia nu sunt casatoriti. Un alt lt.col are o aventura amoroasa cu o lt. ambii avand familii dar merg amandoi impreuna in misiune si comandantul glumeste pe seama lor. Plus cumetriile si participarile la nunti plus aliante intre comandant si cei favorizati de el.
    De cand a fost imputernicit si numit A.G.I. comandant tot mai mult personal pleaca din unitate prin pensionare, demisie sau mutare.

    • Mizeriile aratate de tine sunt in aproape toate institutiile de stat, indiferent ca sunt militare sau civile. Sefii lor sunt cu foarte putine exceptii, niste politruci, cu pregatire si rezultate profesionale mediocre sau slabe, alesi doar pentru obedienta de care dau dovada. Exact ca inainte de 1990. Partidele care vin si pleaca de la putere au multe asemanari in aceste naravuri. Aproape toti cei aflati la putere, indiferent de partid, au studii facute in vremurile actuale, unii la varste cand si copii lor fac aceste studii, la fabrici de diplome de stat sau private. Unii au facut liceul abia acum sau au luat bacalaureatul dupa multi ani, cand s-a copiat la greu. Ii observi dupa modul de exprimare cata scoala au. Cum sa fie reformata armata cand cei din conducerea MApN, inclusiv ministrul Ciuca, sunt formati initial la scoala militara comunista, ceausista? Cand ai facut liceul militar si scoala de ofiteri activi in acele vremuri este aproape imposibil sa te schimbi radical. Daca s-ar promova in minister ofiteri formati la academiile militare dupa anul 2000 alta ar fi situatia. Liceele militare sunt o relicva mentinuta doar in Romania. Nici o tara din Europa nu mai are astfel de licee.

    • Foarte tare!! cum de nimeni nu ia nici o măsură? din punct de vedere oficial, nu exista controale de la eșalon? sau nu există sesizări și raportări? Acelui comandant nu ii este teamă pentru nerespectarea regulilor și dispozițiunilor?
      Aoleu..

      • a tunat si a fulgerat la primul control, i-a amenintat ca ii muta…ar fi interesant de vazut cate manevre se fac acum la reorganizare, mai ales ca cel de la personal pupa curul subofiterului de la el din birou care ii face treaba de atatia ani…

  21. Da-va-n p u la mea cu armata voastra! La ce mortii mamii voastre va trebuie voua dgia? BOILOR!

  22. Ba , Blegule , daca nu improvizezi , o sa te dibuie baietii si te-ai … la semnal , ai depus un juramant , nu esti un ziarist de scandal , o sa te faca militarii fetita unitatii , tot iti place sa ai la zi evidenta aventurilor amoroase . Asta de la 15:02 , e si mai dihai , indoctrinarea si mentalitatea comunista a alterat puturosii si neprofesionistii , astia s-au autoexclus , nu poti renunta la experti care n-au nici in clin , nici in maneca cu politica . Stai jos , calificativ nesatisfacator , nota dva . Panimaesi ?

  23. Mergi la Centrul de Operatii Psihologice si intreaba cum a fost acordat sporul de lucrari exceptionale (cate documente au conceput si semnat cei care au primit sporul si ce au facut ei in plus fata de fisa postului pentru a primi acel spor).
    Mergi la Centrul de Operatii Psihologice si intreaba pe ce criterii se pleaca in misiune, cel putin de 2 ori in cateva luni comandantul actul A.G.I. a mintit esalonul superior ca nu are oameni sa trimita in misiune (pe langa cei favorizati de catre el si abia intorsi din misiune).
    Mergi la Centrul de Operatii Psihologice si uita-te cat masini nu au ITP apoi uita-te pe camera de pe platou de cate ori a fost spalat si reparata masina comandantului la remiza. Chiar cel care conducea autobuzul radea si zicea ca pentru un spor spala si masina comandantului si pentru cez oentru 15 ron spalarea in oras, cat de zgarcit sa fii.
    Centrul de Operatii Psihologice din Bucuresti si unicul din tara poate fi dat antiexemplu, daca se rezolva problemele de acolo care incep de la comanda si acest individ (A.G.I.) care nu a vazut plutonul sau compania si a ajuns, fentand regulamentele si destremand o unitate prin incompetenta.

    • Acum că v ați expus problemele public sigur săptămâna viitoare vă calcă eșalonul inopinat..

  24. Dibuim, dibuim dar mie nu imi place rusa, mie imi place legea talionului, mai ales ca majoritatea au familie si copii plus ca e doar inceputul, nimic nu se uita si nici nu se iarta

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger