AcasăDezvaluiriAncheteDemolatorul Mușat și primarul Mihaiu de la 2, de mână la DNA!

Demolatorul Mușat și primarul Mihaiu de la 2, de mână la DNA!

”Avocatul lui Iohannis” amenință cu pușcăria!

Procurorii anticorupție turează motoarele imediat după trecerea în noul an. Astfel că, după ce ”inevitabilul” s-a produs și Costel Alexe, fostul ministru al Mediului și actualmente președinte al Consiliului Județean Iași a fost aruncat deja de către președintele Klaus Iohannis în ”furcile caudine” ale urmării penale, informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră arată că alte două nume grele sunt acum în vizorul Direcției Naționale Anticorupție. Este vorba despre avocatul Gheorghe Mușat și primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu. Cei care, alături de alți doi înalți funcționari ai Primăriei Sectorului 2, arhitectul șef Alina Bratu și secretarul general Elena Niță fac obiectul unei plângeri penale ”blindate” cu acte și documente oficiale justificative.

Primarul Radu Mihaiu cere motive la audiențe pentru a își face treaba

Iar în această situație s-a ajuns după ce Concordia Partners, una dintre firmele controlate de familia celebrului avocat Gheorghe Mușat a obținut din partea Primăriei Sectorului 2, imediat după preluarea conducerii acesteia de către useristul Radu Mihaiu, a unei autorizații de demolare care le permitea primul pas pentru demararea construcției unui turn pentru birouri cu 14 etaje, la doar 500 de metri de stația de metrou Pipera. Pe un teren deținut de fostul deputat PDL, Costică Canacheu. Cel care, demn de reținut, în aprilie 2019 împrumuta de la avocatul Gheorghe Mușat suma de 815.000 euro, folosită pentru stingerea creanței avute la recuperatorul de credite APS Holding și la ANAF! Apoi, în iulie 2019, Costică Canacheu vindea proprietatea de pe Bulevardul Dimitrie Pompei firmei Concordia Partners, controlată de familia Mușat, la un preț ”diminuat” față de celelalte oferte primite de pe piața liberă. Numai că aceeași societate NEICO  GRUP SA închiriase în anul 2015 suprafața din Dimitrie Pompei 10B, contractul de închiriere fiind apoi prelungit legal până în anul 2027. Surpriză însă, noul primar Radu Mihaiu tocmai ce a decis, de parcă nu ar fi fost nicio altă prioritate pentru cetățenii Sectorului 2, să îi acorde avocatului Mușat autorizația de demolare pentru firma familiei sale!

În locul Simfonia Ballroom Gheorghe Mușat vrea să construiască un turn de birouri cu 14 etaje

Deși avea pe birou documentele care dovedeau existența unui litigiu în Cartea Funciară cu privire la obiectivul pentru care procurorii urmează să verifice de ce s-a dat totuși autorizația de demolare. Și asta în baza unei simple declarații pe propra răspundere pe care avocatul Gheorghe Mușat ar fi dat-o…

”Avocatul lui Iohannis” bagă ”oamenii în pușcărie”!

Gheorghe Mușat nu este cunoscut drept doar cel mai bine plătit apărător al marilor companii, dar și ”avocatul lui Iohannis”. Iar de aici poate și temerea justificată a celor împotriva cărora s-a abătut ”mânia” avocatului Gheorghe Mușat.  Și care, în cele din urmă, în urma complicității tacite a primarului Radu Mihaiu și a altor funcționari ai Sectorului 2, dar mai ales a amenințărilor personale absolut halucinante primite din partea ”avocatului lui Iohannis”. Iar de la un litigiu care în mod normal ar fi trebuit rezolvat de funcționarii Primăriei Sectorului 2 – cei care însă și-au justificat ”neputința” prin ”presiunile uriașe” exercitate asupra lor – sau în instanță, cum era normal, s-a ajuns la plângerea penală depusă la Direcția Națională Anticorupție. Și pe care, pentru a nu se lăsa loc de nicio interpretare, o publicăm integral :

” Vă relatez pe scurt contextul și situația care a dus la formularea acestei plângeri penale împotriva semnatarilor autorizației de desființare a imobilului din Dimitrie Pompei 10B, care se afla cu litigiu de proprietate înscris în CF și anume Primarul Radu Mihaiu, Arhitect Șef Alina Bratu și Secretar General Elena Niță și a solicitantului acesteia, avocatul Gheorghe Mușat prin SC Concordia Partners SRL. În anul 2015 am închiriat un spațiu în suprafață de 900 mp și curte în suprafață de 1.500 mp, pentru o perioadă de 7 ani, până în anul 2021 de la societatea NEICO GRUP SA, proprietate a fostului deputat PDL, Costică Canacheu. Investiția a fost în jurul sumei de 1 milion de euro. La o săptămână după ce am terminat investiția și am început activitatea, undeva în luna iunie 2016, proprietarul m-a sunat și mi-a spus că banca a vândut creanța.

Proprietatea era pusă gaj la bancă pentru un credit. În anul 2017, pentru că lucrurile mergeau în direcția în care proprietatea urma să fie scoasă la licitație, am făcut mai multe documente cu proprietarul Costică Canacheu, prin care eram asigurat că în orice situație prevăzută sau neprevăzută eu urmam să fiu despăgubit cu suma investiției sau cu co-proprietatea terenului și am prelungit contractul de închiriere până în anul 2027. Documente înscrise în Cartea Funciară la începutul anului 2019! În anul 2019 proprietatea a fost vândută către SC CONCORDIA PARTNERS SRL, proprietate a avocatului Gheorghe Mușat. Începând din acel moment, avocatul Gheorghe Mușat a început pe toate căile să încerce să mă evacueze din acel spațiu, a început atât procese de evacuare, cât și plângeri penale prin care cere anularea documentelor anterioare  cu fostul proprietar, amenințări și telefoane date către furnizorul nostru de curent electric, cât și amenințări personale prin telefon, prin care îmi spunea să merg la dânsul și să semnez ce îmi spune dânsul, pentru că altfel o să mă bage în pușcărie”!!!

”Struțul de la 2” bagă capul în nisip!

Însă, așa cum se arată în continuarea plângerii în urma căreia Gherghe Mușat și Radu Mihaiu urmează să dea explicații procurorilor DNA, ” în iulie 2020 m-am adresat Primăriei Sector 2, pentru a cere clarificarea emiterii autorizației de desființare. Iar în audiența acordată, doamna arhitect șef  Alina Bratu m-a asigurat că litigiul de proprietate fiind înscris în Cartea Funciară, Primăria nu are cum să emite o autorizație de demolare. După această întâlnire am făcut și o adresă oficială către Primăria Sectorului 2, prin care am cerut să mi se dea răspunsul oficial și în scris. La trei săptămâni după ce am formulat cererea am revenit către reprezentanții Primăriei Sector 2, însă cu privire la întârzierea nejustificată de a îmi înainta în scris refuzul de a emite autorizație de desființare, aceștia mi-a răspuns doar că „se fac presiuni mari„. În luna decembrie 2020, după instalarea noului primar Radu Mihaiu, i-am solicitat acestuia o discuție pe aceeași speță a autorizației de desființare. Mi-a răspuns însă că s-a documentat și că nu îl oprește nicio lege să o dea. I-am motivat litigiul înscris în Cartea Funciară și mi-a răpsuns că nu e problema Primăriei. Apoi, pe 24 decembrie, am fost în audiență la primarul Radu Mihaiu, unde au participat și doamna arhitect șef Alina Bratu și doamna secretar general, Elena Niță. Și unde, după o oră de discuții în care am prezentat toate litigiile pe care le avem, aceștia nu au mai fost convinși că dacă am înscris în Cartea Funciară litigiul nu pot fi demolat.

Ci au susținut contrariul, că nu este treaba și problema lor  ce litigii avem și că nu îi interesează să facă ce este corect sau ce este bine, ci doar să nu răspundă cumva pentru nimic din ceea ce s-ar putea întâmpla. Vă rog să luați act de cele descrise mai sus, să verificați cum s-a putut dispune o autorizație de desființare în condițiile în care existau litigii pe rol atât de co-proprietate, anularea contractului de vânzare – cumpărare, plângeri penale și altele. Menționez că primarul Radu Mihaiu a repetat de trei ori : „ Dă-mi un motiv pentru ce nu aș emite autorizația„! De asemenea, doamna arhitect șef a spus  că dânsa nu înțelege de ce domnul Mușat stă după această autorizație și nu demolează fără autorizație, întrucât amenda pentru a demola fără autorizație este foarte mică. Din informațiile pe care le am, singurul vecin de calcan cu proprietatea nu a fost întrebat și nu a dat niciun acord scris pentru emiterea acestei autorizații de desființare, cu toate că știu că o autorizație de desființare nu se poate emite fără acordul vecinului. De asemenea, domnul avocat Gheorghe Mușat a dat o declarație pe propria răspundere, care este înscrisă în autorizația de demolare, dar prin care nu știm ce își asumă, întrucât primăria nu ne-a oferit această informație. Rugăm și verificarea Certificatului de Urbanism emis premergător autorizației de desființare”.

author avatar
Catalin Tache
7.151 afisari

4 COMENTARII

  1. Pai daca plangerea ajunge la procurorul meu,meciul va fi pierdut cu scorul de 4 la 1,adica cei 3 dela primaria noastra plus avocatul meu,contra dumitale.Meciul fiind arbitrat de catre procurul meu. Doar stii ca la noi in Romania nu mai exista coruptie decand s-a instalat guvernul meu. Asa ca ce sa faca DNA-ul,sa-ti dea dreptate ? De unde ? Poti sa te enteresezi si la Iohanus,vei primi raspuns mai la toamna.

  2. Care-i fapta de coruptie pentru care DNA ul este abilitat sa ancheteze? Adică un proprietar(indiferent cine este) nu este lăsat de un chirias sa demoleze propria construcție. Dacă respectă legislația, nimeni nu-l poate opri.

  3. Multe ilegalități s-au întâmplat în România după ce Mușat
    la apărat pe Iohannis pentru incompatibilitate.
    Dacă aveți curaj să vă luptați cu amândoi, să descrieți
    dezastrul din justiția srl românească atunci vă pun la
    dispoziție documente incredibile pe care le trăiesc eu cu ei
    de 7 ani și veți vedea câți judecători și procurori merită
    pușcării speciale nu pensii speciale

  4. Dacă dorești să te edifici la ce am scris anterior citește următoarele articole:
    1) De, 6 ani , Teodor Ancuța se luptă cu „Sistemul”. Procurorul Ianculescu ascunde
    probe, tergiversează vrând să-l scoată basma curată pe țeparul „Țepeș”
    articol publicat în ziarul Tribuna Sibiului din 27.09.2019
    2) De ce niciun candidat nu spune ce va face pentru Păltiniș? Ordin
    de la împărăție? să fie vreo strategie? ce să fie? ce să fie?.
    Articol publicat în Tribuna Sibiului în 02.09.2020
    3)Păltinișul rămâne fără speranțe din partea candidaților la primărie!?
    Articol publicat în Tribuna Sibiului în 24.09.2020.
    Este foarte greu de destructurat caracatița corupției,
    în România, sunt case de avocatură care au intermediari în fiecare
    județ (caută părinți, prieteni, etc), cu scopul de a corupe procurorii
    și judecătorii. Dacă au ajuns să sune judecătorii în numele lui
    Iohannis să ia la rost judecătorii vă gândiți unde suntem!

    și judecători din

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger