AcasăDezvaluiriCatalin TacheDe ce tine mortis ministrul Apararii sa revina la Interne: Mircea Dusa,...

De ce tine mortis ministrul Apararii sa revina la Interne: Mircea Dusa, bagat in mafia lemnului din Harghita!

Dormitorul imens pe care il are in sediul Ministerului Apararii Nationale se pare ca nu il mai satisface pe Mircea Dusa. Politicianul aredelean care a facut cariera laudandu-se ca are cea mai faina palinca din tot Parlamentul vrea acum musai sa se intoarca la sefia Internelor.

Asa arata acum zona forestiera „Paraul Brici“, in urma defrisarilor ilegale

Desigur, asta nu inseamna si ca se va afla la „butoanele” celui mai „fierbinte” minister din tot guvernul. Numai ca, de aceasta data, „sforarii” din spatele intregii tesaturi de culise prin care se incearca „reincoronarea” lui Dusa nu sunt influentele „clanuri” de chestori. Situatia este cu mult mai grava, exploziva chiar, serviciile secrete suspectand ca printre „sustinatorii” care fac presiuni in acest scop se numara si membri marcanti ai asa-numitei „mafii a lemnului” din Harghita. Iar un raport incendiar privind legaturile financiare dintre „patriotul” Dusa  si etnici maghiari cercetati pentru defrisarea padurilor din mult trambitatul tinut secuiesc a pus deja pe jar structurile din sistemul de siguranta nationala.

UDMR e  miezul!

Serviciile suspecteaza ca banii din vanzarea lemnelor au fost investiti in campania electorala a lui Mircea Dusa

Totul a pornit de la sesizarea „neamtului” Hans Hedrich, vicepresedintele „Neuer Weg”, Asociatia „Sighisoara Durabila”. Pentru ca, mergand pe urma firului oferit de bataioasa organizatie, structurile statului au descoperit o increngatura incredibila de interese financiare majore, raspunzatoare de taierea ilegala a sute de hectare de padure din inima Transilvaniei. Iar daca, la bun inceput, suspectii de serviciu au fost doar minoritari maghiari, majoritatea dintre ei conectati la varful UDMR, s-a descoperit ulterior ca este vorba despre o veritabila grupare infractionala transpartinica. Formata, pe langa lideri „istorici” ai principalei formatiuni politice care reprezinta interesele cetatenilor romani de etnie maghiara, din consilieri locali si judeteni, prefecti, ofiteri superiori din MAI si chiar reprezentanti ai unor servicii secrete.

Paraul Brici

Drept urmare, s-a intocmit un raport alarmant, privind penetrarea sistemului de siguranta nationala a Romaniei de catre „mafia lemnului” din Harghita. Considerata raspunzatoare, printre altele, de „taieri ilegale de padure la scara industriala, de catre firmele de exploatare forestiera apropiate de Mircea Dusa”. Mai mult, in respectivul raport se fac acuze directe la adresa actualului ministru al Apararii : „Exista suspiciuni ca o parte din cele aproximativ 4 milioane de euro rezultate din vanzarea lemnului taiat ilegal de pe cateva sute de hectare din Paraul Brici, la Sud- Vest de Toplita, au fost investite in campania electorala a lui Mircea Dusa”.

Un ministru generos

In rapoartele informative care, dupa cum sustin sursele noastre, au fost aduse la cunostinta premierului Victor Ponta, care va trebui sa ia o decizie in acest sens, Mircea Dusa este acuzat ca, profitand de functia de ministru de Interne, a actionat in sensul protejarii celor din „mafia lemnului”. Mai mult, ca sef al MAI, Dusa si-ar fi asumat si rasplatirea unor ofiteri suspectati de catre alte structuri ale statului de implicare in atotputernica „mafie a lemnului”.

Unde sunt dosarele?

Numele lui Mircea Dusa apare implicat in rapoartele informative

Astfel ca, in prezent, se fac verificari minutioase cu privire la modul „misterios” prin care au fost trase pe linie moarta sau chiar au disparut cu totul dosarele penale facute de catre organele de cercetare penala impotriva celor suspectati ca au defrisat mii de hectare de padure. Iar pe langa Mircea Dusa, printre politicienii suspectati ca au protejat „mafia lemnului” apare si numele lui Valer Dorneanu, actualmente judecator al Curtii Constitutionale! Cert este ca izolarea lui Mircea Dusa, ca ministru al Apararii, de catre omologii din restul tarilor partenere din NATO are la baza si aceste informatii intrate in posesia marilor cancelarii occidentale. Insa, dupa presiunile externe facute, degeaba va fi „zburat” Dusa de la MApN, daca el va fi numit la Interne. Mai ales ca unele structuri speciale sustin ca pesedistul a fost sincer cand a declarat ca el nu vrea la MAI. Se pare,insa, ca de la spate il imping tocmai grupurile de interese carora le este dator. Oricum, vom reveni, in exclusivitate, cu amanunte incredibile din acest raport incendiar.

[poll id=”580″]

author avatar
Catalin Tache
3.901 afisari

3 COMENTARII

  1. LA GORJ SEFUL IPJ CARAGEA PE LINGA AGREGATELE,NISIPURI PIETRISURI,CARBUNE etc PADURILE SUNT TAIATE SI VINDUTE DE APROPIATII LUI CARAGEA IAR BANII SUNT IMPARTITI.chiar pe terenul lui caragea de la marginea orasului este un depozit d lemne.
    caragea seful IPJ GORJ este reprezentantul coruptiei, incompetentei si abuzurilor. a transfornat ipj gj intro afacere de familie, sunt promovati numai supusi lui oameni de afaceri cu bani, firme prin interpusi, soacre, soti, cu contracte de miliarde la banul public. exemlu seful de la economic cu afaceri de sute de miliarde ale firmei elsimida in minerit si termocentrale .toate promovarile le face fara un adevarat examen, participa omul si locul, asta dupa ce omul are girul sau si a achitat taxa de examen. Daca asemenea oameni mai sint in politie,ar fi cazul ca d-ul stroe sa faca curatenie urgent!…. Veniti la Gj d-lor ziarişti ca aici e caracatiţa şi mafia în poliţie,aici sunt mulţi bani din minerit şi termocentrale din care se înfructă acest baron de nu i mai ajunge nimeni la nas,a citizat la liderii PDL de au nenorocit politia.RUŞINE cu astfel de tablagii cu nu fac cinste uniformei. felici tari pt. articol si continuati investigatia de demascare a acestui condeescu al politiei gorjene ,care rezista sub toate guvernele datorita taxelor imense pe care le achita …dl ministru trebuie sa ia urgent masuri cu acest tablagiu de la circulatie ajuns peste noapte seful politiei ,aceasta fiind o palarie prea mare pentru un creier atat de mic…veniti la gorj si stati de vorba cu agentii de politie ..cred ca suta la suta dintre acestia sant scarbiti de aceasta conducere ..am ajuns sa ne fie sila sa mergem la serviciu din cauza presiunilor la care santem supusi …amenintarea si santajul sant la ordinea zilei

  2. astept ,cu interes ,un comunicat al UDMR despre padurile belite de UNGURI in HARGHITA si COVASNA.criminalul – sef al padurilor de acolo e Verestoy Atila.
    si un comunicat al USL despre acasta crima natzionala.

  3. Cei ce sunt platiti din banii publici sa faca dosare infractorilor, fura cot la cot cu ministrul. Reteaua de hoti si spagari isi apara fiecare membru.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri