AcasăDezvaluiriAncheteDe ce furau șefii DGIA doar în dolari!

De ce furau șefii DGIA doar în dolari!

Hăpău se lăuda tuturor că e ”omul americanilor”

Atât de mare este disperarea la vârful Direcției Generale de Informații a Armatei, încât oamenii generalului Marian Hăpău, fie ei și specializați în ”dezinformare” au ajuns să facă auto-denunțuri extrem de riscante. Chiar dacă acestea îmbracă momentan doar forma scurgerilor controlate de informații către ”petardele” de presă aflate pe deconturile operative de plată.

Generalii Ciucă și Sima decorați de Operațiunile Speciale ale US Army

Astfel că prăfuiții analiști aflați în solda generalului Hăpău au primit misiunea de a îndepărta sub orice formă scandalul arestării adjunctului DGIA, generalul Gherghe, de adevărata miză a anchetei. Și anume faptul că s-au furat pur și simplu sume exorbitante strict din fondurile operative destinate monitorizării agenților GRU în România!

Militarii forțelor speciale își riscă viețile în război generalii DGIA le toacă fondurile la București

Astfel că până și ”creierul Armatei”, generalul Marian Sima a început să își piardă tradiționalul său calm și să recurgă la strategii jenante, cel puțin pentru inițiații sistemului. Pentru că dacă propaganda operativă a DGIA înghite orice îi servește Direcția de Informații Militare din cadrul DGIA, Contrainformațiile altor structuri știu foarte bine că președintele Klaus Iohannis nu avea sub nicio formă cum să primească un costum de schi de la Marian Hăpău! Și asta pentru că, pur și simplu, în ultimii trei ani șeful statului nu mai primea nici măcar plicurile galbene cu rapoartele informative ale DGIA către ”beneficiarul legal” Administrația Prezidențială! Și care erau invariabil returnate nedeschise șefului DGIA, fără ca acesta să își prezinte însă  demisia. Cu toate că un asemenea afront ar fi condus peste tot în lumea de intelligence la retragerea unui astfel de șef de serviciu secret, căruia șeful statului nu îi primește rapoartele informative!

Au vrut să îl ”educe” pe Iohannis!

Și atunci de ce au riscat șefii DGIA să dea chiar ei drumul la această ”scurgere controlată”? Simplu! Cu campania ”NAȚIONAL” suflându-le în ceafă de un an de zile, generalii lui Hăpău au încercat astfel să îi ”facă educația” necesară șefului statului. Și să îi demonstreze președintelui că ”băieții răi” au ceva cu ei, inventând tot felul de ”fake”-uri, doar pentru a îi denigra. Pentru că Iohannis știe foarte bine că nu a primit niciun costum de schi cadou de la DGIA! Dar nu știa, până acum cel puțin, că ”duma” a dat-o tot DGIA-ul! Pentru ca președintele să fie astfel convins că este vorba doar de o ”campanie murdară” împotriva DGIA. Numai că acum poate verifica cum a încercat generalul Hăpău să îl păcălească ca pe ”ultimul gușter”. Dar mai ales de ce șefii DGIA furau doar în dolari!

”Banii americanilor”…

Repet, deși au deja atâtea pe cap, prioritatea absolută a generalilor lui Hăpău este să nu se documenteze că banii furați proveneau din fondurile operative ale DGIA. Pentru că atunci nicio apărare, oricât ar fi ea de costisitoare, nu ar rezista în fața instanței militare de judecată. Și uite cum s-a recurs la o nouă ”pistă falsă” și care deja jignește inteligența colegilor de la alte structuri. Pentru că, decât să forțeze o poveste cu un presupus fond de război de 1.267.000 dolari, uitat de absolut toată lumea încă din anul 1983, ”mințile luminate” de la DGIA mai bine ieșeau ”pe piață” cu scenariul că Hăpău a fost la Moscova pentru a recupera Tezaurul. Și că banii ar proveni de acolo… Sau că DGIA a făcut săpături în timpul antrenamentelor comune cu americanii și a găsit aurul îngropat de Decebal! Sau orice altă balivernă… Doar să nu se afle de ce șefii DGIA furau din fondurile operative doar în dolari.

Au vrut să își facă pârtie la Iohannis cu fake ul cu costumul de schi

Indiferent că este vorba de tranșa de 180.000 dolari sustrasă de generalul Gherghe într-o singură zi. Sau de cea de 480.000 dolari, pe care își bazează negocierea ARV-ului cu procurorii militari și pe care fostul ”număr doi” a declarat că ar fi înmânat-o ”superiorului ierarhic”! Pentru că șefii DGIA umblau doar la conturile în dolari USD pentru a le induce astfel celor care ar fi îndrăznit să îi controleze ideea că sunt ”banii americanilor”! Destinați unor acțiuni comune ale ”Operațiunilor Speciale” de la noi și de la ei! Astfel că decorarea de către ”Operațiunile Speciale” ale US. Army a generalilor Ciucă și Sima era puternic ”legendată” în acest sens. Numai că partenerilor strategici s-ar putea să nu le placă deloc că, fără știința lor, au fost folosiți de ”paravan” pentru ”ciordelile” din fondurile operative ale DGIA. Mai ales că la înființarea primei unități operaționale HUMINT din cadrul DGIA, ambasadorul american de atunci amintea crezul structurilor de informații militare ale US Army : ” Cine își varsă sângele alături de mine este fratele meu pentru totdeauna”! Dar cine îi fură…?

author avatar
Catalin Tache
4.937 afisari

1 COMENTARIU

  1. Comisarul. ro , marti , 30 martie 2021 , ora 17:44 : ” Generalul Gherghe , un amarat de ciorbar ? Cititi cum se fura din fondurile operative la rusi „.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger