Cauta

Dar pe CSM cine il judeca?

Inca de anul trecut avertizam ca nu mai dureaza mult si „confruntarea finala“ in razboiul Justitiei se va da in Consiliul Superior al Magistraturii. Acolo unde influenta Inspectiei Judiciare va deveni una uriasa, atat timp cat astfel respectiva structura va ajunge „ultimul loc“ unde se va imparti dreptatea. Fie ea si asa stramba cum este in Romania zilelor noastre…

Membrii CSM se vad deja niste Dumnezei ai Justitiei

Si intr-adevar, pe zi ce trece, influenta Inspectiei Judiciare devine una tot mai covarsitoare. Culmea este ca vorbim aici de aceeasi structura care, pana in urma cu doar cateva luni, nu misca in front, parand o simpla bifare a inca unui angajament extern al debililor politicieni romani. Iata insa ca lucrurile s-au schimbat radical si de acum deja Inspectia Judiciara este mai mult decat implicata, ca si intregul CSM de altfel. Iar pe langa bipolarizarea politizata a Consiliului Superior al Magistraturii si Inspectiei Judiciare deopotriva, credibilitatea le mai este sfartecata si de lupta fratricida din interior atat dintre judecatori si procurori, dar si dintre diversele „fratii“ transpartinice care si-au impus oamenii de incredere drept membri cu drepturi depline. Astfel ca, in timp ce Curtea Constitutionala functioneaza totusi la parametri normali, cei din CSM tind nu doar sa preia rolul „instantei supreme“, dar chiar sa incerce sa incline balanta Puterii politice si nu doar intr-o parte sau alta. Astfel ca nu va mai dura mult si, in cele din urma, vom ajunge sa ne punem si intrebarea fatala „dar pe cei din CSM cine-i judeca?“

Aceeasi „mocirla“

Iar situatia este cu atat mai delicata cu cat, nu trebuie uitat, si la alegerea membrilor CSM este exact ca in politica, inclusiv controversate campanii electorale sustinute in teritoriu, cu „blaturi“ pentru ocuparea a diverse locuri, intelegeri oculte si tradari. Cu singura diferenta ca veniturile membrilor Consiliului Superior al Magistraturii sunt cu mult mai mari chiar decat cele ale mult hulitilor parlamentari.

Curtea Constitutionala pusa intr un con de umbra

Mai ales ca, pe langa membrii cu drepturi depline la vedere, acelasi CSM mai „colcaie“ si de puzderie de alti magistrati care formeaza un fel de aparat auxiliar ce ingroasa si asa stufoasa organigrama de functionare. Iar toti acestia formeaza adevarate „familii“, mai ales ca in unele cazuri legaturile chiar sunt unele pe bune, cei aflati in fruntea anumitor structuri de forta impunandu-si rudele si sustinandu-le ca sa-si pastreze locurile mai mult decat caldute din Consiliu.

Fura startul

Desigur ca modul de lucru al Curtii Constitutionale din Romania este unul „greoi“, fiind nevoie de indeplinirea unui intreg „ritual“ de proceduri legislative pentru ca inaltii judecatori sa se poata pronunta.

Tudorele ne miscam si noi mai cu talent

Iar in aceasta conjunctura unii dintre membrii Consiliului Superior al Magistraturii profita din plin „furand startul“ pronuntarii publice. Astfel ca in timp ce „urecheaza“, nu se stie din ce postura, mass media, clasa politica si alte institutii ale statului, cei din CSM sau Inspectia Judiciara declanseaza anchete dupa anchete. Iar singura replica a Ministerului Justitiei de pana acum a fost doar o constatare mucalita a lui Tudorel Toader ca nu are nevoie de concluziile Inspectiei Judicare pentru ca si el are propriul Corp de control. Si atat…

Ultimele stiri

  • Reforma serviciilor de informații din SUA sau lupta lui Donald Trump cu ”deep state”
  • Bolojan face praf și Educația. Se pierde calitatea actului de învățământ
  • Domnule Bolojan, dacă nu vreți să fiți sub Ciolacu…
  • BRICS vs Trump
  • Tele-Spa în România: Cum te relaxezi la distanță – beneficiile consultațiilor wellness online
  • Ursula cu Piper(ea) 
  • Să zicem NU TVA-ului! 
  • Salarii mici în România: condamnarea tinerilor la umilință pe viață
  • Conferința Webdidactica „Conștient, nu dependent – Educația, prima linie în lupta antidrog” prezintă date alarmante despre consumul de droguri în rândul elevilor
  • Pană masivă de curent în Cehia: Praga și alte regiuni, afectate. „O situație excepțională”
  • Exit mobile version