AcasăDezvaluiriCatalin TacheDaniel Morar, filat de SRI de trei ani!

Daniel Morar, filat de SRI de trei ani!

Desi a fost retras strategic in „cimitirul elefantilor” de la Curtea Constitutionala, iata ca pentru Daniel Morar au aparut primii norisori de probleme si in paradisul celei mai inalte instante din Romania. Iar daca omului pe care Traian Basescu il deplange si acum i-ar trece cumva prin cap sa se autovictimizeze, dand de inteles ca i s-ar pregati mazilirea din cauza ultimelor decizii luate ca judecator la Curtea Cosntitutionala, ar fi bine ca acesta sa-si aminteasca, daca a uitat cumva, ca problemele i se trag inca de pe ultima suta de metri a mandatului sau in fruntea DNA.

Daniel Morar a sperat zadarnic ca va ajunge prim procuror european

Astfel, este suficient sa amintim ca, inca din 2013, deci de acum trei ani, dezvaluiam in exclusivitate ca „SRI sapa dupa dosarele dosite de Daniel Morar”. Un material incendiar, in care scriam negru pe alb ca structurile cu atributii in combaterea scurgerilor de informatii au intrat in alerta, demarand inca de atunci ample verificari privind informatiile despre dosirea in sertarul fostului sef al DNA a unora dintre cele mai sensibile dosare. Iar acum, ca lucrurile vor incepe sa iasa la iveala, sa nu uitam nici ca printre initiatii sistemului se vehicula pe atunci tot mai insistent ca,  prin acest „non-combat” subit, Morar ar fi jucat o carte mare, care insa nu i-a iesit.

Pe mana lui Barroso

Traian Basescu si Manuel Barosso, aprigi sustinatori ai fostului sef al DNA

In 2013, fostul presedinte al Comisiei Europene, Manuel Barroso, anunta cu surle si trambite ca, pana la sfarsitul mandatului sau la Bruxelles, vrea sa puna pe picioare propria structura de lupta anticoruptie a CE, in fruntea careia va fi numit un prim procuror european. Iar unul dintre cei care, la acel moment, se spune ca isi facea sperante ca va parasi plaiurile dambovitene pentru a accede la inalta functie – care iata insa ca nu a fost infiintata nici macar acum! – era nimeni altul decat Daniel Morar. Puternic sprijinit de Traian Basescu. Cel care, sa nu uitam, era la randul sau unul dintre favoritii lui Barosso. De asemenea, tot atunci au inceput sa apara si suspiciunile cu privire la faptul ca, inainte de a preda sefia DNA, Daniel Morar  incepuse sa o lase mai moale cu sarcinile prevazute in „fisa postului”. Si, chiar daca la acel moment de la Palatul Cotroceni i se propusese „rocada” si preluarea functiei de procuror general al Romaniei, Daniel Morar a preferat sa mearga pe mana Bruxelles-ului. Asa ca Basescu i-a taiat imediat macaroana, semnand de urgenta decretul prin care, in loc de Comisia Europeana, Morar ajungea la Curtea Constitutionala. Iar in loc de Barosso, s-a trezit ca il are sef pe Zegrean.

Operatiunea „Xerox”

20.06.2013 - „National” a dezvaluit intrarea lui Morar sub vizorul SRI

Tot acum trei ani, cand serviciile erau cu ochii pe Daniel Morar, acestea nu monitorizau doar prea desele intalniri ale fostului sef al DNA cu oficiali europeni din echipa lui Barosso, dar si asa-numita „operatiune Xerox”. Era vorba despre o veche cutuma a unor sefi din justitie care, stiind ca schimbarea lor este iminenta, incercau sa-si puna la adapost viitorul profesional, inclusiv prin „bagarea in maneca” a unor informatii secrete. Asa ca, vorba celor de la contrainformatii, „duduia xeroxul” de cate copii se faceau…

„Buba” 1

Iata ca, la trei ani dupa dezvaluirile din „National” privind tinerea la sertar a unor dosare sensibile, acestea au fost confirmate de catre actuala conducere a DNA. Iar primul dosar despre care s-a recunoscut oficial nu doar ca fusese dosit, dar chiar inchis de catre procurorii anticorupotie sub mandatul lui Daniel Morar, este cel privind „mafia ANRP” si care viza restituirea ilegala a nu mai putin de 43.000 de hectare catre Gheorghe Paltin Sturza, prin intermediul lui Viorel Hrebenciuc. Iar acest dosar care a spart „buboiul” restituirilor nu doar ca a fost redeschis acum, dar oamenii Laurei Codruta Kovesi au ajuns si la alte nume grele ca Remus Truica sau Paul Lambrino.

„Buba” 2

Rascolind prin „scheletii” din dulapurile DNA a fost gasit si dosarul in care fusesera filati mai multi sefi ai unor institutii de forta din Prahova, precum IPJ, DGA, ANAF si Parchet. Si, din nou, dosarul a fost redeschis, procurorii considerand ca probele pe care nu le-au vazut „moraristii” pot duce la retinerea si trimiterea in instanta a „gruparii Cosma”, condusa de chiar fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova si la care aderasera nume grele, inclusiv din sistem. Iar dupa cum sustin sursele noastre, operatiunea de „dezgropare” este de-abia la inceput, asa ca ar trebui sa ne asteptam si la alte surprize incendiare…

author avatar
Catalin Tache
2.926 afisari

3 COMENTARII

  1. Sa va fie rusine domnule Morar pentru modul obedient fata de mafia basista in care ati condus DNA si pentru ca daca in dosarul flota aranjat sub conducerea dvs a determinat un prejudiciu zero pentru 16 nave care nu mai apartin Romaniei si Petromin fiind furate prin manevre juridice si financiare de o gasca basista. Dca nu avem prejudiciu unde sunt navele. Logica dvs ca daca dispar 16 nave cu valoare de sute de milioane de USD avem un prejudiciu zero atunci va poate judeca un elev de gimnaziu sau aveti grave probleme de logica si in acest caz v-a cazut roba pe ochi. Pentru acest prejudiciu zero ati fost uns de Basescu judecator la Curtea Constitutionala , dar constiinta dvs nu crapa cand Romania a pierdut 16 nave maritime cu o vechime de circa doi ani la data instrainarii? Va veni o vreme cand acest popor a carui intelegere si inteligenta le dispretuiti sa va judece fara nici o toleranta.
    Demisia din magistratura v-ar mai spala de pacate si mai ales ca v-ati cumparat locul de judecator cu masluirea unui dosar al unui mafiot nedovedit inca tot din cauza dvs, dar cu multe dosare la DNA. Nu va crapa obrazul de rusine pentru ceea ce ati facut ca fost sef la DNA ?

  2. Numarul clanurilor MAFIOTE formate, din infractori cu cazier, politicieni, judecatori, procurori, avocati, politisti, grefieri, avocati, experti si notari, pe principii de rudenie sau de grup bine organizat, existente in sistemul judiciar este semnificativ de mare ceea ce afecteaza toti indicatorii de eficienta si determina in acelasi timp risipirea unor insemnate fonduri bugetare ale statului roman (cei care judeca irational si prost sau carora nu le pasa de consecintele unor verdicte arbitrare date nu sunt pusi sa RASPUNDA ori sa plateasca daunele create).
    Populatia Romaniei in stadiul in care se afla dupa 26 de ani de la evenimentele din 1989 ARE NEVOIE MARE DE DREPTATE – ca necesitate sociala obiectiva – si nu de justitie ca sistem de drept ce functioneaza ca o platforma de aranjamente ale intereselor clasei politice dominante.

  3. In timpul filajelor s-au identificat si momentele in care acesta trata cu alti indivizi lipsiti de moralitate, vehiculati de interese poprii, plini de dusmanie, pe cine sa bage la puscarie ca sa il scape pe nu stiu cine. Poate filajele astea au descoperit si victimile acestor oameni.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri