AcasăDezvaluiriCatalin TacheDancă, vezi câte minerale iei!

Dancă, vezi câte minerale iei!

Iată că în timp ce premierul Ludovic Orban îi negociază intens o retragere onorabilă în diplomație, Cancelarul Ionel Dancă pare a se dedica tot mai mult luării unor decizi pe repede înainte la vârful Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. Acolo unde după cum susțin sursele noastre, directorul Nicolae Turdean beneficiază de ”consultanța” oferită mai mult pe persoană fizică de către liderul liberal. Cel care forțează ceea ce nu au reușit de-a lungul timpului nici alți politicieni, fie ei pesedistul Vasile Toma sau liberalul-democrat Varujan Vosganian.

Război total pe transferul de licențe al balastierelor de pietriș

Cei care, la rândul lor au făcut lobby parlamentar, ce-i drept, pentru firma S.C. AMI TURING SRL, cea care a câștigat licitația din 09.11.2017, derulată prin lichidator CAPITAL INSOL SPRL FILIALA IAȘI, pentru valorificarea activului funcțional din patrimoniul SC AGREGATE EST SRL. Miza fiind ”proprietatea imobiliară teren și construcții numită Balastiera Cristești, bunuri mobile reprezentând echipamente de balastieră și licența de exploatare pentru agregate de râu, respectiv nisip și pietriș”.

Oralul la 30 de minute după scris

Numai că, așa după cum rezultă din documentele oficiale înaintate de către precedentele conduceri ale ANRM către Corpul de control al premierului, Secretariatul General al Guvernului și chiar Administrația Prezidențială, una este preluarea activelor și cu totul altceva transferul de licență!

Concursul ”nebun” din 22 aprilie!…

Dincolo însă de disputele tehnice sau pe temă legislativă cu privire la speța în cauză rămâne cel puțin suspectă graba nebună cu care se forțează rezolvarea, un exemplu grăitor fiind și cel al organizării de către ANRM, în plină perioadă de restricții în stare de urgență, a unui examen ”instant” pentru promovarea celei deja cunoscută ca noua ”responsabilă cu transferul licențelor”.

Ionel Dancă noul consultant al directorului Turdean foto

Astfel, în aceași zi de 22 aprilie, Paula Tabără a susținut și proba scrisă, după care a avut programat interviul peste doar 30 de minute de la anunțarea rezultatului, de parcă cineva ar fi fost sigur că nimeni nu va putea depune contestație. Chiar și dacă ar fi avut timp în cele 30 de minute scurse de la afișarea la sediul ANRM, la ora 13.30, a probei scrise unde Paula Tabără a luat 79.33 puncte și interviul susținut la ora 14.00 și unde după cum s-a comunicat la ora 14.45 a luat 86,66 puncte, fiind de asemenea admisă! Și atunci la ce s-or mai mira ”amfitrioana” concursului, Elena Sava sau Ninel Păiajen de la Audit că presiunile exercitate asupra Juridicului cu privire la trimiterea de urgență a raportului ”salvator” nu are efectul scontat? Mai ales că, fiind vorba de un domenu atât de sensibil precum resursele minerale, sunt totuși destule structuri care monitorizează deja tot felul de ”exploatări noaptea, în orb, ca…”. Astfel că inclusiv Ionel Dancă ar fi sfătuit, dacă ar avea ceva sfătuitori la vârful sistemului, să o lase ceva mai moale cu ”mineralele” în această perioadă…

author avatar
Catalin Tache
3.210 afisari

4 COMENTARII

  1. Turdean asta e un golan cu protectie. Nimeni nu l-a urnit din zona nici macar atunci cnd a fost prins cu dansa-ntr-ansa si nu o data ci de mai multe ori. Vedeti relatia lui cu Vosganian. Spune multe (spre exemplu, caci sunt si alte canale).

  2. Pe vremea lui ceașca taratoarele astea fara coloana vertebrală erau executate pe stadion, acum trădători de țara sunt puși sa ne conduca

    • Taratoarele care ne-au condus pana in noimbrie 2019 aveau coloana infinitului in materie de ciordeala , sa plece diletantii astia si sa aduca vechii profesionisti patrihoti , Ceasca nu se incurca cu d-astia ca Danca , erau vizati grei de talia lui Nastase si Dragnea , tradatori cu staif si manglitori de elita .

  3. borfasi si jecmanitori mai rau ca in primii ani dupa revolutie cand ,cica nu stiau politica si rostul lor prin politica . niste tradatori care vor avea revelatia ca tara asta totusi nue sat fara caini si chiar vor plati saracirea tuturor pt binele la cativa !!!!!!!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri