AcasăDezvaluiriAncheteCutremur la vârful MAI! Concursurile din DGA, aranjate!

Cutremur la vârful MAI! Concursurile din DGA, aranjate!

De câteva zile, la Direcția Generală Anticorupție are loc ceea ce ar putea fi ”ancheta secolului”! Subiectul acesteia fiind aranjarea mai multor concursuri, atât pentru numirea pe funcții de conducere, cât mai ales cele privind trecerea în corpul ofițerilor. Numai că, de această dată, nu ofițerii anticorupție cercetează trucarea concursurilor, ci chiar ei sunt cei anchetați! Existând nu doar mai multe plângeri în acest sens, dar și ”indicii temeinice” privind ”scurgerea subiectelor” către diverși candidați, în timp ce alții au fost picați la interviurile de departajare! Iar dacă mai adăugăm și suspiciunile privind folosirea de tehnică auditivă în timpul desfășurării concursurilor, atunci chiar că putem înțelege cel mai bine ”cloaca” în care a fost transformată fosta structură de elită a Ministerului Afacerilor Interne.

Șeful DGA Victor Ivașcu partenerul de viață al SG din MAI Ștefania Ferencz

Astfel că nu ar trebui să mire pe nimeni, ținând cont de implicațiile unui posibil act major de corupție chiar în epicentrul structurii de anticorupție a MAI, descinderea la sediul DGA a Corpului de control al ministrului. Ca și a faptului că ancheta este coordonată personal de către chiar șeful Corpului, comisarul șef Tiberiu Gălățeanu. Numai că, din câte reiese din cadrul ”anchetei paralele” desfășurată din umbră la DGA de către o cu totul altă structură contrainformativă, oamenii lui Gălățeanu par să se agite mai mult pentru a nu permite ”extinderea focarului” de dezvăluiri, decât pentru a ”sparge buboiul”! Iar disperarea la vârful MAI este atât de mare, încât pur și simplu se refuză audierea celor care vor să depună mărturie cu privire la trucarea recentelor concursuri din DGA! Dar cărora le oferim astfel posibilitatea să furnizeze prin intermediul ”NAȚIONAL” toate informațiile pe care le dețin procurorilor care nu se bazează în niciun caz pe ”Corpul” lui Gălățeanu pentru accelerarea anchetei de la DGA.

Gălățeanu și Bar, același Management Strategic!

Mai ales că, uite, la un anumit nivel al sistemului se știe foarte bine ”amănuntul” care îi leagă pe Tiberiu Gălățeanu și Dan Bar. Adică șeful Corpului de control trimis să coordoneze ancheta de la DGA și cel considerat de către inițiații sistemului adevăratul ”operativ” aflat la ”butoanele” structurii anticorupție. Mai ales ținând cont de legendarea legăturilor celui din urmă cu ”Externele”. Și uite cum, stranie coincidență, ambii ofițeri, ”vânător” și ”vânat”, provin din cadrul aceleiași structuri centrale a MAI, așa-numita Direcție de Management Strategic. Astfel că ofițerii de informații care s-au ținut departe de jocurile subterane pentru Putere din interiorul DGA din ultima vreme își văd de propria anchetă, nedând prea mult credit acțiunii lui Gălățeanu.

Adjunctul DGA Emi Althamer soțul secretarului de stat de la Sănătate Monica Althamer

Mai ales că acesta nici nu este ”la decizie”, ci doar la ordinele noului său ”boss” Mihăilă, șeful de cabinet al ministrului Bode. Astfel că, poate doar dacă Mihăilă îi dă ordin, s-ar putea mișca și Gălățeanu mai cu talent cu ancheta concursurilor de la DGA. Și chiar să pună întrebări incomode despre cei doi ”cinceari”, BMW-urile care au răsărit în curtea operativă a colegilor de ”management strategic”. Numai că Mihăilă nu îi va da niciodată un astfel de ordin lui Gălățeanu! De ce?

Nr. 1: Victor al lu’ blonda Ștefi!

Pentru că, în acest moment, împuternicit director general adjunct al Direcției Generale Anticorupție și numit la comandă este comisarul Victor Ștefan Ivașcu. Adică nimeni altul decât concubinul Ștefaniei Gabriellei Ferencz, secretarul general al MAI! Șeful DGA și SG-ul MAI având împreună și o fetiță, Ivașcu Ferencz Francesca Elisabeta! Iar Ivașcu ar fi fost adus de concubină la șefia DGA după ce a lucrat la Permise, la structurile teritoriale Sibiu, Maramureș și apoi la Direcția Centrală. În timp ce partenera sa de viață este cunoscută de unii drept ”Blonda lui Boc”, de pe când fostul premier făcuse o adevărată pasiune pentru ”Ștefi”. Iar de alții drept ”doamna colonel”, pentru cariera explozivă a celei care a fost șefă de cabinet parlamentar la doar 25 de ani! După care a devenit șefa Serviciului Patrimoniului din Primăria Cluj – Napoca și șefă de cabinet a premierului Boc.

Acoperiții DGA nu mai arestează pe nimeni așteaptă să fie ei săltați

A fost numită secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului, membră în CA al EON Gaz și în CN al CNVM, plus membru în Comitetul Interministerial de Finanțări, Garanții și Asigurări al Eximbank. Lucian Bode a numit-o secretar general al MT, după preluarea portofoliului Transporturilor, dar și membru în CA la CFR, CNAIR și Romatsa. Aceeași poziție cheie de secretar general ocupând-o în prezent Ștefania Gabriella Ferencz și la Ministerul Afacerilor Interne, după ”transferul” lui Bode la MAI. Astfel că trucarea concursurilor de la DGA s-a produs în vremea când structura era condusă de chiar ”Victor a lui Ștefi”…

Nr. 2: Emi al lu’ blonda Moni

Tot împuternicit director general adjunct al Direcției Generale Anticorupție este și comisarul Emi Liviu Althamer. Acesta fiind soțul secretarului de stat de la Ministerul Sănătății, Monica Emanuela Althamer.

Bode nu te instala prea comod în fotoliul de la MAI

Și chiar dacă atunci când Vlad Voiculescu era pe val inițiații sistemului considerau inevitabil un ”puci PLUS pentru preluarea DGA”, șansele lui Althamer s-au diminuat dramatic după ce ”nepotul” a fost ”scuipat ca o măsea stricată” de la Sănătate. Astfel că, în acest moment cel puțin, este greu de crezut că ”Emi al lu’ blonda Moni” îi va mai putea locul lui ”Victor al lu’ blonda Ștefi”! Dar multe se mai pot răsturna odată cu avansarea anchetei trucării concursurilor de la DGA… Dar nu aia a lui Gălățeanu, bineînțeles…

Acoperiții DGA fac șprițul invers!

În fișa postului ofițerilor sub acoperire ai DGA intră și exploatarea ”sifoanelor”. Dar strict pe linie profesională. Iată însă că acoperiții DGA au ajuns să facă ”șprițul invers”, devenind ”sifoanele” celor pe care îi anchetau! Cel mai îngrijorător fiind chiar cazul de la Permise Suceava. Și nu pentru că actualul șef al DGA a fost chiar directorul adjunct de la Direcția Permise care a fost trimis în control al Suceava. Acolo unde DNA a dat iama, ci nu DGA! Ceea ce de altfel ar fi fost imposibil din moment ce Mihail Martin, ofițerul DGA de zonă i-a ”turnat” tot comisarului șef Radu Ionuț Obreja. Șeful de la Permise Suceava vizat de anchetă fiind avertizat că este monitorizat de procurorii anticorupție. În schimbul unui jeep, ofițerul DGA dându-i toate amănuntele anchetei derulate sub acoperire, inclusiv despre autorizarea a cinci investigatori sub acoperire, mijloacele de interceptare ale comunicațiilor, datele de filaj și chiar când trebuia făcut flagrantul!!!

author avatar
Catalin Tache
34.190 afisari

84 COMENTARII

  1. Multumim Tache ca nu ne ai uitat si ai raspuns apelului nostru disperat.scrieti aici dragi colegi ce stiti de concursuri xa aici e cel mai citit toti procurorii isi iau informatiii

    • Este foarte adevarat. Am auzit ca 10000€ este locul la ofiteri. Chiar recent a fost aranjat un cu oncurs , care de fapt a mai fost anulat de trei ori tot din acelasi motiv. Iar fara nici un pic de jena fata de concurentii care au invatat si noaptea , concurentul castigator s a salutat cu ce l din comisie . Fac discriminare spunand ca nu vor fete ca merg in prenatal si bor baieti. Cum vine asta? Suna discriminare. Bravo celor care au curaj sa lupte cu mafia din sistem. Nici nu va imaginati cat de mare este caracatita si incompetenta

    • Puțin vizualizată legătura între ” eminenții ” de 10 curat la un examen cu nivel de ridicat de dificultate și conducerea centrală/teritorială . Sunt sigur că surprize vor apărea .

  2. Singura intrebare e doar de ce a dat drumul Tache acum,ca stia mai de mult…se pregateste ceva inseamna….

  3. Sunt unul dintre cei care au reclamat furtul pe fata de la aceste concursuri.de abia acum trag speranta ca se mai poate face o ancheta corecta.de 3 saptamani nimeni nu vroiq sa primeasca probele,de frica…

    • Dacă erați în sistem în 2011 la vrăjeala aia de reorganizare cu 10000 de subofițeri disponibilizați de ce nu ați făcut nimic ? Știți doară cum se făceau cărțile ? Am testat să vad cum acționează serviciile da m- au lăsat cu un gust amar.Sunt și câțiva oameni care vor adevărul însă sunt minoritari în fața corupției grăsane.

  4. Pai daca au si copii impreuna cum sa se ancheteze unul pe altul???in cre di bil!!!pur si simplu mi e greata

  5. Comisarul.ro , astazi , 19:14: ” Maia Sandu a dizolvat Parlamentul Moldovei si a stabilit data alegerilor anticipate pe 11 iulie ” .

  6. Aktual 24 , astazi , 28 aprilie 2021 , articol de Lavinia Popa : ” Sunt Cosmin Pampaliceanu „. Cronica Carcotasilor cu Ciolacu : ” Categoric , mintim de rupem „. VIDEO ( nu-l ratati !)

  7. Comentatori sugatori de usr comentează din nou. Cele mai mari lepre si tâlhari din țara asta, sunt uniunea securiștilor romani. Fura ăștia si zaharul din ceai si se jura ca nu fura, dar ei cu sula in gura, scuze cu rata in gura

  8. Sunt cu gatu zburlit al ratoiului in gura , scuip niste tulee ….ptiu , sa nu fie de deochi …..hihihihihihi–

      • Ăștia sunt cât de cât “înrudiți”cu cei din MAI.!! Sa vezi legitimații IPA la șoferii de toate categoriile,șefii carierelor de piatra,personal din silvicultura,proprietari de restaurante etc.!!

    • Pui de dac,născut la Sarmisegetusa..!! Păi mai întâlnești altfel de nume la toate vîrfurile.??

  9. Un subofiter din Mehedinti.nu e gluma.a facut facultatea la o fundatie din…Baile Herculane

  10. Sunt curios ce s-a mai intamplat cu descinderea la IGJR de catre DNA, unde au spus ca au trucat examenele de trecere din corpul subofiterilor in corpul ofiterilor. Ca-s tare curios, numai eu stiu pe cineva de la Cta, care acum este imputernicit la Cernavoda si si-a facut nevasta din receptioner, specialista pe RU, subofiter, iar dupa un an a trimis-o la IGJR sa dea examen de trecere in corpul ofiterilor.

  11. Digi 24 , azi , ora 22:24 : ” Perchezitii la domiciliul lui Rudy Giuliani , avocatul lui Donald Trump . Investigatorii federali au confiscat dispozitive electronice „.

  12. Lui Althamer nu i-am mai fost prelungita împuternicirea ca adjunct. Chiar daca DGA are un adjunct împuternicit și desemnat director general, adică Ivașcu, fara niciun dubiu instituția a trecut pe persoană fizică din vara. A devenit un fel de SRL al lui Vătuiu un sifon defect al unora care îi împing și îl țin în funcție pentru împroșcări proaste de 2 lei si-un sfert. Acum totul se umfla, se vatuieste, se aranjează…

  13. Prin acces la cerbul potrivit, nu cel din pădure cel din parchet, poți să-ți vatuieste (clasezi) chiar propriul dosar penal. Așa că vătuirea achizițiilor, concursurilor, împuternicirilor din curtea proprie, a ordinelor MAI pe linie profesionala e floare la ureche.

  14. Vedeti ce se intampla si cu Generalul de Tinichea, Dumitrache Silviu, seful pus peste noapte la conducerea Directia Generala de Informatii si Protectie Interna fosta 0215. Acest pusti fara absolut nici un fel de experienta facut peste noapte General, a fost pus sef oare numai pentru ca este fiul unui colonel de la SRI, condamnat ptr coruptie, sau pentru ca este ginerele sindicalistului Luca de la Petrom Service, condamnat ptr delapidare, sau pentru ca este prieten cu Sebastian Ghita ??? La numirea lui Dumitrache nu a contat nici scandalul in care a fost implicat in 2016 impreuna cu Generalul Constantin Nicolae in deturnarea de fonduri operative ale DGPI ??? Oare la conducerea tuturor structurilor de elita ale MAI sunt puse astfel de personaje ???

  15. Ma mir ca nu stiti jmenul de la Suceava. Aici jumate de oras murmura treaba asta, adica lui Obreja i s-a solicitat de catre aghiotantii din mafia lui Flutur un milion de euro pt. boierul Flutur, atunci in preajma alegerilor.
    Obreja s-a buricat la ei si a refuzat sa dea milionul. La cateva luni distanta, Obreja, Martin and company sunt „ridicati” cu tot cu sutele de mii de euro de prin ligheane.
    Desigur, fara vreo legatura cu Flutur si cu politicienii locali.
    Si ce coincidenta, DNA si-a adus aminte de acesti spagari, tocmai in urma refuzului lui Obreja de a mai cotiza cu bani negri la bunastarea acestui tradator si vanzator de neam, Flutur.
    Ceea ce au fost barfe locale s-au cam adeverit foarte exact pana acum.
    Inclusiv subordonarea TOTALA in Suceava a justitiei, politiei locale si nationale, a DNA-ului si tuturor structurilor informative si contrainformative acestui individ bolnav dupa bani si putere, numit Flutur.
    Si ce este cel mai grav, faptul ca judecatorii de la toate instantele sucevene au ajuns carpele lui Flutur care imparte dreptatea dupa pupila lui, printr-o cireada de interpusi, bineinteles.
    Iar procurorii,…obedienti acelorasi interese imobiliare in care sunt manjiti impreuna cu aceeiasi politicieni din mafia lui Flutur, care colecteaza abundenta si banii negri pt. boier.

  16. Ar trebui anchetate și concursurile de TCO din politie, au luat unele care în trecut nu au promovat nici testul psiho…..

    • Păi ăștia au devenit deștepți foc peste noapte, iar la seriile de concurs anterioare, n-au trecut nici măcar testul psihologic, așa cum spui. Vezi dacă bagi mâna adînc in fundul borcanului “tragi” lozul câștigător.!

  17. Si la jandarmi si la ISU sunt trucate examenele ! Asta pentru ca nu vin reprezentanti de la Bucuresti care sa aduca personal subiectele de examen si sa participe la acesta ! Cat despre imputernicirile pe functii, ce sa mai vorbim …

  18. ” Cutremur la varful MAI ! Concursurile din DGA , aranjate „. Greu sa alegi bobul din neghina la cata samanta de coruptie a plantat PSD in toate institutiile si structurile statului in 30 de ani in care a nenorocit Romania .

    • Labagiule retardat,concursurile au fost acum,dupa un an si ceva de *guvernul meu* si dupa ce la DGA au fost pusi sefi de luberalii Vela si Bode!!!!ai uitat cat i a dat Tache in gura si tarancii de Carmen Dan si pesedeilor de la MAI?hai sictir de postac prost

    • Deșteptule dacă tu ai ce ai cu PSD,afla ca astea s-au petrecut acum pe vremea impostorilor in domnia “guvernului meu”.

      • Sunt Constantin Moldovean Tiraspol , postez de foame si am dat-o pe lactate , o sug la pesedisti ….hihihihihihi

  19. Comisarul .ro , astazi , 29 aprilie 2021 , ora 08::30 : VIDEO PRIVITI , AUTOSTRADA CARE VA OCOLI CAPITALA INCEPE SA PRINDA CONTUR ” .

    • Si ma ta la fel prinde contur!cat de jalnici sunteti sa va faceti reclama la comentariile lui Tache…

  20. L-au debarcat pe Ioniță de la DGA -venit prin concurs cu Academia de Poliție și au ,,numit “ mafia și incompetența .Un sistem corupt și incompetent !

  21. Cine credeti ca e oparitul ce s-a simtit lezat in onoarea lui de fomist la 12:09 si 12:11 ? Cine credeti ca se piteste dupa condurul lui mamusku ? Sa fie Kostyuska Sugiuk Tiraspol , floscaitul flasnetist stalinist ?

  22. „PROPAGANDA TERORISTA PE INTERNET . MASURA EXTREMA LUATA DE UE . RISC DE CENZURA ” . In termen de O ORA ( 60 DE MINUTE ) , FURNIZORII DE SERVICII VOR FI OBLIGATI SA ELIMINE SAU SA BLOCHEZE ACCESUL LA CONTINUTUL INCRIMINAT IN TOATE TARILE UNIUNII EUROPENE .

  23. Aceasta unitate DGA nu mai face obiectul activități de ani de zile,dar nimeni nu sesizează că în spatele unui număr mic de persoane din serviciul operativ se calcă în picioare sute de angajați.
    Angajați care au salarii astronomice fata de politistii din strada .
    Aceasta unitate se compune din nași,fini,cumetri,soți,soții,veri,frați,surori și tot ce vreti mai puțin cadre competente și profesioniste. Concursurile trebuiesc verificate decand actualul sef SRU a luat concursul.l

  24. Adevarul.ro , azi , 29 aprilie 2021 , ora 6:30 : ” MASKIROVKA LA GRANITA EOMANIEI …” , articol de Alexandru Grumaz .

    • ” Regiunea Marii Negre este locul in care Rusia , Europa , Orientul Mijlociu , Balcanii si Caucazul se reunesc . Regiunea se afla in centrul a patru mari forte : Democratia Occidentala la marginea sa vestica , agresiunea militara rusa spre nord-centrul sau , agresiunea financiara chineza la est si instabilitate in Orientul Mijlociu spre sudul sau . REGIUNEA MARII NEGRE ESTE , PE SCURT , FRONTIERA LITERALA SI FILOZOFICA INTRE DEMOCRATIA LIBERALA SI AUTOCRATIE „.

  25. ATENTIE MARE LA SUCEAVA A VENIT NOU NUMIT LA POLITIA RUTIERA‐PERMISE AUTO DOMNUL PATRASCU,UN PERSONAJ LA FEL DE …CA SI PREDECESORUL SAU.PATRASCULEEEE,CREZI CA NU SE STIE CE AI FACUT LA FOCSANI???

  26. Bai Tache, ai pus degetul pe rana cand ai pomenit de mister Mihaila…
    Omul e petarda, la propriu!!! Parca spitalul MAI are si sectie de psihiatrie, sa formeze naiba o comisie sa-i verifice discernamantul, Mihaila este diagnosticat cu tulburari psihiatrice de ani buni, cel mult poate fi „incadrat” ca sef de salon la Socola!
    Probabil mizeaza pe asta atunci cand face trafic de influenta la cel mai inalt nivel, ca in caz de probleme penale, scoate hartia care demonstreaza ca e nebun si scapa!
    DNA, DGA oare n-au habar de infractiunile comise de specimenul in cauza? El face numiri in teritoriu, taie si spanzura cum are el chef, cu toate ca nu e de competenta sa, aidoma aluia de la Ministerul Mediului, Puiu. In cazul aluia au fost oameni cu coloana vertebrala si l-au inregistrat si au dat la presa, asteptam sa vedem „cojones” si la MAI!

  27. VIDEO-Patria y Vida yotuel @ Gente de Zona @ Descerner Bueno , Maykel Osorbo , El Funky . Tic-tac –––

  28. Adevarul.ro , azi , 29 aprilie 2021 , ora 14:29 , articol de Ioan Gaidau : ” Imagini cu diplomatul rus declarat persona non grata in Romania …….”.

  29. La MApN cand intra procurorii? Ala de face pe loctiitorul Corpului de control acum a furat documente din calculatorul unui coleg si le-a dat unui prieten care se vroia ofiter. Atunci s-a prins comisia, dar cu alta ocazie i-a reusit hotia.

  30. Vanzatorule de pantofi , cand iti baga paslari sa ma asigur de crivatul de la iarna ?

  31. Topul burtosilor MAI conduce detașat având cei mai mulți posesori de burta pe număr de angajați.
    Surprinzător MAI mai deține un loc fruntasi la numărul de titulari de doctorate pe număr de angajati.
    Pana mai deunăzi (4-5 ani in urma) făceai o petiție la MAI și primeai răspuns semnat de un “doctor” (a nu se înțelege medic). Dar ce sa vezi a apărut scandalul plagiatelor (Generalul cu 4 stele Toba) și nici țipenie de doctori prin MAI, S-au evaporat intr-o zi …. și asta-i de cartea recordurilor…
    Inițial am avut intenția de a-i scrie dl. ministru, dar am avut salvatoarea inspirație sa-i studiez CV-ul. Ce sa vezi!!!! Stupoare!!!! Și dl. ministru e posesorul titlului de doctor.
    Acum înțeleg dece s-a pus pisica (batista) pe țambalul ministrului… fiind și foarte fierbinte (pisica)….
    As fi curios la ce suma ajunge sporul de doctorat (15%) la nivel de MAI.
    Apropo ce mai face Doamna Emilia Sercan?!
    “Bag sama” ca a fost răpusă de deținătorii de doctorate din moment ce nu am mai auzit nimic de ea. Cum or fi rezolvat-o?! Știu ca la un moment dat o amenințau unii, culmea erau de la Academia de Politie.
    (Între timp am făcut o pauza de documentare sa văd ce mai face Emilia Sercan…. “gugalesc” puțin cu numele ei …… și … stupoare …. zeița “spaima plagiatorilor” nu e chiar așa zeița….)
    Cam atât ca a inceput sa ma doară capul…

  32. Tache, pe polițistul care protestează de o săptămână în fața sediului M.A.I. nu îl vezi?! Nu mergi și la el să îl întrebi de ce protestează?! Întreb pentru un prieten?!

  33. Rahat cu apa rece. Despre manariile din Mai cu concursurile DNA are probe de ani și face nimic. Nici acum nu va fi nimic.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger