AcasăDezvaluiriAncheteCutremur în serviciile secrete românești! Demisie sau arestare?

Cutremur în serviciile secrete românești! Demisie sau arestare?

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu a primit cererea de demisie a șefului Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Esaulenco.  

Arestarea lui Dodon de ofițerii SIS a dus la demisia lui Esaulenco

”În temeiul art.13 alin.(1) din Legea nr.753/1999 privind Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova, art. 22 alin. (3) din Legea nr. 164/2010 cu privire la statutul persoanelor cu funcții de demnitate publică, solicit eliberarea din funcția de director al SIS, în baza cererii personale, în legătură cu trecerea la alt loc de muncă”. Acesta este anunțul șefului legislativului de la Chișinău care, în mod normal ar fi trebuit să treacă neobservat la București. Numai că…

După Dodon, potopul!

Acum, greu de crezut că generalul maior Alexandru Esaulenco își poate găsi un loc de muncă mai râvnit decât cel al serviciului secret al unei țări! Mai ales că acesta este ofițer de informații și a urmat o carieră pas cu pas, până la cea mai înaltă funcție din sistemul moldovenesc de securitate. Drept urmare, cu totul alta decât ”schimbarea locului de muncă” ar trebui să fie justificarea demisiei care survine la doar câteva zile de la arestarea fostului președinte, Igor Dodon. Cel care a acuzat că arestarea sa a fost executată la ordinul unor consultanți români. Oricum, unda de șoc a ”cutremurului” de la vârful SIS se va resimți cu siguranță și la București.

Maia Sandu prinsă în mijlocul unui nou război

Fie și pentru simplul fapt că SIS este considerat ”capul de pod” al serviciilor secrete românești. Strânsa colaborare a acestora făcând posibilă inclusiv spectaculoasa victorie a Maiei Sandu la alegerile prezidențiale. Numai că, după cum susțin sursele noastre, demisia șefului SIS ar putea avea legătură cu gafa procedurală că arestarea rusofonului Igor Dodon ar fi fost efectuată de către ofițerii Serviciului de Informații, ci nu de cei ai Ministerului de Interne. Oricum, se anunță ”măcel” pe frontul din Chișinău, între serviciile secrete românești și cele rusești!

author avatar
Catalin Tache
8.721 afisari

5 COMENTARII

  1. cand vezi garzi oficiale cu masti ti se face scarba . moldova este stat sorosist . la noi cei de la agro tv( din cluj bineinteles ) sint singurii care prezinta cu masca pe figura . m-am intrebat , au creier sau k kt in cap ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger