Cauta

Cutremur EVERGENT la SIE: Vlase e pe ducă!

Gabriel Vlase, numit de Iohannis în fruntea SIE

”EVERGENT Investments se implică în modificări legislative de interes public în acord cu cele mai bune practici de guvernanță corporativă”. Aceasta pare să fi fost ”picătura” care, în dimineața zilei de 16 septembrie, ar fi umplut deja ”paharul” răbdării celor care asistau deja de ceva vreme, cam de când cu impunerea sancțiunilor financiare europene pentru oligarhii ruși, la ”explozia” EVERGENT.

Gabriel Vlase numit de Iohannis în fruntea SIE

Astfel că multă ”lume bună” a clasei politice, mediului de afaceri, sistemului și diplomației ocidentale deopotrivă a citit cu maxim interes următoarea comunicare informativă:

”EVERGENT Investments SA, în calitate de companie listată – entitate de interes public, definită astfel conform prevederilor art. 2, pct. 12 din Legea nr. 162/2017 privind auditul statutar transmite mulțumiri și aprecieri Autorității de Supraveghere Financiară, Autorității pentru Supravegherea Publică a Activității de Audit Statutar, Ministerului Finanțelor, Bursei de Valori București, membrilor Asociației Administratorilor de Fonduri și Asociației Române a Băncilor, instituții și asociații cheie pentru piața financiară românească, care s-au implicat în demersul modificării Ordinului ASPAAS nr. 123/2022”.

”Rămânem implicați”…

Informarea continuând cu precizările că ”astfel, Ordinul nr. 123/2022 prevedea un termen inadecvat (31 decembrie 2022) de conformare la obligația de a introduce un auditor financiar certificat în Comitetul de audit, comitet format din membrii Consiliului de Administrație. Această obligație ar fi putut perturba buna funcționare și guvernanța corporativă a companiei noastre și a altor entități listate din domeniul financiar – bancar.

Corneliu Iacobov își face simțită prezența

Prin publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.898 din 13 septembrie 2022 a Ordinului ASPAAS nr. 392/2022 au intrat în vigoare modificările la ordinul de mai sus menționat, în sensul că:

– se extinde aria competențelor profesionale în domeniul contabilității și auditului necesare pentru persoanele care fac parte din Comitetul de audit, prin includerea experienței de cel puțin 3 ani în auditul statutar, dobândită prin participarea la misiuni de audit statutar sau în cadrul Comitetelor de audit formate la nivelul Consiliilor de administrație;

– noul termen pentru entitățile care nu îndeplinesc cerințele legale la acest moment este cel mai târziu la data de 31 decembrie 2023, sau, după caz, la data numirii unor noi membri ai Consiliului de Administrație.

Va fi aruncat Mihai Tudose în Guvern sau păstrat pentru prezidențiale

Dorim să informăm investitorii că vom rămâne implicați în procesul legislativ pentru transpunerea oricăror Directive și regulamente UE sau modificări ale legislației naționale de natură a îmbunătăți permanent cele mai bune standarde de guvernanță corporativă și cadrul în care își desfășoară activitatea, ca emitent autorizat și supravegheat de ASF, în beneficiul exclusiv al acționarilor”.

Cumpără tot!

”Horia Corcilă, unul dintre fondatorii Băncii Transilvania, intră pe piața imobiliară din București, alături de Evergent Investments, prin redesenarea unui mega – proiect gândit de Dinu Patriciu și Erste”… ”Acțiunile EVERGENT INVESTMENTS SA au crescut cu încă 4,12 %”… ”EVERGENT INVESTMENTS se implică în modificări legislative”… Și știrile mai mult decât pozitive despre sarabanda de reușite ale fostei SIF MOLDOVA continuă deja într-un ritm nebun… De mulți inițaiți ai sistemului au și ajuns să se întrebe ce ”minune” s-o fi întâmplat cu managementul EVERGENT în ultimele luni de zile… Management asigurat de Liviu Claudiu Doroș, fiul generalului Vasile Doroș, fostul șef al SRI Bacău. Și fost asociat într-o firmă de imobiliare cu actualul director al SIE, Gabriel Vlase. Iar cum până și ”nașul” Corneliu Iacobov își face tot mai simțită prezența în mediul de afaceri, după ispășirea condamnării la 7 ani de închisoare, se pare că asistăm la o renaștere în forță a altădată atotinfluentului ”Grup de la Bacău”. Ca să nu mai vorbim că, asemenea EVERGENT, și ”frații DEDEMAN” cumpără tot ce se poate cumpăra.

O fi de la Tudose…?

Iată însă că, întâmplător sau nu, concomitent succesului cu adevărat surprinzător în afaceri al ”Noului Grup de la Bacău”, lumea de intelligence este zguduită în ultimele zile de ”varianta de lucru” a retragerii din fruntea Serviciului de Informații Externe a actualului director Gabriel Vlase. Una care rămâne de văzut dacă se va confirma sau nu… Și mai ales dacă va fi una ”de bună voie și nesilit de nimeni” sau nu… Tot un mare semn de întrebare ridicând momentan și o altă variantă de lucru, cea a păstrării ”asului” europarlamentar Mihai Tudose în ”mâneca SIE”, până la aruncarea sa pe ”masa prezidențială”.

Mai ales că succesul EVERGENT s-ar putea transforma oricând într-un adevărat ”cutremur”, al cărui efect ”tsunami” poate lovi nici nu se mai știe exact unde, la ce încrengături transpartinice s-au cimentat în debila clasă politică românească… Și mai ales că anul 2024 este perceput drept unul ”decisiv” pentru următorul deceniu! Cu un foarte posibil ”ciclu” de două mandate prezidențiale succesive…

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version