AcasăDezvaluiriAncheteCutremur EVERGENT la SIE: Vlase e pe ducă!

Cutremur EVERGENT la SIE: Vlase e pe ducă!

Gabriel Vlase, numit de Iohannis în fruntea SIE

”EVERGENT Investments se implică în modificări legislative de interes public în acord cu cele mai bune practici de guvernanță corporativă”. Aceasta pare să fi fost ”picătura” care, în dimineața zilei de 16 septembrie, ar fi umplut deja ”paharul” răbdării celor care asistau deja de ceva vreme, cam de când cu impunerea sancțiunilor financiare europene pentru oligarhii ruși, la ”explozia” EVERGENT.

Gabriel Vlase numit de Iohannis în fruntea SIE

Astfel că multă ”lume bună” a clasei politice, mediului de afaceri, sistemului și diplomației ocidentale deopotrivă a citit cu maxim interes următoarea comunicare informativă:

”EVERGENT Investments SA, în calitate de companie listată – entitate de interes public, definită astfel conform prevederilor art. 2, pct. 12 din Legea nr. 162/2017 privind auditul statutar transmite mulțumiri și aprecieri Autorității de Supraveghere Financiară, Autorității pentru Supravegherea Publică a Activității de Audit Statutar, Ministerului Finanțelor, Bursei de Valori București, membrilor Asociației Administratorilor de Fonduri și Asociației Române a Băncilor, instituții și asociații cheie pentru piața financiară românească, care s-au implicat în demersul modificării Ordinului ASPAAS nr. 123/2022”.

”Rămânem implicați”…

Informarea continuând cu precizările că ”astfel, Ordinul nr. 123/2022 prevedea un termen inadecvat (31 decembrie 2022) de conformare la obligația de a introduce un auditor financiar certificat în Comitetul de audit, comitet format din membrii Consiliului de Administrație. Această obligație ar fi putut perturba buna funcționare și guvernanța corporativă a companiei noastre și a altor entități listate din domeniul financiar – bancar.

Corneliu Iacobov își face simțită prezența

Prin publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.898 din 13 septembrie 2022 a Ordinului ASPAAS nr. 392/2022 au intrat în vigoare modificările la ordinul de mai sus menționat, în sensul că:

– se extinde aria competențelor profesionale în domeniul contabilității și auditului necesare pentru persoanele care fac parte din Comitetul de audit, prin includerea experienței de cel puțin 3 ani în auditul statutar, dobândită prin participarea la misiuni de audit statutar sau în cadrul Comitetelor de audit formate la nivelul Consiliilor de administrație;

– noul termen pentru entitățile care nu îndeplinesc cerințele legale la acest moment este cel mai târziu la data de 31 decembrie 2023, sau, după caz, la data numirii unor noi membri ai Consiliului de Administrație.

Va fi aruncat Mihai Tudose în Guvern sau păstrat pentru prezidențiale

Dorim să informăm investitorii că vom rămâne implicați în procesul legislativ pentru transpunerea oricăror Directive și regulamente UE sau modificări ale legislației naționale de natură a îmbunătăți permanent cele mai bune standarde de guvernanță corporativă și cadrul în care își desfășoară activitatea, ca emitent autorizat și supravegheat de ASF, în beneficiul exclusiv al acționarilor”.

Cumpără tot!

”Horia Corcilă, unul dintre fondatorii Băncii Transilvania, intră pe piața imobiliară din București, alături de Evergent Investments, prin redesenarea unui mega – proiect gândit de Dinu Patriciu și Erste”… ”Acțiunile EVERGENT INVESTMENTS SA au crescut cu încă 4,12 %”… ”EVERGENT INVESTMENTS se implică în modificări legislative”… Și știrile mai mult decât pozitive despre sarabanda de reușite ale fostei SIF MOLDOVA continuă deja într-un ritm nebun… De mulți inițaiți ai sistemului au și ajuns să se întrebe ce ”minune” s-o fi întâmplat cu managementul EVERGENT în ultimele luni de zile… Management asigurat de Liviu Claudiu Doroș, fiul generalului Vasile Doroș, fostul șef al SRI Bacău. Și fost asociat într-o firmă de imobiliare cu actualul director al SIE, Gabriel Vlase. Iar cum până și ”nașul” Corneliu Iacobov își face tot mai simțită prezența în mediul de afaceri, după ispășirea condamnării la 7 ani de închisoare, se pare că asistăm la o renaștere în forță a altădată atotinfluentului ”Grup de la Bacău”. Ca să nu mai vorbim că, asemenea EVERGENT, și ”frații DEDEMAN” cumpără tot ce se poate cumpăra.

O fi de la Tudose…?

Iată însă că, întâmplător sau nu, concomitent succesului cu adevărat surprinzător în afaceri al ”Noului Grup de la Bacău”, lumea de intelligence este zguduită în ultimele zile de ”varianta de lucru” a retragerii din fruntea Serviciului de Informații Externe a actualului director Gabriel Vlase. Una care rămâne de văzut dacă se va confirma sau nu… Și mai ales dacă va fi una ”de bună voie și nesilit de nimeni” sau nu… Tot un mare semn de întrebare ridicând momentan și o altă variantă de lucru, cea a păstrării ”asului” europarlamentar Mihai Tudose în ”mâneca SIE”, până la aruncarea sa pe ”masa prezidențială”.

Mai ales că succesul EVERGENT s-ar putea transforma oricând într-un adevărat ”cutremur”, al cărui efect ”tsunami” poate lovi nici nu se mai știe exact unde, la ce încrengături transpartinice s-au cimentat în debila clasă politică românească… Și mai ales că anul 2024 este perceput drept unul ”decisiv” pentru următorul deceniu! Cu un foarte posibil ”ciclu” de două mandate prezidențiale succesive…

author avatar
Catalin Tache
5.716 afisari

53 COMENTARII

    • Asa ne trebuie , daca nu putem sa avem 10 ani un conducator luminat , las sa ne-o traga Terente mai abitir ca lui tanti Elvira ….

        • ZIARE.COM SITE-UL EXCREMENTELOR DIN JURNALISM , ANALFABETI CU DIPLOMA SI CENZURA CAT DE MULTA . CLOSETARII JURNALISTI CU PATRU CLASE PE ZIARE.COM HALESC KAKAT LA GREU

          ZIARE.COM , NAZISTII JURNALISMULUI ROMANESC . CENZUREAZA , INJURA , INSULTA SI AMENINTA GRAV CITITORII ,
          JEGUL JURNALISMULUI SI PLEAVA ESTE IN FRUNTE .
          O RUSINE PENTRU ROMANIA , ACESTE JEGURI

    • KOSTEA , iar iti dai aere de savant ? Cine dreacu te crezi , ba , maimutoiule ? Daca te-ai referit ca nu comentezi de prost , sunt de acord cu tine , poti sa-ti bagi linistit botu in polonice si la slituri .

      • ZIARE.COM JEGUL PRESEI ROMANESTI CU ANALFABETI FUNCTIONALI ,FALSI JURNALISTI CE CENZUREAZA SI INJURA SI AMENINTA CITITORII
        JEGUL PRESEI DIN ROMANIA ESTE PE ZIARE.COM

  1. 1. Europa Libera Romania , 02 octombrie 2022 , articol de Cristian Andrei : ” Provocarile si conspiratiile pentru mitingul AUR : Vor sa copieze 10 August , DAR AU TOATA AGENDA RUSIEI ” . 2. Comisarul . ro , astazi , 02.10.2022 , ora 17:54 : ” Diana Sosoaca l-a atacat pe George Simion la protestul AUR : Asta e Simion , tradatorul ! Rusine ! „. 3. Universul . net , 2 octombrie 2022 : ” VIDEO / Diana Sosoaca alungata de pe scena de participantii la mitingul AUR . Senatoarea a cerut ajutorul jandarmilor ” – News.ro .

  2. Tache, auditul asta este un fel de apa de ploaie sau cum spune ardeleanul, e ca patrnjelu-n zeama, nici nu ajuta nici nu încurcă. Adică vine unul străin de afacere și-și da cu părerea. Cine e prostul sa se uite în gura lui? Problema grava e ca o firma privata se implica în reglementare. Hai sa privatiza și Parlamentul sa terminam odată. Cu Vlase, când te uiți la fata lui îți dai seama ce poate. Dar cu Ciolanis fac tandemul perfect,…., pentru altii nu pentru romani. Este una din explicațiile ajungerii României pe culmile…., disperării. Sa auzim de bine, alta data!

  3. Da cat costa SIE asta mankatzashh….hai sa-l jucam la barbut……ha ha ha….cu Becali si cu BerceaMondialu mankatzashhh

  4. DECI O SOCIETATE PRIVATA DE INVESTITII LEGIFEFEAZA SA NU FIE AUDIATA! DECI NICI NU SE POATE CONTROLA NICI CINE VOR FI CEI CARE VOR INCASA SUTE DE MILIOANE DE EURO PE PERSOANA FIZICA PENTRU ACTINILE NO NAME,LA PURTATOR!!!

  5. ” 23 martie 2021 – EVERGENT Investments tsi modifica simbolul bursier din SIF 2 in EVER , incepand cu 29 martie 2021 ” – ” 30 de ani de experienta in investitii , 503 milioane de euro activi administrati , 13 ani de performanta , 60 de specialisti „.

  6. Socanta info….dar si mai socant de ce apare tocmai in NATIONAL?tocmai la TACHE?CEVA E PUTRED IN COLONIE

    • Va fi macel intre prostu de Kostea si Livia pe portofele labuite , astia doi manglitori zici ca sunt eroii lui Bufnila , Pitoskin si Bobolina .

    • Spotmedia . ro , astazi , 03.10.2022 , ora 00:05 , articol de Ioana Ene Dogioiu : ” DE CE A ESUAT AUR ? „

    • Domn profesor KOSTEA , de ce facem ore de astronomie pe timpul noptii sub pasarela garii Tiraspol , nu vi se pare ciudat ? Nu s-a aliniat nici un navetist …

    • Marius 1488 Klaun e idiotul de KOSTEA SUGIUK TIRASPOL , de asta zic eu ca e un mancurt trolache esuat cu par pe limba .

  7. 1. UNIVERSUL . NET , IERI , 1 OCTOMBRIE 2022 , ARTICOL DE LAURENTIU MIHU : ” SEPTEMBRIE NEGRU , CEVA S-A INTAMPLAT ………………………………………………..”. 2. UNIVERSUL . NET , 2 OCTOMBRIE 2022 : ” FILOZOFUL ALEXANDR MOROZOV : INCEPE EPOCA …………………………………………………………………………………” – Filozoful Alexandr Morozov – Universitatea Carolina din Praga – NOVAIA GAZETA EUROPA .

  8. Comisarul . ro , astazi , ora 21:15 : ” Pare inevitabil ” / Ucraina incepe sa creada ca poate recuceri Crimeea ” – The Guardian .

  9. Adevarul . ro , , 02.10.2022 , ora 16:34 , articol de Angela Sabau : ” INVENTIA UNUI ROMAN CARE PROMITE REDUCEREA LA JUMATATE A FACTURII DE GAZ ” ” Dispozitivul pe care il foloseste ( robineti termostatici ) este produs in Danemarca si este o varianta inovatoare si imbunatatita „.

  10. Astia care postati aici non stop materiale pentru ca nu sunt citite pe propriile siteuri,pana la ce ora sunteti de serviciu?ati intrat acum in tura sau faceti 24 cu 48?

    • Lasa , ba , ca sunt bine-venite , ne destupa capu , mai stim si noi ce e in lume , nu vezi ca Tache face pe niznaiu , ocoleste si trebuie sa citim ce ni se baga pe gat ? Arde globu si baba se piaptana ? S-au saturat cititorii de articole anoste , bravo alora de ne informeaza cu ce se mai intampla in lumea asta , barem nu murim prosti si habarnisti !

  11. RomaniaMilitary . ro , 30 septembrie 2022 , ora 6:00 , George GMT : ” Berlinul incepe sa-si tina cuvantul „- Sistemul IRIS 2. DefenseRomania . ro , 02 oct 2022 , ora 11:29 : ” Franta a promis ca ofera Ucrainei alte 12 obuziere autopropulsate CAESAR …………………………………….”. 3. Universul . net , 2 octombrie 2022 : ” Ambasadorul rus la Roma ( Serghei Razov ) , convocat de MAE italian ” .

  12. 1. Comisarul . ro , astazi , ora 22:11 : ” Lumea fantastica „…………………………………………………..” – The Guardian . 2. Universul . net , 2 octombrie 2022 : ” Papa Francisc ” il implora „………………….”. 3. Universul . net , 2 octombrie 2022 : ” China profita de slabiciunea Rusiei si urmareste un nou obiectiv . ………………..” – ONET . PL

  13. Comisarul . ro , astazi , ora 22:34 : ” VIDEO ” O SOLUTIE FOARTE IEFTINA ” / INCALZIREA GLOBALA POATE FI INVERSATA PRIN REINGHETAREA POLILOR ” – Newsweek – Injectie de aerosoli stratosferici ( SAI ) . COST = 11 MILIARDE DE DOLARI PE AN .

  14. Pai sa nu aiba si baietii astialalti destepti ai sistemului fabrica lor de bani?doar nu or sta in lefuri,oricat de nesimtite ar fi?

  15. Tudose – lansat in cursa prezidentiala in favoarea contracandidatului? Si mai bun ar fi Daia, zic.

    • @Shar-Pei 2022-10-03 11:58 11:58:28
      CEAUSESCU REALES
      LA AL 14-LEA CONGRES
      RAMAN EXTRATERESTRII FARA CUVINTE
      ILESCU IESE DIN NOU PRESEDINTE
      LA AL PATRULEA MANDAT
      ILIESCU NE-A SALVAT
      ILIESCU APARE
      SOARELE RASARE
      NU AVETI CE FACE
      ILIESCU PLACE
      ILIESCU TE IUBIM
      CA CA TINE NU GASIM

  16. „Maestre”, Take…(this shit!) Daca taceai, filozof ramaneai! Pe principiul ” Sa-mi bag p… lupa, sa ma Kc, sa vezi ce tocana-ti fac!” te-ai gandit sa sari si tu patriotic, ca schiopu-n carja, si sa-i instiintezi spre luare aminte pe țața Floarea si ne’a Dorel cum sta treaba… Numai ca vezi tu, nu ai reusit decat sa subliniezi faptul ca Evergent Investments are „cojones” si poate fi un real competitor (de temut) sau partener (de incredere), in aceeasi masura!

  17. 1. Digi 24 . ro , 03.10.2022 , ora 13:56 , Editor : D.C. : ” DIICOT a descins la o subsidiara Gazprom din Romania pentru suspiciunea de spionaj ” – voceatimisului . ro . 2. Universul . net , 3 octombrie 2022 : ” Poate …………… sa atace nuclear Ucraina ? Pavel Luzin : ” O amagire ” / …………………………..” – Pavel Luzin , politolog si expert in securitate – Meduza .

  18. Implicarea corporatistilor in politica duce la dezastru ar trebui sa fie interzisa. Urmaresc interesele si profiturile lor nu cele nationale, si prefera ordinea comunista unde totul se poate ‘aranja’ fara incertitudini sau competitie. Toate corporatiile implicate in guvern sau politica trebuie interzise cei implicati trebuie inchisi

    • @Anonim 2022-10-03 16:32 16:32:46
      AM FOST „CORPORATIST” TOATA VIATA.
      AM LUCRAT IN MULTINATIONALE SAU FIRME ROMANESTI.
      IDEEA E CA DE 23 ANI-10 MARTIE 1999 TOT PLATESC TAXE ACESTUI GUNOI DE STAT CA SA-SI CREASCA NISTE GUNOAIE PARAZITE CANCERELE DE COPII.
      ASADAR.
      INAINTE SA DATI CU „BATUL” IN „CORPORATISTI” MAI BINE VEDETI BARNA DIN OCHII PARAZITILOR DE LA STAT
      LUCREAZA LA STAT
      MEMBRII DE PARTID
      MEMBRII DE SINDICAT
      BAGATI PRIN MASONERII,GRUPARI INTERLOPE SAU ALTE ASOCIERI CU CARACTER DUBIOS/PENAL.
      INTRE TIMP VEDETI DE UNDE VA PLATITI CEI 200 MILIARDE EURO DATORIE CA NICI BANCILE ROMANESTI NU MAI AU BANI SA IMPRUMUTE STATUL FALIT

  19. Comisarul .ro , astazi , 03.10.2022 , ora 16:04 : ” CE STIE FUKUYAMA ? / ” UN COLAPS MULT MAI MARE SE VA DEZVALUI ZILELE URMATOARE ” – Istoricul si teoreticianul Francis Fukuyama – Twitter . 2. HotNews . ro , luni , 03 Octombrie 2022 , ora 15:41 : ” Harkov reloaded ? Ofensiva fulger a ucrainenilor in Herson , au inaintat 40 de km intr-o singura zi „.

  20. Comisarul . ro , astazi , ora 16:41 : ” SE IMPUTE TREABA ? / DOI DINTRE ……………………………………………..” – REUTERS

  21. Mister Tache e ciudat uneori, ca acum, de ex. Da, pt că cei care cumpără tot sunt români, iar asta e de bine. Cine ai vrea tu să cumpere? Rușii? Evreii?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger