AcasăDezvaluiriAncheteCutremur! Arhiva secreta a „Doi s’un sfert” ajunge la DNA!

Cutremur! Arhiva secreta a „Doi s’un sfert” ajunge la DNA!

Procurorii anticoruptie sunt gata sa puna mana pe o adevarata mina de aur informativa, dupa ce, sub noua conducere a DIPI, lucrurile incep sa revina incet, incet la normal in cadrul serviciului secret al Ministerului de Interne. O structura care, de-a lungul anilor, a instrumentat spete extrem de sensibile. Numai ca rapoartele informative, bazate atat pe depozitiile „sifoanelor” din mediul interlop, cat si rezultate in urma actiunilor de filaj executate de catre ofiterii de la „Doi s’un sfert”, ajungeau, de nenumarate ori, doar in sertarele unor fosti conducatori ai structurii MAI.

Fostii sefi ai DIPI, chestorii Virgil Ardelean si Gelu Oltean au tinut nenumarate dosare în sertare

Care le foloseau strict in interes propriu sau la comanda anumitor grupari transpartinice de interese. Iata insa ca lucrurile sunt pe cale sa se schimbe radical, tot mai multe documente din aceasta veritabila arhiva secreta a Directiei de Informatii si Protectie Interna fiind acum dezgropate. Plus ca, prinzand incredere ca, in sfarsit, sunt lasati din nou sa isi faca munca informativa, multi ofiteri din teritoriu au prins curaj si retransmit la centru copiile pastrate dupa rapoartele lor informative din trecut.

Virgil Ardelean

Iar dupa cum sustin sursele noastre, este vorba despre informatii si probe stupefiante privind nenumarate cazuri de coruptie care vor zgudui cu siguranta societatea romaneasca, dupa ce vor ajunge pe mainile oamenilor Laurei Codruta Kovesi.

Gruparea „AMAN”

Gelu Oltean

Desigur, cunoscatorii sistemului stiu foarte bine ce „comoara” ascunde aceasta arhiva a unitatii create si pastorite o buna perioada de vreme, fatis sau din umbra, de controversatul general Virgil Ardelean „Vulpea”. Este suficient sa amintim, ca prima borna, ca, de exemplu, „Doi s’un sfert” este structura care, cu mult inainte de scandalul – nerezolvat nici acum – al rapirii jurnalistilor romani in Irak, l-a monitorizat strict pe Omar Hayssam, in cadrul operatiunii de filare a gruparii „AMAN”. Era vorba de un grup de 15 rezidenti de origine araba, in frunte cu Hayssam, filati zi si noapte pentru ca ar fi fost implicati in exporturi masive si ilegale de cereale din Romania prin Portul Braila, din sumele uriase astfel obtinute existand inca de atunci informatii ca se finantau actiuni teroriste! Insa Virgil Ardelean nu ar fi pus la bataie toate informatiile astfel obtinute, informatii care, desi a trecut atata vreme, ar putea inca sa lamureasca misterul rapirii si sa dea frisoane multor politicieni si oameni din sistem.

Calcaiul lui Oprescu!

De asemenea, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, un alt dosar mai mult decat sensibil instrumentat de catre ofiterii de informatii de la „Doi s’un sfert” este cel din jurul unor incidente in urma carora lideri ai echipelor de fotbal bucurestene Steaua si Dinamo ar fi ajuns sa-i ameninte cu moartea pe unii membri ai fortelor de interventie ale Jandarmeriei. Pe fir au intrat astfel cei de la DIPI care, dupa obtinerea unor mandate de interceptare pe siguranta nationala, au trecut la monitorizarea stricta a interlopilor din galeriile de fotbal, pentru a asigura astfel protectia cadrelor amenintate. Insa, dupa principiul unde dai si unde crapa, filarea ultrasilor, care s-a suprapus peste perioada campaniei electorale pentru alegerile locale, ar fi dus direct la varful Primariei Capitalei, conduse de Sorin Oprescu. Si exista materiale probative, inclusiv inregistrari, despre faptul ca gruparile de „hooligans” ar fi fost implicate in acea campanie electorala, rezolvand diverse „treburi murdare” pentru unii dintre candidati. Ceea ce, se pare, ar reprezenta un adevarat „calcai al lui Ahile” pentru Sorin Oprescu.

Rapoartele informative ale serviciului secret al MAI pot sprijini imens anchetele oamenilor Laurei Codruta Kovesi

Mai ales ca Gelu Oltean, cel care a blocat atunci acea ancheta, de-abia isi mai vede acum capul dintre hartiile in care este ingropat in biroul sau modest din Roma, nemaiputand influenta o eventuala redeschidere a dosarului.

„Consultantii” lui Gruia Stoica

De asemenea, un alt episod care nu are cum sa nu suscite interesul procurorilor anticoruptie este cel al „consultantei” oferite afaceristului Gruia Stoica, pe vremea cand acesta se zbatea sa cumpere CFR Marfa, de catre ofiteri acoperiti ai DIPI. Asta in timp ce, tot „acoperiti” ai „Doi s’un sfert”, il consiliau si pe ministrul Transporturilor de atunci, Dan Sova. Iar declasificarea acestei actiuni de „consiliere” va aduce, cu siguranta, nenumarate noi alte surprize. Asa ca nu putem decat sa speram ca procesul de predare a arhivei secrete catre DNA se va derula cat mai repede, ceea ce va usura imens munca oamenilor Laurei Codruta Kovesi. Si va scoate, totodata, si „eticheta” pusa, din pacate, pe activitatea DIPI de catre unele din fostele conduceri.

author avatar
Catalin Tache
6.131 afisari

1 COMENTARIU

  1. CATALINE Titlul articolului nu exprima O NORMALITATE.Corect ar fi ca „Arhiva secreta a „Doi s’un sfert” va ajunge in custodia SRI si va fi valorificata de DNA”.
    DACA SE INTAMPLA CEEA CE SE ZICE IN TITLUL PREZENTULUI ARTICOL inseamna ca in SISTEMUL JUDICIAR avem „GHIVECI SECURISTO-……”.
    Pt o normalitate judiciara corect ar fi ca DGA sa fie absorbita de DNA, dar asta e alta poveste.
    Subordonarea politica a DIPI s-a dovedit a fi una nefireasca pentru bunul mers al sistemului judiciar, prin scandalurile mediatice care au avut loc in legatura cu acuzele aduse de conducerile celor doua unitati pentru presiunile politice exercitate asupra lor, dar si pentru modul cum sau in ce scop managerii acestor organizatii si nu numai au utilizat produsele munci lor specifice.
    Subordonarea D.I.P.I. factorilor POLITICI nu are asemanare sau corespondenta in tarile din U.E. ori cu democratie reala. Situatia existenta nu permite aplicarea principiului separatiei puterilor in stat, cea judiciara, de cea executiva (referitor la gestionarea informatiei judiciare din punct de vedere legal-procedural numai procurorul poate sa dispuna, aceasta nu trebuie se fie supusa judecatii sau deciziei unor persoane aflate in sfera politica sau sub inflienta vreunui factor politic) si impiedica astfel infaptuirea cu celeritate si obiectivitate a actului de dreptate sau de justitie sociala.
    Departamentul de Informatii si Protectie Interna este o structura de informatii, cu subordonare directa PREMIERULUI (situatie nemaintalnita in tarile din U.E. sau cu democratie reala), a fost infiintata (DE FACTORI DECIDENTI fsn-isti CONJUCTURALI) dupa evenimentele petrecute in 1989, din motive istorice conjuncturale pentru a se oferi de munca unor cadre ce au apartinut vechiului sistem de securisti existent pana in 1990. La aceasta fosta U.M. 0962 sau U.M. 0215 Bucuresti au activat si multi indivizi „dubiosi” care au influientat in sens negativ cultura organizationala a institutiei uneori chiar au manifestat atitudini ostile fata de mersul natural democratic al unitatii in interesul societatii romanesti.
    Fara just temei in perioada 2003-2004 din cadrul acestei structuri sub evidenta si/sau gestionarea sa, a inceput detasarea de personal, platit in valuta, (PILOSI AGIAMII) la ambasadele Romaniei din strainatate sub pretextul prestarii unor misiuni de atasat al MAI desi la fiecare ambasada se regasesc cadre SIE care asigura toate cele necesare specifice serviciilor speciale ori secrete. Acest personal cu familiile respective trebuie chemat urgent in tara ocazie cu care sumele aferente, irosite fara noima, sa fie realocate pentru rezolvarea unor situatii aflate in criza de fonduri.
    Daca partea din DIPI care are in competenta Protectia Interna va fuziona in cadrul „Departamentului de Afaceri Interne” asa cum a fost decis inainte de aparitia DGA, celelealte componente cu atributii informativ-operative care nu se regasesc in conflict de competenta cu alte institutii ale statului sau structuri din sistem trebuie subordonate sefului Politiei Romane pentru a valorifica produsul muncii lor, potrivit legii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger