Cauta

Cuscra lui Vasile Blaga, chezasul intelegerii secrete dintre PNL si PDL

Cel putin la nivel declarativ, scena politica romaneasca este cat se poate de bine conturata, asa ca ar trebui sa fie clar pentru toata lumea cine se afla la Putere si cine a ramas in Opozitie. Numai ca nici macar analistii care se perinda prin studiourile televiziunilor nu mai risca sa delimiteze exact aliantele existente.

Vasile Blaga continua sa traga sforile in MAI
Radu Stroe se dovedeste se bate pentru ca Opozitia sa aiba o paine buna de mancat
In urma nuntii dintre Agahthe Blaga si Andrei Ion Rudeanu, cifra de afaceri a companiei de securitate AXIS a explodat, mai ales dupa ce Aurora Rudeanu a devenit actionar majoritar
Jandarmii inarmati care pazeau conductele vor fi inlocuiti de „pandarii” de la AXIS

Pentru ca una sunt uniunile pe baza de intelegeri la vedere, ca doar de comuniuni de ideologie nici macar nu poate fi vorba, si cu totul altfel stau lucrurile in realitate. Unde cele mai viabile se dovedesc aliantele pe bani! Iar cel mai bine o dovedeste secretul care se ascunde in spatele incercarii precipitate a ministrului liberal Radu Stroe de a restructura cu japca Jandarmeria Romana, pentru a face loc unor firme de paza.

Tot in familie

Dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, de la nivelul conducerii MAI se fac presiuni pentru ca aproximativ 3.000 de jandarmi sa fie retrasi de la posturile lor actuale, acestia urmand sa fie inlocuiti, pe bani grei platiti de la buget, de agentii de paza ai unor firme private. Iar dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, compania pentru care se trag in draci sforile pentru a prinde cele mai avantajoase contracte este AXIS Corporate Security. Surpriza cea mare este insa ca nu este vorba de o firma de casa a liberalilor, ci de o societate apartinand familiei liderului pedelist Vasile Blaga. Si care continua sa castige contracte pe banda rulanta, chiar si dupa ce si-a schimbat actionariatul. Astfel ca, in acte cel putin, Andrei Ion Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, i-a lasat  locul majoritar mamei sale Aurora Mariana Rudeanu. Adica nimeni alta decat cuscra „Buldogului”.

Batalia pe obiectivele strategice

Cum insa printre obiectivele care vor fi eliberate de jandarmi, in urma operatiunii dirijate de catre Radu Stroe la nivelul MAI, se numara si unele de cert interes strategic, de o mare insemnatate pentru siguranta nationala, normal ca acestea se afla si sub atenta monitorizare a serviciilor de informatii. Carora nu le este deloc indiferent cine ajunge sa pazeasca magistralele de conducte pentru transportul petrolului si gazelor, traseele trenurilor de marfa cu incarcaturi speciale sau centrala nucleara de la Cernavoda, ca sa dam doar cateva exemple.  Si, drept urmare, urmaresc cu mare atentie demersurile „cu manta” facute in acest sens, mai ales „combinatiile” financiare facute pe margine. Astfel au si descoperit ca deja se anunta drept mare castigator al cursei pentru aceste obiective AXIS Corporate Security. In ceea ce priveste miza contractelor vizate, este suficient sa amintim doar ca, in prezent, peste 700 de jandarmi asigura securitatea transportului de petrol prin conducte. Iar AXIS, care deja calca totul in picioare pentru a pune mana pe respectivul contract, intentioneaza sa suplimenteze substantial numarul agentilor de paza. Iar cum anexele la un astfel de contract prevad si plata suplimentara la kilometrul de patrulare, se poate ajunge la sume de-a dreptul uriase, de milioane de euro lunar.

Blatul de la MAI

Tinand cont de recenta descoperire a infratirii subterane dintre firma familiei Blaga si grupul de interese din jurul lui Radu Stroe, se poate explica mai lesne de ce, chiar si dupa intrarea MAI in portofoliul PNL, consilierii de taina ai „Buldogului” continua sa se afle la butoanele Internelor. De altfel, dupa cum sustin sursele noastre, prin contractele pe care le primeste pe banda rulanta de la ministerele si regiile deconcentrate pastorite de liberali, cuscra lui Blaga este de fapt chezasul intelegerii secrete dintre PNL si PDL. Conform careia, cel din urma partid nu doar ca mimeaza Opozitia, dar este pregatit in orice clipa sa se replieze pe frontul din dreapta esichierului politic alaturi de actualii lor sponsori  nefiresc de generosi.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version