AcasăDezvaluiriAncheteCurtea de Conturi : Prejudiciul recuperat în 200 de ani!

Curtea de Conturi : Prejudiciul recuperat în 200 de ani!

La cât s-a furat în România ultimelor trei decenii, cu greu ai crede că ar mai putea suprinde ceva. Mai ales în cazul inspectorilor Curții de Conturi, cei a căror fișă a postului impune tocmai verificarea unor astfel de devalizări de la bugetele locale sau centrale.

Oamenii lui Busuioc au descoperit gaura neagră de la Primăria Crângeni

Dar uite că, totuși, se poate! Și o dovedește pe deplin situația de de la Primăria comunei Crângeni, județul Teleorman. Acolo unde oamenii lui Mihai Busuioc au descoperit o ”gaură neagră” în care contabila și casiera respectivei unități adminsitrativ teritoriale au făcut pierdut un milion de euro! Prejudiciul urmând a fi recuperat în 200 de ani! Asta dacă nu cumva polițiștii și procurorii teleormăneni  dovedesc că nu încasează lefurile chiar degeaba! Și accelerează ritmul recuperării, prin declanșarea unei anchete penale pe bune…

Lică, Niculescu, Colea

Deocamdată însă situația de la Primăria Crângeni este următoarea : edilul Iulian Lică a fost declarat incompatibil de către ANI iar prefectul de Teleorman a emis ordinul de încetare a mandatului înainte de termen. Iar contabila Ana Corina Niculescu și casiera Dorina Colea sunt acuzate în raportul Curții de Conturi că ar fi sustras suma de 4.984.000 lei, care nu se regăsește în gestiunea administrației publice locale. Întreaga tărășenie fiind scoasă la iveală de controlul Curții de Conturi care a stabilit că, timp de nu mai puțin de patru ani, cele două funcționare și-ar fi însușit în mod ilegal banii cu care cetățenii din Crângeni își achitau taxele la bugetul local : ”În perioada exercițiilor bugetare 2017 – 2020, persoanele cu atribuții de contabil și casier și-au însușit necuvenit sume de bani în folos personal din încasarea veniturilor cuvenite bugetului local și din numerarul ridicat cu cecuri atât din conturile de cheltuieli materiale deschise la unitatea teritorială de trezorerie”. Numai că, prin instituirea propririi pe salariu, în procent de 30% din venitul încasat lunar, prejudiciul va fi recuperat în 200 de ani! Astfel că structurile competente teleormănene, atât de Poliție, cât și de Parchet ar face bine să preia acest caz care se anunță deja a avea un adevărat efect de domino. Mai ales că există informații că situația este nu doar similară, dar chiar mai gravă și în comuna Pietroșani…

author avatar
Catalin Tache
4.494 afisari

39 COMENTARII

  1. 200 de ani sa se recupereze prejudiciul????? !!! Îmi vine să râd când vad că o casiera și o contabila protejate de primar dintr-o mica comună reusesc chiar și descoperiți de organele de control să rămână pe funcții și asfel să-și însusească banii pe care consătenii îi plătesc pe impozite si taxe.. Cu alte cuvinte…….platiti în continuate…..cu sigurantă le veti mai plati odata, pe cand Dorina si Corina acumuleza……că sunt specializate în acest domeniu….
    Decât sa-ti deschizi o afacere mai bine te angajezi casier/ contabil într-o comună mafiotă.
    Daca organele de control și-au facut treaba în anul 2020 de ce organele de urmarire penală nu fac nimic? Nu-si cunosc atribuțiile? De cine sunt protejate? La cine au ajuns banii? Au dosar penal?
    Pentru cine a fost data confiscarea extinsa? In cazul acesta de ce nu se aplică?
    Un articol care ar trebui să trezească autoritățile pentru a lua masuri urgente.

  2. Incredibil!!!! In cati ani au reusit performanta?
    Asta e sat(comuna) fara caini( politisti si procurori!) !!!

  3. Bravo Tache!
    Ai tras un semnal de alarma catre autoritati. Acest fenomen e posibil sa existe in in alte primarii. E important ca autoritatile statului sa actioneze prompt.

  4. Foarte corect! Ce fac autoritățile din Teleorman (poliția și parchetul)? Ne-am săturat să îi vedem pedepsiti numai pe cei care fura 3 gaini. Cum au reușit 2 funcționare ale statului român sa fure o suma atât de mare din bugetul nostru? Cine le protejează? Cu cine au împărțit acești bani? Acestea sunt intrebarile cheie la care trebuie sa ne raspunda cât mai repede domnii politisti și domnii procurori din Teleorman . Sau trebuie sa chemăm DNA-ul de la București sa ne faca ordine in ograda noastră?

  5. Cu alte cuvinte……primaria e vaca de muls…..nu se indura sa renunte! Stie toate trucurile de devalizare.

  6. niste bla , blagisti toti cei care au constatat ca s a furat si atat . asta o vede orice traitor in tara asta ca a disparut tot nu este necesar sa spuna unii pe bani multi si pensii grase si atat!!!!!!!!

    • Hai sa desfiintam curtea de conturi….de ce sa mai suportam salariile mari ale acestor functionari???!!!!.

  7. Dar din ceea ce s-ar furat în și din România, în toți acești treizeci de ani (cred că e vorba de peste 200 de miliarde, fiți cinstiți, ziariștilor) se mai recuperează ceva? Plătește cineva? Poporul român aude? SRI & Co. aud? Mai sunt românești sau ce?

  8. Tache , astea sunt mizilicuri , grangurele si imparatrul micimii , al lipsei de scrupule , al cinismului si al lacomiei fara scrupule il gasim in Comisarul .ro , azi , 13 Martie 2021 ,in articolul lui Laurentiu Poroineanu : ” DEMAGOGUL SUPREM ”. Cititi sa vedeti cine este …!

  9. As zice ca famiglia Petrov sa ceara niste lectii academice de ce si cum sa furi cu adevarat lectii in 10 pasi doar pt incepatori.

  10. Astea scapa!….daca nu li se face urgent dosar penal!
    Au tupeu maxim…..sa ceara anularea deciziei de impunere!

    Nr. unic (nr. format vechi) : 771/87/2020
    Data inregistrarii 02.07.2020
    Data ultimei modificari: 17.12.2020
    Sectie: SECTIA CMASCAF
    Materie: Contencios administrativ şi fiscal
    Obiect: anulare act administrativ
    Stadiu procesual: Fond
    29.10.2020
    Ora estimata: 09:30
    Complet: C4 CAF
    Părţi
    Nume Calitate parte
    NICULESCU ANA CORINA Reclamant
    PRIMARUL COMUNEI CRINGENI Pârât

    Tip solutie: Admite cererea
    Solutia pe scurt: Admite exceptia tardivitatii invocata de reclamant. Anuleaza dispozitia nr 78/04.06.2020, ca fiind tardiv emisă, în ce priveşte sumele imputate reclamantei Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Teleorman. Pronunţată astăzi,29.10.2020, în şedinţă publică prin punerea solutiei la dispozitia parţilor de către grefa instantei.
    Document: Hotarâre 447/2020 29.10.2020

  11. IN PRIMARIE SE FURA CA-N CODRU/CRANG ( chiar numele comunei e relevant)!!!!!
    E UN ADEVARAT GRUP INFRACTIONAL!

    LICA IULIAN
    STAVARU ALEXANDRU
    STEFANOAIA LEONARD
    NICULESCU ANA CORINA
    OLTEANU IULICA
    PIRVAN FLORIN STELIAN
    MARINICA VALENTIN CATALIN
    DRAGAN STEFANIA
    DIMANCEA CONSTANTIN
    NINE RODICA

    • Daca toti au ramas pe functii in primarie, e posibil sa sustraga probele care-i incrimineaza. Va fi din ce in ce mai greu sa le demonstreze vinovatia…..timpul e in favoarea infractorilor si in defavoarea autoritatilor.

    • Nu știu de unde aveți aceste nume și dacă aveți ceva probe în acest sens dar apare pe listă și numele mamei mele care s-a pensionat în anul 2014….

  12. Felicitări echipei de control de la curtea de conturi Teleorman! Ar trebui făcute cât mai multe astfel de controale. Dar, ce fac autoritățile competente, plătite cu banii noștri? Ce face poliția Teleorman? Domnule comisar șef Dumitrașcu, ce fac subordonații dumneavoastră de la serviciul economic? Domnilor procurori de la Teleorman ce faceți, ce așteptați? Îl invităm pe domnul comisar șef Dumitrașcu, șeful poliției Teleorman sa iasă public și să ne spună care sunt măsurile pe care autoritățile le-au luat pentru tragerea la răspundere a acestor individe si pentru recuperarea pagubei. Cum adică să se recupereze paguba peste 200 de ani? A fost adoptată legea privind confiscarea extinsă. Aceste două funcționare și protectorul lor din primărie, domnul Lică Iulian au vile, au societăți agricole înfloritoare. Cum adică au fost lăsate în aceleași funcții? Mai este ceva de furat acolo si urmeaza ca cele două ” experimentate să își facă treaba până la capăt „?

  13. …foarte frumos ! daca ati descoperit ,felicitari. pe mine ,ca cetatean, cel mai mult si cel mai mult, ma intereseaza cum si mai ales cand vor fi recuperati banii ! da? ca eu cred ca toata lumea sa fie ”informata” ca s-au gasit nereguli si bani lipsa, dar nimeni nu ne spune cum si daca au fost recuperati banii, si unde ajung !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger