AcasăDezvaluiriAncheteCumpărătorul lui Dîncu îl vrea președinte!

Cumpărătorul lui Dîncu îl vrea președinte!

Ovidiu Turcu plusează pe vânzătorul IRES

Pe 9 decembrie 2015, în calitate de asociat unic al Institutului Român pentru Evaluare și Strategie IRES SRL, Vasile Dîncu a decis să cedeze integral participația discretului om de afaceri clujean Ovidiu Turcu. Fostul său colaborator de la institutul de sondare a opiniei publice, Cornel Hirian urmând a continua să își îndeplinească atribuțiile de administrator al firmei. Motivația oficială a tranzacției fiind aceea că Vasile Dîncu urma să fie numit vicepremier al Guvernului Cioloș. Mutare care, trebuie să o recunoaștem, i-a luat prin surprindere până și pe inițiații sistemului. Cu toate că nu a existat încă nicio explicație de ce tinerii frumoși și liberi care au preluat frâiele guvernării după tragedia de la COLECTIV, dar mai ales tehnocrații lui Dacian Cioloș și-au ales drept vicepremier tocmai unul dintre veteranii combinațiilor politice.

Sărutul lui Dîncu fatal pentru Dragnea

Oricum, de atunci nimic nu pare să se fi schimbat, IRES fiind tot ”jucăria” fondatorului Vasile Dîncu. Sondajele institutului părând a reprezenta totodată și principala metodă de plată a lui Dîncu pentru sinecurile politice ale oamenilor săi de încredere. Însă, ce-i drept, milionarul Ovidiu Turcu s-a remarcat din acel moment drept ”cumpărătorul lui Dîncu”, statut de care se bucură și în ziua de astăzi. Influența acestuia crescând progresiv cu cooptarea în propriul cerc de influență creat cu migală după spargerea vechiului ”grup de la Cluj” a tot mai multe nume grele ale politicii clujene, indiferent de culoarea lor politică. Sau de rezerviști ”căliți” în structurile informative ale sistemului, majoritatea dintre ei recrutați prin intermediul finului său de cununie, fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Ioan Păcurar. Însă principala pepinieră de cadre pentru ambițiile tot mai mari ale acestui nou Grup de la Cluj a fost reprezentată tot de clubul ”rotarienilor”.

Cioloș a acceptat oferta de nerefuzat de a îl pune vicepremier

Membrii influentului ”district” Rotary Park din Cluj – Napoca reușind să îl mențină ”în viață” pe altfel atât de ”prăfuitul” politician Vasile Dîncu până acum. Când ”cumpărătorul” lui Dîncu ar visa nici mai mult nici mai puțin decât funcția de președinte al României pentru ”omul rotarienilor”!

Omul cu stropitoarea…

Acum, desigur că este decizia ”rotarienilor” clujeni să îl susțină până în pânzele albe ale carierei politice pe omul care nu a câștigat nicio confruntare electorală directă în ultimele decenii. Dar, ținând cont de ”protecția contrainformativă” pe care ar trebui să i-o asigure nenumărații oameni din sistem care gravitează în jurul afacerilor sale, în frunte cu chiar finul chestor Păcurar este imposibil să nu fi aflat și ”cumpărătorul lui Dîncu” de dedesubturile dosarului nr. 163/p/2015. Cel instrumentat de către Structura Teritorială Oradea a DNA, tocmai când, dintre toți huliții pesediști, Vasile Dîncu fusese reevaluat de către președintele Klaus Iohannis.

Rotarianul Dîncu susținut de un dealer auto

Astfel că Dacian Cioloș și l-a tras direct vicepremier în Guvernul tehnocrat. Iar Dîncu a rămas de atunci în ”memoria colectivă” a procurorilor orădeni drept ”omul cu stropitoarea”. Mai ales după ce Structura Centrală a DNA a deschis de urgență un dosar paralel cu cel instrumentat de ei doar pentru a îl închide! Fără a efectua însă niciun act procedural în acesta! Astfel că protectorii din sistem i-au deschis și închis lui Vasile Dîncu dosarul nr.531/p/2015 tocmai când la DNA Oradea se finaliza rechizitoriul, după zeci de audieri și declarații cutremurătoare de șantaj, intrate în posesia noastră. Numai că dosarul nr. 613/p/2015 a fost astfel anulat de dosarul ”geamăn” de la DNA Central, cu aceiași făptași și aceleași infracțiuni!

Clujul, predat HI – MIT

Iar dacă Vasile Dîncu nu are nicio greață de a ”urechea” în continuare pe oricine se perindă la conducerea partidului în care activează la vedere se datorează faptului că acesta a căzut din nou în picioare! Și dacă Liviu Dragnea are acum suficientă vreme să se gândească la ultimul ”sărut al lui Dîncu”, cel primit odată cu asigurările că nu va fi condamnat, ”noua Ordine” de la Cluj îl are din nou în prim-plan pe pesedistul Vasile Dîncu.

Chestorul Păcurar finul milionarului Turcu

Alături de liberalul Alin Tișe. Cei doi constituind o adevărată axă transpartinică în județul de unde, în ultimii doi-trei ani au parvenit îngrijorătare semnale de alarmă trase de structurile informative locale. Dar complet neglijate la București. Cel puțin până acum, când ”loviturile” din ”Național” cu privire la capturarea unei bune părți din Transilvania, în frunte cu chiar județul Cluj în ”menghina” intereselor turco – maghiare au permis reluarea monitorizării activității crescânde a MIT și HI pe teritoriul statului român. Destul de târziu, ce-i drept, întrucât serviciul secret turc Milli Istihbarat Teșkilati și-a trimis la Cluj – Napoca fostul rezident din Iran, ceea ce spune multe despre importanța acordată acestei zone. În timp ce serviciul ungar de spionaj Informacios Hivatal, condus de fostul spion comunist Jozsef Czukor a fost deja documentat ca desfășurând acțiuni în Cluj direct pentru ”frații mai mari” de la temutele servicii rusești GRU sau SVR. Asta în timp ce generalii Informațiilor noastre Militare de la DGIA sunt preocupați cu ”vânătoarea de spioni” GRU doar prin deconturile falsificate din care își cumpără vile în ”paradisul milionarilor” de la Corbeanca!

Iar pentru a înțelege mai bine cât de avansate sunt lucrurile pe axa Budapesta – Ankara, dezvăluim ultimul avertisment al singurei structuri contrainformative care încearcă să le deschidă ochii ”beneficiarilor legali” de ce, chiar zilele trecute, Summit-ul informal al Consiliului de cooperare al statelor vorbitoare de limbă turcă a avut loc la… Budapesta! Și la care singura țară nevorbitoare de limbă turcă participantă a fost… Ungaria! ”Cooperarea economică” turco-ungară de pe teritoriul României fiind astfel puternic spijinită de ”frăția spionilor” HI – MIT. Astfel că poate consilierii prezidențiali își vor face totuși curaj să îl informeze și pe șeful statului că, da, Ardealul se vinde! Dar îl vând ungurii, turcilor! Sub nasul unor politicieni ardeleni care se bat atât de zgomotos cu cărămida patriotismului în piept, încât mai că ai crede că o fac doar pentru a acoperi ”fâșâitul banilor” de la Cluj – Napoca. Și uite cum atunci când ”dinamica operativă” o va impune, ”profesorul” Dîncu va fi reactivat pentru o nouă ”spargere” a Partidului Social Democrat, dacă acesta va mai avea cumva puterea să se întărească destul de mult pentru a fi considerat o amenințare. Și dacă nici Dîncu nu se pricepe la producerea unor astfel de ”implozii” politice, atunci chiar că nimeni nu se mai pricepe! Până atunci însă este de așteptat susținerea unei ofensive mediatice a lui Dîncu, pentru ca să vadă și ”cotizanții” că ”domnul profesor” chiar ar fi în cursa pentru viitoarele alegeri prezidențiale…

author avatar
Catalin Tache