AcasăDezvaluiriAncheteCumpănașu, plătit de MAI!

Cumpănașu, plătit de MAI!

În timp ce ”tik-tok”-ăiala lui Alexandru Cumpănașu se transformă deja într-o ”țigăneală” națională totală, noi și noi anchete se deschid în jurul statutului absolut halucinant de care acesta s-a bucurat din partea unor nume grele ale Ministerului Afacerilor Interne. Ce-i drept, prima cercetare, cea a modului în care Cumpănașu ar fi beneficiat de protecția ilegală din partea efectivelor MAI a ”explodat” deja public. Iar la ea s-a ajuns în urma anchetei declanșate de către Direcția Generală de Audit la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române după seria de dezvăluiri din ”NAȚIONAL” cu privire la ”ghemul” de interese din jurul fostului inspector general. Numai că, pentru a îi da Cezarului ce este al Cezarului, acum au fost deschise noi anchete interne și au fost dispuse verificări suplimentare în urma unui raport devastator al Curții de Conturi, prin propria-i Direcție de Audit. Pentru că, de această dată, oamenii lui Mihai Busuioc și-au făcut treaba.

Despescu semnează și în locul lui Bode

Numai că Bogdan Despescu a preferat să gestioneze această criză iminentă în stilu-i caracteristic. Crezând că dacă ascunde ”gunoiul” din raportul Curții de Conturi sub preșul Corpului de control al MAI – că doar de aia îl păstrează pe Tiberiu Gălățeanu acolo! – lucrurile se vor așeza din nou de la sine. Însă, ghinion, încă atât de influentul secretar de stat continuă să se poarte și cu Lucian Bode ca și cu predecesorul Marcel Vela. Astfel că noul ministru de Interne poate lesne verifica dacă, săptămâna care tocmai a trecut, Despescu a semnat sau nu în locul său dispunerea unor verificări în acest caz. Dar cu oamenii săi…

După ancheta protecției se fac verificări și pentru profesoratul de la Colegiul de Interne

Ceea ce a produs reacția imediată a celor care chiar vor să iasă la iveală ”legăturile neștiute” dintre ”formatorul” Alexandru Cumpănașu și oameni grei de la vârful MAI. Cei care, rămâne de văzut de ce, nu s-au sfiit să pună la dispoziția acestuia ”logistica” la care, ca să dăm doar un exemplu, nici măcar nu visează unii dintre ”acoperiții” operativi ai ministerului!

Fratele Iliuță

Direcția de Audit a Curții de Conturi a solicitat explicații oficiale cu privire la baza legală în urma căreia s-a acordat protecție specifică cetățeanului Alexandru Cumpănașu, deși acesta nu îndeplinea nicio funcție publică sau nu era cuprins în vreun program de protecție a martorilor. Prejudiciul astfel constituit fiind estimat la aproape 500.000 lei.

Acum alții sunt cu ochii pe Vela

O sumă considerabilă și pe care, în urma solicitării Curții de Conturi și a unui raport pe care trebuie să îl înainteze atât ”resursele umane”, cât și ”Logistica” MAI-ului, cineva tot trebuie să o deconteze. Pentru că dincolo de ”fumigena” aruncată  chiar de ”cine trebuia” cu privire la verificările interne, trebuie declanșată de urgență o cercetare administrativă pentru recuperarea respectivului prejudiciu. Prin care să se stabilească exact cine din ”familia” lui Alexandru Cumpănașu a profitat de protecție! Pentru că din familie face parte și Iliuță Cumpănașu, nimeni altul decât adjunctul Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Timiș! Ceea ce ridică multe semne de întrebare, mai ales pentru inițiații sistemului.

Se strânge lațul la Fifor

Însă, până se va lămuri definitiv problema fratelui Iliuță, o altă anchetă a fost deshisă. Iar de această dată dosarul poate avea miros penal, fiind efectuate verificări cu privire la eventuala săvîrșire a infracțiunii de abuz în serviciu. Pentru că, oricât de convenabil ar fi acum să se arunce ”pisica moartă” a protecției oferite lui Alexandru Cumpănașu doar în curtea Jandarmeriei Române, trebuie specificat că nimeni, dar absolut nimeni de la conducerea IGJR nu putea dispune astfel de măsuri fără avizarea expresă a ministrului de Interne.

Fifor a girat protecția oferită lui Cumpănașu

Astfel că, după cum susțin sursele noastre, pe lângă pista concursului organizat pentru aducerea comisarului șef Tiberiu Gălățeanu în fruntea Corpului de control al MAI, fostul ministru Mihai Fifor este vizat și de ”ancheta paralelă” privind girarea protecției oferite, cu autoturisme și cadre specializate ale ministerului. Din informațiile intrate în posesia noastră reieșind că, în afara lui Mihai Fifor, și numele fostului secretar de stat Daniel Chirilă apărând în această speță.

BMW X5 de la Vela!

Culmea este însă că, dacă în timp ce se juca de-a justițiarul, Alexandru Cumpănașu ajunsese să se plângă de dotarea logistică pusă la dispoziție- sursele noastre susținând că era nemulțumit că jeep-ul cu care se deplasa era un ”amărât de ”DUSTER”, din această anchetă ar putea fi dispusă o alta. Întrucât se cere acum și o verificare minuțioasă a modului în care sunt puse la dispoziția unor ”terți” autoturismele din ”garajul paralel” al MAI, cele provenind din ”surse alternative”. Astfel că va veni probabil și rândul lui Marcel Vela să explice cum de a ajuns bunul său prieten, prefectul de Caraș Severin, Cristian Gâfu să se spargă în fițe pe străzile Caransebeșului cu un jeep negru BMW X 5. Același Vela care nu a renunțat la întâlnirile tematice cu Cumpănașu nici măcar când acesta fusese deja pus sub acuzare de către procurorii DNA. Dar mai ales în ciuda rapoartelor informative care identificau o vulnerabilitate majoră ” pe axa Cumpănașu – Academia de Poliție” la Colegiul Național de Afaceri Interne! Astfel că de-abia acum, după lăsarea la vatră a lui Vela a putut intra în linie dreaptă și această anchetă.

E iureș la CNAI!

Însă în afară de scandalul protecției, tocmai ce a fost solicitată și declanșarea unei alte cercetări administrative în vederea recuperării unui alt prejudiciu! Pentru că va fi ”iureș” la Colegiu Național de Afaceri Interne! Dar și la Academia de Poliție! Acolo unde urmează să fie declanșate ample verificări pentru a se vedea cine din Senatul Academiei și-a asumat ca Alexandru Cumpănașu să predea aici ofițerilor de poliție cursuri de ”management strategic în domeniul Ordinii și Siguranței Publice”! Pentru că se fac verificări cu privire la informațiile că, deși Universitatea Națională de Apărare ”Carol 1” a informat deja oficial că Alexandru Cumpănașu nu a aboslvit sau predat vreun curs în cadrul instituției, acesta ar fi ajuns totuși lector la Colegiul Național de Afaceri Interne! Și încă într-un domeniu atât de sensibil. Iar dacă de la Curtea de Conturi se cer lămuriri despre ”retribuirea” acestuia, pentru a se putea recupera astfel eventualul prejudiciu, structurile specializate verifică acum și cum a ajuns Cumpănașu nu doar să beneficieze de protecția MAI, dar și să fie plătit de acesta!

author avatar
Catalin Tache
4.697 afisari

20 COMENTARII

  1. De asta se plimba asta Orin sediul MAI și in pădure in orice cotlon deși erau zone cu restricție de acces securizat???asta cine verifica?

  2. Cine stie ce porcarii a mai facut asta si fratesu . Cum o fi pacalit atatea “ personalitati “ publice si politice ? Fratesu ii ca el ? La frontiera ……

  3. Parca vad… Totul va fi o mare fasaiala, ca multe, multe altele de acest gen – doctori fara diploma, directori, falsi ingineri, ca de politisti fara legitimatie nu mai amintesc, mai ales acum cand conform celor spuse de dvs. uniformele se vand … la liber. Vive la liberte, cum s-ar exprima unii europeni, pe care noi vrem sa-i ajungem, ba chiar sa-i depasim – la masura pantofilor poate…- Cei care aproba cele de genul, au impresia ca BUGETUL e ceva costituit din care tu poti sa cheltui cum doresti. Cand o sa realizeze fiecare ca banii aceia provin din buzunarele exploatatilor de zi cu zi si ei pe acestia trebuie sa-i apere atunci ceva se va schimba. In rest vorbe, ca la astea nu ne intrece nimeni…

  4. ”FIFOR A GIRAT PROTECTIA OFERITA LUI CUMPANASU ”, Fifor l-a uns lector la Colegiul National de Afaceri Interne , in timpul guvernarii PSD se spargea Cumpanasu in fite . Acum se sparge in fite pe facebook cu eleve minore , sa vedem cand i se infunda .

  5. Comisarul.ro , azi , ora 19:16 :” NOU SCANDAL IN BOR / UN PREOT DIN VIDELE LE-A FACUT … UNOR BARBATI . ACESTIA L-AU SANTAJAT . POLITIA A FACUT PERCHEZITII ” . Sase persoane sunt audiate acum , duminica seara , la Sectia de Politie 24 din Capitala , l-au filmat pe preot cand le facea …si i-au cerut 300.000 de lei . La asemenea ”vaccinari” se da dezlegare ?

  6. VIDEO Fratele lui Cumpănașu, comisarul-șef Iliuță …www.comisarul.ro › articol › video-fratele-lui-cumpanasu..

  7. Despescu e disperat ,încearcă multe dar nu i mai iese nimic…bine Tache ,bine băieții …

  8. Rahat cu apa rece… Curtea de ponturi dacă găsea ceva nelegal era obligata sa sesizeze parchetul. La fel și hauditul lu peste prăjit. Asa ca muclez

  9. E pacat sa fie terfelit o asemenea personalitate academica ! Ar fi frumos daca lumea academica si ambasadorii s-ar mobiliza sa-l sustina ! Daca pleaca din tara si preda in Elvetia ?

  10. Poate ar trebui verificate si legaturile „profesionale” cu directorii din aparatul central al MAI (vezi Directia de Relatii Internationale…unde A.Cumpanasu obisnuia sa-si bea prea des cafeaua….In ce scop?

  11. SLEAHTA ASTA DE HABARNISTI DIN MAI CICA FAC LEGEA !!.
    TE MAI MIRI CA „ABSOLVENTII ” ACESTI INSOLVENTI IESITITI DIN FACATURA „academie de politie ” sunt niste neajutorati in orce ,mai putin la capitolele : sfori,mita,trafic ,prostitutie,codaslac, si analfabetism cronic.
    Ce conteaza fac ei parte din SPECIALII CE IES LA PENSIE la 40 de ani !! cu pensii nesimtite !.

  12. De ce esti frustrat, pentru ca nu ai ajuns si tu politist?? Pai ce sa-i faci daca tu ai avut imaginatie te-ai facut inginer , doctor sau sofer!!!

  13. Este posibil ca un lung șir de vorbe sa producă doar o zeama lungă? Ia sa vedem?
    Odată demult, un mare patriot Romîn, a fost executat de către otomani, după ce a privit execuția propriilor săi fii. Bineînțeles, este vorba despre Constantin Brîncoveanu. Dar, cum a ajuns ghiNONul lui atît de departe? Simplu, deoarece era atît de aproape de el. Numele ghiNONului a fost boierul Mogoș, precum mama lui hesse din legende. Acest gheoNON a prins rădăcini atit de puternice după o asemenea isprava încît a devenit însuși FONDATORUL armatei (sau măcar al cercului militar din buricul/ bubicul Bucureștiului), oferind explicația succesului lovituri de stat împotriva Domnului Cuza, împreuna cu eșecul armatei sovietice de a eradica regimul tortionar, în ciuda exilului descendenților de paie instalați pe un tron al României pe care nu l-a dorit NIMENI. Și totuși …. ‘tronul’ a învins, precum James I în Britania sau alte figuri cronice prin alte meleaguri.
    Acesta forța a magiei negre plină de otrava, păzește din umbra pe (b)isericoși, controlori de (Hi)mălai mare de la Bunkerul Central și se servesc în continuare de Firea amara, diversa șopîrlime a marelui Varan … și executa audituri de pe poziția de curați imaculați, nu? Din patriotism, evident! Mai zi o data cît de rău e Despescu, gingis hane, ca sa înțelegem mai bine cum stă treb·bozanțu.
    Ca vai, armata…. tre A FI înființata di NOA, nu surprinde pe nicidecum dar idea ca Palatul MAGOȘ..(oaia, saraca) ramîne pe moșia lui tata, dă încă fiori și m-a bate gîndul a striga în gura mare prin lume, sa văd dacă cineva își revendica ‘proprietatea’ sau nu mai are nimeni nevoie de ea?

      • CNAI un mare fis. Ce teste dau la intrare? Si ce lucrari fac la „absolvire”. Toti prostanacii care se viseaza generali, chestori dau din coate sa ajunga acolo. As fi curios ce lucrari au facut pt absolvire. Se da asa ceva? M as mira. La noi din judet au mers toti pampalaii. Acum cica au „absolvit” CNAI. Vai mama lor.

  14. Ancenstral, oficial cand s-o daramat caruta cu prosti la Caracal strastrastrastra bunicul lui Cumpanasu o cazut primu. Apoi a zis.
    -Uite ca am gasit un loc prea bun de sat.

  15. Centrele de vaccinare le aranjeaza prefecții ? și le coordonează prefectul barbican ninjas ? și cu bode, cu centura lata (și neagră) ? Atunci suntem pe mîini bune, nu?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger