Cauta

Cuibul miliardarilor combinagii de la Snagov, starpit de DNA!

Snagovul a fost, atata amar de vreme, epicentrul tuturor combinatiilor din Romania, locul unde se legau toate „parteneriatele strategice” dintre politicieni si oameni de afaceri, „gaura neagra” unde s-au pierdut miliarde bune de euro din bugetul de stat.

Pe malul Lacului Snagov s-au construit cele mai fitoase vile din Romania

Iar pentru „nababii” din politica sau din mediul de afaceri, luarea unei case sau a unui teren la Snagov reprezenta inclusiv garantia ca au intrat in selectul club al „intangibililor”. Practic, pe langa combinagiii sefi care faceau regulile aici, in frunte cu „snagoveni” ca Sorin Rosca Stanescu sau Remus Truica, multi altii care isi trageau cate o bucata de pamant in zona, fara a avea nevoie si fara a trece macar pe acolo, nu faceau decat sa plateasca astfel „taxa de smecherie”. Numai ca toti cei care s-au inghesuit sa socializeze in locatia „secreta” unde se puneau la punct toate manarelile, aflata in preajma  resturantului „El Capitano”, au acum toate motivele sa regrete alegerea facuta. Pentru ca, dupa cum sustin sursele noastre, „cuibusorul de nebunii” de aici nu a fost nici pe departe atat de sigur informativ pe cat garantau unii, care degeaba mai asteapta o mana de ajutor din partea unicului vicepremier, Gabi Oprea.

In custodia DNA

Considerat unul dintre cei mai influenti primari din tara, chiar daca era edil peste un numar infim de persoane, Apostol Musat a cazut in urma cu trei ani in plasa DNA.

Printre cei implicati in „fratia“ din Snagov se numara Mircea Andrei (foto), Sorin Rosca Stanescu, Remus Truica si Dan Sova

Arestarea primarului din Snagov le-a produs frisoane puzderiei de politiceni si oameni de afaceri care stiau prea bine cum „sifonasera” terenurile aflate pe malul lacului, in parc sau in padure. Numai ca, vazand ca nu se mai intampla nimic spectaculos si Musat nu trage pe nimeni dupa el, „snagovenii” prin adoptie si-au reluat combinatiile intr-un ritm si mai alert. Insa in tot acest timp, fostul primar din Snagov s-a aflat sub geana procurorilor anticoruptie. Mai mult, alti membri ai administratiei locale, stupefiati de inconstienta cu care se faceau tranzactiile imobiliare la Snagov, au facut denunturi sau au colaborat cu anchetatorii.

Sorin Rosca Stanescu

Astfel ca probe s-au strans cu duiumul, mai ales ca in unele cazuri nici nu a fost prea greu, asociati precum Sorin Rosca Stanescu sau fostul deputat Mircea Andrei fiind un exemplu concludent in acest sens.

Finul lui Bejinariu

De altfel, daca primul a fost nevoit sa-si inceteze activitatea de promotor al atragerii de noi investitori in Snagov din motive penale, avocatul politician Mircea Andrei si-a continuat neabatut activitatea.

Remus Truica

Ca si un alt personaj care se identifica practic cu acest voit „club select” de la Snagov, Remus Truica. Si chiar daca fiecare dintre cei doi si-a construit propria filiera de invitati la consfatuiri de taina, acestia au totusi o problema comuna. Este vorba despre faptul ca nu pot fi deloc siguri ca toate prezentele la aceste discutii provocatoare chiar aveau interese strict de business. Mai ales ca tot mai multi dintre membrii marcanti ai acestui cerc de „favorizati” ai contractelor cu statul au inceput deja sa pice unul dupa altul la loviturile de maciuca primite in ultima vreme din partea procurorilor Laurei Codruta Kovesi. Iar printre cei mai ingrijorati ca toata tarasenia s-ar putea intinde pana la propriile afaceri se numara Remus Truica, mai ales ca finul lui Eugen Bejinariu se afla deja in vizorul DNA si in alte anchete de proportii, in scandalul Microsoft – EADS fiind chiar coleg de lot cu nasul sau.

Sova vine tare din urma

Extrem de interesant este ca, pe langa „veteranii” in ale „combinatiilor” din Snagov, pe vremea cand era ministru al Transporturilor, a recuperat foarte mult din terenul pierdut si Dan Sova.

Dan Sova

Cel care a folosit „cuibusorul” de pe malul lacului mai mult pentru diverse chestiuni de „afaceri”, decat pentru „nebuniile” cu care se impauna in fata apropiatilor. Si chiar daca este un subiect care mai mult ca sigur nu-i face placere, s-ar putea ca Sova, in al carui CV actual scrie doar „ex”, sa fie nevoit sa redeschida acest subiect mult mai repede decat s-ar astepta. Iar dupa cum sustin sursele noastre, multi dintre cei prinsi in itele imobiliare de la Snagov deja constientizeaza ca au dat dovada de prea multa credulitate atunci cand au „pus botul” la pretinsele garantii la cel mai inalt nivel date de „combinatorii” din Snagov.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version