AcasăDezvaluiriAncheteCu câți bani pleacă Iohannis de la Cotroceni! De ce a băgat...

Cu câți bani pleacă Iohannis de la Cotroceni! De ce a băgat USR în Guvern!

De-abia așteaptă să plece în ”marea vacanță” peste Ocean...

Iată că ”partidul meu” pare a nu mai sluji cu aceeași slugărnicie dintotdeauna interesele prezidențiale. Mai ales pe cele pe persoană fizică… Drept urmare, conștient că se află totuși în cel de al doilea și ultimul său mandat la Palatul Cotroceni, dar mai ales că structurile îl pot ”încăleca” și pe față atunci când dinamica operativă o va impune, Klaus Iohannis și-a luat măsuri de protecție excepționale.

USR băgată la guvernare pe ușa Cotrocenilor

Iar la accelerarea acestora au stat cu siguranță și semnalele că adevărații băieți deștepți ai sistemului conectați la vârful Partidului Național Liberal nu vor risca să ”moară cu președintele de gât”. Astfel că deja se caută cu febrilitate un succesor. Numai că, totuși, Iohannis rămâne un politician uns cu toate alifiile. Fie și pentru simplul fapt că altfel nu ar fi rezistat atâta amar de vreme ca și primar al unui oraș precum Sibiul. Acolo unde s-au făcut unele dintre cele mai mari combinații imobiliare din toată țara. Așa că Iohannis a bătut cu pumnul în masă, la propriu, pentru ca ”puștii obraznici” de la USR – PLUS nu doar să fie cooptați la guvernare, dar și să primească pe tavă cele mai importante ministere. Cel puțin din punct de vedere al finanțării. Iar acum începe să se vadă de ce și-a pus Iohannis proprii oameni de încredere în cap, doar pentru a băga USR-ul la guvernare… Pentru că ”grosul” celor 79 de miliarde de euro pe care ”neamțul” s-a fălit că le aduce de la Comisia Europeană nu mai  este destinat ajutorării HORECA, a IMM-urilor sau a altor domenii de activitate în care capitalul autohton este puternic afectat. Nu, pentru că ”blatul” guvernamental propus de USR – PLUS și presiunile venite de la Cotroceni au făcut ca miliardele din Planul Național de Redresare și Reziliență să fie direcționate direct  către ministere. De acolo de unde politicienii își pot lua ”paraîndărătul” cum știu ei mai bine.

Ghinea Moș Crăciun pentru colegul Drulă

Ceea ce nu s-ar mai fi putut, dacă sumele erau date direct patronilor care au nevoie disperată pentru a își putea susține în continuare afacerile pentru care mulți încă aduc bani de acasă. Iar dacă după mandatele de primar al Sibiului a rămas cu șase case, Iohannis chiar că își poate stabili acum ”prețul corect”, după cele din fruntea României…

Gata, au ”feliat tortul” PNRR

Zilele trecute, la ceas târziu de seară, ca și la negocierile de la Vila Lac 2, partidele din coaliția guvernamentală au ajuns la un acord în privința modului în care se vor împărți banii europeni din Planul Național de Redresare și Reziliență – PNRR. Adică au împărțit ”tortul” fondurilor nerambursabile. De fapt a primei ”infuzii” financiare de 41 de miliarde de euro. Ciudat însă, la ”împărțeala” banilor, liderii politici, indiferent de formațiunea din care provin, nu s-au mai bătut în piept cu ”cărămida” protejării mediului de afaceri autohton. Astfel că a câștigat strategia ”ciocul mic și jocul glezne”, în care banii nu au mai fost direcționați direct către cei care au nevoie de ei. În schimb s-a stabilit o schemă financiară care să mulțumească marii jucători de pe scena politică prin proiectele pe care aceștia le susțin.

Ca primar a rămas cu casele din Sibiu Dar ca președinte

Astfel că 4,5 miliarde euro se vor da pentru autostrăzi, prioritară fiind Autostrada Sibiu – Pitești, 3 miliarde pentru irigații și baraje, 4 miliarde pentru administrație publică, 3 miliarde pentru unitățile administrativ – teritoriale (adică pentru pușculița primarilor), 4 miliarde pentru proiecte de mediu, 2 miliarde pentru construcția de spitale, 2,2 miliarde pentru reabilitarea clădirilor împotriva seismelor, 2,5 miliarde pentru reziliența mediului de afaceri, 1,3 miliarde euro pentru zona energiei, 500 milioane euro pentru reducerea abandonului școlar.

Și, totuși, Ghinea e Moș Crăciun!

Cristian Ghinea s-a făcut remarcat la vârful politicii românești odată cu intrarea în Guvernul Cioloș. Atunci când ”haștagistul” cel bărbos s-a dus la prima ședință a cabinetului tehnocrat încălțat în sandale cu degetele la vedere și a postat pentru internauți acest gest halucinant de ”resetare” a actului de guvernare. Anii au trecut de atunci, ”roata” s-a întors și Cristian Ghinea este din nou ministru. De această dată chiar cel care are în mână atât ”tortul” PNRR, cât și ”cuțitul” de ministru al Fondurilor Europene. Postură din care Ghinea s-a răstit deja public, ca să priceapă bine ”colegii” liberali, că el unul nu este ”Moș Crăciun”! Dar uite că, totuși, este… Cel puțin pentru miniștrii de la USR – PLUS, cei care au luat deja crema miliardelor promise de Bruxelles.

La marea împărțeală au uitat de HORECA

Campion absolut fiind Cătălin Drulă, cel care a depus pentru autostrada Sibiu – Pitești cel mai scump proiect din toate statele membre ale Uniunii Europene! Însă pentru ca ”Moș Crăciun” Cristian Ghinea să nu împartă doar cum vrea el cadourile de miliarde de euro de la Comisia Europeană, acestuia i s-a pus un supervisor. Astfel că, din partea Guvernului, ”marea împărțeală ” a PNRR de către Cristian Ghinea va fi coordonată de către… vicepremierul Dan Barna! Astfel că PNRR riscă să se transforme într-o afacere ”în familia USR”. Liderii liberali fiind tot mai ”inflamați” de trădarea unui șef al statului care, la rândul său, s-ar putea să aștepte finalul ”corvoadei” prezidențiale de la Cotroceni mai mult decât oricine. Mai ales că îl așteaptă vremuri în care poate lâncezi în voie, numărând banii pe marginea unei piscine din Miami…

author avatar
Catalin Tache
5.468 afisari

41 COMENTARII

  1. Ce treaba are Iohannis cu USR-PLUS , doar nu asteapta parandarat dupa modelul pesedist . Ca sa o tinem langa si sa fabulam la infinit , dupa meteahna consacrata a hotului care striga hotii ? Concret , cu cati bani pleaca Iohannis de la Cotroceni , cu ce acuzatii ? Pe vorbe ?

    • ioahnis a bagat usr in guvern ca sa aduca bolsevismul la putere pentru ca si el este unh bolsevic criminal genocidar care a debutat prin a trafica si ucide copii. a se vedea mesajul de pe tricoul anorexicei isterice de la timisoara ce participa impreuna cu jandarmeria la actiuni de pedepsire a chiaburilor proprietari de hoteluri si restaurante.

    • Kostea , ramolitule hodorog muribund , n’ai nici coparseu , tot in sac sau invelit cu foi de ziare te arunca la groapa comuna ….

        • E Livia , aia de posteaza cand n-are clienti , de ma tine de sase cand labuiesc geamantane in sala de asteptare a garii Tiraspol si ma baga cu capu intre hulube sa-i descant manzului zburlit de deochi si sa-l fac sa necheze senzual –

          • E bine sa stie lumea , Kostea Sugiuk este CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL , troll stalinist de pe malul stang al Nistrului care posteaza pentru 3 copeici postarea . Il gasiti si pe facebook , are o juma de norma . E-n foame , abia isi taraste hoitul , n-are denghi de samagon , hleb si mahoarca , nu posteaza , nu baga la mat !

      • Stai linistit ca nu vine nimic din urma,facaturi la comanda e posibil,dar mai intai sunt casele cu acte false,adoptiile de copii si retrocedarile facute de plavanis in centrul sibiului.daca se sucesc stapanii coloniei au belit o cei din holera galbena!

        • Ba , mocirlitule sucit , te pui cu Justitia ? Ai aranjat tu cu Kovesi sa nu mai ancheteze OLAFUL pe Dragnea . Marh , ai pureci , dihorule !

          • pentru ca nici macar in Transnistria justitia nu mai este bolsevica, pe cand in Romania si in tot Occidentul neomarxist cu precadere SUA, este!

          • nu stiu ca nu frecventez gulagurile covid ale neomarxistului iohanis si a camarilei usr dar glontul pentru tine e pe teava, iar tratamentul special ptr ficusul alogen si complici e in pregatire

  2. Tache, zice ca johannis e politician uns cu alifii ca a rezistat cu anii primar la Sibiu,da nu spune de ce? Pai a fost sprijinit la greu de serviciile vasale, și de alea germane-stăpîne.Pt. retrocedarile in valoare de miliarde facute ! Daca e sa fim sinceri se vede din avion ca e un politican slab,rața mecanică cum îi zice Cristoiu,care macane pe la tv in prim time. A fost sprijint ca sa exectute comenzi din afara. Ne-a lasat fara paduri? Ne-a lasat! A distrus pesedeu? la facut țăndari! Cînd ia propus Veorichii sa se faca ca faca opoziție asta la servit impecabil! Tradînd românii ce votasera psdu tocmai ca nu-l placeau pe sass și pnl. Cind Dragnia îi zicea lu tericeanu sa-l suspende pt. incalcarea Constituției, tericeanu zicea ca nu e cazu ca ce zice Uie!? Tariceanu a fost scapat de Dragnia&PSD de anchete DNA fiind preș.senat,dar cind lu Dragnia ia vnt rîndul și- l-au bagat la pușcarie ca pe un cîine ,pe tericeanu l-a durut în cur! Sper sa ajunga și Tericeanu la bulău numa sa vada cum e! Cind în viață nu faci ce trebuie și ce e corect!

  3. Liru-liru , iar ai luat-o pe aratura de la supa de brusturi . Daca Iohannis e rata mecanica ce nu macane , Coroiu ce mai e ? Ne-a lasat fara paduri Nastase , cine a adus austriecii ? Pesedeul a facut implozie , dinamita i-a pus-o Daddy , tandari , praf si pulbere . Lui Tariceanu ii tremura izmenele , nu scapa de bulau , abia il asteapta Dragnea cu sapunul pregatit . Aviz si gastii ce a bagat racu in avutia tarii , le-a disparut infatuarea , dau din colt in colt , uite ca NU MAI PUTEM , fara putere politica trebuie sa plateasca pentru faradelegile facute . Toate la timpul lor !

  4. Da sa plateasca toti,dar care toti??? PETROV,BULDOGU,BLEJNAR,BARNA,PLAVANIS,VIDEANU, OLTEAN,PORTOCALĂ,ONEA.cu fetele astea ce facem?

  5. Nu iert nimic si pe nimeni , voi fi necrutator ! Daca pun gheara p-un dihor pe nume Kostea Sugiuk Tiraspol , il perpelesc la rotisor ca pe ciortai , lent si sigur , ereticu asta merge de-a busila pe sub roba prelatilor si le executa sugiukuri sub sutana . Am probe suficiente , l-am prins chiar acum intre picioare sub Masa de Conciliu cu botoxul pe ilustrul flaut zburlit cu gusa incercand sa interpreteze melodii satanice , il satur eu de lactate cand o mirosi a parlit ….

    • M-a dibuit Girolamo , degeaba ma dau zmardoi ca sunt Vlad Tepes , focul e pregatit , trec la parleala .

  6. Decat j i d a n ca pauker cerand in engleza moartea chiaburilor de pe tricoul unei anorexice isterice mai bine Putin in persoana la carma Roamaniei!

    • exista deja Roamania se numea inainte Romania dar a fost napadita de t i g a n i iar occidentul i-a numit romi. prin extensie femininul de la rom este roama nu roma ca ala-i oras.

      oricum ai prins ideea! Si nu, nu avem presedinte, avem un criminal bolsevic, dovada asocierea cu usr, ucigas de copii pus de securitatea rebranduita sri prin falsificarea voturilor.

      Dej a apelat la stalin ca sa scape de j i d a n c a psihopata de pauker, tot asa si noi trebuie sa apelam la Putin sa scapam de otreapa asta bolsevica cu „death to the chiaburs” plus moaca idolului ei pe tricou si partidul de dementi ongisti din care face parte si pe care alogenul pus presedinte il sustine protejeaza si promoveaza.

    • „Decat j i d a n ca pauker cerand in engleza moartea chiaburilor de pe tricoul unei anorexice isterice mai bine Putin in persoana la carma Romaniei!

      • Ba , animalule , puti a lifta de la o posta ! Unde ai vazut scris de un roman ca trebuie sa vina Klaus Iohannis in locul lui Vadim Krasnoselski la carma Transnistriei ? SIKTIR , JAVRA , TIE SI CELOR CE-TI PERMIT SA HALESTI CA.CAT IN NATIONAL !

        • Si de tricoul cu jidoavca pauker cerand moartea chiaburilor in engleza pe pieptul costeliv al userizdei ana munteanu ce zici? lui aia nu-i mai dai cu siktir? Normal ca nu! Doar putzoiul securistoid alogen traficant si ucigas de copii romani pe nume werne kklaus i-a bagat in paine pe userizdisti.

          Ca sa scapam de fantoma bolsevicai pauker trebuie sa vina PUTIN! Cu tot cu rusii lui! La urma urmei rusii ne-au adus com unismul , tot rusii sa ne scape de el.

  7. a executat ce i a dictat ppe ul ca doar stia ca vine o serie de bani de la ue cica si trebuie sa i distribuie catre oneghistii care are fiecare stapanul lui si interesele lui!!!!!de fapt nu vor aduce niciun ban de la ue ca ei prima vor da ce mai are Romania bun si dupa le arunca cativa fifrfirici daca vor fi in stare de proiecte saracii!!!!!!!!!

  8. Comunsimul a revenit mai crancen decat in anii ’50 , de data asta, pe filiera SUA ! Si cand te gandesti ca pana si comunistii au condamnat-o pe pauker, iar astia o pun pe tricouri.

    • E TIMMERMANS , nu Timermans , face parte din Partidul Socialist European , PSD-ul l-a pricopsit si cu un dosar la SIIJ , in semn de prietenie tovarasheasca …. Cine dracu te plateste sa indrugi balivernele astea rasuflate ?

  9. National.ro , azi , 25 martie 2021 , ora 18:01 : ” INSULTAREA SEFULUI STATULUI : CE TARI EUROPENE TE BAGA IN PUSCARIE „.

  10. Ma intreb cea de langa el, care cica educa generatiile viitoare nu are nimic de zis? Ii e drag ca sotul ei chinuie poporul roman? Ea nu aude, nu citeste cam cum e vazut sotul ei de cand sfideza o tara intreaga? A fost mandra de faza cu Arcul de Triumf de 1 Decembrie? Nu l-a vazut pe Hitler? Nu i-a fost rusine? Acolo n-a fost NICI MACAR UN ROMAN. Ori e foarte proasta si n-o intereseaza decat lungimea fustei? O femeie are rolul ei. Ea doar se hlizeste si nu ii pasa de fapt. Johannis ii aduce bani din chinul poporului roman si din vanzarea tarii….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger