Cauta

Croitorescu, numit ilegal la sefia DGA!

Soc si groaza in Ministerul de Interne! Si cum sa fie altfel, daca s-a ajuns practic la “culmea coruptiei”, cu un caz care pare desprins din bancurile cu Radio Erevan: seful Directiei Generale Anticoruptie din MAI, numit si pastrat pe functie in urma unor posibile fapte de coruptie!

04.03.2014 - “National” a dezvaluit ca liviu Croitorescu este ofiter acoperit “Doi s’un sfert” si seful “acoperitilor” de la DIPI

Numai ca nu este vorba de nicio gluma, ci de o ancheta cat se poate de complexa a subalternilor Laurei Codruta Kovesi, care au intrat deja in posesia unor documente incendiare. Si a caror veridicitate, odata probata, va zgudui cu siguranta o buna parte din structura centrala a MAI. Pentru ca, daca ofiterul acoperit al “Doi s’un sfert”, Liviu Croitorescu, a ajuns director general adjunct al DGA cu o misiune clara, ramane de aflat si cine sunt cei care l-au ajutat si i-au “smenuit” functia ocupata ilegal de acesta la sfarsitul anului trecut.

Pus cu japca

DNA ancheteaza modul in care a ajuns Liviu Croitorescu sef la DGA

Dupa cum “National” a dezvaluit in exclusivitate, comisarul sef Liviu Croitorescu a fost ani de zile – si poate inca mai este! – seful celui mai secret serviciu din cadrul DIPI, fiind conducatorul contrainformatiilor celor de la “Doi s’un sfert”. Apoi, pentru o scurta perioada de timp, la presiunile fostului ministru de Interne, Radu Stroe, acesta a ajuns seful IPJ Ilfov, avand misiunea de a proteja “RAI”-ul ilfovean pastorit de “baronul” Marian Petrache. Dupa care a venit “bomba”: seful “acoperitilor” de la “Doi s’un sfert” a fost propulsat, la inceputul lui decembrie 2013, director general adjunct al Directiei Generale Anticoruptie din cadrul MAI. Miscarea mai mult decat surprinzatoare a survenit dupa ce titularului respectivei functii i s-ar fi facut vant in alta parte, ceea ce a ridicat serioase semne de intrebare.

Cine a facut “casutele”?

Ofiterii acoperiti ai DGA au de suferit in urma acestui caz

Deci, se pare ca Liviu Croitorescu a ajuns sef la DGA dupa ce a fost imputernicit pe functia titularului detasat cu japca in alta parte! Iar la intoarcerea titularului, seful “acoperitilor” d ela DIPI a ramas ferm si pe functia de la DGA! Iar pentru ca toate acestea sa fie posibile, cineva a trebuit sa faca jocurile sau, asa cum avertiza insusi seful statului, a “mutat casutele” de la MAI pana sa se brodeasca Croitorescu pe functia rezervata. Insa “stapanii casutelor” au acum toate motivele sa tremure serios, pentru ca intreg esafodajul pe care l-au construit se poate prabusi odata cu ancheta demarata in forta de catre DNA. Iar cum procurorii anticoruptie au descins deja pentru a intra in posesia documentelor prin care s-a pus in scena toata aceasta regie, spaima i-a cuprins pe toti “beneficiarii” care au ajuns pe functii, in mod ilegal, pe aceasta filiera a DIPI.

Bagati in “mafia lemnelor”

Radu Stroie s-a zbatut ca un leu pentru Liviu Croitorescu

Insa, in paralel cu noua “pleasca” a anchetarii numirii sale, Liviu Croitorescu mai are pe cap si alte “belele. Pentru ca, dupa cum sustin sursele noastre, mai multi ofiteri SIPI din teritoriu, cocolositi de acesta si folositi, in schimb, exclusiv pentru filarea ilegala a unor magistrati, sunt suspectati de implicare in mafia lemnului. Mai exact, de protectia oferita, contra cost, bineinteles, unor grupuri infractionale specializate in “combinatii” forestiere. Insa cum Croitorescu nu a folosit respectivele note informative in interes profesional, pe masa procurorilor anticoruptie neajungand nicio sesizare din partea sa, nu este greu de imaginat caror scopuri a folosit intreaga monitorizare facuta de-a lungul si de-a latul tarii.

Sandor, atac de panica

Din pacate, nu este greu de anticipat impactul pe care aceasta ancheta il va avea asupra imaginii DGA, dupa ce “sora mai mare” DNA va sfarsi curatenia aici. Mai ales ca, din pacate, aici sunt si multi profesionisti, ofiteri sub acoperire care, nu de putine ori, si-au riscat viata pentru a-i demasca pe colegii corupti. Insa cazul Croitorescu va compromite o buna parte din toate aceste eforturi. Totusi, declansarea anchetei are si o parte hazlie. Pentru ca, din informatiile intrate in posesia noastra reiese ca fostul ofiter de Securitate, Sandor Corneliu, care si-a romanizat numele in “Alexandru”, ca sa-si stearga urmele si sa poata activa ofiter acoperit in cadrul “Doi s’un sfert” a suferit un atac de panica. Si, ajuns din nou mare mahar in MAI, in urma unui concurs cu dedicatie, l-au luat transpiratiile atunci cand a aflat ca DNA a dat  iama in Ministerul de Interne intr-un caz de numire ilegala pe functie. Putintica rabdare, totusi, ca Liviu Croitorescu are prioritate pentru ca nici macar nu a dat “concurs” pe functie, asa, ca altii…

 

Ultimele stiri

  • S-a dat drumu’ la bombardieri! Niciun sezon estival fără teribilişti blocaţi cu bolizii în nisip, la mare, la Eforie Nord. Ce amendă a primit (VIDEO)
  • Emoţii şi în Armenia! Elicopterul care îl transporta pe premierul Nikol Paşinian, aterizare de urgenţă
  • Circ la Cernavodă! Primarul ar fi fost bătut în plină stradă de un preot și de o femeie (VIDEO)
  • Reacţia lui Marcel Ciolacu în dosarul Coldea – Dumbravă: „Partidul principal al penalilor a devenit USR”
  • Val de companii străine care deschid afaceri în România, atrase de măsurile și investițiile susținute de PSD
  • Nicușor Dan recunoaște că e incapabil să rezolve problemele din Capitală. Traficul și apa caldă, peste alte două mandate
  • Incident aviatic cu un avion Tarom. Aeronava s-a întors pe aeroportul din Paris!
  • România se implică puternic pe front. Decizia cu efect direct asupra tancurilor Abrams ne poate transforma într-o ţintă
  • Cum se apără Florian Coldea după ce a dat 15 ore „cu subsemnatul” la DNA. Fostul general SRI, plasat sub control judiciar!
  • Horoscop – sâmbătă, 25 mai 2024. Toate zodiile au parte de schimbări în bine, dar sub aspecte diferite
  • Exit mobile version