AcasăDezvaluiriAncheteCombinatorul Dîncu toarnă tot! Dosarul nr 163/p/2015!

Combinatorul Dîncu toarnă tot! Dosarul nr 163/p/2015!

Vasile Dîncu, racordat la Lazăr Comănescu

”Domn’ profesor” îmbătrânește urât… De fapt, cam la fel cum și-a clădit îndelungata, parcă prea îndelungata sa carieră politică. Una în care pesedistul clujean nu a câștigat nici măcar una dintre nenumăratele alegeri electorale la care a participat! Pierzând totul pe linie, inclusiv atunci când formațiunea pe care o reprezenta înregistra scoruri record cam peste tot în țară. Dar nici că i-a păsat lui Dîncu, dacă în schimb combinațiile afacerilor cu iz politic i-au mers din plin. Atât la Cluj Napoca, cât mai ales la București. Acolo unde cea mai slabă organizație teritorială a partidului lui Dîncu s-a dovedit dintotdeauna cea mai prolifică pepinieră de cadre pentru structurile guvernamentale de la Centru.

Singurul pesedist tehnocrat garantat de Cotroceni

Astfel că, în atâta amar de vreme, ”profesorul” Dîncu a împânzit cam toate instituțiile și ministerele statului român cu proprii oameni de încredere. Fără ca măcar naivul Victor Ponta să bănuiască, nici măcar în ultima clipă, că trebuie să  demisioneze cu tot cu nașul, doar pentru ca ”tehnocratul” Dîncu să îi ia locul celui din urmă, ca și vicepremier. A venit apoi rândul lui Liviu Dragnea să își dea seama, pe propria libertate, ce înseamnă ”consilierea” doctrinară a lui Dîncu. Chiar dacă, ce-i drept, fostul ”el lider maximo” a reușit să se descotorosească de aceasta, după ce a fost informat că Dîncu îi cânta ”prohodul” politic la o recepție de la Ambasada SUA.

Vasile Dîncu racordat la Lazăr Comănescu

Acolo unde acesta deja ”făcuse cărare” pentru ”justa informare” a consilierilor politici și agenților guvernamentali… Dar era deja prea târziu. Iar Dragnea este deja istorie la conducerea PSD. Așa cum va fi și Marcel Ciolacu. Cel care a luat deja prima înghițitură de ”cucută” prin invitarea ”remarcabilului intelectual de stânga” de a împărți cu el Puterea în partid. Pentru că, speriat de amenințătoarea răzbunare a fostului său camarad de combinații Ioan Rus și mai ales că ”Nucu” s-a jurat că ”pușcăria îl mănâncă”, ”bătrînul” Dîncu toarnă acum mai abitir ca întotdeauna. Dar nu doar pe linie de partid, consilierulului prezidențial Lazăr Comănescu. Pentru că, într-adevăr, protectorii din sistem i-au închis dosarul nr. 531/p/2015. Dar dosarul geamăn 163/p/2015 face încă ”tic-tac”…

”Volga neagră”…

Probabil că după încheierea mandatului de vicepremier tehnocrat și Vasiel Dîncu visa la o retragere onorabilă. Să se poată bucura astfel în tihnă de prelegerile sale universitare, cele care la o adică i-ar putea justifica și averea mai mult sau mai puțin la vedere. Mai ales că își făcuse cu prisosință datoria față de sistem. Și poate și de aceea regretă cu atât mai mult atunci când, ”de bună voie și nesilit de nimeni” a acceptat o ”ultimă misiune”.

Dragnea și sărutul lui Iuda

Una care se dovedește însă că nu se mai termină nici măcar în ziua de astăzi. Este vorba despre ”plantarea” sa în dosarul ”Volga neagră”, unul declanșat tocmai de ”falanga ardeleană” a DNA. Dar care a fost apoi băgat ”în adormire”, după ce ancheta procurorilor orădeni devenise una ”incontrolabilă”, de către Structura Centrală a Direcției Naționale Anticorupție. Mai ales că era vorba de ceea ce putea deveni cel mai incendiar dosar al acelor vremuri tulburi. Dar un dosar ”beton”, care ancheta ”Operațiunea Volga neagră” și care se afla în lucru la nivelul Direcției Naționale Anticorupție – Structura Teritorială Oradea, sub nr. 163/p/2015. Și care cuprindea inclusiv declarații despre fapte absolut halucinante, desprinse parcă de pe vremea ”Volgilor Negre” sovietice.

Nucu Rus și Boc dușmanii bătrânului combinator

Numai că de această dată cu demnitari ai statului român ”luați la plimbare” cu forța cu autoturismul, prin Lunca Someșului. La ceas de seară, parcă expres pentru a fi astfel intimidați. Dosar în care s-au făcut zeci de audieri pentru a se stabili relația prin care, din contractele cu dedicație primite de o anumită firmă de prestări servicii s-ar fi dat ”paraîndărătul”. Totul într-o deja ”banală” operațiune de tip ”bani negri pentru partid”. Numai că, stranie coincidență – sau mai degrabă nu!- s-a ajuns la situația fără precedent ca pentru fapte identice cu făptuitori identici să fie înregistrate două dosare penale ”gemene”! Cel cu nr.531/p/2015 de la DNA București dublându-l astfel pe cel dintâi, 163/p/2015, de la DNA Oradea! Numai că, după înregistrarea celui de-al doilea dosar, la Structura Centrală și direct sub ochii Laurei Codruța Kovesi, acesta a fost instrumentat cu o ”celeritate” absolut nebună. De parcă s-ar fi temut însăși ”Zeița” că subalternii orădeni ar putea avansa decisiv cu primul dosar. Astfel că dosarul 531/p/2015 a fost clasat de urgență! Existând chiar informații șocante cum că nu s-a efectuat nici măcar un act de cercetare în el! Clasare venită exact la țanc, atunci când, după luni de cercetări intense și zeci de audieri, procurorii orădeni se pregăteau să trimită în instanță rechizitoriul dosarului ”Volga neagră”. În care cap de listă era… Vasile Dîncu!!!

Vorbitor la Cotroceni!

Nimic nu a șocat mai mult în alcătuirea oricum derutantă a Guvernului tehnocrat decât aducerea de-a dreapta lui Dacian Cioloș a ”bătrânului combinator” pesedist Vasile Dîncu. Mai ales că președintele Klaus Iohannis nu doar că nu s-a opus acestei surprinzătoare mișcări, dar chiar a insistat pentru ea! Lucru de altfel absolut inițial pentru inițiații sistemului, cei care știu foarte bine că, de ani de zile, Vasile Dîncu are ”vorbitor” la Palatul Cotroceni. Unul ”save”, asigurat de Lazăr Comănescu.

Ciolacu următoarea victimă

Cel care i-a fost coleg de Cabinet vicepremierului Dîncu, ca și ministru de Externe. Și care în prezent este de departe cel mai influent consilier prezidențial. Astfel că Vasile Dîncu are barem siguranța că ”stropeala” sa ajunge acolo unde trebuie, la beneficiarul final Klaus Iohannis.

Ciolacu, următorul pe listă

La câți foști președinți ai Partidului Social Democrat are Vasile Dîncu ”puși la uscat”, șansele lui Marcel Ciolacu de a scăpa de acest ”ghinion” sunt ca și inexistente! Singura dilemă fiind doar când anume va impune dinamica operativă descotorosirea sistemului și de acesta. Numai că, spre deosebire de mereu suspiciosul Liviu Dragnea, Marcel Ciolacu nu îl deranjează sub nicio formă pe un Vasile Dîncu care astfel își poate vedea liniștit de propria sa foaie de parcurs. Și care, fără să îi pese de statutul fie și formal al lui Ciolacu de președinte al PSD, a avut grijă ca prin  ”scurgerile controlate” către propria propagandă să se știe că s-a văzut cu liderul AUR, George Simion. Sau că PRO România va reveni la matca pesedistă. Sau, mai nou, că PSD-ul va deveni unul ”ecologist”, deși această doctrină nu a prins sub nicio formă la alegătorii români. Sau poate tocmai de aceea… Mai ales că de-abia după destructurarea finală a PSD-ului va fi lăsat și Dîncu în rezervă… Și nu va mai fi nevoie să viseze noapte de noapte ”coșmarul” 163/p/2015!

author avatar
Catalin Tache
5.053 afisari

12 COMENTARII

  1. Ce sa mai intelegi de la seful PSD ? AK-24 , azi , 16 Martie 2021 : ” PSD si LGBT . PSD ANUNTA CA NU ESTE DE ACORD CU CE A VOTAT PSD la Bruxelles . Ciolacu : ” Respectam decizia , am votat ” Pentru ” dar nu suntem de acord cu ea ”. Aoleo , ne-a bagat de tot in ceata ….!!!

  2. O să piardă președenția după cum si-o dorește….
    Asta doar din cauza interlopilor de lângă el!!!
    Varga Gheorghe de la CFR & Company…
    Hal de „profesor”…
    L-au „perpelit”, jefuit si șantajat pe Abris Lelbah, iar acum au alte „gâște” cu rol…
    Dancule, Dancule…. oare știi că vor apărea filmări și poze compromițătoare când vei candida?!?!….
    Când te crezi protejat de servicii, să iei în calcul că sunt 2 tabele în orice serviciu…
    Tu ești doar bun teoretician, nu și practicant…

  3. Ba Tache, mai da-o ba in ma-sa de limba romana. Tu chiar nu vrei sa inveti ca nu se spune ca si vicepremier (de exemolu, si nu e prima oara). Ii ai acolo in redactie pe Boanchis sau Iliescu, asa ca are cine sa te invete. Te stiu ambitios asa ca pana iesi la pensie din jurnalism o sa inveti.Succes.

  4. Aduce ti l domnilor de la P S D pe domnul Plesoianu inapoi ,e un lider tanar ,destept si patriot.Nu e colaborator-sifon ca dom profesor Dancu.Mai lasati ne cu grupul de la Cluj ca n au adus niciun plus Psd -ului si tarii,sunt de pe timpul lui Nastase,de demult, ar cam fi si timpul altor figuri noi si tinere sa iasa în fata sa ne conducă

  5. e cel mai tare psd ist care a reusit sa maghiarizeze ardealul prin actiunile lui si sa stea si langa ciolos cand tot restul partidului era halit de pres si marea familie ppe europeana care ii tot zgandare pe politrucii nostrii!!!!!

  6. Cu 1200 de combinate demolate ce dracu să mai combine?
    Politicieni de Kakao
    Care scriu pe Facebuci
    Asta nu este politica,
    România cea mai săracă țară din europa

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger