AcasăDezvaluiriAncheteColonelul Popa, răzbunarea lui Ciucă pe Cîțu!

Colonelul Popa, răzbunarea lui Ciucă pe Cîțu!

Ciucă vrea să îl ”îngroape” și pe Cîțu!

Până și Nicolae Ionel Ciucă este de acum pe deplin conștient că, odată cu pronunțarea sentinței definitive de la Înalta Curte de Casație și Justiție, orice amânare a semnării ”contractului corvetelor” cu Naval Group are deja implicații penale. Dar cu toate acestea, obediența ministrului Apărării Naționale față de samsarii americani de armament este una atât de slugarnică, încât generalul Ciucă încearcă încă amânarea semnării până în luna martie.

Ministrul Apărării nu mai vrea să ia de la francezi nici rachetele Exocet MBDA nici corvetele Naval

Numai că, alertați de campania ”NAȚIONAL” că din acest moment își riscă direct libertatea dacă își mai asumă ”șmenuirea” documentelor oficiale, generalii Ministerului Apărării Naționale au început să dea înapoi. Și să găsească diferite pretexte pentru a nu mai fi trimiși drept ”carne de tun” în Comisia făcută parcă expres pentru a bloca, ci nu a negocia ultimele detalii ale semnării contractului cu Naval Group. Și cum până și loialul ”breloc” Teodor Incicaș a început să se plângă să fie lăsat să se bucure în libertate de pensia sa specială, Ciucă a fost nevoit să apeleze, în disperare de cauză, la un simplu colonel. Robert Popa preluând astfel rolul ”sabotorului” care trebuie să împiedice cu orice preț, inclusiv al declanșării procedurii de infrigement împotriva României din partea Comisiei Europene, semnarea contractului.

Ce-i drept, acesta fiind pe deplin recomandat pentru această postură de faptul că a reușit ”performanța istorică” de a nu finaliza nici măcar vreunul dintre programele care i-au fost atribuite până acum. Numai că, în paralel cu dezvăluirea operațiunii diversioniste a numirii colonelului Robert Popa drept șef al Comisiei de negociere între Romtehnica și Naval Group, ”NAȚIONAL” a intrat în posesia unui document oficial care pur și simplu îl ”aruncă în aer” pe generalul Ciucă și în scandalul bateriilor de coastă! Tocmai acum, înainte de votul decisiv din Camera Deputaților cu privire la proiectul aprobării a 300 milioane de euro pentru achiziția prin încredințare directă a sistemului de rachete NSM. Numai că avem scrisoarea ”nucleară” prin care, după compania franceză MBDA, și compania suedeză SAAB a avertizat Ministerul Apărării Naționale cu privire la netemeinicia anulării licitației bateriilor de coastă. Și asta doar pentru ca Armata Română ”să înghită” cea mai slabă ofertă, cea americano – norvegiană Raytheon – Kongsberg!

Ordin ”criminal” pentru Robert Popa!

Din punct de vedere legal, conducerea Ministerului Apărării Naționale nu mai poate întârzia nici măcar cu o zi, începând cu data de 1 martie, semnarea contractului corvetelor cu compania franceză Naval Group, câștigătoarea licitației. Iar ani de zile, cu ”vântul AIVD” bătându-i în pupa, compania olandeză DAMEN a tot încercat să tragă de timp prin diverse acțiuni înaintate în justiție. Dar care au fost respinse toate, dar absolut toate, prin decizii definitive ale instanțelor de judecată. Iar în tot acest timp în care ”eroul de la Kandahar” a făcut pe ”mortul în păpușoi”, în timp ce flota rusă a lansat la apă la Sevastopol noi și noi platforme purtătoare de rachete, Marina Militară românească nu are nici măcar o singură navă mai de ”doamne Ajută” în Marea Neagră. Astfel că Armata Română are nevoie disperată de începerea construcției ultramodernelor corvete multifuncționale de la Naval Group. La fel cum economia românească are nevoie de sutele de locuri de muncă care se vor crea odată cu semnarea contractului la Șantierul Naval Constanța. Numai că, dintr-o încăpățânare deja penală – și care ar putea fi explicată la o adică doar că astfel pierd ”paraîndărătul” promis de alții!- generalii din ”Rețeaua Ciucă” au tot refuzat semnarea contractului. Iar acum, odată cu instalarea în fruntea Comisiei a colonelului Robert Popa, i-au transmis acestuia și ”ordinul criminal” de a le impune francezilor condiții absolut de neacceptat!

Mai ales pentru o companie care, totuși, a câștigat o licitație internațională la care au participat cele mai importante companii din lume! Numai că Popa trebuie să facă orice, chiar depășind limita penalului și a ridicolului uman, doar pentru a se face că negociază cu francezii, blocând astfel de fapt semnarea unei minute cu Naval Group, până în luna martie. Iar strategia ”rețelei Ciucă”, cu a cărei implementare a fost însărcinat cuplul Incicaș – Popa este ca să îi ”scârbească” pur și simplu atât de mult pe francezi, încât aceștia să nu își mai reînoiască oferta financiară. Sau barem ca partea franceză să accepte ”băgarea în combinație” și a pierzătorilor de la Damen. Așa cum Nicolae Ionel Ciucă i-a sugerat deja pe șleau omologului francez în cadrul unei convorbiri telefonice înregistrate! Și pe care ministrul francez Florence Parly a raportat-o deja autorităților de la Paris, Bruxelles și București! Însă de ce toată această umilință grețoasă a unor generali ai MApN și DGIA? Pentru că imediat după instalarea lui Ciucă la MApN, în fruntea Damen România a fost ”plantat” fostul șef al Direcției Generale de Informații a Armatei, generalul Gheorghe Savu…

Iohannis și Cîțu, atenție la ”telefonul roșu”!

Totuși, fie chiar și după ”mitocăniile” rețelei Ciucă, partea franceză nu doar că nu va renunța ”de bună voie și nesilită de nimeni” la contractul corvetelor, dar informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră arată că, în următoarele două săptămâni, atât președintele Klaus Iohannis, cât mai ales premierul Florin Cîțu ar face bine să fie atenți la ”telefonul roșu”, acolo unde se va încinge ”linia cu Parisul”.Mai ales că, după ce l-a ”împachetat” pe Ludovic Orban, Ciucă ”fierbe” acum împotriva lui Florin Cîțu, pentru că a ajuns premier în locul lui! Astfel că, după operațiunea ”Stamule”, prin care a fost ”ejectat” din Palatul Victoria singurul om de acolo care avea habar cu ce se ”mânca” proiectul corvetelor, Ciucă l-a luat ”captiv informativ” și pe Cîțu. Sperând ca astfel să împuște doi iepuri dintr-o lovitură. Pe de o parte să reușească să deturneze contractul corvetelor către DAMEN, dar mai ales să se răzbune pe acesta, punându-i Parisul și Bruxelles-ul în cap. Lucru pe care l-a și făcut, astfel că în timp ce premierul plecase la Bruxelles pentru a cere bani pentru România, afronturile colonelului Robert Popa la adresa Naval Group a fost practic picătura care a umplut ”paharul” Parisului. Astfel că, deja atitudinea Romtehnica este văzută la Paris ca o ultimă tentativă ilegală de a scoate Naval din joc, chiar și după câștigarea definitivă a ultimului proces. Iar dacă președintele Iohannis sau premierul Cîțu nu reacționează, atunci o va face Franța!

Avem scrisoarea Saab către MApN!

În paralel cu contractul corvetelor, un nou scandal strânge lațul protestelor oficiale internaționale la adresa ministrului român al Apărării. Și asta exact cu câteva zile înainte ca în Camera Deputaților, generalul Ciucă să încerce ”acoperirea” ilegalităților privind declanșarea procedurilor de încredințare directă a contractului bateriilor de coastă, înainte de abrogarea HG 630/2018, cea care prevedea organizarea unei licitații. Licitație care pratic a fost câștigată de compania franceză MBDA, aceasta protestând oficial, la cel mai înalt nivel al Comisiei Europene, cu privire la acest ”șmen legislativ” de neacceptat în Spațiul Comunitar. Iar acum avem dovada că, pe lângă MBDA, și compania suedeză SAAB a protestat oficial, reclamând conducerii MApN că anularea licitației pentru încredințarea directă a contractului către Kongsberg este pur și simplu o ”mare prostie”. Și dacă nici suedezii de la Saab nu știu ”găinăriile” norvegienilor de la Kongsberg, atunci chiar că nimeni nu le mai știe! Culmea este că, la actualul buget de 300 milioane euro, se încadra și Saab în prevederile contractuale! Atâta doar că, la fel ca și în cazul MBDA, și Saab are o singură problemă : nu dă șpagă! Pentru că, în rest, atât rachetele Exocet block 3 ER, cât și cele suedeze RBS15 Mk3 sunt cele mai bune rachete antinavă din lume! Aspect reliefat și de adresa înaintată MApN de către Miguel Svensson, ”director of business management” al SAAB DYNAMICS AB, sub nr. 301461230 din 21.08.2020! Și pe care Ciucă o ține ”clasificată” de atunci, ca nu cumva să afle și deputații care trebuie să voteze zilele viitoare că nu doar câștigătorul MBDA, dar și Saab denunță ilegalitatea noului proiect al bateriilor de coastă! Iar astăzi publicăm doar începutul și sfârșitul scrisorii înaintate de SAAB ministrului român al Apărării…

În engleza originală, ca să nu se mai vaite ”Eroul de la Kandahar” că l-au trădat traducătorii : ” It has come to our attention that the Ministry has the intention to cancel the procurement of the mobile anti-ship missile launching system (SIML) and to instead pursue a Government –to-Government(G2G) procurement with the United States of America for the Raytheon fronted Norwegian Kongsberg NSM –based solution. We believe that this will result in Romania paying more money than necessary, for a system with lower performance than is available from competitors and with less benefit to Romanian industry.(…) In summary,Saab is offering a modern and highly capable anti-ship missile system that is in operational use within EU and NATO, a system that leverages and involves the best of EU and Romanian industry and will provide security of supply to Romania. RBS15 Mk3 provides a more credible and all-weather defence, at a lower price, and whit a greater technical capability. We therefore respectfully question the decision made by the Ministry and request reconsideration of a competitive dialogue based on the points outlined in this letter”! Deci ia zi Ciucă, pricepuși ceva?

author avatar
Catalin Tache
9.497 afisari

35 COMENTARII

  1. Deja se ingroasa gluma….văd ca se formează un front comun european anti -Ciucă !!!dar țăranul e inconștient ,baga România in infringement ,ca doar nu o sa plătească el penalizările de milioane.poate ar fi bine sa se documenteze și deputații ce se ascundea in spatele anulării contractelor …mai ales ca acum au de unde…din Național !dar mai ales Citu ,ca in capul lui va sparge Ciucă oalele înarmării …

  2. Și totuși ,de unde are Tache acces la toate aceste documente strict secrete?ca de doua luni a destructurat practic DGIA…o fi bine…?

    • A destructurat pe dreaku… DGIA e o forță… Se kk pe ziaru vostru de 2 bani…

  3. Pai de asta te fu -…te pe tine grija?in loc sa ziceți bogdaproste ca dacă nu era Tache nici măcar nu se știa de toate porcăriile astea…așa ca bine ca le da,indiferent de unde le are…

  4. Tache , ai impresia ca esti singurul detinator de informatii mai mult sau mai putin trunchiate ? Daca erai ministrul Apararii si generalul Ciuca un simplu jurnalist , cum procedai , te coborai la mintea jurnalistului ? Lucrurile astea nu sunt facute dupa ureche , ceea ce trebuie sa se intample , se va intampla , sa lasam timpul sa vorbeasca si sa vorbim cu cartile pe masa si in fata unor hotarari judecatoresti ramase definitive ! Nu vezi ca MApN nici macar nu te baga in seama , n-a iesit cu nici o dezmintire sau comunicat ? Ii crezi chiar asa creduli si idioti incat sa nu aiba justificare beton pentru toate achizitiile care le fac si nu au aprobari in comun acord cu factorii de decizie ? Ii crezi samsari de duzina pe bugetul armatei , atat de inconstienti incat sa dea jurnalistilor apa la moara ? Cui foloseste atat de mult zgomot pentru nimic si lovirea in centrul de comanda al ministerului atat de respectat de romani ? Daca vei fi nevoit sa-ti ceri scuze si sa dezminti toata campania jurnalistica inflacarata impotriva ministrului Ciuca si a conducerii MApN ? Cine plateste pentru denigrarile repetate ?

    • Pai purtător ilegal de puta,păsărica in blugi ce ești,vezi ca postezi același comentariu cretin amenințător la orice lovitura pe care i o da Tache in Dinți pepenarului de Ciucă…e clar ,ai primit un bilet mai demult cu acest text,dar mai cere și tu alt mesaj de la unitatea operativa a DGIA …hai sictir încasator ilegal de solda doar ca sa postezi mereu unul și același coment

      • Semper fidelis , pasaroiule in curu gol , vezi ca postezi de pe I.P de Transnistria , ai primit iar beletu in plic , cere mesaje mai clare de la Raion ca nu prea sunteti expliciti . SIKTIR !

        • La orice acuzatie trebuie sa se tina cont de prezumtia de nevinovatie , trebuiesc PROBE solide pana la pronuntarea ramasa definitiva de catre o instanta , acuzatiile si calomniile din campania jurnalistica nu au nici un fundament .

  5. Infracțiunea de trădare naționala mai este prevăzută undeva in legea românească …?

    • Happy -sarmaua , sunt tot ala de la 20:09 , 19:46 , 19:33 si 19:07 , mi-am tras o janta Diplomat marca ”Semper fidelis” fabricata la Rabnita in care plimb laptop-ul si postez disperat cu nick-uri diferite sa se creada ca suntem mai multi . De unde , io sunt singur care m-am avantat in lupta ,troll-ul turbo , flasneta hodorogita cu care interpretez melodii de jale la inmormantari .

  6. Dacă nu au mai găsit un general la câți căței sunt acolo și au pus un colonel capsomanii ca Popa sa îngroape contractul e clar ca se clatină serios șandramaua …

  7. Scârboasă aceasta campanie de decredibilizare a dezvăluirilor …doar atat puteți dlor ofițeri?

  8. Ma pish pe europeni. Apararea o facem cu americanii nu cu europenii. Si daca trebuie sa platim triplu, mai bine luam de la americani din considerente strategice decat de la puslamalele de europeni care sunt mana in mana cu Putin.

    • Bă , idiot ești . Dacă ești și prost , taci in plm din gură. Bănuiesc că ești după un tratament cu prostamol uno și nu te mai tine . Ți-aș Răspunde mai mult , dar nu mai pot coborî nivelul atît de jos “ca al generalilor cu pensii speciale” , că m-ar condamna educația .

      • Da ăsta clar este idiot , băi Ciucă tu te poți pisha pe europeni , dar bani pt pensiile voastre speciale , de la europeni vin. Pt tine și clica din jurul tău , este de înțeles că nu stati in pensia specială , la asemenea comisioane……

      • Iar am primit niste placute suedeze marca ” Lux ” in boschetii din spatele garii Tiraspol , nici nu stiu cine a fost , a plecat si neplatit …

  9. Domnule MANCURT SIKTIR…simtiti cum va scapa comisioanele printre degete? Stiu ca va este teama…dar marea dv. teama este aceea ca in cazul in care nu va iese manevra, americanii nu au cum sa „stearga” dosarele de coruptie si tradare…asa ca incepe sa va moara cucul de la cascheta. Nu ne temem de amenintari ca ne veti descoperi I.P-ul…vedeti ca al meu este de Romania. Problema este ca DNA a inceput sa citeasca National cu mare interes…PAZEA CA VINE!!!

    • Kostea , birlic mancurt , dupa ca ca esti cu musca pe caciula si prost de urla zooparkul , mai dai si pantalonii jos in mijlocul strazii ?

  10. Bă idiot ești . Dacă ești așa prost , taci in plm din gură. Ți-aș mai scrie , dar trebuie să cobor la un nivel prea jos și nu o fac , pt că m-ar condamna educația .

  11. Pai sa iasă maCiuca sa dezmintă ce?ca nu a primit scrisorile de protest de la MBDA,Saab și Comisia Europeană??? Sa iasă….dar dacă iese și Tache și le publica in original,ca zice ca le are…deci nu mai iese Ciucă ..uite de ce!

  12. Chiar acu ii ling mustiucul la maciuca zburlita a lu Ciuca , poate curge suc de pepeni si imi repar rinichii…..hihihihihihihihi

    • Tu sigur faci parte din acea clică de “ generali speciali” , ai vorbe în vocabular , că nu poți termina o frază.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger