AcasăDezvaluiriAncheteColonelul Gheorghiță, dezbrăcat de uniformă!

Colonelul Gheorghiță, dezbrăcat de uniformă!

Iată că, deși cu ”nașul” Ciucă încă în suflet, colonelul Valeriu Gheorghiță tot a fost dezbrăcat de uniformă! Cu toate că surprinzătorul coordonator numit de președintele Klaus Iohannis, la propunerea expresă a ministrului Apărării Naționale, în fruntea campaniei de vaccinare părea a fi ”figura nouă” din cadrul sistemului, care să capteze atenția opiniei publice. Și ce-i drept, o perioadă de timp doctorul Valeriu Gheorghiță s-a achitat mai mult decât onorabil de această sarcină.

Valeriu Gheorghiță a început campania în uniformă și o termină în sacou

Numai că vaccinarea nu doar că deja s-a cam poticnit încă de la prima fază, dar ”scârțâie” atât de tare încât, în acest ritm, autoritățile vor fi nevoite să recurgă tot la tradaționala tigaie la promoție sau pungă cu ulei și zahăr, pentru a îi convinge pe cei din mediile ”emergente” să se vaccineze. Pentru că spaima cea mare a strategilor campaniei este că dacă în această primă fază, în care a fost vorba strict de oameni din sistem, procentajul este unul dezamăgitor, care sunt șansele de ”imunizare în masă” când se va trece prin cartierele mărginașe sau în mediul rural… Astfel că dacă la începutul campaniei doctorul Valeriu Gheorghiță ”dormea” în uniforma militară, având interzis să apară în public altfel, situația s-a schimbat acum radical. Iar colonelul Valeriu Ghjeorghiță a trebuit să dezbrace uniforma, fiind sfătuit să apară doar în civil, la costum sau sacou. Doar pentru a nu suprapune imaginea Ministerului Apărării Naționale cu cea a campaniei de vaccinare.

Inabordabil…

Deși atingerea barem într-o zi a normei auto-impuse de 20.000 de vaccinări pe zi se anunță deja o adevărată misiune imposibilă pentru colonelul Valeriu Gheorghiță, acesta aruncă noi ”fumigene”, cu câte 50.000 de români imunizați pe zi, de parcă ar activa la rachetiști, ci nu la Direcția Medicală. În plus, din păcate tot prea mulți medici sunt revoltați de faptul că, pur și simplu, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare este de negăsit atunci când mari spitale cuprinse în program se confruntă cu o criză acută de informații. Că de sprijinul logistic promis nici nu prea mai poate fi vorba. Gheorghiță devenind peste noapte atât de ”inabordabil” chiar pentru proprii colegi, încât aceștia îi întrevăd deja ambițiile politice…

author avatar
Catalin Tache