AcasăDezvaluiriAncheteColdea, recuperat de SIE! Kovesi tremură!

Coldea, recuperat de SIE! Kovesi tremură!

Se apropie confruntarea finală...

Până și Laura Codruța Kovesi a început să se convingă că ”avansarea” la Parchetul European a fost parcă una de sorginte mafiotă… Pe un post care dă al naibi de bine la CV, dar care, cel puțin deocamdată se transformă pe lună ce trece într-o ”linie moartă” spre care a fost direcționată ”Locomotiva” luptei anticorupție. Iar cum comisarii europeni de la Bruxelles sunt de departe cei mai mari experți în găsirea de pretexte birocratice justificative pentru absolut orice procedură, deja până și Kovesi nu mai trage prea multe speranțe că va putea deschide primul dosar de corupție la nivel european.

Coldea comeback in business

Astfel că aceasta este deja de luni de zile captivă în rutina zilnică a primirii unor delegații de experți cu care se lasă trasă în poze pentru agenda EPPO și repriza de shopping pe care o efectuează la fiecare sfârșit de săptămână în Germania. Pentru că prețurile din Luxemburg încă i se par prohibitive Codruței, în ciuda salariului cu adevărat de invidiat pe care îl încasează aceasta.

Numai că, după cum reiese din informațiile intrate în posesia noastră, monotonia în care ”vegeta” de peste un an Laura Codruța Kovesi a fost brusc spartă de o veste pe care fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție ar fi primit-o din țară. Ceea ce nu ar face decât să se adeverească poate cel mai negru coșmar al acesteia. Și anume faptul că generalul Florian Coldea nu doar că și-ar fi revenit pe deplin din depresia căreia părea să îi fi căzut pradă la un moment dat, dar fostul șef operativ al SRI a fost între timp ”recuperat” de un alt serviciu secret. Ceea ce nu ar face decât ca fibrilațiile de care a fost cuprinsă în ultima vreme cea care chiar se visa la un moment dat prima femeie președinte din România să fie pe deplin justificate.

Kovesi ținută la EPPO doar ca să facă poze

Pentru că, dacă ”trădătorul” Klaus Iohannis și ceilalți foști ”parteneri” din sistem s-au mulțumit doar să zică ”Bogdaproste” că au scăpat de ”Zeiță” și aproape că au uitat de existența acesteia după retragerea în ”Cimitirul Elefanților” din sistem, cu totul altfel stau lucrurile cu generalul Florian Coldea. Cel despre care până și apropiații susțin că ”nu uită și nu iartă”… La fel cum de altfel există premisele să acționeze identic și SIE, serviciul care se pare că a dat lovitura prin preluarea ”expertizei” generalului Coldea. Iar ținând cont că în vremurile sale de glorie, Kovesi făcuse o adevărată obsesie din ”decaparea” ofițerilor acoperiți ai SIE, statul român pierzând astfel inclusiv importante contracte economice internaționale, lucrurile chiar că se complică serios pentru ”Zeița” eșuată la Bruxelles. Și nu doar pentru ea. Pentru că încă mare parte din fruntașii sistemului se tem de Coldea mai rău decât de COVID! Astfel că, dacă acesta ”strănută” o dată, chiar că jumătate din sistem ”răcește” pe loc…

Să vă fie frică!

În urmă cu ceva vreme transmiteam avertismentul ”Să vă fie frică, Coldea se ridică”. Iar unda de șoc a fost una atât de mare, încât mulți ofițeri s-au și apucat să își facă proiecțiile de pensie. Ceea ce arată că, după un deceniu la butoanele operative ale principalului serviciu secret al țării, Coldea rămâne încă temut. Chiar și de cei care începuseră să îl ia în ”tăbarcă” pe ”Clipici”.

Iohannis zice Bogdaproste că a scăpat de Zeiță

Și cărora le-a ieșit apoi instant ”glumițele” pe nas, odată cu acel avertisment. Unul care se confirmă de acum pe zi ce trece. Pentru că, între timp, Coldea a ieșit din ”covalescența” autoimpusă după intensul ”linșaj” mediatic la care a fost supus. Dar uite că strategii din umbră ai acestei demonizări unilaterale nu au scăpat încă de bănuitele secrete murdare pe care acesta le știe și le stăpânește ca nimeni altul. Iar Coldea nu doar că nu mai ridică din umăr în sus și nu mai clipește atât de des ca în perioada ”vânării” sale, dar afișează o vizibilă siguranță de sine. Ca și un ceas Patek Philippe de 50.000 de euro. Ceea ce spune multe… Mai ales celor care credeau că au scăpat definitiv de el odată cu ”ejectarea” în rezervă…

”Zeița” va cădea de sus…

Însă marea problemă rămâne de ce se teme Lauara Codruța Kovesi atât de mult, încât a intrat în fibrilații doar la auzul veștii că generalul Coldea a început să iasă prin oraș… București, nu Luxemburg… Însă cum Kovesi nu prea mai are niciun apropiat loial în țară, care să o fi informat benevol despre ”întoarcerea în afaceri” a generalului Coldea, atunci este foarte posibil ca informația să îi fi fost livrată acesteia pe ”surse controlate”. Ceea ce nu a făcut decât să crească și mai mult panica unei Laura Codruța Kovesi care, totuși, este procurorul general european! Numai că ”perdeaua de fum” a conducerii EPPO s-a risipit între timp și Kovesi se vede deja mai izolată ca oricând. În ciuda asigurărilor tuturor comisarilor europeni, ea încă neavând habar când anume va intra cu adevărat ”în pâine” la EPPO. Pentru că momentan toată activitatea procurorului șef se rezumă la a face poze cu membrii unor delegații din Ucraina, Republica Moldova sau Albania.

Unde sunt cozile de altădată

Singurul care a solicitat până acum ca Kovesi să înceapă mai repede treaba fiind, stranie ironie a sorții, un europarlamentar …bulgar. Numai că, ”umflată” ditamai procurorul european general, statutul ”Zeiței” este unul extrem de ridicat. Astfel că, de la acest nivel, și căderea va fi proporțional de ”dureroasă”. Mai ales că, și atunci când i se va da voie să facă dosare, Kovesi nu poate ”toca” la nesfârșit doar corupții din ”patria mumă”, cum de altfel a și anticipat ”creatorul” acesteia, Traian Băsescu. Astfel că doar se așteaptă momentul călcării pe primul ”bec” cu adevărat important la nivel european. Moment din care nimeni și nimic nu o mai poate salva pe aceasta!

author avatar
Catalin Tache
8.366 afisari

10 COMENTARII

  1. Poate se schimbă optica euro atlantică a politici din România, de a guverna în genunchi în fața Occidentului.

    • ”Optica euro atlantica a POLITICII ( cu doi de I ) din Romania ” nu se schimba dupa cum ii fluiera dibla la un neica nimeni . Punct .

  2. Sa ridicam o statuie.
    Luluta cum cade printre manile lui Coldea care vrea s-o salveze dar nu poate si e distrus. Bronz pur se ocupa Julien de program si cautare artist sculptor.
    Sa numim programul tematic.
    Cumintenia Pamantului 2.

  3. „…statul român pierzând astfel inclusiv importante contracte economice internaționale”…Statul roman adica colonia (scuzati cacofonia) este capabil sa aiba contracte economice internationale, favorabile lui, sau altora?
    Pai nu formau ei binomul? S-au certat?
    Securistii functioneaza pe principiile chimiei: nimic nu se pierde, totul se transforma.

  4. Livio , fa parasuta zglobie , tu tastezi din zooparkul Transnistria si razi de altii ca sunt colonie ? Dupa principiile chimiei , din ce eprubeta zburlita ai iesit ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger