AcasăDezvaluiriAncheteClanurile interlope, protecție ”pe căști” la DIICOT!

Clanurile interlope, protecție ”pe căști” la DIICOT!

Clanurile în stradă, Vela și Despescu cer degeaba măsuri

Iată că dezăluirea de ieri în care anunțam că deja s-au făcut actele pentru ca ”polițistul de casă” al șefei DIICOT să fie ”plantat” șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București a provocat un adevărat tsunami la nivelul Ministerului Afacerilor Interne. Acolo de unde se cere insistent ”reevaluarea” informativă a respectivului polițist, șef de Birou la BCCO, dar detașat în prezent pe lângă DIICOT, pentru a se stabili cu exactitate dacă în ciuda nenumăratelor probleme avute inclusiv de violență domestică, acesta va putea primi sau nu avizarea ORNISS pentru noua funcție.

Omul lui Voicu încă în fruntea SGIV

Mai mult decât atât, Poliția Română se confruntă deja cu avertismentul unui adevărat ”boicot” din partea celor care ar trebui să colaboreze cu viitorul șef al SICE din Poliția Capitalei, mulți dintre ceilalți șefi de structuri temându-se astfel că orice plan de acțiune discutat în cadrul IGPR va fi ”live” și pe masa șefei DIICOT!

Mai ales că teama cea mare este că promovarea peste capul șefilor IGPR și  DGPMB a polițistului despre care există inclusiv informări că ”vinde” parfumuri procurorilor DIICOT prezintă de fapt toate datele unei veritabile misiuni sub acoperire! Acesta având dată deja ”tema” predării anumitor dosare de mare evaziune fiscală sau alte infracțiuni economice cu risc major către procurorii de la DIICOT! Situația fiind greu de tolerat mai ales că nu doar domeniul ”economic” este singurul în care polițiștii bucureșteni s-au trezit că șefii propriilor structuri se află de fapt în subordinea procurorilor DIICOT, ci nu a superiorilor ierarhci din cadrul IGPR și MAI.

Polițiștii nu mai bat de mult la ușa interlopilor

Un exemplu mai mult decât concludent, care va face valuri greu de potolit în următoarea vreme fiind cea a SGIV – Serviciul Grupări Infracționale Violente. Acolo unde Andrei Marius, omul pus de ”chestorul șofer” Marius Voicu în fruntea Serviciului înființat special pentru a scoate Bucureștiul de sub teroarea clanurilor interlope rezistă încă pe poziție. Deși nici măcar procurorii bucureșteni sau partenerii din serviciile de informații nu mai țin minte de când nu a mai fost cu adevărat destructurat un clan intelrop din Capitală. Totul, ce-i drept, după un debut fulminant.

Și iată de ce, în timp ce secretarul de stat Bogdan Despescu și ministrul Marcel Vela cer insistent, zi de zi și ședință după ședință luarea unor măsuri excepționale pentru ca grupările de crimă organizată să nu preia din nou controlul marilor orașe, SGIV s-a mulțumit cu un banal exercițiu de imagine, cel al unei spețe cu maneiliști șantajați și având drept urmare un puternic impact mediatic. Numai că un raport informativ de ultimă oră aruncă în aer ”frăția” dintre conducerea SGIV și cea a DIICOT, acolo unde sunt ”agățate” absolut toate dosarele cu clanuri, pentru a se ocoli astfel Parchetul de pe lângă Tribunalul București! De ce? Pentru că miza atât financiară, dar mai ales cea a ”exploatării informative” este pur și simplu una uriașă!

Zac de peste patru ani!

Subiectul răfuililor armate în plină stradă dintre clanurile interlope ține din nou agenda publică. Numai că în timp ce o țară întreagă privește îngrozită cum crima organizată ”își ia țara înapoi” iar conducerea MAI bate cu pumnul în masă cerând luarea unor măsuri de urgență, dosarele celor mai temute clanuri interlope zac și de peste patru ani de zile în sertarele procurorilor DIICOT. Acolo unde, după cum avertizează raportul informativ transmis deja beneficiarilor legali ar fi ajuns prin plasarea lor strategică de către conducerea SGIV.

Oamenii Georgianei Hosu lucrează doar pe căști

Totul pentru a se plăti astfel ”polițe interne” procurorilor de la PTB! De asemenea, tot prn această manevră, ”omul lui Voicu” ar fi transformnat SIGV într-un adevărat ”stat în stat” în cadrul DGPMB, nemaifiind nevoit astfel să dea niciun fel de explicație superiorilor, în afară de „placa” pusă de ani de zile cu ”dosarul îl lucrăm cu DIICOT”. Ceea ce, în teorie este absolut normal, că doar procurorii ”antimafia” ar trebui să se ocupe de clanuri. Ce ne facem însă dacă ”Pădurea” o lasă pe Georgiana Hosu din brațe și se trece la recensământul dosarelor cu gupări infracțioanle violente care zac la DIICOT de ani de zile.

Timp în care s-a lucrat la acestea doar ”pe căști”. În schimb fiind blocate nenumărate alte anchete derulate de către alte structuri de Poliție împotriva respectivelor clanuri, pe motiv că ”nu vă băgați, că îi avem noi pe căști”. Însă cum unii lideri interlopi sunt ținuți ”pe căști” și de peste 4-5 ani de zile, deja până și la vârful sistemului se pune întrebarea dacă această strategie nu miroase mai mult a protecție – fie ea și neintenționată- decât a ”dinamică operativă”…

Polițiștii de judiciar, ”ținte în mișcare”!

Însă și mai gravă este ”suspiciunea rezonabilă” că ”echipele mixte” de la DIICOT și SGIV și-ar fi ținut proprii colegi ”pe căști” timp de ani de zile, doar pentru a ”căpușa” astfel sistemul informativ al acestora. Adevărate ”ținte în mișcare” fiind chiar ofițerii de judiciar, cei care prin însăși fișa postului trebuie să întrețină relații cu ”sursele” lor. Și după cum există deja date concrete, mai mulți șefi de structuri de poliție judiciară, mai ales din Capitală ar fi fost astfel ”monitorizați” ani de zile, informațiile obținute nefiind însă exploatate în cadrul vreunui eventual dosar penal! Ci în unele cazuri mai mult pentru intimidări deja la limita șantajului. Cei care nu au răspuns ”corespunzător” fiind apoi ”decapați” sub presiunea unor dosare obținute doar ”pe căști”…

author avatar
Catalin Tache
4.022 afisari

7 COMENTARII

  1. Interlopii împușcați, scurt. Sau mutilați, pe viață. Ce atâta vorbă. Oamenii de bine să-și ia arme, să le ia urma jegurilor și executați, expeditiv. Cum apare vreunul nou, la fel, PAC, în țeastă. Executați și bandiții din politică, poliție, care-i acoperă.

  2. Nimic nou sub soare. Jocul copilariei, „hotii si vardistii” este mai actual ca nicicand. Politia, justitia, serviciile colcaie de putregaiuri numite politic unii chiar de clanuri.

  3. Inainte de a face curat in clanurile interlopilor oraselor mai bine facem curat in clanurile interlopilor politiei.

  4. Tara lui Talpa lata Voda.Ce avem noi aici ? Jaful padurilor si a celorlalte resurse nationale, bine protejat si fara nici o rusine.Politienii,procurorii,judecatorii ” mei” dovediti „interlopi”,cazuri concrete de ani de zile,dirijati sa mearga treaba struna,dupa cum primesc „indicatii”.Se apara unii pe altii si impreuna clanurile de interlopi.Totul sub supravegherea atenta a „cozilor de topor”dela SRI,acesta este sistemul care va face „Romania moderna”.Iar clanurile interlope si WC-ul din fundul curtii,sunt „indispensabile”unei ” Romanii moderne.”Clampaul,farul calauzitor,va poate confirma,”dragi Romani”.

  5. A trecut nea radu la atac. Sufera ca nu poate controla si sgiv. Sa si vada de managementu lui si mai usor cu fumigenele.
    Tov tache esti dezinformat, neinformat sau trompeta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger