AcasăDezvaluiriAncheteCiucă, umilință maximă în Polonia!

Ciucă, umilință maximă în Polonia!

Atât de inteligent au fost investite miliardele de euro puse la dispoziție de la buget strict pentru înzestrarea Armatei Române, încât conducerea Ministerului Apărării Naționale continuă să se ploconească periodic în fața piloților canadieni, britanici sau spanioli. Doar pentru că ne asigură obligatoriile misiuni de poliție aeriană. Pentru că escadrila noastră de F-16 este bună doar de tras în poze, și alea efectuate doar de la sol. În timp ce piloții români așteaptă neputincioși ca ministerul să prindă câte o ”fereastră” de câteva ore la simulatoarele din alte state europene, pentru a se putea antrena și militarii noștri!

Polonezii au bază de F 35 la noi rablele F 16 zac la sol

Iar toată această umilință a tinerilor și extraordinarilor piloți militari români care nu doar că nu au avioane moderne pe care să zboare, dar nici măcar simulatoare pe care să se antreneze ar fi fost poate mai ușor de înghițit. Dacă ”Eroul de la Kandahar” și-ar fi asumat nu doar eșecul construcției simulatorului de la Fetești… Dar mai ales dacă le-ar fi spus că, oricâte miliarde ar arunca România pe înarmare, este imposibil să dispună de o flotă aeriană modernă. Pentru că niciun alt stat est-european nu are cum să aibă avioane moderne pentru Forțele lor Aeriene.

Lecția de la Lask

Numai că, iată că Polonia a putut! Și vorbim aici nu doar de faptul că este tot un stat est-european, dar unul care a reușit să obțină în urma negocierilor purtate cu partenerii strategici americani o medie a procentului de offset de 36%! În unele contracte ajungând chiar la 80%! În timp ce la toate contractele de miliarde încredințate direct acelorași parteneri strategici, generalii Armatei Române și ceilalți politicieni nu au cerut nici măcar un offset simbolic, de 0,1%! Și cu toate astea, nu Ciucă, ci ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak a anunțat că Baza Aeriană 32 a Forțelor Aeriene va fi una care va găzdui exclusiv avioane de luptă F-35A Lightning II! Astfel că baza de la Lask va fi transformată din bază F-16 în una cu avioane de generația a cincea! Asta după ce Varșovia a cumpărat de la Lockheed Martin 32 de avioane ultraperformante. Adică de la aceeași companie pe care o scapă generalii lui Ciucă de toate ”rablele” cumpărate la mâna a treia. Dar probabil că în poloneză nu se traduce ”paraîndărătul” ca pe malurileDâmboviței…

author avatar
Catalin Tache
4.740 afisari

25 COMENTARII

  1. E clar , trebuie neaparat sa vina Les , Tutuianu sau Fifor , asa nu se mai poate ! Daca cei trei refuza , ramane varianta Andrusca -Genunche …

  2. Tache, chiar ca nespecialist, tind sa te contrazic. La un pret mediu de 100 milioane de dolari bucata, cele 32 de avioane cumparate de polonezi ar valora cam 3,2 miliarde de dolari. Ne permitem ? Eu cred ca nu. Iar daca ne-am imprumuta din nou, ar tipa toata lumea ca iar ne indatoram in contextul taierilor de buget, de pensii si salarii.
    Uite un articol din presa franceza despre F 35A Lightning ,,D’autant que ce problème grave d’explosion n’est pas le seul qui ternit la réputation du F-35 Lightning. En février 2020, une évaluation annuelle du Pentagone démontrait que cet aéronef ne pouvait pas correctement viser ses cibles.Un loupé ennuyeux qui s’était ajouté à l’interminable liste des 873 défauts déjà identifiés par ce même rapport.,,… mai pe scurt vreo 837 de deficiente de soft si hard la acest avion….si o zice Pentagonul.
    In plus, fulgerul poate cauza explozia rezervoarelor asa ca Lokheed Martin recomanda sa nu se apropie la mai putin de 50km de furtuna.
    Deci: foarte scumpe, nefiabile si….inutile in fata sistemelor S-400 si S-500…nu-i asa?
    Sa nu uitam, ca polonezii, cu toate achizitiile lor de tehnica militara moderna din ultimii ani, in urma simularii recente a ministerului apararii, au ajuns la concluzia ca nu pot rezista mai mult de 5 zile in fata rusilor, deci Armata Rosie ar fi in a patra zi la Varsovia. Si atunci pentru ce atat balci cu cheltuieli inutile? Nici o tara sau alianta din Est nu va putea face fata …. stim noi cui…in caz de…..
    In vremurile astea cred ca singurele achizitii importante ar fi sistemele de rachete AA performante….sunt strict defensive si mai ales descurajante in fata unui inamic cu avionica performanta. Multe rachete, si mai ales cu rampe mobile de lansare, ca alea fixe vor fi primele tinte….he, he..
    Doar pentru misiunile de politie aeriana cred ca sunt suficiente si mai batranele F-16, daca sunt modernizate si apte de zbor. Cred ca ne apropiem de vreo 36 de bucati, ar trebui sa putem patrula cu ele deja. In afara de lipsa unui simulator, cauza obiectiva, poate aflam dintr-un articol viitor de ce nu se zboara totusi cu ele in misiuni de politie aeriana.

    • Foarte buna postarea lui ”Flo” de la 20:03 , felicitari ! Nu a fost nici un fel de umilinta in Polonia pentru ministrul Ciuca , cauzele sunt mult mai profunde si adanci , fiecare fosta tara din spatiul ex-sovietic si-a facut ordine in propria ograda cum a considerat de cuviinta dupa anii 90 , nu trebuie sa ne uitam peste gard cu invidie cand stim bine cine sunt vinovatii si de unde ni se trage . Polonia nu si-a platit datoria externa , a gasit-o noul regim cu datorii mari , si-a intins antenele si a fost ajutata sa isi acopere datoria neplatita ( peste 60 % din PIB-ul de atunci , vreo 40 de miliarde de dolari ) . Au facut ceea ce a facut presedintele Mexicului , a luat avionul , s-a dus pe Wall Street , s-a intalnit cu bancherii , si-a scos buzunarele si le-a spus : ” Sunt goale . Nu am cu ce sa va platesc datoria ” . Si l-au ajutat sa se dezvolte si si-a platit datoria . Noi , romanii , eram toti cu buzunarele goale , dar cu datoria platita . Dupa 90 , la polonezi s-a dezvoltat un capitalism competitiv , cine credeti ca ne-a tinut pe noi , romanii , intr-un capitalism clientelar ( crony capitalism ), timp de aproape 30 de ani ? Cum sa ne comparam cu Polonia , cea care a stiut sa invarta exact mecanismele economiei de piata , cu improvizatiile comice si experimentele fanteziste din spatiul mioritic , cum sa surmontam peste noapte decalajul dintre experienta , seriozitatea si responsabilitatea poloneza si diletantismul , lipsa de viziune , coruptia si meltenismul clasei politice romanesti dupa 90 avida de castiguri imediate si consecventa la ” dupa mine , potopul ” ? Polonia a disparut ca tara de trei ori de-a lungul istoriei , cine se frige cu ciorba , sufla si-n iaurt , interesul lor national este sfant ! Ne prezentam in lume cu ce am fost capabili sa cladim , a venit timpul sa spunem stop , sa cascam ochii mari si sa ne apucam de munca cinstita , resetare totala , nu mai tine figura cu ” merge si asa ” , vremurile sunt tulburi si orice pas gresit atarna periculos de negativ in balanta si echilibrul polilor de putere .

      • Apoteotic finalul. Visez cu ochii deschisi. Parca-i aud pe cei din GUVERNUL MEU… vom face, se va realiza, pana la se vor, etc… Pai, sa ne gandim putin. Nu noi am „cladit” de la scandal(sic) incoace , ci alesii. Noi am cladit Romania pe care au furat-o si vandut-o EI. De cata vreme tot spunem STOP si … nimic. Munca cinstita la noi ??? Pai, nu-mi pot stapani rasul. La noi functioneaza „acum cat se poate ca maine nu se stie”. Ca vremurile sant tulburi ??? o vedem toti, dar stimabile, in gena noastra nu mai exista (nu sant sigur, uitandu-ma in istorie daca a fost vreodata), capacitatea si mai ales vointa de RESETARE pe care o invocati. Atata timp cat tampenia de „Doamne feri de mai rau” e in gena, ma indoiesc.

        • Parinte Mariusica , nu mai miorlai p-aci de pomana in crize de defetism , canta la alta masa , n-avem maruntis , platim cu cardul .

        • Guvernul meu doar stie sa se laude ca a scapat pandemia de sub control, ca scapa de SIIJ, ca majoreaza pensile care vor fi mai mici in realitate, numai realizari, mai ceva ca-n communism cu baietii astia

          • Iordache e injurat ca la curtea cortului de Codrin Stefanescu ca a semnat desfiintarea SIIJ , Ciordache poarta numai cravate galbene , sa fie in ton cu actuala guvernare , astia n-au mama , n-au tata , ii intereseaza doar sa se strecoare la putere prin orice mijloace , sarmanii , sunt extrem de sensibili la cum bate vantul in politica romaneasca !

          • AK-24 , azi , 17 februarie 2021 , articol de Ioana Hurdea : ” CCR NU POATE SA O SCAPE PE RENATE WEBER . EXISTA DEJA PRECEDENT , CCR A FOST DE ACORD CU REVOCAREA LUI GHEORGHE IANCU DE CATRE USL IN 2012 ”.

  3. Ce sa faci cu poliția aeriană?
    Să consumi combustibil?
    Este epoca rachetelor, dronelor…etc.
    Să pazim cele trei baze americane din România.? Cu bani de la buget.
    În caz de conflict militar între Americani si Rusi, România va fi făcută praf, indiferent de cîte rable a cumpărat.

  4. Stirile PRO-TV , 4 ianuarie 2021 , ora 16:51 / VIDEO : ” CEA MAI PERFORMANTA DRONA DIN LUME , PREZENTATA LA BAZA MILITARA DIN CAMPIA TURZII ” ; Hotnews . ro , 4 ianuarie 2021 , ora 18:50 , articol de Victor Cozmei : ” SUA TRIMITE DIN NOU DRONE MILITARE MQ-9 REAPER LA BAZA 71 AERIANA DIN CAMPIA TURZII ” ; RFI ROMANIA -VOCILE LUMII , 4 ianuarie 2021 , articol de Vasile Constantin : ” DRONELE AMERICANE MQ-9 REAPER AU AJUNS LA BAZA AERIANA DIN CAMPIA TURZII ”. In eventualitatea unui conflict major intre SUA cu Rusia sau China , va fi antrenata si facuta praf toata planeta , nu vom avea invingator .

  5. Spaga mare la achizitia de tehnica militara, si mai sunt si interese politice la mijloc, decidentii sunt oameni si ei, supusi sistemului sau strainilor

  6. https://m.hotnews.ro/stire/24611837 articol de azi, 17.02.2021
    Marea Neagră este o zonă cu probleme de securitate, dar rămâne „o zonă vitală pentru Europa și NATO”, consideră generalul (r) american Phillip Breedlove, fost comandant suprem al forțelor NATO în Europa. Rusia controlează zona printr-o bulă de interdicție generată de navele și echipamentele sale militare, în special din Crimeea, iar NATO trebuie să-și schimbe abordarea pentru a oferi un răspuns adecvat. O schimbare în acest sens ar fi trecerea de la misiunile de poliție aeriană la cele de apărare antiaeriană pentru că, în prezent, un avion de luptă „într-o misiune de poliție aeriană nu are reguli de angajare și pentru apărarea aeriană”, spune Breedlove.

    Ia uitati ce zice omul asta, si cred ca stie mai bine ca toti. Aparare antiaeriana, asta e baza. Exact ce spuneam mai sus, rachetele AA performante… multe… mobile…asta e baza. Pentru politie aeriana sunt suficiente alea 36 de buc de F16.
    Sa iei F35 doar pt patrula de politie aeriana e ca si cum ai lua Rolls Royce pentru Politia Rutiera…..chiar merita? Iar pt descurajarea marelui vecin de la est, nu cred ca tine cu F35….

  7. Analiza Bloomberg citata de Agerpres ( acum o zi ) : ” ECONOMIA ROMANIEI ECLIPSEAZA RESTUL UNIUNII EUROPENE ” . PIB-ul nu doar ca A CRESCUT , CI A URCAT DE ZECE ORI FATA DE ESTIMARILE SPECIALISTILOR . Avand o expansiune de 5,3 % a PIB , Romania a inregistrat in trimestrul patru din 2020 CEL MAI SEMNIFICATIV AVANS IN RANDUL STATELOR UNIUNII EUROPENE ”.

  8. cu Nr2.
    Trebuie sa ai avioane de interceptie.
    Avioanele celea au piloti astfel desavarsiti sa circule cu mach max astfel incat sa ajunga in 10 minute in orice colt al tarii .Tot ele au rachete speciale airair ce calatoresc oleaca mai mult pana la tinta unde o X daca nu asculta de politie.

  9. cu Nr 3.
    Polonii zboara de zeci de ani pe ieefuri iar nu asa de parada, au avut misii la teatru.
    Deci nu poti trece la 35 daca nu ai sperienta furilor pt ca atat si atat de complicat i…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger