AcasăDezvaluiriAncheteCiucă, ”șmen” de 175 milioane $ cu piese de schimb F -...

Ciucă, ”șmen” de 175 milioane $ cu piese de schimb F – 16 !

Pe 26 ianuarie 2020 dezvăluiam că procurorii militari anticorupție au descins la sediul Ministerului Apărării Naționale fără tam-tam-ul mediatic obișnuit, dar cu girul fie el și tacit al președintelui Klaus Iohannis. Iar ”eroul de la Kandahar” a priceput în ce ”hazna” a căzut atunci când, pentru doar câteva zile, a încercat să nu mai onoreze ”ofertele de nerefuzat” ale samsarilor americani de armament. Astfel că, după cum titram ”lovitura” din 23 iulie anul trecut, ” După DNA, la Ciucă a descins și Lockheed Martin”.

Ciucă l ai informat și pe Iohannis că a picat înțelegerea cu Trump

Reprezentanții companiei americane forțându-l astfel pe obedientul ministru român să ”înghită” o nouă ”escadrilă” de ”fiare vechi” luate pe bani mulți de la Forțele Aeriene Portugheze. Adică de la cea mai slab dotată armată europeană din NATO, dar care astfel trebuia să își facă la rândul său ”curățenie” în propriile hangare cu F -16, pentru a cumpăra alte avioane F 35 de la americani. Iar Ciucă ”s-a executat”, cu toate că, așa după cum avertizam pe 1 noiembrie anul trecut, ”noile” F 16 achiziționate din Portugalia nu aveau necesarul de piese de schimb. Dar în timp ce a pornit teribila mașinărie de propagandă susținută pe bani grei din fondurile operative ale Direcției Generale de Informații a Armatei să ”combată” în mediul public, clasa politică și restul sistemului că este un ”fake” raportul prezentat de noi cu privire la lipsa pieselor de schimb, Ciucă a făcut și plata!

Ministrul Apărării a preferat F 16 vechi care să ruginească la sol decât moderne F 35 care să zboare

Numai că acum, după ce apele tulburate” de campania ”NAȚIONAL” păreau să se mai fi liniștit și a fost deja finalizată în luna martie achiziția de avioane militare F -16, Ministerul Apărării Naționale tocmai ce a lansat o nouă achiziție pentru cumpărarea de piese de schimb pentru F – 16 în cadrul unui pachet total în valoare de 175,4 milioane dolari! Și chiar dacă generalii Marian Hăpău și Nicolae Ionel Ciucă au aruncat ”fumigena” că mentenanța va fi asigurată la Bacău, la vârful sistemului nimeni nu este chiar atât de idiot încât să uite că, în noiembrie 2020, Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea către Guvernul României a unui ”pachet de servicii F – 16, contractorul principal fiind Lockheed Martin”!!!

SH – uri la 53, în loc de noi la 55!

Klaus Iohannis a fost înștiințat despre acțiunea procurorilor DNA! Cei care dăduseră buzna în sediul MApN, sub pretextul verificării decontării ilegale a voucherelor de vacanță de către zeci de cadre ale ministerului. Numai că adevărata decodare a anchetei, așa după cum subliniam încă de atunci era ”Ciucă, vezi că te caută Lockheed Martin cu DNA – ul” ! Astfel că ministrul Ciucă ”s-a frânt” din nou, după ce l-a primit în biroul său pe noul emisar al companiei americane Lockheed Martin. Ciucă dând semne de ”îndreptare”, părând că a înțeles ”lecția” primită și s-a făcut ”ghiocel”, oferind americanilor pe tavă orice contract doresc, pentru a prinde o ”felie” cât mai mare din bugetul de miliarde destinat înzestrării Armatei Române. Iar americanii au plusat pe avioane…

Piloții români nu au simulatoare unde să se antreneze

Mai ales în urma înțelegerii care prevedea ca MApN să meargă strict pe mâna producătorului american Lockheed Martin pentru formarea unei noi escadrile aviatice pentru Forțele Aeriene Române. Numai că, deși inițial trebuiau luate avioane F – 35, partea română a solicitat o derogare, rămânând bătut în cuie să luăm doar avioane F – 16 noi! Numai că, neglijând palma astfel bătută de chiar Klaus Iohannis cu fostul președinte Donald Trump, ambițiosul Ciucă a încercat să preia frâiele afacerii pe persoană fizică.

Astfel că, după cum reieșea dintr-un raport contrainformativ intrat în posesia noastră, Lockheed Martin a ofertat avioane de luptă F – 16 noi, ultima variantă propusă fiind la prețul de 55 de milioane dolari bucata. Însă Ciucă a decis cu de la sine putere să cumpere ”SH”-uri, și încă varianta veche, la prețul de … 53 de milioane de dolari bucata! Ceea ce i-a scos din minți pe producătorii de la Lockheed Martin, care știau încă de atunci că ”rablele” cumpărate de la portughezi urmau să fie trimise la Bacău imediat după recepția lor, pentru ”modernizare de urgență” ! Dar una asigurată de o companie rivală israeliană! Și uite că americanii au ”intuit” bine! Ca și structura contrainformativă de la noi care, chiar la sfârșitul lui noiembrie anul trecut avertiza cu privire la ”lipsa de piese de schimb pentru noile F – 16”!

Se caută motoare, turbine, valve și antene!

După ce a plătit ”gălăgia” de bani pentru achiziția a încă alte 5 avioane second hand F – 16 de la portughezi și a primit a 17-a ”rablă” din escadrila ”fiarelor vechi”, Ministerul Apărării a mai așteptat o lună și ceva… După care, chiar zilele trecute a anunțat că are nevoie de… piese de schimb pentru asigurarea mentenanței! Și astfel Ciucă a deschis ”procedura de achiziție” pe care am anunțat-o încă de anul trecut, MApN –ul căutând acum să cumpere tot felul de piese de schimb precum ”valvă, turbină de răcire, motor hidraulic, display afișare date zbor, panou comandă zbor, procesor date radar, amplificator comunicații, antenă radar, ansamblu control senzori, ansamblu control tren de aterizare, receptor ILS, regulator oxigen PBG, actuator electromecanic, panou comandă CTVS”…

Hăpău le ai spus și aliaților de ce nu facem noi poliție aeriană

Dar chiar și așa, reparând avioanele de-abia cumpărate ca Daciile în fața blocului pe timpul comunismului, MApN tot nu va reuși să asigure barem banalele misiuni de poliție aeriană ale propriului spațiu aerian. Angajament internațional în cadrul NATO, dar pe care de ani de zile ni-l asigură tot Forțele Aeriene aliate din Italia, Spania, Marea Britanie sau Canada. Iar dacă bagă din nou ”țucălarii lui Ciucă” vechea ”placă” despre rotația acestor misiuni în cadrul NATO, să informeze atunci barem cărui stat străin aliat îi asigurăm noi poliția aeriană! Și asta în ciuda miliardelor băgate deja în ”înnoirea” Forțelor Aeriene. Pentru că, și dacă ”reparăm”, ”modernizăm” sau ”asigurăm mentenanța” avioanelor F – 16 care încă ruginesc la sol, piloții români tot nu le vor putea ridica în aer! Pentru că, pur și simplu, piloții români nu au un simulator propriu unde să se antreneze! Astfel că trăiesc umilința profesională de a aștepta câte o ”fereastră” la simulatoarele din străinătate, pentru a prinde câteva ore de zbor virtual! Și asta cu toate că în luna mai a anului 2017, Lockheed Martin anunța livrarea în … 2019 a unui simulator pentru F -16 către Forțele Aeriene Române. Acum, ce-i drept, poate că la Fetești, acolo unde urma să fie montat simulatorul într-o bază de antrenament nou – nouță, acesta chiar există! Numai că poate nu l-or vedea piloții de bălăriile care cresc în voie acolo…

author avatar
Catalin Tache
3.486 afisari

37 COMENTARII

  1. Oricum scoala de pilotaj o faci in Usa simulatorul e asa bun pt vreme rea ca te mai tine in cursa… Pai si voi ce credeti ca se intampla cu un avion de lupta in conditii de razboi? Pai ai nevoie garla de orice piesa de schimb. Ca e avion nou ca e rabla.

  2. @ Se pare că gestul cu poneiul roz cu svastică, făcut de fosta liberală Corina Șuteu la expoziția de la New York, încă mai produce efecte, ?

  3. TACHE,bine ai revenit pe subiect! Ca umbla vorba ca l ai lasat pe maCiuca in pace.felicitari ca nu dai inapoi,era doar intoxicarea DGIA

  4. Ce trădători ne conduc, ce guvern de slugi avem, plătim pe fiare vechi, preț de avioane noi. Doamne ce popor de slugi, de oi fara creier

  5. 20:50 , 20 :56 , 21,26 si 21:30 . Mankurtul Kostea Sugiuk Tiraspol si-a inceput jelania postand cu nick-uri diferite , iar da vanturi puturoase cu iz si adieri de stevie ….

  6. Priviti prima poza cu Iohannis imbracat in alb si ochelari de soare , ai cu cine te mandri , neam de neamul romanilor nici macar nu au visat sa aiba un asemenea conducator prezentabil si luminat , pana si Reagan ar fi invidios daca ar fi in viata !

  7. ma intreb, voua astora de la national de ce nu va inchide facebook-ul pagina dupa atatea spam-uri ca noua, muritorilor de rand? mai, voi aveti pile la cotroceni! 😀

  8. Libertatea.ro , ieri , 16 iunie 2021 , ora 21 : 00 , articol de Adrian Cochino : ” SUMMITUL BIDEN-PUTIN S-A INCHEIAT ” FARA OSTILITATE ” SI ” FARA AMENINTARI „, DAR INTR-UN DEZACORD APROAPE TOTAL „

  9. Pai ,bai georgică dacă tu bati campii si esti limitat ce sa ti fac? Te inchide facebook ul.Mai invata si tu de la Tache, nu fii invidios.

    • Sunt pe facebook , daca vreti sa sa va internati la balamuc , contactati CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL .

          • Gergeone , ai uitat ca suntem frati gemeni ? Sa vezi ce zmetii iti da tatuka ca o bagi pe mamuku la inaintare , o sa-ti sparga placile dentare sa nu mai musti , ai sa devii mielut ce suge tita zburlita domol si cu sughituri …

          • Sarmane fratior , tatuka -al nostru e Pardaillan , Zambila , mamuku nostru , a renuntat la centura cand a vrajit-o tatuku . Gio , ti-e rusine ca esti tuciuriu ?

          • Asa e , lesin de placere cand vad cum esti sodomizat la rozeta , amandoi avem obiectul muncii , nu poate nimeni sa zica ca somam . George si Kostea , frati pana la moarte . Uraaaaa !

  10. Ce smen visezi ?,asta-i prostie 100% . Cand iei niste harburi ,fiare vechi, crezi ca URA Bacau trece de pe Mig pe F 16 intr-o noapte !.
    Si acele zise piese de schimb erau tot in stoc !, americanii au dat cu matura ,au valorificat si PRAFUL DE PE TOBA !. Inca o dovada ca „PROSTIA SI FUDULIA COSTA”

  11. Cand ai tot felul de nemernici in functii e normal sa ai o tara rupta-n fund de diversi …. Nu se intampla asta acolo unde exista mandria unui popor. Se bate toba ca am fi neam de slugi si ni se baga asta in cap zilnic. Cum ne suporta pamantul facand temenele la toate portile? De ce nu dam de pamant cu pulifricii astia? Unde sunt romanii care nu se indoaie ci se frang?!

  12. SOFTURILE STS ULUI I AU ADUS LA PUTERE PE USR ISTI SI LIBERALI ,ADICA PE TRADATORII CARE NE INDATOREAZA CATRE STAPANII LOR,ASA ISI MENTIN FUNCȚIILE FARA A FI DERANJATI.VOR SA FIM DOAR PIATA DE DESFACERE SI SA LE LIVRAM FORTA DE MUNCA!

  13. Sunt Kostea Sugiuk Tiraspol , Citu vrea ca Transnistria sa livreze forta de munca si sa fie piata de desfacere . Yo , sunt puturos din nastere , nu-i tine figura , in afara sa agit steguletul curcubeu , sa labuiesc geamantane de pe peronul garii Tiraspol si sa behai in pozitia capra , nu stiu altceva si nici nu m-am inghesuit sa invat .

  14. Aktual 24 , azi , 17 iunie 2021 : ” VESTE PROASTA PENTRU PSD , IOHANNIS CONFIRMA : ” ROMANIA ESTE IN TOPUL CRESTERII ECONOMICE IN UE , ALATURI DE FRANTA ” . ” Ne aflam astazi intr-un PUNCT DE COTITURA PENTRU VIITORUL NOSTRU ECONOMIC . Un proverb francez spune ca ” Nu are rost sa alergi , trebuie sa pleci la timp „. Pentru Romania , acel ” timp ” ESTE ANUL ACESTA , CAND INCEPEM RECONSTRUCTIA PE BAZE SOLIDE , PRIN REFORME SI INVESTITII CONSISTENTE . Vrem ca Romania sa exploateze pe deplin OPORTUNITATILE LA CARE AVEM ACCES , PRIN VALORIFICAREA UNUI VOLUM DE FONDURI EUROPENE F A R A P R E C E D E N T „.

  15. DOMNU GENERAL CIUCA FACE ACESTE FURACIUNI LA DRUMUL MARE PENTRU CA ARE IMPRESIA CA MIRCEA GEOANA VA FI PRESEDINTE SI ASTEA SUNT PESCHESURILE CA SA SE POATA CUMPARA BUNAVOINTA INALTELOR PORTI…NUMAI CA TOPAILA MIHAELA DRAGOSTEA MEA, COLT CU MEDEALEANCA, O SA MAI IA UN SUGIUC SI CIUCA FACE SI EL ROST DE PUSCARIE…OLTENI DE NIMIC..
    GENERALI DE MUCAVA, POLITICIENI DE TOT RAHATUL…JUSTITIA STA CA PROASTA IN COLT ASTEPTAND SA I-O TRAGA CINE TRECE PE SOSEA…BARBATI FARA BARBATIE…VAI MAMA LOR CARE I-A FACUT …BASESCU TOT CU ARMAMENT SI-A TINUT FRANGHIA LA COTROCENI..
    SI GEOANA COMBINATIE CU CIUCA FACE LA FEL…DEGEABA!!!

  16. Ioane , de ce tipi , ba , cu majuscule , crezi ca toata lumea e surda si chioara ca tine ? Unde l-ai vazut pe Ciuca facand furaciuni la drumul mare , care e numarul dosarului penal ? De ce-l amesteci pe Geona intr-o tarasenie de domeniul fictiunii ? Ba , tu iar ai supt la teava zburlita a rezervorului de la Molotov si te-a luat cu ameteli ?

  17. Comisarul.ro , azi , 17 iunie 2021 , ora 12:43 : ” PESEDISTUL TUDORACHE INGROPAT DE PROCURORII DNA ! INCA UN DOSAR ! INTRA IN HORA SI AVOCATA LUI DRAGNEA „

  18. Spotmedia.ro , azi , 17 iunie 2021 , ora 10:16 , articol de Victor Pitigoi : ” PSD AR VREA SA GUVERNEZE , DAR TOT N-ARE CU CINE „.

  19. ia vedeti ce fel de avioane si cate au cumparat vecinii nostri ungurii si apoi vorbim. Da!

  20. 22 07 S a trezit satana!
    11 17 s a trezid madama
    Urlatorul kostea
    Sinonim cu prostea
    Poate te gasim
    Javra cu venin
    POate dam de tine
    Javra cu toxine
    Si idei straine

  21. Ba , limbric , daca pun romanii labuta pe tine , te-ai k.akat la semnal , javra stalinista mancurta !

  22. @ 22:05 : M-ai uns pe suflet , le-am citit versurile inaltatoare la toti gospodinii macaci boschetari din spatele garii Tiraspol . Facem cura prelungita cu stevie , cu hap-sarmaua zburlita i-au contact la cererea musteriilor si molfai doar foaia de varza , sunt o gloaba securisto-stalinista , un limbrik schizofrenic isteric si prostanac , nu mi-am facut nici un rost la Tiraspol , ce e pe mine e si in culcusul din boscheti , sunt libertin , imi traiesc viata la maxim , ma hranesc cu versuri si laptisor de matca stors cu sudoare din flautele zburlite cu gusa ale navetistilor de Rabnita . Am o lucrare la rozeta , merg sa pomadez ochiul dosnic maron cu vaselina de tanc , sa vedem daca e rost sa-mi umfle si falcile ….

  23. Asa si-au luat Gripen avioane ce put a vopsa proaspata si atat ca nu au nici o expertiza in lupta fata de bunicutele efuri. Iar Suedi producerul se chise pe ia de frica lui Vladimir si ar intra si ieri in Otan de frica, bine ar fi sa mai bage nitel frica in ei Vladimir asta i menirea lui le mai baga mintile la cap…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger