AcasăDezvaluiriAncheteCiucă se leapădă de Apărare!

Ciucă se leapădă de Apărare!

Cui lasă Ciucă samsarii americani de armament

Straniu! Cel puțin straniu… Și cu atât mai greu de înțeles de ce generalul Nicolae Ionel Ciucă nu a mișcat nici măcar un deget pentru a păstra Ministerul Apărării Naționale în sfera de influență prezidențială. Mai ales că, în ciuda circului la care s-a ajuns cu ”negocierea” ministerelor scoase pe taraba guvernării, PSD-ul nici măcar nu a pomenit de vreo pretenție asupra Apărării.

Nu s a mai băgat nici pentru Petrescu nici pentru Cojocaru

Dar, cu toate acestea, chiar și după ce a fost în cele din urmă recunocut de facto negociatorul taberei prezidențiale și asumat de Partidul Național Liberal, încă ministrul Apărării tot nu a scos nicio vorbuliță tocmai despre ”necesitatea” ca MApN-ul să rămână la liberali. Astfel că este greu de crezut că la mijloc ar putea fi o eventuală strategie cel puțin riscantă… Ciucă mizând astfel să joace totul pe cartea indiferenței, pentru a nu atrage chipurile atenția PSD-iștilor. Mai ales că, totuși, bugetul Ministerului Apărării Naționale va bate și la anul un nou maxim istoric! Din care ”numai ”halca” înzestrării Armatei face câteva miliarde bune, bani care se pot acorda fără licitații, prin ”încredințare directă” în sistem G2G!

Planul A, Petrescu! Planul B, Cojocaru!

Cu promisiunea fermă a comandantului suprem Klaus Werner Iohannis că în cele din urmă tot îl va impune șeful ”guvernului meu”, principala grijă a lui Nicolae Ionel Ciucă a fost, normal, securizarea Ministerului Apărării Naționale. Acolo unde a mizat de la început pe actualul șef al Statului Major General. Numai că doi generali în Guvern era deja prea mult, astfel că varianta Daniel Petrescu a căzut. Și s-a trecut la Planul B, cel al impunerii drept noul ministru al Apărării, din partea ”Rețelei Ciucă” a Simonei Cojocaru. Actualul secretar de stat care a semnat și până acum fără să clipească toate contractele de înarmare către samsarii americani de armament. Numai că, brusc, Ciucă a renunțat și la acest lobby, făcut pentru Simona Cojocaru. Sau cel puțin nu l-a mai făcut la vedere, de parcă a început să se ferească ca de tămâie să își mai asume impunerea unui om din propria-i ”rețea”. Ceea ce, la un anumit nivel al sistemului nu se poate traduce decât printr-o primă victorie de parcurs obținută de Paris și aliații săi europeni în fața tot mai obositei Administrații Biden…

author avatar
Catalin Tache
4.344 afisari

7 COMENTARII

  1. Las ca vie jupan Dincu omul sistemului mana lui Boc si pila lui Burleanu care n-a adus sub Macedonia si Armenia.

  2. Se pricepe Dincu la arme cum ma pricep eu la vibratoare cu incarcare Usb cu 5 viteze rezistente la soc cu cap rotativ schimbabil si ejeculator dublu cu leduri multicolor cu melodii si telecomanda smart.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger