AcasăDezvaluiriAncheteCiucă, scoate un miliard de euro și pentru francezi!

Ciucă, scoate un miliard de euro și pentru francezi!

Ministrul Ciucă face pe omul americanilor...

Iată că la doar câteva zile după ce la sediul Ministerului Apărării Naționale descindeau reprezentanții companiei americane producătoare de armament Lockheed Martin, generalul Ciucă a fost supus unui alt asalt. Totul după ce americanii și-au tras deja patru miliarde de euro și încă tot mai vor o ”felie” din ”tortul” bugetului asigurat cu celeritate pentru înzestrarea Armatei Române! Astfel că a venit de această dată – așa după cum avertizam !- rândul francezilor să vină și să își ceară ”tainul”.

Totul după ce generalul în rezervă, dar cu nenumărate ambiții politice Nicolae Ionel Ciucă a deschis o veritabilă ”Cutie a Pandorei” a contractelor de înarmare aruncate în stânga și în dreapta, dar pe care acum nu o mai poate gestiona. Și uite cum, deși beneficiară a unor contracte de câteva miliarde de dolari și cu plăți făcute în avans și în tranșe de câte 500.000 de dolari, compania Lockheed Martin a forțat să își ”scoată pârleala”. Asta  după ce MApN a decis achiziționarea de avioane F16 second-hand de la portughezi la 53 de milioane dolari bucata, în loc de unele noi la o ofertă generoasă de 55 milioane dolari!

Și uite cum, cu DNA-ul suflându-i în ceafă, Ciucă tocmai ce a parafat o nouă ”gaură” în buget, prin parafarea unei înțelegeri privind ”dezvoltarea a noi echipamente în domeniul tehnologiilor militare de înaltă performanță”. Ceea ce i-a scos din minți pe ceilalți parteneri strategici, cei europeni. Astfel că Ministerul Apărării francez a trimis deja propria echipă de desant la București! Astfel că generalul Ciucă  trebuie să scoată acum din ”buzunar” un miliard de euro și pentru achiziția de radare de la francezi! Și încă nu au venit germanii…

”Taxă de șmecherie” pentru PESCO!

Secretarul de stat Simona Cojocaru trebuie să ia radare de la francezi

Și uite cum la doar câteva zile după ce americanii și-au mai tras promisiunea altor miliarde pentru contracte menite a ne ”proteja” la Marea Neagră, ”secretarul de stat pentru politica de apărare , planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru a primit vizita directorului pentru dezvoltare internațională al Direcției Generale pentru Armamente din Ministerul francez al Apărării, generalul Thierry Carlier”. Și chiar dacă de această dată generalul Ciucă i-a plasat Simonei Cojocaru ”calvarul” de a mulțumi pentru ”sprijinul Franței pentru consolidarea posturii NATO de descurajare și apărare în regiunea Mării Negre”, subiectul cel mai ”delicat” tot nu a putut fi evitat. Astfel că după cum încearcă acum Ministerul Apărării Naționale să arunce o ”fumigenă” pe piață pentru a ascunde adevărata miză financiară a întâlnirii dintre Simona Cojocaru și generalul Thierry Carlier, ” un alt subiect abordat a vizat colaborarea dintre cele două state în cadrul inițiativelor Uniunii Europene în domeniul Apărării.

Secretarul de stat român a subliniat importanța participării entităților din industria de apărare din cele două state în proiecte comune finanțate din Fondul European de Apărare, inclusiv din cadrul Cooperării Permanente Structurate”. Numai că, după cum susțin sursele noastre, până ce se va întâmpla minunea ca România să câștige vreodată bani dintr-un parteneriat de înarmare cu un partener strategic, francezii tocmai ce ar fi insistat să cumpărăm cât mai repede rețeaua de radare pusă la dispoziție pentru ”monitorizarea spațiului aerian și a regiunii Mării Negre”. Un ”avans” de un miliard de euro fiind suficient pentru a mai potoli mânia francezilor că până acum am cumpărat arme de miliarde de dolari doar de la americani…

author avatar
Catalin Tache
8.391 afisari

35 COMENTARII

    • analfabetule! se vede ca nu cunosti gramatica limbii romane, sens in care nu ai auzit de timpul „imperativ”, propozitie incheiata cu semnul „!”…are acelasi sens cu „ba, esti prost!”…

      • Cunoscătorul şi fricosul Mc Arthur ascuns sub acest psedonim caraghios, încearcă să atragă atenţia de la problemele grave semnalate de autorul articolului, printr-o înjurătură . Problema este aceea că Ministerul Apărării Naţionale aruncă cu bani în stânga şi în dreapta prin aceste contracte de înarmare prin care spoliază ţara tocmai acum când guvernanţii se plâng că nu au bani, când ţara se află în plină pandemie. Dacă autorul a pus sau nu o virgulă unde trebuie nu afectează pe nimeni cu nimic, dar aruncarea cu banii de la buget în aceste momente grele ne afectează pe toţi.

  1. Ba , boule ! Intinezi memoria generalului american si maresal al armatei filipineze Douglas MAC ARTHUR , nu esti in stare nici sa-i scrii numele corect , idiotule ! Baga-ti virgula in cur , daca ai ceva de comentat , comenteaza pe marginea articolului , nu te exprimi ca un boschetar de cea mai joasa speta . Panimaesi ?

    • Bă, boule, ai dreptate! Cum as fi putut intina memoria generalului american si maresal al armatei filipineze Douglas MACARTHUR, ca MAC ARTHUR al tau nu stiu cine a fost, bagand-l in ciorba zilnica a idiotului atoate stiutor Tache dela Scularie? Ce sa comentez bă, boule, pe marginea ineptiilor lui Tache? Iti las tie si celor 3 cititori ai tai dela Brigada de jandarmi placerea sa te auto comentezi bă, Tache!

      • @ 11:23 : Douglas MacArthur se scrie corect . Greseala ta este ca i-ai pocit numele in Douglas MC si ai facut pauza intre MC si Arthur cu gandul la echipa antrenata de Guardiola . Ca sa-ti scoata in relief greseala , cel de la ora 1:00 a despartit intentionat MACARTHUR in MAC ARTHUR , sa-ti demonstreze ca n-ai stiut sa macani corect . Incercand sa dregi busuicul , n-ai facut decat sa te afunzi in prostie si ipocrizie .

      • Ai dreptate inca o data, sunt prost pentru ca imi pierd timpul bagandu-te in seama, ba Tache. Hai, pa si pu, mars inapoi la ‘analize’ si demascari!

  2. De ce altceva a buna ciuma galbena? Sa-i indestuleze pe stapanii a caror sluga prea plecata este. Doar nu vreti sa asigure bunastarea poporului. Stapanii , ei insisi si a(l)colitii lor, ei trebuie sa-si umfle conturile. Restul? Sa poarte masca.

  3. Urmariti-mi stilul propagandei staliniste , am postat la 9:03 cu pseudonimul ”Rammstein” si m-am gandit ca , daca tot am bagat botu p-aci , sa o pun la treaba si pe ” livia ” la 9:05 , sa nu someze parasuta dilie . La 12 :00 trecute fix am o izbucnire nervoasa si ma demasc cu numele ce figurez pe facebook : ” Constantin Moldovean Tiraspol ” ! Trebuie sa supravietuiesc , e grea viata in Zoopark , la 3 copeici postarea abia ma incropesc de hleb , samagon si mahoarca …!

  4. Ce urit, ce inscrisuri mizerabile ! Cred ca sinteti staini de munca altfel n-ati cotrobai peste tot si mereu ! La munca increzuti si nu mai faceti pe destepti ca nu sinteti ! Cred c-ati fugit la capatul lumii sa nu faceti armata ! Nesimtitilor .

    • Am postat de doua ori pentru ca sunt balbait , am facut armata la transmisiuni , pana comunicam pozitia inamicului eram luat prizonier si sodomizat .

  5. Ce urit, ce inscrisuri mizerabile ! Cred ca sinteti staini de munca altfel n-ati cotrobai peste tot si mereu ! La munca increzuti si nu mai faceti pe destepti ca nu sinteti ! Cred c-ati fugit la capatul lumii sa nu faceti armata ! Nesimtitilor .

  6. Csokolom tovarasi! Slava Putin!
    Va rog sa nu va luati de Rammstein baci. E din neamul meu cel bozgoresc. S-a dat de gol ca nu a folosit masca de covid atunci cand a scris. Va promit ca iau masuri, il trimit la Tiraspol ca sa-l reformeze Kostea.
    Francii nu se pricep la radare, doar radarele muskalesti bat dincolo de granita sistemului solar!

  7. cel mai bine e fara nici un fel de inzestrare a armatei , avem Rusia care ne protejeaza mai abitir ca tezaurul care i l-am dat spre pastrare

  8. Asa e tovarase kolhaznic Freeman. Din moment ce, Stalin si poporul rus libertate ne-au adus, clar ca nu mai avem nevoie de armata. Suntem in grija marelui norod muskal, garantul libertatii, prosperitatii si sodomizarii planetare. Tot ce trebuie sa faci e sa renunti la ceas si palton. E un cost mic in comparatie cu beneficiile.

  9. Daraghie Cicciolin , iar ai pomenit de mine , spasivo , imi creste cota in randul rapandulelor boschetare din culcusul insalubru de sub pasarela garii Tiraspol . Asa este , ma ocup si cu radare Triada -Triaca , rad tot la alba -neagra si geamantane nebenoclate de pasageri , cand sunt inghesuit in pozitia capra si execut partituri la rozeta , dau drumul la bruiaj pe roza vanturilor si alung duhurile rele cu miros de stevie . Pe ciorditorul asta de Rammstein sa nu mi-l trimiteti la reciclare , cunosc marfa , mi-a labuit o pereche de cercei , doua rujuri , un set de balonase durex si un borcan cu alifie de tanc . As veni la Buda , gloaba asta de Livia a comandat un coparseu cu capac de sticla , am reflexe rapide si mi-e ca belesc ochii pe mustata vreunui granicer si ii trimit bezele la controlul vamal , am amanat actiunea si mergem pe varianta sac negru cu prospatura Covid-19 . Va respect pana dincolo de granita sistemului solar si astept cu nerabdare clipa cand va voi behai fericit la flautul zbarlit cu gusa ce-o sa lacrimeze abundent cu jeturi de propolis si laptisor de matca . Slava !

    • @ Kostea Sugiuk tiraspolezu : Ba , dihorule hermafrodit , perechea de cercei , alea doua rujuri , setu durex si alifia de tanc le-am luat sa-mi scot contravaloarea perucii violet cu care te falesti pe peron , mi-ai ciordit-o inainte sa-i ofer Liviei inelul de logodna , a trebuit sa-mi expun chelia , a fost un fiasco total , m-a refuzat ingrozita si numai eu stiu cat am resuscitat-o sa-si revina din soc si lesin pe biata vrabiuta . Daca te dibui , o sa-ti trag niste acorduri in mufa pe stil Tanz – Mettal , cu vana lui Herzeleid de la debutul din 95, ” Engel ” cu aripi te fac si navetistii o sa te strige ” Pussy ”, ai sa ma urasti ( du hast mich ) daca scapi de la terapie intensiva , vezi tu cine pe cine recicleaza …..!

  10. Dobryy vecher gospodin Konstantin. Ca sa fiu on topic.
    Sora mea din Kovaszna e turanica oachesa cu tate mari si buze de damigeana. Vinde doua radare de avertizare timpurie. Cineva interesat?

  11. Le-as lua io , cu tot cu damigeana si banite de lapte , da… , mi-e frica ca turanica oachesa sa nu fie in Miscarea de Tineret 64 de Comitate ( HVIM ) si sa aiba glume cu Zoltan Szocs de fu pus in libertate . Beke Istvan e , inca , la congelator , matali mi-e ca ma bagi in bucluc si ma aleg cu nisti artificii la pupa …!

    • Tinerica e, dar nu are fata de 64 comitate. Mititica poate mai mult, de la genunchi in jos arata ca alea de la Victoria’s Secret. Conduce un pluton de parasutiste caracanate si siliconate din divizia secuiasca. Stai linistit, Zoltan Szocs nu te necajeste, e scopit si are platfus. Acuma asteapta pe Beke Istvan sa iasa. Oricum, oficial sunt cinstiti si pacifisti, ca d’aia ii plictisesc imperialistii valahi. Fratili meu eurasianist, ai incredere ca radarele alea sunt de calitate sovietica. Prinzi toate zburatoarele invizibile pline de mahoarca si samagon de la haholi. Surioara facea un ban cinstit cu radarele alea, dar acuma conducatorul iubit, Viktor Onan – pigmalionist vestit, cere cotizatii ca sa inalte statuia neamului nostru cu hungayria milenara in erectie.

  12. Astea snt „investitiile” lui Orban,Catu si Iohanis.Ca sa-si revina „economia”,care economie ?Aia Americana,cealalta,Franceaza,inafara de faptul ne trerbuie arme la greu,ca sa fie bani pt.pensii,salarii si alocatii.A mai „investit ” Iohanis si 50 milioane de lei in masini de lux,pt. naveta saptamanala cu tot alaiull,cu girofare,salvare si bucatari,pe ruta Sibiu.Cele cumparate anul trecut,s-au cam decolorat,daca arunci pardesiul pe ele,se ia vopseaua.Si mai sunnt si alte „investitii”de care numai ei stiu,inafara de afcerile cu masti incheiate cu „chilotarul”Catalin Botezatu care va produce 10 milioane de masti si 500.000 de costume de protectie,desi el nu poseda nici macar o masina de cusut.”Dragi Romani,acolo sunt banii dumneavostra” Atat poate economia,si mai mult nu ne lasa pandemia..

  13. Fac tot posibilul sa obtin cetatenie romana , americanii aduc trupe suplimentare , mor de dragul militarilor americani de culoare super-dotati , platesc regeste si ofera ciocolate si coca-cola . Am informatii din surse sigure , o sa avem de munca in ture prelungite , trebuie sa ma impac cu Rammstein , tine la tavaleala si e profesionist la stilul supt , o iau si pe vrabiuta Livia si directia Kogalniceanu . Ne luam o camera cu chirie , interpretam discret si in surdina partituri de nu ma uita la flautele zbarlite cu gusa si o sa intretinem la cote maxime starea de spirit a bravilor nepoti ai Unchiuletului Sam . Am in fata declaratia domnului Adrian Zuckerman , ambasadorul SUA in Romania , nu e de joaca : ” Romania va gazdui UN NUMAR SUBSTANTIAL DE TRUPE AMERICANE SUPLIMENTARE , ca rezultat al noii noastre politici strategice de aparare . Romania este ALIAT-CHEIE in aceasta politica strategica . FLANCUL DE SUD-EST AL EUROPEI VA FI PE DEPLIN PROTEJAT DE ORICE INFLUENTA MALIGNA . ROMANIA ESTE UNUL DIN PILONII SI PARTENERII VITALI DIN STRATEGIA DE APARARE A STATELOR UNITE SI A NATO . ROMANIA NU AR TREBUI SA SE INGRIJOREZE NICIODATA DE INTEGRITATEA SI SECURITATEA GRANITELOR SALE !”

  14. Extrem de interesant articolul din SpotMedia.ro din 31 iulie 2020 , ora 12:55 ” Mafia lui Ceausescu si razboiul de capturare a statului dupa 89 . Rechinii au scapat in acvariul cu pestisori . Unde au ajuns banii lui Ceausescu ? Interviu ( III )” Dezvaluiri uluitoare in premiera facute de istoricul Madalin Hodor , cel care , de 20 de ani studiaza arhivele fostei securitati la CNSAS , dezvaluiri despre dimensiunile jafului comunist , despre mafia din Securitatea externa , banii lui Ceausescu si mamutul numit ICE Dunarea . Interviul luat lui Hodor de Ioana Ene Dogioiu a fost preluat si de Comisarul.ro de astazi , 02 august 2020 , ora 06:55 cu titlul ” Adevaratul stat paralel ! Dezvaluiri uluitoare despre DIE , Mafia lui Ceausescu !
    EI CONDUC ACUM , DIN UMBRA , CINIC , ROMANIA ? ”

  15. Inteleptul tar Phutin ne-a ajutat sa facem zooparc sovietic la Gyergyoszentmiklos, asa cum au fratii nostri din Tiraspol. Acuma trebuie sa stam in patru labe pentru ca muskalul sa ne introduca prin muschiul inelar intreaga ideologie eurasianista ce se scurge din prohabul sau proletar revolutionar.
    Daca nu ma credeti il puteti intreba pe colegul de mai sus, ala cu Tichia de margaritar. El e pacifist sub acoperire, in realitate e cimpanzeu baschiro-secui cu poponeatza rosie, asa ca mine. Ce sa zic, cimpanzeul pacifist normal ca-i deranjat de achizitiile ostasesti. El vrea planul Kozak. Ar fi cam nasaol sa vina turistii valahi cu autobuze Piranha V in zooparcul nostru. Daca se muta americanii la valahi, situatia se complica. Dar nici o grija, noi baschirii suntem ochii si urechile Kremlinului exact la fel ca omologii nostri tiraspolezi. Facem in szekelyfold ce fac aia dincolo de Nistru. Adica, ne epilam si ne fardam frumos, apoi ne imbarligam bilingv ca sa himvesszo captivus pe imperialistii valaho americani.
    Aviz amatorilor … va rezolv io cu cetatenia. Aduceti o declaratie din care reiese ca aveti descendenta gagauza. Astia sunt turanici ca noi, ati prins ideea. Tovarasa Rozalia Biro abia asteapta sa o muskalizati vartos

  16. Draga Valy,nu cred ca stii,dar una din marile „investitii” ale ‘Guvernului meu” pt.revigorarea economiei noastre,este cheltuiala aberanta a 2 miliarde de dolari,pt. amenajarea de lux a bazei militare dela M.Kogalniceanu.Dl. Zukerman care a devenit propagandistul PNL-ului,a uitat sa te informeze.Asa ca poti sa-ti cumperi linistita izmene tanga dela dela C.Botezatu,marele specialist in masti si costume de protectie,in valoare de vreo 80 milioane de Euro.Tot dela bugetul care nu mai are banii prevazuti pt.majorarea pensiilor,pt.ca au fost deturnati,ca sa nu „ii fure altii”.

  17. Colega care a latrat la 14:57:31 e tovarasa Laika, sotia lui Iuri Gagarin. Va rog sa fiti ingaduitori cu ea, e intr-una din zilele acelea … Mititica latra impotriva bazei de la Kogalniceanu ca nu mai poate sa se scalde in Marea Neagra cu marinarii de la Sevastopol. Cu doua miliarde facea sovromuri si kolhozuri in toata Romania, si tot ii ramanea ceva pt niste dildo sovietice.

  18. Io sunt tovarasha Laika , daca nu latru ,nu primesc copeicute pentru hleb , samagon si mahoarca si nu apuc ghiocelu ….

  19. Kostea, foarte frumos ca esti cavaler cu doamnili. Dar tovarasa Laika are nevoie sa-si cizeleze jocul scena, ca nu abureste pe nimeni. Se cunoaste ca nu a facut balet la Bolshoi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger