AcasăDezvaluiriAncheteCiucă nu a mai avut loc de întors camionul!

Ciucă nu a mai avut loc de întors camionul!

În sfârșit reușește și Ministerul Apărării Naționale să anunțe o realizare concretă a mult mediatizatului program de înzestrare a Armatei Române. Program nu atât din cale afară de ambițios, cât unul extrem de costisitor.

Baronul Țuțuianu marele câștigător al contractului off set al camioanelor militare

În luna decembrie a anului trecut, Ministerul Apărării Naționale atribuia un contract companiei IVECO pentru fabricarea a nu mai puțin de 2.902 camioane. Ce-i drept, contractul prevedea inițial furnizarea unui prim lot de 940 camioane militare. Condiția cheie fiind ca, începând cu cel de al 301-lea camion, acestea să fie produse în țara noastră. Iar într-un cadru festiv, așa cum se abuzează deja prea mult de către autoritățile române, ministrul Ionel Nicolae Ciucă a anunțat oficial că până la finalul anului 2020, Armata Română va primi primele 253 de astfel de platforme auto militare.

Și tot ministrul Apărării i-a prezentat premierului Ludovic Orban, chiar la fața locului, și proiectul IVECO de a realiza și o altă investiție asumată prin contractul inițial. Este vorba de construcția unei fabrici de ansamblare pentru camioane militare în țara noastră. Dar la … Petrești, Dâmbovița. Astfel că, după cum se amuză deja inițiații sistemului, orgoliosul ministru al Apărării, generalul Nicolae Ionel  Ciucă se află în postura ingrată în care cu un ochi plânge și cu un altul râde… Pentru că, într-adevăr, se va îndeplini și în România un prim contract off set în cadrul programului de înzestrare a Armatei. Dar în niciun caz acolo unde a vrut Ciucă, ”guvernul meu” sau președintele Klaus Iohannis.

Cei de la IVECO rămânând solidari negocierilor inițiale, purtate după cum susțin sursele noastre cu … Adrian Țuțuianu. Cel care a bătut cu pumnul în masă la fostele guvernări și a obținut ca investiția să se deruleze în chiar județul păstorit de el, Dâmbovița. Astfel că ministrul Ciucă nu a mai putut întoarce soarta contractului off set, spre vădita încântare a rivalilor politici de la PRO România! Și uite cum, deși liberalii apucaseră să promită în stînga și în dreapta relocarea investiției IVECO, generalul Nicolae Ionel Ciucă nu a mai avut loc de întors camionul militar…

author avatar
Catalin Tache
2.775 afisari

4 COMENTARII

  1. CE RELEVANTA ARE FAPTUL CA CONTRACTUL ESTE SEMNAT IN TIMPUL CAND TUTUIANU ERA MINISTRU APARARII ? CE RELEVANTA ARE UNDE SE CONSTRUIESTE FABRICA ? Suntem in ceata , asteptam explicatii . De ce ar deranja pe cineva constructia fabricii de ansamblare pentru camioane militare la 40 de minute de Bucuresti ? In 2017 , un autocamion DAC cu 13 vanatori de munte s-a rasturnat pe culoarul Rucar -Bran , in apropiere de Fundata , 3 militari pierzandu-si viata si 6 fiind raniti . In prezent , judetul Dambovita nu mai este pastorit de Tutuianu , ieri , in prezenta Primului Ministru si a Ministrului Apararii , s-a pus piatra de temelie a fabricii Iveco la Petresti si s-a semnat Contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic de executie pentru Drumul Expres Gaiesti-Ploiesti . Tutuianu nici macar nu mai este la PSD , este la Pro Ponta , daca era ministru apararii Fifor , poate ca fabrica de camioane militare se construia la Arad . Si care e problema ? Articolul curge linistit , nu ne surprinde cu nimic , cam ce-ar trebui comentat ? A , daca ar fi fost vorba de licitatia cu blindate cu motor eco ” fantoma ”si contractul pregatit in 2017 pentru grupul Teamnet infiintat de Sebastian Ghita , cu siguranta ar fi fost mai interesant …!

  2. de ce n-au facut fabrica la fierbinti ??..acolo e locul cel mai bun,.. fierbinte si cu multi meseriasi…ce brasov,marsa,ploiesti,miercurea ciuc..la las fierbinti…meserie tata/!!!..

  3. Bine ca se fac cate nevoi nu ai sa faci o armata puternica. Eu dacă eram faceam o armata in o luna cu banii din 2% din Pib pe 10 ani. Adica luam tot in regim de leasing si plateam ceva anual in timp de 10 ani.
    iata cum arata armata mea.
    – 2 portelicoptere tip Mistral
    -2 submarine
    -1 submarin antisubmarin
    -4 distrugatoare
    -100 elicoptere Apache
    -30 F16
    -15 F35
    -100 tancuri Abrams
    -100 rachete croaziera Tomahauk
    -una bucata bomba atomica
    –-
    Total 9 miliarde de euro cam cat am strange in 10 ani.
    Da armata nu camioane..

  4. Dom’ Tache, din moment ce ai ajuns la camioane, fii bun si spune-i lu’ dom’ Ciuca sa revitalizeze ATROM.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger