AcasăDezvaluiriAncheteCiucă, marș la Budapesta!

Ciucă, marș la Budapesta!

Poate că ”eroul de la Kandahar” ar face bine să plece în marș forțat la Budapesta, pentru a lua notițe de la omologul ungar. Pentru că în timp ce ministrul român al Apărării se poate mândri doar cu umflarea conturilor samsarilor americani de armament, în timp ce șefii Armatei se tem că dacă anul ăsta se ține Parada Militară iar nu au tancuri pentru defilare, Budapesta joacă deja la alt nivel.

Ciucă îmbogățește samsarii Armata Ungariei se dezvoltă

Astfel încât dacă Armata Română este obligată să ”se doteze” cu toate rablele casate de US Army, cea ungară este cu adevărat răsfățată. Inclusiv cu o fabrică nou-nouță construită de la zero de germani și unde se vor produce tancuri pe care deja Pentagon-ul și-a anunțat intenția de a le cumpăra pentru Armata Americană!

Tehnologie și personal…

Asemenea multor alte state est-europene, Ungaria a alocat un buget record pentru propriul minister al Apărării. Numai că strategia Budapestei diferă total față de cea a Bucureștiului, în cazul Armatei Ungare chiar putându-se vorbi despre ”viziune”. Fie și doar pentru simplul fapt că bugetul record alocat Apărării a fost împărțit de o manieră care spune multe despre ambițioasele planuri de viitor ale Armatei ungare. Astfel că jumătate din suma totală va fi destinată dezvoltării tehnologiei militare, în timp ce cealalată jumătate este rezervată pentru recrutarea de personal militar! Ministrul ungar al Apărării – pe care nu îl cheamă Ciucă, ci Benko – anunțând că ”este un moment istoric în ce privește finanțarea disponibilă pentru apărare în bugetul pe anul 2022. Jumătate din suma totală va fi alocată dezvoltării pe mai departe a tehnologiei militare și revitalizării industriei militare interne. Cealaltă jumătate din buget va fi consacrată între altele recrutării de personal militar, atât pentru serviciul activ cât și pentru suplimentarea efectivelor de rezerviști voluntari”! Pricepuși ceva, Ciucă…?

author avatar
Catalin Tache