AcasăDezvaluiriAncheteCîțu, trimis la spălat vase în SUA de Talpeș de la SIE!

Cîțu, trimis la spălat vase în SUA de Talpeș de la SIE!

Pe 17 martie îl întrebam pe Forin Cîțu cine i-a dat, după ce a ratat intrarea la Academia de Studii Economice din București, cei 160.000 de dolari cu care și-a plătit studiile, timp de patru ani, la prestigiosul Grinnell College din statul american Iowa. Deschizând astfel mai multe piste ale structurilor contrainformative, cele care au declanșat ample verificări pentru a afla cine l-a ținut pe actualul premier la școală, în Statele Unite ale Americii. Mai ales că acesta nu a beneficiat de nicio bursă oficială de studii, după cum sunt legendați pînă astăzi restul liderilor politici români care au fost recrutați să urmeze cursurile universitare în țări precum SUA, Canada, Germania sau Franța.

Și totuși cine a plătit pentru Cîțu la Grinnell College

Numai că, după ”lovitura” din 17 martie, parcă pentru a dovedi o dată în plus cât de întortocheate sunt căile sistemului, mai ales atunci când vine vorba de promovarea miraculoasă a unor ”no name” în cele mai importante funcții ale statului român, ”foaia matricolă” a lui Florin Cîțu a devenit peste noapte ”vulnerabilitate” la securitatea națională! Fiind tratată ca atare de către un serviciu secret care a blocat orice verificare a acesteia! Și chiar dacă în tot acest răstimp am dezvăluit atât ”legăturile primejdioase” dintre Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu și premierul Florin Cîțu, mai ales după ce acesta din urmă ar fi mușcat ”mâna care l-a hrănit” cu ani în urmă, fostul student de la Grinnell a continuat să facă ”pe mortul în păpușoi”. Chiar și atunci când am insistat pe varianta de lucru luată tot mai în serios în calcul la un anumit nivel al sistemului cu privire la sprijinul ”nevăzut” de care acesta ar fi putut beneficia din partea ”vechii gărzi” a SIE, într-un moment în care ”externii” nu se debarasaseră încă de ”metehnele” fostei DIE securiste.

Talpeș se poartă de parcă tot Iliescu ar fi președinte

Iar după atâta amar de vreme, considerând că, gata, subiectul a fost ”îngropat”, Florin Cîțu l-a făcut să deschidă șampania pe Ioan Talpeș, prin halucinanta ”spovedanie” de la Ambasada SUA.

 Isărescu sau Talpeș? DIE sau SIE?

Greu, foarte greu de stabilit adevărata relație dintre Mugur Isărescu și ”fiul rătăcitor” Florin Cîțu. Cum ar fi faptul că, în timp ce avea grijă să se știe în tot sistemul că i-a dat interzis premierului la BNR, tot ”Manole” l-a amăgit pe acesta că s-ar putea retrage în septembrie, pentru a îi lăsa locul în fruntea celei mai râvnite sinecuri politice din România. Și cu toate că s-a plictisit să tot aștepte și, așa după cum dezvăluiam chiar zilele trecute, Cîțu a ales să negocieze un post în conducerea BERD, după retragerea sa controlată de la Guvern, cei doi au totuși ”micul lor secret”.

Și o asuma Isărescu greșelile tinereții

Unul care poate să se refere foarte bine la misterul trimiterii tânărului vâlcean Cîțu la Grinnell College, în perioada 1992 – 1996, atunci când cel mai ”basic” pachet de studii tot costa 40.000 de dolari pe an! Numai că, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, secretul ar putea fi de fapt unul în trei!

Prețul pentru spionii români!

Mai ales că, după cum susțin sursele noastre, din alambicata ecuație pe care vechea gardă din SIE speră să nu o rezolve ”lupii tineri” ai sistemului nu poate fi scos sub nici o formă generalul Ioan Talpeș. Cel care a venit în fruntea Serviciului Român de Informații Externe în aprilie 1992, cu câteva luni înainte ca Florin Cîțu să fie trimis, nu se știe încă pe ai cui bani, în SUA… Și care a stat în fruntea SIE până în 1997, în timp ce Cîțu a absolvit Grinnelll College la sfârșitul lui 1996.

Cât costă Omenia Minodorei Ilie

Astfel că, stranie coincidență, ”visul american” al actualului premier s-a desfășurat strict în mandatul lui Talpeș la Serviciul de Informații Externe. Cel în care Talpeș a fost singurul șef de serviciu secret din toată Europa Centrală și de Est care a ”predat necondiționat” americanilor lista completă, cu identitățile reale aferente, ale tuturor ofițerilor acoperiți ai statului român care acționau peste Ocean! Viitorii parteneri strategici revanșându-se cu păstrarea pe funcție a lui Talpeș, în ciuda raportului contrainformativ privind ”coruperea” acestuia, înaintat oficial de generalul Ciobanu. Raport în care se informa că Talpeș ar fi primit 6 milioane dolari de la Zaher Iskandarani, ca să îl salveze de la arestare. Numai că, stranie coincidență, zilele trecute numele generalului Ciobanu, denunțătorul lui Talpeș a apărut în stenogramele dosarului de corupție ”cablat” la ministrul Transporturilor, de parcă ai zice că un ”înger păzitor” veghează ca Talpeș să își plătească încă toate ”datoriile” din sistem.

Dar, ce-i drept, americanii au venit și cu oferirea unor ”facilități” pentru noile ”fantome” ale lui Talpeș, cele pentru care fostul șef al SIE ar fi girat personal că îi va înlocui pe vechii ”acoperiți”. Și că astfel vor putea fi folosiți pe termen lung, după legendarea lor în fruntea unor instituții cheie ale statului român și mai ales la vârful politicii. Dar despre care inițiații SIE încă ar băga mâna pe foc că au fost trimiși de Talpeș la diverse Colegii din SUA, având apoi asigurată și ”plantarea” în mediul privat, la companii din umbra ”Agenției”… Numai că, dacă Florin Cîțu zice că el și-a plătit studiile de la Grinnell College în 1992 – 1996, pe când Talpeș era șeful SIE, este strict treaba premierului. Păcat însă că nu a păstrat și niscai fotografii de când spăla vase prin restaurante, că doar acestea ar fi făcut deliciul internetului și ar fi spulberat orice eventuală ”răutate” din partea structurii contrainformative care chiar nu crede în astfel de coincidențe…

Cât costă ”Omenia” !

”Talpeș îmbătrânește urât! Și cu tehnica după el” titram ”lovitura” din 29 aprilie, atunci când dezvăluiam o posibilă explicație pentru ce nu mai este primit pe la mesele unde ”atârna” la Isoletta fostul șef al SIE. Totul după ce anterior avertizasem cât costă ”Omenia” generalului despre care la vârful sistemului s-ar spune că ”îmbătrânește urât”… Izolarea acestuia putând avea legătură și cu ”activitatea benevolă” de la Fundația Internațională ”Omenia”, acolo unde își face veacul alături de o altă fostă ”glorie” de pe vremea mandatelor prezidențiale ale lui Ion Iliescu, încă extrem de influenta Minodora Ilie. Cei doi reprezentând poate chiar ultimii ”dinozauri”ai regimului Iliescu care încă mai activează în ”high life”-ul dâmbovițean. Ce-i drept, amfitrioana Fundației ”Omenia” cu aceeași discreție care a caracterizat-o dintotdeauna, încă din vremurile în care se spunea că miniștrii, fie ei social – democrați sau liberali se puneau de fapt la recepțiile Minodorei. Cea ale cărei sentimente aproape materne față de Florin Cîțu dau deja de gândit… Ca și boemia unui Ioan Talpeș care pare tot mai greu de stăpânit în a își arăta exuberanța ”pe persoană fizică” față de acensiunea unui Florin Cîțu proaspăt legendat că s-a întreținut la studii în SUA spălând vase… Poate că și așa e! Dar ale cui…?

author avatar
Catalin Tache
7.941 afisari

59 COMENTARII

  1. Cine i-a dat banii lui Citu sa studieze in strainatate ? Daca au facut cheta Iliescu , Isarescu , Talpes , Minodora si Papa de la Roma ?

  2. Nu l mai umflati atat pe Tache,are doua stele,dar de la DIPI.si nu e general, e chestor

  3. Io sunt curioasa cu ce se vopseste pe par Citu ?
    O fi vopsea din America ?
    O fi bine in America daca speli vase de vreo 40.000 ? Ba, mai mult, daca pui cazarea, masa, transportu’..

  4. RUȘINOS. NU MAI AVEM BĂRBAȚI ÎN ACEASTĂ ȚARĂ. CINSTE ȘI RESPECT PENTRU ACEASTĂ DOAMNĂ.

    Încărcinatul cu afaceri al SUA, pus la punct de o judecătoare:

    „M-aţi jignit pe mine, mi-aţi jignit colegii, dar, cel mai grav, aţi jignit acest popor”

    Judecătoarea Mădălina Elena Dârdeci
    , de la Tribunalul Bucureşti, reacţionează la interviul însărcinatului cu afaceri al SUA la Bucureşti, David Muniz, în care acesta a vorbit despre corupţia din România şi a susţinut necesitatea desfiinţării SIIJ. Judecătoarea afirmă că aşteaptă scuze de la reprezentantul SUA, având în vedere că uzanţele diplomatice nu-i permit să aibă un asemenea discurs, cum nici diplomaţii români din SUA nu apar la posturi cu acoperire naţională vorbind despre corupţia americanilor şi cerând desfiinţarea unor instituţii.

    Am văzut un pic din interviul acordat de dumneavoastră Televiziunii Române și aștept scuzele dumneavoastră!

    De ce?
    Pentru că m-ati jignit pe mine, judecătorul, mi-ati jignit colegii, dar, cel mai grav, ati jignit acest popor!

    Care este norma juridică sau uzanța(diplomatică) care vă permite să solicitați desființarea SIIJ?

    Vorbiți despre corupția din România?

    Eu sunt ferm convinsă că există corupție în România asa cum exista și în SUA, si peste tot în lumea această, doar că, ce să vezi, reprezentantul României în SUA nu-si permite să vorbească, la un post cu acoperire națională, despre cum trebuie condusa SUA, despre cât de coruptă este sau despre ce instituții americane ar trebui desființate!

    Vă intreb domnule Muniz, ati avut curiozitatea să lecturati hotărârea CSM nr.225/2019?

    Ati avut curiozitatea să vă informați sau sa cereți să fiți informat cu privire la modul de recrutare al procurorilor din cadrul SIIJ?

    Deci cum va permiteți să spuneți că SIIJ trebuie desființată asociind, indirect, aceasta secție cu ideea de obstacol în lupta împotriva corupției?

    Să mă aștept, cât de curând, având în vedere preocuparea SUA, ca să mi se dea lecții despre cum trebuie sa judec și ce soluții trebuie sa pronunț?

    Repet: care prevederea legală sau uzanța(diplomatică) ce vă permite să dați indicații prețioase României,aka să o guvernați??

    45 de ani am fost sub bocancul rusesc! Și am rezistat, Tovarășe Muniz! Numai noi știm cum! Dar am rezistat!

    Îmi place sa cred ca bocancul rusesc nu a fost înlocuit de cizma cowboy ului american!

    Aștept scuzele dumneavoastră, pe care le puteți transmite și pe pagina mea de Fb!

  5. Ioano , ne-ai umplut de …” respect ” cu vopseaua ta americana . Banuiesti care sunt salariile in America ?

      • Babaule , mai ridica stacheta , n-ai pus orele suplimentare , sporul de periculozitate sa nu te trezesti cu o farfurie in freza de la yankey, niste vaduve bogate statute care platesc gadiliciul …

    • Nici o reactie , nici o replica , nici o negare , nici o contestare , nici o dezmintire ?

  6. si in vremmurile prezente o sa spele putina!!!!!!!!!!!!! adica a fost racolat si scolit sa vina sa distruga ca asta face toata tara???????

  7. E plin internetul de luarile de pozitie ale judecatoarei Madalina Elena Dardeci Afrasinie . Numita sefa de sectie de PSD , abonata Luju si Incisiv de Prahova , cercetata de Inspectia Judiciara pentru baliverne pe facebook , vrea sa rupa gura targului si sa arate ca e mai tare decat Garbovanca .

  8. Ba idiotule Tache e la Mossad,are valoare e smecher mare care deranjează pe unii care au doar impresia ca sunt valoroși.
    Arde i Tache,ca i doare si s disperati.
    Respect maxim!

  9. Suntem un popor răbdător care permite unor trădători ca Talpeș și handicapați ca și Catu sa mai facă jocuri pentru ALȚII care cică vor binele nostru și avantaje pentru ei

  10. Citu,pur si simplu sluga celor care l au tinut in State,nu misca in fata lor…cel putin nu are cum,chiar daca ar vrea

  11. Structurile statului roman,neputincioase in fata cloacei de la Omenia….vai de ezoterismul lor…

  12. Ultimul client mi-a oferit onoarea sa-i extrag savoarea buboiului semafor din intersectia bulevardului fesier ….hihihi

  13. Se confirma titlul articolului ” Alerta ! Seful SVR a survolat Romania „- National , Catalin Tache , 04-07-2021 , ora 16:04 , Dupa ce a survolat Romania , seful SVR s-a intalnit cu Vucic , presedintele Serbiei -Foto -Adevarul .ro , azi , 8 iulie 2021 , ora 07:42 , articol de Alexandru Grumaz .

    • Am citit si yo articolul lui Grumaz de azi din Adevarul.ro si am postat deja 10 comentarii pana acum folosind pseudonimele ” Goguta ” si ” moftronix 4 „

  14. Conversez in oglinda , in interesul cauzei ma cataloghez si idiot ( ca sa dau greutate balivernelor )….hihihihihihi

  15. Adevarul.ro , azi , 8 iulie 2021 , ora 12:03 , articol de Radu Eremia ” FLORIN CITU L-A DEMIS PE ALEXANDRU NAZARE , MINISTRUL FINANTELOR . ” A AVUT POSIBILITATEA SA-SI DEA DEMISIA „. CINE VA FI INTERIMAR LA FINANTE „.

  16. POLONICUL lui kostea securistul ceausist
    E spart .Pana l duce la gura tremurand
    Varsa tot pe el securistul boland
    Tremura din incheieturi bravul onanist

    Ramoleala vezi de la asta i se trage
    Onanistul are gandire de vaca ce rage
    Atata poate ,atata stie sireacul
    Pacat ca pana acum nu l a luat domnul draku

    • Asa e , sunt kaghebist boland onanist , rag ca vaca cand sunt sodomizat la rozeta de navetistii de Rabnita , curand ma ia ciortai ….hihihihihi

  17. 1.Comisarul .ro , astazi , 8 iulie 2021 , ora 13:26 : ” MUITA / NASTASE P I E R D E LA CCR MECIUL CU IOHANNIS , CARE I-A RETRAS ” STEAUA ROMANIEI ” . 2 Comisarul-ro , astazi , 8 iulie 2021 , ora 14:40 : ” INCA UN RAHAT IESE LA IVEALA / CITITI SI VOI CE JAF A LASAT IN URMA PSD ! SI CE MIZE URIASE SUNT IN SPATELE ATACURILOR LA CLOTILDE ARMAND ” ( Ciresarii )

  18. 1-2-3 , m-am pisat pe mine la cata muiuta am luat si azi ….hihihihi , e de bine , am conservat rozeta ……hihihihihihi…….

  19. Ne vom întoarce într-o zi,
    Ne vom întoarce neapărat.
    Vor fi apusuri aurii,
    Cum au mai fost cînd am plecat.

    Ne vom întoarce neapărat,
    Cum apele se-ntorc în nori,
    Sau cum se-ntoarce, tremurat,
    Pirdutul cântec pe viori.

    Ne vom întoarce într-o zi,
    Şi cei de azi, cu paşii grei,
    Nu ne-or vedea, nu ne-or simţi,
    Cum vom pătrunde-ncet în ei.

    Ne vom întoarce ca un fum,
    Uşor, ţinându-ne de mâini,
    Toţi cei de ieri în cei de-acum,
    Cum trec fântânile-n fântâni.

    Cei vechi ne-om strecura, tiptil,
    În toate dragostele noi
    Şi-n cântecul pe care şi-l
    Vor spune alţii după noi.

    Noi, cei pieduţi, re-ntorşi din zări,
    Cu vechiul nostru duh fecund,
    Ne-napoiem şi-n disperări,
    Şi-n răni ce -n piepturi se acund.

    Şi-n lacrimi ori în mângâieri,
    Tot noi vom curge zi de zi,
    În tot ce mâine, ca şi ieri
    Va sângera sau va iubi!
    de domnul Radu Gyr poet roman

    • Ce-a patit Radu Gyr pèntru poezia ” Ridica- te , Gheorghe …. …” ? Cum indraznesti sa-i pomenesti numele si sa-i postezi poeziile , zdreanta ?

  20. A super super poezie chiar nu o stiam si cum trec stramosii prin noi tare mare poetul Radu Gyr… Adica nu credeam ca se poate intrece dupa lisus in celula. Admirabil.

  21. Scuza-l ca am indraznit sa postez poezia lui Gyr Nu a stiut ca gyr este proprietatea ta ,zdreanta”!

  22. AM UITAT DE BAUT : II SORB PROPOLISUL LUI CACITU DIRECT DE LA TULUMBA ZBURLITA !!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger