AcasăDezvaluiriAncheteCîțu sau Orban: Cristina decide!

Cîțu sau Orban: Cristina decide!

Țineți minte acest nume : Cristina David!

Cristina David. Un nume care nu spune nimic în mediul public. Și nici la vârful politicii românești. Și cu atât mai puțin în sistem. Dar care, totuși, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră ar putea decide soarta viitoarei guvernări!

Guran bomba cu ceas de lângă Orban

Pentru că bătălia pentru președinția Partidului Național Liberal și implicit a viitorului premier al României nu se poartă numai la vedere, prin atacurile tot mai dezlănțuite ale ”dulăilor” celor două tabere, asmuțiți de Ludovic Orban sau Florin Cîțu unii împotriva altora. Cu toate că și această confruntare riscă deja să devină una tot mai greu de gestionat de restul liderilor liberali, constrânși să aleagă între cele două tabere, dar fără a li se permite și ”luxul” de a rămâne neutri, în afara votului pe care îl vor acorda la viitorul Congres. Pentru că adevărata luptă se duce tot pe culoarele nevăzute ale Palatului Victoria, acolo unde ”câmpurile tactice” continuă să fie privite drept cele mai sigure căi spre tranșarea acestei noi lupte politice care macină actuala coaliție de guvernare.

”Smardoiala” lui Vâlceanu

Iar după ce, rând pe rând, diverși lideri liberali nu s-au mulțumit doar să își exprime încă de pe acum sprijinul pentru un candidat sau altul, dar și să transmită ”săgeți” către noii rivali, ”bulibășeala” internă din PNL a trecut deja la ”next level”. Cel care și-a îndeplinit cu brio misiunea ingrată de a trece de la ”confruntarea strategică” de idei direct la amenințări fățișe fiind Dan Vâlceanu. Cel care nu s-a sfiit să își eticheteze colegii de la vârful PNL, cunoscuți ca fiind apropiați de actualul președinte Ludovic Orban drept ”lichele” sau ”trădători”. Solicitând chiar sancțiuni pentru cei vinovați că ar fi atacat Cabinetul Cîțu, chiar dacă nu au făcut-o public, ci în interiorul partidului. Însă lucrurile nu se vor opri aici, mai ales după ce Dan Vâlceanu nu s-a putut să se abțină în a-l avertiza pe Ludovic Orban cu un ”mafiot” susur la ureche despre ” o să vezi ce urmează”…

Asta o fi echipa câștigătoare

Acum, desigur că la ce debilă clasă politică avem de atâta amar de vreme, ”smardoiala” lui Vâlceanu poate fi justificată și printr-o banală ”înfierbântare” de moment. Numai că, după cum susțin sursele noastre este greu de crezut că pe Vâlceanu l-a luat gura pe dinainte într-un asemenea hal încât să demaște marea lovitură pe care o pregătește tabăra Cîțu. Și cu toate că nici această eventuală demascare din eroare nu poate fi exclusă cu totul, mult mai sigură este varianta de lucru a unui ultim avertisment astfel adresat lui Orban.

Foc de voie la Guran!

”Dosar IVECO la DNA : Orban, îngropat de Guran” titram ”lovitura” din 19 ianuarie. Atunci când dezvăluiam existența ”unui dosar instrumentat de către procurorii anticorupție în urma licitației pentru achiziția primelor sute de camioane militare dintr-un lot total de câteva mii. Un dosar care poate avea efecte decisive pe scena politică, mai ales că, după cum reiese din raportul informativ care a ”spart buboiul” comisioanelor de milioane de euro de pe urma contractelor de armament, la licitația pentru autocamioane militare s-au înfruntat nu doar doi coloși europeni specializați în construcția de autocamioane precum MAN și IVECO, dar și două puternice grupări autohtone de influență.

Vâlceanu și Cîțu s au făcut băieți răi Dosarul IVECO pe țeava DNA

Dosar DNA în care, după cum avertizam la începutul anului, adevărata ”țintă” era chiar Ludovic Orban! Alături de fostul său consilier pe probleme de siguranță și ordine publică, Virgil Guran. Iar pentru ca speța să fie și mai complicată, la un moment dat și Palatul Cotroceni era băgat în ceață de grupările de lobby create în jurul celor doi producători de camioane. Pentru că în spatele MAN s-ar fi aflat consultanța asigurată de ”oamenii președintelui”, miliardarul Michael Schmidt și avocatul Gheorghe Mușat, iar în jurul IVECO ar fi ”făcut zid” fosta echipă guvernamentală în frunte cu Ludovic Orban și Virgil Guran. Iar dacă DNA nu a apăsat până acum pe pedala anchetării cu celeritate a acestui dosar este doar pentru că ”dinamica operativă” nu a impus-o! Iată însă că acum Dan Vâlceanu dă semnale că ”se pregătește ceva”… Iar dacă ”Dosarul IVECO” se va mișca la DNA, atunci balanța s-ar putea înclina deja serios…

Plantarea ”ghiocelului”

Acum, nu este vorbă că Ludovic Orban nu ar ști regulile jocului, inclusiv adoptarea poziției ”ghiocel”, atunci când este nevoie. Că doar a mai făcut-o… Dar și și-a revenit apoi… Numai că Virgil Guran chiar reprezintă o vulnerabilitate majoră pentru Orban. Și asta încă din momentul în care i-a fost ”plantat” în curtea Palatului Victoria. Deși, în mod normal, serviciile nu aveau cum să își dea vreodată avizul, fie el și ăla ”strict consultativ”. Numai că Orban pare să și-o fi făcut-o cu mâna lui, prin aducerea de-a dreapta sa, la Palatul Victoria, a ”bombei cu ceas” Virgil Guran. Mai ales că, deși funcția de consilier pe ordine publică și siguranța cetățeanului în cadrul Cancelariei prim – ministrului nu are greutatea uneia ministeriale, ea este totuși una specială.

Congresul PNL se lasă cu victime

Fie și pentru că astfel a intrat în fișa postului lui Guran datoria de a interacționa cu structurile de forță și serviciile secrete. Și uite cum sistemul l-a lăsat pe Orban să își asume un consilier suspect de evaziune cu alcool, șantaj și tulburări schizoforme! Ca să nu mai vorbim de informațiile publice cum că Guran ar fi fost reținut în Arestul preventiv al Poliției, în baza unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, emis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj! Fiind acuzat că a condus un grup infracțional care ar fi evazionat statul român în urma tranzacțiilor cu alcool. Sau că tocmai în perioada arestărilor ar fi fost internat la Spitalul de Psihiatrie Voila, cu diagnosticul de ”tulburări schizoforme”. Plus un alt caz instrumentat pentru șantaj… Și o primă condamnare la închisoare anulată în cele din urmă pentru prescrierea faptei, după șapte ani de contestări și judecări în diverse instanțe. Aspecte care ar fi trebuit verificate înainte de numirea sa consilier al problemului pe probleme de siguranță. Dar așa, uite că ”fitilul” Guran pentru ”detonarea” lui Orban este pregătit în orice clipă…

Consiliera consilierului…

Chiar nu este acum momentul să dăm mai multe amănunte despre ceea ce i se pregătește lui Guran. Și implicit lui Orban. Însă în toată această strategie extrem de minuțioasă, un rol cu totul aparte îl are tocmai Cristina David. Atât în reușita, cât și în eșecul acesteia… Sursele noastre susținând că de poziția acesteia din săptămânile următoare putând depinde chiar rezultatul final al confruntării Cîțu – Orban. Singurul ”element ajutător” pe care îl vom devoala astăzi fiind că aceasta a fost ”consiliera consilierului” Guran pe probleme de siguranță… Postură din care, la rândul său a interacționat cu structurile informative și instituțiile de forță. De cele mai multe ori chiar în locul mult prea ocupatului Virgil Guran. Cel care nici măcar la această oră pare a nu avea habar de ”micul secret” al fostei sale consiliere…

author avatar
Catalin Tache
6.161 afisari

33 COMENTARII

  1. Nu Cristina ne preocupa..pe noi..ci Gyula , noul Avocat al Poporului( care ?) preocupat de autonomie secuiasca…
    Domnii preocupati de Constitutie nu zic nimic ?

    • Ioana… pe noi ne doare in p…ix de constituție!! Ma gandeam ca te-ai prins de asta până acum. Tot ce ne interesează este sa manevram ciolanul.

      • Peste vreo suta de ani cei ce vor veni, or sa faca bip pe mormintele ciolaniatilor….pentru toate ororile ce le au lasat in urma !

  2. Cîțu, după înfățișare și uitătură pare cam ghei, dacă nu chiar extrem de ghei? O fi ghei?

  3. Ei da, Cristina a fost ofițer sri, a lucrat documente clasificate la Camera și a fost plimbata pe la Guvern, oriunde a fost nevoie. Stai liniștit, e doar un pion.

  4. Am verificat I.P-urile si am decis : Gheiul Lafaietu Kostea Sugiuk Tiraspol este Anonim Ciolacu Curios ReaList GrU Georgescu , schimba pseudonimele cum schimb eu posetele , trebuie usuit din boschetii din spatele garii Tiraspol si reinternat pe Gvardinskaya nr.9 .

  5. Tache e GRU!!!!!!oameni buni,mai ales colegi din sistem,verificati si veti vedea cine e cel mai inalt CI ist roman racolat de GRU,de aia il distruge pe dl general Hapau.

  6. Io m-am dedublat de nu mai stiu nici cum ma cheama cu bolentinu in mana , reactionez din reflex la numele Kostea Sugik Hapsarmaua ….hihihihihihi

  7. Comisarul.ro , astazi , 24 iunie 2021 : ” TEODOROVICI , IN CORZI / OLAF INVESTIGHEAZA CUM A CHELTUIT ROMANIA MILIARDUL DE EURO PENTRU DELTA DUNARII „.

  8. Ce s-a intamplat astazi , joi , 24 iunie 2021 , in Birourile Permanente Reunite ( Bpr ) ale Senatului si Camerei Deputatilor ? Aktual 24 , azi , 24 iunie 2021 : ” GRADEA A RAMAS CU BUZELE UMFLATE . PARLAMENTUL A DECIS CA RAMONA SASEANU SA REVINA IN FUNCTIA DE DIRECTOR GENERAL INTERIMAR AL TVR „.

  9. Guran , o lichea infiltrata…Oare de ce mi-ar pasa ca se darama sandramaua…Da Doamne !!!

  10. Boje mi-a dat dupa suflet , a trimis o vijelie si m-am trezit cu bojdeuca daramata , iar sunt obigat la domiciliul fortat in boschetii din spatele garii Tiraspol .

  11. Koss este indicativul meu secret , doar Raionu stie ca sunt Kostea Sugiuk Hapsarmaua Zburlita .

  12. Sa il sunam pe nenea Gigi la stana la palat sa sune la Anamaria sa ureze partaj usor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger