AcasăDezvaluiriAncheteCioloș - Țiriac, război total!

Cioloș – Țiriac, război total!

”Noaptea cuțitelor lungi” la Cluj este mai aproape decât oricând… Ce-i drept, și altădată atât de legendatul ”grup de la Cluj” a trecut prin alte momente grele, dar de fiecare dată ”motoarele” acestei longevive ”frății transpartinice” și-a păstrat până la urma turația. Chiar și atunci când a intervenit ruptura dintre Vasile Dîncu și Ioan Rus,cei doi ajungând chiar să se amenințe reciproc cu pușcăria, după cum devăluiam în exclusivitate la acea vreme.

Țiriac își strânge oamenii ca să pună pe Bolojan premier

Numai că de această dată zici că și-a băgat Vulpea” coada în toată povestea de succes, de a fost risipită până și ultima brumă a armistițiului intermediat se pare de mai mulți influenți oameni de afaceri ardeleni. Cei care, simțind că Emil Boc nu mai este în stare să le ofere nicio posibilitate de trecere la ”next level” al investițiilor imobiliare au încercat să convingă ”latura politică” a ”Grupului de la Cluj” să se mute la București. Acolo unde să se tragă sforile guvernamentale necesare pentru ca oameni de talia lui Ioan Popa, cel care a investit 15 milioane de euro într-un teren de golf parcă doar pentru a se trage în poze Klaus Iohannis cu potentații sistemului să își extindă afacerile derulate momentan doar în Transilvania.

Cioloș a beneficiat în trecut de delegațiile germane puse pe tavă de miliardar

Numai că de acum praful și pulberea par să se aleagă deja de acest plan, până și edilul Emil Boc făcându-se și mai mic decât este, pentru a nu fi prins în ”războiul total” care se anunță în perioada următoare între Dacian Cioloș și Ion Țiriac. Și asta într-un moment oricum delicat, în care liderii ”Grupului de la Cluj” ajunseseră nu doar să tragă unul ”hăis” și altul ”cea”, dar chiar să se spargă în patru! Vasile Dîncu mergând pe linia moderată a conducerii Partidului Social Democrat, ”Vulpea” Virgil Ardelean făcând un ”lobby deșănțat” pentru Dacian Cioloș, Ioan Rus văzându-și de afaceri, dar fără a trăda PRO România. În timp ce, mai nou, magnatul Ion Țiriac forțează să își impună hegemonia asupra întregului grup. Acesta susținând din toate puterile ajungerea la Palatul Victoria a actualului președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan.

Dîncu și Rus s-au certat pe bani

În luna mai a anului 2018 intervenea ruptura definitivă între Vasile Dîncu și Ioan Rus. Iar între timp ”răceala” relațiilor dintre cei doi foști lideri de necontestat ai ”Grupului de la Cluj” s-a transformat într-un adevărat război pe viață și pe moarte. Nu doar din punct de vedere al afacerilor, ce-i drept, dar și al suirii în bărci politice diferite. Și cum cei mai vechi ”combinagii” din politica românească aflați încă în activitate și-au făcut și aliați pe măsură, aceștia ajunseseră deja să își transmită unii altora amenințări că se vor scoate reciproc din joc. Și uite cum, mai ales ținând cont de conexiunile încă extrem de puternice din serviciile secrete ale acestor ardeleni cu apucături de dâmbovițeni, mare parte a sistemului stă deja pe un adevărat butoi de pulbere.

Lui Ioan Rus afacerile îi merg din plin în mandatul lui Emil Boc

Mai ales că nimeni de la vârful sistemului nu este chiar atât de ”naiv” încât să creadă că ”jivine” politice de talia lui Vasile Dîncu sau Ioan Rus ar fi călcat în picioare o prietenie de atâtea decenii, doar din simple controverse de doctrină politică. Mai ales că, în fond și la urma urmei, cei doi nu au făcut niciun secret din disponibilitatea lor proverbială de a se alătura oricărei formule politice, numai să fie la masa Puterii. ”Fitilul” dinamitării relațiilor dintre cei doi fiind aprins de la o ”dublă recomandare” făcută pentru o poziție cu puternice conotații financiare. Ca să nu mai vorbim aici și de tensiunile apărute în jurul împărțelii ”prăduirii” fondului de investiții din Germania condus de ”victima” Abris Lelbach. ”Moftul” lui Dîncu de cumpărare a echipei de fotbal CFR Cluj sub paravanul Abris adâncind și mai mult falia dintre acesta și Ioan Rus. Mai ales că același fond reprezentat de Lelbach fusese deja atras și într-o campanie paralelă de sponsorizare a campaniei lui Victor Ponta. Și uite cum Dîncu a rămas la PSD iar Rus la PRO România.

Taie SIIJ ”nodul gordian” de la DNA Oradea?

Iar subiectul dușmăniei dintre Dîncu și Rus este unul atât de delicat, încât dacă ”strănută” unul dintre ei, ”răcește” imediat și celălalt… Astfel că apropiații ”ideologilor” compromisurilor politice au încercat cu disperare să îi împace, dar în zadar. Mai ales că ”falia” dintre ei a fost iremediabil adâncită și de un ”buclucaș” dosar al procurorilor anticorupție. este vorba de dosarul ”Volga Neagră”, în care însă liderii ”Grupului de la Cluj” au jucat la două capete.

Chiar a scăpat Dîncu cu totul de Volga Neagră

Unul mergând pe mâna Structurii Teritoriale DNA – Oradea iar celălalt ”clonând” speța la Structura Centrală DNA. Numai că în urmă cu doar câteva zile, Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a solicitat primele dosare instrumentate de DNA Oardea și în care sunt implicate nume grele ale politicii transilvănene. Astfel că deși efectul poate fi unul de ”sinucidere în masă” pentru politicienii afiliați de –a lungul timpului ”Grupului de la Cluj”, se pare că unul dintre ei a aruncat totuși primul piatra…

”Vulpea” și-a prins singur ”coada” în capcană

Spre deosebire de ”domn profesor” Vasile Dîncu, cel care preferă încă să se joace de-a ideologia, Ioan Rus se bucură din plin de afacerile familiei. Unele care îi merg din plin, ce-i drept, sub mandatele de primar ale liberalului Emil Boc. Și care a atras, logic, nenumărate invidii. Mai ales că ”Nucu” nu doar că nu se dezminte de ”balamaua” PRO România, dar ”o ”unge” și el cât ”poate” ca să nu ”scârțâie” negocierile purtate pentru alipirea la vreo nouă alianță politică. Astfel că încercarea ”Vulpii” Virgil Ardelean de a îl ”racola” pe Ioan Rus în tabăra ”nepotului” Dacian Cioloș s-a lovit de intransigența fostului ministru de Interne. Mai mult decât atât, se pare că demersul lui Ardelean ar fi fost făcut și fără acceptul miliardarului Ion Țiriac, cel al cărui holding pompează totuși milioane de euro în afacerea de ”business intelligence” a fostului șef al serviciului secret al Ministerului de Interne. Ceea ce a turnat deja gaz peste focul supărării miliardarului care îl vrea musai pe Ilie Bolojan în locul lui Ludovic Orban. Ca și Vasile Blaga, de altfel…

Și care astfel nu mai de ”concurența neloială” a lui Julien Dacian Cioloș nu mai are nevoie! Astfel că după dezvăluirea din ”NAȚIONAL” a ”puciului de la Cluj”, perfectat în cadrul unei întâlniri de taină a cărui logistică a fost asigurată de Ion Țiriac inclusiv prin punerea la dispoziția participanților a unor avioane private, acesta din urmă a tunat și fulgerat împotriva rezerviștilor de la ”Doi ș un sfert”. Prima oară acuzându-l pe Virgil Ardelean de incompetență. De-abia apoi urmând o cu totul altă pistă… Și anume că ”Vulpea” ar fi permis intenționat penetrarea întâlnirii de la Cluj – Napoca, tocmai pentru a îi afecta astfel șansele lui Ilie Bolojan de a coagula la nivelul liderilor ardeleni ai PNL o mișcare care să îl impună premier! Astfel că este de așteptat ca Țiriac să declanșeze oricum ”Jihad”-ul împotriva lui Dacian Cioloș. În timp ce rămâne de văzut dacă ”Vulpea” își va mai salva și de această dată ”coada” prinsă în propria-i capcană…

author avatar
Catalin Tache
5.177 afisari

10 COMENTARII

  1. din art reiese clar cel mai evident ca astia toti nu sunt si nu au fost oameni politici doar influenceri pt grupuri de interese sau straini de ani de zile duc tara pe linia africii afara din europa !!!!!!

  2. Național
    SOCIAL Rromii, sprijiniți financiar să devină oameni de afaceri
    2020-11-12 18:50
    Autor:
    Claudia Marcu
    Rromii, sprijiniți financiar să devină oameni de afaceri

    , ?

  3. & prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/cadoul-de-zeci-de-mii-de-euro-primit-de-un-dinamovist-de-la-cristi-borcea-video-exclusiv-19049711
    Cum îi premia Borcea pe dinamoviști: „Le aduceam banii în vestiar să-i palpeze”

    ,?

  4. grupul de la Cluj era numit cindva grupul PSD de la Cluj dar el a fost si este grupul securist de la Cluj

  5. facto și o grupare din SRI-Bihor!..Baiul e că Bolovanul are diagnostic de SCHIZOFRENIE!!! Cu acasă afecțiune, conform legii, el N avea voie să ocupe nici o funcție publică!..Bolo, din cele mai mărețe funcții, când va fi abandonat, va avea de ales între pușcărie și ospiciu!.Și el e doar un gunoi corupt, avid după bani și femei, șantajabil până-n plăsele și cu tot mai dese crize de furie incontrolabilă!..Aviz idioților care-l vor premier!!
    Țiriac își permite astfel de jocuri, fiidncă e general în SIE!:.Averea strânsă, vorba vine, de el, nu e a lui, ci a amintitului serviciu secret!..Practic, în această ciorăpeală sunt amestecate 3 servicii: SRI, SIE și serviciul secret din M.I. fosta Doi și-n Sfert!..

    • În spatele lui Bolovan stau frații Mikkula, stăpânii lui de facto și o grupare din SRI-Bihor!..Asta era prima propoziție..!

  6. Dar cretinul si bestia de Tiriac ce mai vrea? Nu-si pregateste monumentul? Sau s-a injectat si el cu sange de prunc?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger