AcasăDezvaluiriAncheteCioloș, puci la DGA! Alertă pe concursul MAI!

Cioloș, puci la DGA! Alertă pe concursul MAI!

Soțul Monicăi Althamer, în cărți să preia șefia DGA

Stabilitatea actualei coaliții de guvernare, după ce că oricum era una extrem de fragilă și realizată strict ”pe barba” lui Klaus Iohannis, devine acum doar o ”frunză în vânt”… Dacian Cioloș neratând nicio ocazie de a aplica noi și noi lovituri sub centură, președintele PLUS aflându-se deja în plină campanie electorală. Dar nu neapărat pentru alegerile prezidențiale din 2024, ci mai degrabă pentru demolarea ”de îndată” a actualului guvern! Pentru că, în timp ce ”omul lui Macron” la Bruxelles îl ”sapă” deja pe față pe președintele României în fața comisarilor europeni și încearcă să îi submineze autoritatea lui Klaus Iohannis chiar printre liderii influentului PPE din care PNL face parte, în țară Cioloș cucerește deja redută după redută.

Dacian Cioloș își plantează oamenii în tot MAI ul

Astfel că, separat de proiectul comun cu Dan Barna, odată cu împărțirea distinctă a sferelor de influență dintre USR și PLUS, Dacian Cioloș a declanșat acum ”asaltul final” asupra Ministerului Afacerilor Interne. Totul după ce și-a securizat Ministerul Sănătății prin impunerea în fruntea sa a”viceprimarului” Vlad Voiculescu. Dar mai ales prin ”plantarea” în programul oficial de guvernare a unei creșteri spectaculoase a bugetului acordat ministerului, de 6 la sută din PIB! Însă de acum a venit rândul Internelor și mai ales a structurilor sale de elită. După cum dezvăluiam la sfârșitul anului, până și influentul secretar de stat Bogdan Despescu tremură serios după ce Cioloș a nominalizat-o pe ”doamna de fier” să fie noul numărul doi în MAI. Însă după ce rapoartele contrainformative publicate în ”NAȚIONAL” au reușit să stopeze în ultima clipă numirea lui Dragoș Tudorache în fruntea MAI, oamenii lui Cioloș au deschis un nou front, forțând de această dată preluarea Direcției Generale Anticorupție. Acolo unde actualul director general adjunct Liviu Emi Althamer este ”cotat” la ”bursa sistemului” ca ”marele favorit” să câștige concursul la care deja s-a înscris. Desigur, un nume care la prima vedere pare a nu spune mai nimic, fiind recent adus de la Timișoara la vârful DGA. Dar nu de Marcel Vela! Ci pe axa Virgil Nichita – Tiberiu Crivoi… Însă ”cercul operativ” al numirii noului șef al DGA se închide la soția ”marelui favorit”, nimeni alta decât Monica Grigore Althamer! Fost secretar de stat la Ministerul Sănătății în guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș! Și care foarte posibil va fi readusă  în Guvern, aceasta fiind cunoscută drept una dintre cele mai apropiate colaboratoare ale lui Vlad Voiculescu!

Althamer, cu soția în CV

De departe, șefia Direcției Generale Anticorupție este ”perla coroanei” pentru Ministerul de Interne, după ce mai multe posturi de conducere au fost scoase la concurs în ultimele zile ale anului trecut. Și asta în ciuda ”legendării” că la DGA nu prea ar mai fi loc de surprize, după ce actualul împuternicit la conducere Emi Liviu Althamer s-a înscris la concurs… Numai că, ghinion, tocmai această siguranță de sine a făcut să crească proporțional și interesul altor structuri. Mai ales că la CV-ul comisarului șef nu are cum să nu apară și căsnicia acestuia cu Monica Grigore Althamer.

Despescu nu îl eliberează pe colonelul Brâncoveanu

Cea considerată ”omul forte” al cuplului Dacian Cioloș – Vlad Voiculescu în relațiile cu rețeaua de ONG-uri aflată în spatele instalării guvernului tehnocrat după tragedia de la ”COLECTIV”. Atunci când instalarea ca secretar de stat la Ministerul Sănătății, de către Vlad Voiculescu, a unei ”specialiste” ca Althamer, absolventă de Teologie și voluntar la Asociația ”Dăruiește Viața” a stârnit nenumărate controverse în sistemul sanitar. Iată însă că ”roata” s-a întors și familia Althamer se află din nou pe caii cei mari ai ”rezistenților”, cu Emi Liviu Althamer mare favorit la șefia DGA și cu Monica Grigore Althamer  în cărți pentru a reveni în conducerea Ministerului Sănătății!

Omul lui Bălan de la STS, sechestrat la IGJR!

Într-o situație aparte se află și Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, acolo unde părea să se fi instalat liniștea după ”marea debarasare” de colonelul Bogdan Enescu. Cel care nu se potolește încă, după cum vom dezvălui chiar mâine…Însă, caz fără precedent în analele Ministerului de Interne, un colonel este ținut cu forța la conducerea IGJR, acolo unde ocupă cea de a treia funcție în ordinea ierarhiei militare, deși acesta și-a depus deja raportul prin care cere întoarcerea în fruntea Inspectoratului Județean de Jandarmi Sibiu! Însă solicitarea oficială a colonelului Gheorghe Marian Brâncoveanu, actualul adjunct al inspectorului general este blocată fără nicio explicație de ”stăpânul căsuțelor”, Valentin Minoiu, cel mai probabil la ordinul pe persoană fizică al lui Bogdan Despescu. Însă ”jocul” secretarului de stat este cu atât mai greu de descâlcit cu cât colonelul Brâncoveanu, deși adus la conducerea IGJR de Sebastian Cucoș este cunoscut în sistem ca fiind ”omul lui Bălan”, în urma prieteniei care îl leagă de șeful STS încă de la Sibiu. Mai mult, soția colonelului Brâncoveanu a apucat să parcurgă toate procedurile pentru a fi angajată la STS – Alba, numai că dezvăluirile ”NAȚIONAL” au stopat momentan semnarea contractului. Astfel că, pe lângă concursurile ce urmează a fi organizate la sfârșitul acestei luni, Jandarmeria mai este bulversată și de refuzul conducerii MAI barem de a lua în discuție raportul ”omului lui Bălan”. În plus, situația este ”tulbure” și în ceea ce privește concursul organizat pentru ocuparea ”locului patru”. Pentru că, dacă inițial colonelul Alexandru Tobă putea spera la ”simpatia” secretarului de stat Despescu, dat fiind fapt că este nepotul controversatului Francisc Tobă, neasumarea acestuia din urmă de către AUR după intrarea în Parlament ar putea complica serios ”puzzle”-ul pentru desăvârșirea noii echipe de conducere a IJGR… Iar dacă Dacian Cioloș tot l-a luat de ”gușter” pe Lucian Bode, anunțând public că l-a sunat pe acesta și i-a cerut retragerea numirii lui Laurențiu Cazan în fruntea IJJ Prahova, înainte ca IGJR sau MAI să aibă vreo reacție, poate reușește acesta acum să îl ”elibereze” și pe bietul Brâncoveanu să se întoarcă la Sibiu. Așa cum își dorește atât de mult.

”Măcel” la Direcția Logistică

Iată că Bogdan Despescu nu se abate cu niciun pas de la planul devoalat în ”loviturile” în care dezvăluiam intenția de al ”planta” la conducerea IGPR pe noul chestor Marius Dragnea și în fruntea ”Logisticii” MAI pe Ion Peligrad. În timp ce pentru sine păstrează conducerea Poliției Române, dacă lucrurile ies prost după instalarea lui Bode drept ministru. Ceea ce și explică de ce funcția de inspector general al IGPR nu a fost scoasă la concurs. Numai că, dacă ”culoarul” pentru Dragnea pare asigurat la concursul pentru adjunct al inspectorului general al IGPR, cu totul altfel stau lucrurile la Direcția Generală Logistică a MAI. Acolo unde se anunță un adevărat ”măcel” după ce nu doar favoritul lui Despescu, Ion Peligrad s-a înscris la concurs, dar și Dan Trucă, tocmai cel pe care aceștia îl ”expulzaseră” la ISOP! Mai ales că, pe lângă înregistrarea examenelor propriu zise, sursele noastre arată că de această dată vor fi verificate și toate pistele informative privind ”bilețelele” cu subiecte care parveneau prin ”mijloace specifice ” cui trebuia…

ULTIMA ORĂ!

În urma dezvăluirilor ”NAȚIONAL”, ministrul Lucian Bode a solicitat ample verificări cu privire la ”jocurile de culise” făcute încă de pe acum pentru ”trântirea” anumitor concursuri de la conducerea celor mai importante structuri ale MAI. În plus, la vârful MAI s-a luat decizia suspendării organizării de îndată a mai multor concursuri, printre care cele pentru ocuparea funcțiilor 1,2 și 4 de la IGJR, ca și cele pentru adjuncții IGPR. Vom reveni!

author avatar
Catalin Tache
9.028 afisari

27 COMENTARII

  1. De cand Ciolos demite sefi din politia romana ?
    De cand PLUS USR „coordoneaza” MAI ?
    Parca MAI era la PNL….

  2. De cand CioDelos demite sefi din politia romana ?
    De cand PLUS USR „coordoneaza” MAI ?
    Parca MAI era la PNL….

  3. Vor sa pună mâna pe tehnica DGA!si pe dosarele stocate acolo !!cica azi Cioloș a țipat pa telefon la Böde și sindicalistul a tăcut mâlc.de abia acum văd la ultima ora ca și a mai revenit

  4. CIOLOS AGRONOMUL „ŞOGORU” DE LA COADA VACII ESTE NEPOTUL VULPII (Virgil Ardelean fost sef la dgipi U.M 0215 din MAI ) SI CAUTA SA-I MOSTENESCA INTERESELE……
    Masoneria, securismul, sinecurismul, neghiobismul, mafiotismul, tradarea, ticalosia, hotia, marlania etc au distrus Romania.

  5. Astia or sa facă Rebeliune pana la urma,nu puci,dacă președintele tot ne presează sa le cedam tot .cu DGA e groasa ,nu trebuie data pe mâna rezistilor…mai au și justiția așa ca pot strânge latul când vor

  6. Dacă preiau DGA și desființează DIPI nu mai au nevoie de nicio rebeliune …ciolos va juca la rupere ,niciun ministru liberal nu i face fata!!!isr Neamțul parca i a luat și el frica…Sore deosebire de alți politicieni de osie Dacian are mulți oameni de încredere in servicii…se va lupta pe viața și pe moarte pentru controlul sistemului

  7. Emi Liviu Althamer este un profesionist. A plecat de jos, a fost ofiter testator, a fost omul care a cam eliminat interlopii din Timisoara… Deci haideti sa nu asociem acest nume cu tot felul de conspirații. Restul, plagiatorii, chestorii de carton, ar fi bine să plece! Să lase loc ofiterilor de carieră!

    • ??despre ce profesionalism vorbești??? Numirea este facută, exclusiv, pe relații politice. P.S. vorbesc în cunoștință de cauză.
      Dacă îi cunoști așa bine ascesnsiunea, poate ne scrii și cum s-a încadrat în poliție, ce studii superioare are cum a ajuns ofițer…

  8. Ba caisa nea ala de e ss pe op e politic sau polițist? Sau 2in1? A dat concurs pe ss? Dacă nu cum plm „se duce” la igp șef?

  9. Nu înțeleg dece se mai bat pe DGA și DGIP întrucât acestea urmează a fi desființate prin similitudine cu Ministerul Justiției care a desființat SIPA și urmează sa desființeze SIJ.

  10. Anonimus:
    Oameni buni chiar nu cititi CV-ul acestui ofiter.
    A frecventat facultatea la Herculane!!!!! Sunteti normali?
    A fost subofiter pana in 2000.
    Chiar nu se gaseste un ofiter, absolvent al Academiei de Politie sau unul care a frecventat o facultate de drept, de stat, pentru a demonstra competenta si impartialitate!
    Daca nu se inscriu la concurs, din cei mentionati mai sus, atunci sa-i comande tablagii, asa le trebuie!!!

  11. Va spun eu despre ,,micu analfabet,, Emi Althamer zis Turi…terminat scoala de subofițer si el si frac/su niste pupincuristi lui Stanisoara ….si/au făcut facultatea la herculane unde au si picat licența la primul examen dupa care merge la crimă organizată de unde își ea spagi de la traficanți…dorește funcții de conducere în crimă organizată dat pica la toate concursurile la care participă….mere la dga unde nu are nici un dosar mare in afara de cel cu vămile ….care de altfel nu este al lui este al dna.. .om nu stie sa deschida un calculator dar sa conduca dga_ul ….a venit pe filiera cela.. .coruptie total….cel mai nepregătiți om din cadrul dga ..Imi este rusine ca face parte din structura

    • Bravo ! Adevarat ai spus .Ar mai fi multe de spus despre acest personaj lipsit de scrupule ! Un 0 ridicat la putere ramane tot 0 . Aloooo agentele nu spun nimic ?

    • Se pare ca pe acolo sunteți doar analfabeti! Uita-te la ce ai scris și da-ti nota (dacă poti). O apa și un pământ sunteți cu toții! Inclusiv cel care ti-a dat dreptate mai jos! Panaramelor!

  12. Sursele alea care va dicteaza aberatii unde lucreaza? Orice angajat DGA si orice interesat de subiect din MAI stie deja ca Althamer nu s-a inscris la concurs. Si ca perioada inscrierilor s-a incheiat, asa ca nici nu ar mai putea face asta, in caz ca l-ar apuca brusc dorinta. Pentru ce smecheras era nevoie de delirul asta? Cine are nevoie de perdelele astea de fum, minciuni penibile, care pot sa fie dovedite in cateva minute? Si mai ales ce se ascunde sub minciunile astea?

    • Nu te-ai prins. Articolul a fost publicat pentru a diatrage atenția de la faptul că acest analfabet funcțional, „Emi” Althamer, a fost numit director adjunct în cadrul DGA și împuternicit director al DGA, politic, nu urmare a unor merite deosebite.

  13. Ce festival de infractori suparati ca nu sunt prinsi de academicieni sau doctori plagiatori! Nu va recita politistii din Eminescu, cand va pun bratarile pe maini? Ce nasol!
    Cu cat se mai plateste cuvantul scris la dictare, domnul ziarist? Merge, merge? Baga mare acum, ca de la Rahova poate nu-ti mai dicteaza asa usor. Si par cam speriati baietii – urla spaima lor in textele astea.

  14. Trist, dar ADEVARAT !
    Autoritatea statului a fost transformata de DRAGNEA si „Salteluta” lui – CARMEN DAN – in ” MINISTERUL AFACERILOR INTERLOPILOR ” .
    Cadrele oneste, competente si incoruptibile, NU-si gasesc loc in „GASCA INTERLOPILOR” , din conducerea tuturor structurilor centrale si judetene.
    Se probeaza ca, majoritatea conducerilor DIPI si DGA , au ajuns , mai devreme sau mai tarziu, in puscarii .
    S-a uitat de GELU OLTEAN ????

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger