AcasăDezvaluiriAncheteCiolos, aruncat de PSD peste gardul Cotroceniului!

Ciolos, aruncat de PSD peste gardul Cotroceniului!

Acum, normal ca este destul de greu de crezut ca la cat si da-i si lupta cu pericolul sorosist, liderii actualei coalitii de guvernamant ar putea sa-i sufle in pupa tocmai exponentului de frunte al acestuia acestuia pentru inscrierea in cursa prezidentiala pentru Palatul Cotroceni!  Dar, uite ca se poate! Iar strategii care au reusit sa infranga resentimentele politicienilor de la putere s-au bazat in primul rand pe pragmatismul dovedit de Dacian Cioolos la formarea guvernului tehnocrat, atunci cand s-a aratat ”baiat de baiat” cu pesedistii si a acceptat multe dintre proprunerile venite pe filiera Vasile Dincu. Si chiar daca apoi s-a radicalizat odata cu apropierea alegerilor parlamentare si a incercat sa traga intreaga spuza guvernamentala pe propria-i burta politica, Dacian Ciolos a dat dovada ca, spre deosebire de Klaus Iohannis, cu el se poate totusi negocia orice…

Iar cum se afla in cadere libera chiar si in randurile nucleului dur al electoratului de dreapta si sanse sa pupe niscai voturi de pe stanga esichierului politic oricum nu are, Iohannis numai de vreun candidat ”hastagian” pe culoarul rezervat de el nu are nevoie! Astfel ca, simtind slabiciunea presedintelui, liderii PSD au decis sa profite la maxim de acest punct nevralgic, ordinul pe unitate fiind ca intreg partidul sa-l ”umfle” cat poate pe ”broscoiul” Dacian Ciolos, pentru ca ”neamtul” sa devina ceva mai maleabil pentru urmatoarele miscari de trupe pregatite de coalitie pentru inceputul sesiunii parlamentare din aceasta toamna.

E loc de-o coabitare!

Drept urmare, portita lasata intredeschisa de acelasi vechi combinagiu politic Vasile Dincu pare sa fi fost fructificata in ultimele zile cand, parca pentru a-i strica intrarea in concediu a unui Klaus Iohannis tot mai sictirit ca trebuie sa se dea zmeu in lupta cu ”ciuma rosie” in loc sa ”vegeteze” la soare, Dacian Ciolos s-a apucat sa-si anunte posibila intrare in cursa prezidentiala de la anul. Aceasta a fost insa doar ”scanteia” care a aprins imediat focul minutios pregatit si intretinut de catre pesedisti, astfel ca, in doar cateva ore, formatiunea politica a lui Ciolos, careia pana mai ieri pesedistii aproape ca nici nu-i stiau numele a fost deja adusa pe culmile sondajelor de opinie. Iar pentru ca ”menghina” in care a inceput sa fie strans Iohannis sa fie cat mai puternica, s-a dat imediat drumul si la  ”bomba” ajungerii Partidului National Liberal de catre ALDE. Si cum, dupa atatea mandate de edil in fruntea unui muncipiu precum Sibiul, Iohannis este si el, totusi, un politician uns cu toate alifiile, oamenii presedintelui au dat imediat asigurari ca au primit mesajul. Insa este greu de crezut ca Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu nu vor tine aproape ”pisica” Ciolos, pentru a i-o mai arata din cand in cand lui Iohannis, in caz ca pe acesta il apuca din nou proverbiala sa indaratnicie politica., Si, in fond, prin ”mumificarea” si tinerea in vitrina politica a lui Dacian Ciolos se mai potolesc astfel si criticile venite de la Bruxelles, astfel ca actuala coalitie de guvernamant poate impusca doi iepuri dintr-o lovitura, daca joaca bine acest as din maneca. Mai ales ca ”pactul de coabitare” ii vine manusa in aceasta perioada si fostului premier tehnocrat, cel care stie foarte bine ca avea nevoie ca de aer sa se agate de orice reintrare in viata politica, pentru a nu ramane apoi cu totul pe dinafara jocurilor politice, cu tot sprjinul logistic de care se bucura de la varful Comisiei Europene.

author avatar
Catalin Tache
2.345 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger