AcasăDezvaluiriAncheteCine ia comisionul de 500 milioane euro pentru împrumuturi!

Cine ia comisionul de 500 milioane euro pentru împrumuturi!

Pe 7 iulie, Guvernul Cîțu, prin Ministerul Finanțelor împrumuta încă o tranșă de 3,5 miliarde euro ”de pe piețele externe”. Era ultima operațiune aprobată de fostul ministru liberal Alexandru Nazare, cel care apoi s-a opus din răsputeri să mai gireze o altă tranșă de aproximativ 4,5 miliarde euro, peste doar câteva zile. Și a plătit cu postul, după cum bine se știe…

Prințul consort Isar în audiență la Soros pentru șefia BNR

Numai că, după cum titram ”lovitura” din 22 iulie, ” Isar s-a văzut cu Soros în SUA”. Fostul camarad al actualului premier în atacul speculativ asupra monedei naționale denunțat în trecut de BNR venind cu ”vești bune” de peste Ocean. Cel puțin pentru cei doi, Cîțu și Isar. Pentru că, după cum a recunoscut și Ludovic Orban de-abia acum, celor doi li s-ar fi promis ”la pachet” șefia Băncii Naționale a României. Desigur, cu condiția ca până la ipotetica debarcare a guvernatorului Mugur Isărescu din fruntea BNR, ”Guvernul meu” urmând să împrumute miliarde, cât mai multe miliarde. De pe misterioasa ”piață externă” pomenită atât de succint în comunicările oficiale de la Palatul Victoria sau Ministerul Finanțelor, după execuția sumară a lui Nazare,. Și astfel Guvernul Cîțu se află ”în grafic” cu planul de a depăși plafonul unui împrumut anual total de pe piața externă de 35 de miliarde de euro! După ce, în perioada aprilie 2020 – aprilie 2021 au putut fi împrumutate ”doar” 25 de miliarde de euro. Totul pentru un ”comision ascuns”, negociat Soros știe unde, la 1,6 la sută!

 Jumătate din PIB!

Încă din urmă cu câteva luni bune, datoria publică a României depășise deja jumătate din PIB! Totul în condițiile în care, doar la sfârșitul lunii aprilie, această datorie se ridica la neverosimila sumă de 526,5 miliarde lei. Adică undeva înspre 108 miliarde de euro! Iar pentru a percepe și mai bine situația deloc roză în care se află statul român este suficient să amintim că doar între luna aprilie a anului trecut și aprilie 2021, Guvernul a împrumutat 121, 5 miliarde lei! Deci 24,8 miliarde de euro, într-un singur an!

Ce mândri de ei trebuie să fie stăpânii Coloniei

Surprinzătoarea ”foame de bani” a Bucureștiului a crescut însă exponențial în ultimele luni, astfel că și condițiile de creditare au devenit tot mai împovorătoare. Cu toate că nimeni de la Palatul Victoria nu s-a obosit să și anunțe unde se duc zecile de miliarde pe care ”trebuie” să le împrumutăm. La fel după cum premierul Cîțu nu s-a învrednicit nici să lămurească barem care este ”piața externă” de pe care luăm împrumuturi uriașe. Și pe perioade cuprinse între 9 și 20 de ani…

Cu capul în zid!

Și mai alarmant este însă că, după debarasarea de Nazare, celeritatea ”echipei câștigătoare” rămâne contractarea de noi și noi împrumuturi. Astfel că deja pare o certitudine că se va atinge fără probleme pragul stabilit peste Ocean de 35 de miliarde pentru anul care a început să se scurgă deja. Astfel că, și dacă economia lui Cîțu ar ”dudui” așa cum se împăunează premierul, actuala guvernare tot se va îndrepta vijelios ”cu capul în zid”… Pentru că pur și simplu trebuie să plătească ”prețul corect” pentru rămânerea la putere! Chiar dacă asta înseamnă implicit că niciunul dintre actualii demnitari implicați în afacerea împrumuturilor nu va beneficia de uriașul comision total care se poate ridica undeva la 500 milioane de euro! Și care va rămâne tot pe ”piața externă” de unde ne-am împrumutat…

author avatar
Catalin Tache
5.287 afisari

21 COMENTARII

  1. Tache , nimic nou sub soare , acoperirea deficitului bugetar pe vremea PSD si a chiparosului Teodorovici se facea tot din imprumuturi si ne imprumutam mai scump decat acum . Sa nu iutam ca actualii platesc si imprumuturile lui Orlando . Cert este un lucru : imprumuturile sunt doar pentru investitii la o rata a dobanzii mai mica decat cresterea economica .

  2. Comisarul .ro , astazi , 24 septembrie 2021 , ora 07:22 : ” UITE O INTREBARE : CINE A LUAT 5 MILIOANE DE EURO SPAGA PENTRU DRAGNEA , LA ATENA ? ” . …………” Dar mecenatul lui Spyros Kalodikis e unul constant : el a fost generos si cu Dragnea , omul care ne-a zis la televizor ca abia are din ce trai . Cu ce sa traiasca Dragnea cand Spyros i-a dat unui interpus 5 milioane de euro in Atena , ca sa ” fie bine „, EVENIMENT CARE A FOST FILMAT DE SERVICIILE ROMANE DE LA UN CAPAT LA ALTUL INCLUSIV CAND AU VENIT SPAGARII CU MASINA INAPOI IN TARA , DAND TELEFOANE LA VAMA ? „. SURSA : STRICTSECRET.RO .

  3. Ziare . com , ieri , 23 sept.2021 , ora 11:12 : ” DIFERENTELE GENETICE INTRE TRANSILVANENI , VALAHI , MOLDOVENI SI DOBROGENI . ANALIZA „.

  4. Comisarul .ro , astazi , 24 sept.2021 , ora 12: 07 : ” Spania spune ca liderul separatist catalan ( Carles Puigdemont ), retinut in Italia , trebuie sa se prezinte in fata instantei spaniole „. Ar fi pentru a patra oara cand scapa , sa vedem ce vor zice autoritatile italiane . Carles Puigdemont a fost retinut de politia de frontiera italiana ieri seara ( joi , 23 sept.2021 ) pe aeroportul din Alghero , la sosirea pe insula Sardinia .

  5. CAND SERVICIILE DORM !!,CAND BNR FACE JOCURI PERICULOASE , CAND JUSTITIA E LA CHEREMUL POLITICULUI !,CAND POLITICUL ESTE ALES DE ALTII NU DE NATIA ROMANA ,
    TOTUL ESTE PRESTABILIT ,TOTUL ESTE UN DEZASTRU PENTRU TARA SI AMARAATII CARE MAI CRED IN CEI CARE-I MANIPULEAZA DE 31 DE ANI.
    A FURAT ACUM 28 -30 DE ANI BIVLOARU 500 MILIOANE $ DE LA BANCOREX !!,A MAI RECUPERAT STATUL ROMAN CEVA ?,S-A DEVALIZAT INDUSTRIA ROMANEASCA ,S-AU FACUT PRIVATIZARI PE ARANJAMENTE SUBEVALUATE PANA LA RIDICOL !,A RASPUNS CAREVA ?;S-A VANDUT PAMANTUL ROMANIEI PESTE 24 % DIN TERITORIU -RASPUNDE CINEVA ??.
    SUNTEM INTR-UN HAOS TOTAL ,IAR GASTILE SE INCAIERA PE ULTIMILE CIOLANE !.
    ROMANIAA FOST TRADATA SI E TRADATA DE CEI CARE SUNT PLATITI CU SALARII SPECIALE SI DE CEI CU PENSII SPECIALE ,DE AIA SUNT SI SPECIALI !!.

  6. In anul 2010 , GUVERNUL BOC A ABROGAT PENSIILE SPECIALE . In anul 2015 , GUVERNUL VICTOR PONTA A INITIAT O NOUA LEGE CARE REGLEMENTEAZA STATUTUL PENSIILOR SPECIALE . https : // http://www.wall-street.ro -articol -Politic -defaker-ci – # De Faker / CINE A INVENTAT PENSIILE SPECIALE SI CUM ARATA ELE ACUM .

  7. Daca DNA-ul din Romania nu are ” liber ” se stie dela cine,dela Cocotatul penal la varful statului,atunci cineva ,Avocatul poporului,CSM-ul,sa intrevina la DNA-ul din Franta despre care se stie ca este intradevar independent,nu asteapta indicatii si nu ii este frica sa aplice Legea.

    • Isar,gorghiu si citu,la fel de „liberali” cum a fost colegul lor ,Teodorovici,cel care a intrat in PNL,pe vremea lui Ponta,vremea usl1 si care s-a intors in psd inainte de alegerile din 2016..Se pare ca stie multe despre „chiparos”,caci chestia aceea cu trasul de „liniute pe nas”,de la primele audieri pentru guvernul Orban s-a confirmat un pic ,odata cu dezvaluirile trecutului sau din SUA!

      • AM FURAT NICK-UL ” Lia ” , sunt KOSTEA SUGIUK TIRASPOL , trag liniute in boschetii din spatele garii Tiraspol si plescai cate o inghititura de mitilic din damigeana . Gata , ma carabanesc , vine un caraliu si incerc sa evit o noua runda de bastoane si spituri in cur ! Pupici !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...
proger