AcasăDezvaluiriAncheteCEDO dă Transnistria Rusiei!

CEDO dă Transnistria Rusiei!

Opinia publică de peste Prut s-a grăbit să ”deschidă șampania”, după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis o nouă condamnare a Federației Ruse. Una pentru rele tratamente, condiții inumane și degradante de detenție și tratament medical insuficient pentru doi deținuți. Astfel că, în cauza Mîrca, cererea nr. 7845/06 a fost soluționată la CEDO prin obligarea Federației Ruse la plata a 34.600 de euro drept despăgubiri pentru prejudiciu moral, costuri și cheltuieli.

La CEDO de pușcăriile transnistrene răspund trupele ruse

Numai că entuziasmul moldovenesc bazat pe un ipotetic sprijin european împotriva Federației Ruse se poate dovedi mai degrabă un nou ”cadou otrăvit” al aliaților occidentali. De ce? Pentru că este extrem de important de știut că ambii petenți care urmează să primească despăgubirile financiare din partea Federației Ruse au fost deținuți într-un penitenciar din Transnistria. Iar CEDO nu face practic prin această decizie decât să recunoască ”hegemonia” Federației Ruse asupra Transnistriei! Uitând că, totuși, regimul de la Tiraspol se află potrivit legislației internaționale încă sub ”controlul” Republicii Moldova.

Tiraspolul, mai aproape de Moscova decât de Chișinău

Indiferent de eventuala justificare a deciziei prin care judecătorii europeni de la CEDO au considerat că sistemul penitenciar din Transnistria este responsabilitatea Moscovei, ci nu a Chișinăului este clar că situația se agită dincolo de Nistru. Mai ales că, în paralel cu erorile voite sau nu ale europenilor, americanii pun la rândul lor presiune pentru ”dezghețarea” conflictului transnistrean, generalul Ben Hodges, fostul comandant al forțelor terestre NATO și comandant al Armatei SUA în Europa tocmai a solicitat elaborarea unei noi strategii pentru Regiunea Mării Negre. Una care să acorde o atenție cu totul deosebită ”forțării retragerii” trupelor ruse din Transnistria… Ok, le forțăm, dar cum…?

author avatar
Catalin Tache
3.203 afisari

8 COMENTARII

  1. Sunt in Tighina , m-a pus necuratu de-am intrat in cazinoul cu pacanele Bombay si am pierdut toti banii din postari . Mai am o bancnota de 5 ruble cu poza distilariei Kvint , o bag si p-asta in aparat , poate-mi canta vreun castig si-mi domolesc greierii din burta …

  2. toate organismele astea europene sunt duplicitare si daca te uiti la ce sigla are cedo iti dai seamma ca numai justitie nu fac aia acolo mai degraba arata pe sleaua cum inclina balanta !!!!!!!

  3. Nu inteleg, de ce nu negociem cu Rusia? Nu sunt de incredere sau sunt pe o pozitie de forta si nu avem ce negocia? Ma gandesc ca o condamanare bilaterala a pactului Ribentrop Molotov, o returnare / recunoastere a Basarabiei si Nordului Bucovinei cu granita pe Nistru, retragerea tuturor elementelor rusofone din zonele respective, returnarea exclusiv a elementelor culturale din Tezaur (inscrisuri istorice, arta, elemente de patrimoniu etc) si pastrarea aurulu de catre Rusiai cu investigarea circumstantelor care au determinat trimiterea lui in acolo la schimb cu iesirea din NATO si expulzarea perdantilor incompetenti de amerloci banditi, hoti si mincinosi de aici, neutralitate prezenta si viitoare fata de de conflictele in care este implicata Rusia sau in care Rusia are un interes, un acces nerestrictionat al produselor rusesti in UE prin via Romania in acte si de ce nu o coordonare a politicii energetice cu Rusia in schimbul pastrarii suveranitatii asupra resurselor – gen noi nu exportam gaz si produse petroliere in germania si austria si nu ii lasam sa eploateze aici in schimb consumul intern ni-l asiguram din surse proprii eventual cu tehnologie de extractie ruseasca. Ideala ar fi si o revenire la vechiul calendar ortodox sa sarbatorim Craciunul impreuna ca sa eliminam mizeria alea de valentine’s day si satanismul ala de haloween pe care numai niste psihopati ca anglosaxonii puteau sa-l celebreze. Nu mai zic ca in loc de gasca aia vopsita in soim putem sa avem la un pret decent 2 instrumente specializate de generatie 4.5 (ca n-avem noi barnau de 5) unul de bombardament/atac la sol si unul de vanatoare / superioritate aeriana SU 34 /35 NOI NOUTE CU TRANSFER DE TEHNOLOGIE aka OFFSET! Teoretic e WIN-WIN! Cum e cu practica? Intreb ca profanul nu dau cu parul propagandistic!

  4. Neavizatule , raspunsul la intrebarile tale de profan le gasesti in articolul lui Armand Gosu , Spotmedia.ro , 15 iunie 2020 , ora 09:21 : ” Bucuresti – Moscova , mizele unui razboi de cuvinte ” .

    • Multumesc de link, din ce inteleg eu noi nu prea contam cel putin nu in ochii Rusiei car ene considera la dispozitia sua ca sa fiu foarte elegant in exprimare. Dar articolul este vechi , intr-adevar nu foarte dar totusi vechi. Nu s-a mai schimbat nimic in aproximativ un an? Ca daca nu s-a schimbat, nici macar articolul nu isi mai are rostul cu atat mai mult discutiile pe tema.

  5. Domnul Putin nu crede in Cedo si nu recunoaste aceasta curte de justitie.
    E ca si cum domnul Navalni ar da Rusia in judecata la Cedo. Rusia nu plateste o rubla…

  6. Si va mai zic ca ai pasa lui domnul Putin de Transnistria cum imi pasa mie acum de Bombei ca au afumat Australia cu rugurile lor…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger