AcasăDezvaluiriAnchete”Ceaușeasca” MAI nu se dă dusă din ”Cabinetul 2”!

”Ceaușeasca” MAI nu se dă dusă din ”Cabinetul 2”!

De parcă nu ar fi avut destule belele în aceste zile, iată că Lucian Bode se confruntă acum cu noua ”pleașcă” căzută pe cap. Și dacă la prima vedere incidentele repetate din ultimele zile petrecute la vârful Ministerul Afacerilor Interne, la chiar etajul 1 al sediului central și sub privirile deocamdată neputincioase ale oamenilor ministrului par unele ”telenovelistice”, Bode are toate motivele să intre în panică.

Uite cum a ajuns Irina Alexe cel mai tânăr chestor

Ceea ce de altfel era de așteptat încă din momentul în care conducerea Partidului Național Liberal a cedat din nou în fața ”partenerilor” de guvernare de la USR – PLUS și au acceptat nominalizarea controversatei Irina Alexe drept secretar de stat în MAI. Iar întoarcerea celui mai tânăr chestor pensionat din istoria MAI s-a dovedit deja ”sămânța de scandal” de care ceilalți membri ai actualei conduceri a MAI nu mai știu cum să scape. Iar după ce i s-a dat postul de secretar de stat pentru relația cu Parlamentul și relațiile internaționale și a făcut scandal pentru a primi celălalt post de secretar de stat, pentru relația cu Instituția Prefectului, Irina Alexe s-a sucit din nou. Astfel că, de câteva zile refuză pur și simplu să părăsească biroul de la etajul 1, cel al secretarului de stat pentru relația cu Parlamentul și relații internaționale, pentru a se muta în cel destinat funcției sale, de la etajul 3! Iar încăpățânarea demnă de o cauză mai bună cu care Irina Alexe nu se dă dusă din ceea ce vrea a fi noul”Cabinet 2” i-a adus deja acesteia renumele de ”Ceaușeasca MAI”! Mai ales că biroul pe care aceasta refuză acum să îl părăsească este cel în care se refugia pe timpuri Elena Ceaușescu… Pentru a îl spiona pe ”Prințișorul” Nicușor, dacă intră în barul de peste drum!

Cioloș, cu ochii pe Bode!

Greu de aproximat care va fi deznodământul acestei lupte surde dusă pentru biroul de la etajul 1. Mai ales că până și ceilalți șefi din MAI se așteaptă acum la orice, inclusiv ca Irina Alexe chiar să ceară înapoi echipamentele sportive la care făceau aici sport pe timpuri cei mai intimi colaboratori ai săi, colegii de lot penal Cristian Baci și Adrian Pătrașcu. În schimb, oamenii ministrului sunt deja îngrijorați că ”țâfna” noului secretar de stat din partea USR – PLUS nu este de fapt decât o strategie a Irinei Alexe de a ”toca” din interior actuala conducere a MAI.

Cioloș nu l scapă din ochi pe Bode

Și de a menține astfel activ un ”focar” care să poată fi apoi extins prin intermediul celorlalți discipoli ai lui Dacian Cioloș din MAI. Și care au rămas loiali liderului PLUS. Astfel că aceștia se tem că orice i s-ar propune Irinei Alexe, aceasta va refuza din start. Dar și că o Irina Alexe care va fi lăsată să păstreze biroul care nu i se mai cuvine de la etajul 1înseamnă practic că Dacian Cioloș stă în permanență cu ochii pe orice mișcă Lucian Bode! O monitorizare pe cât de strânsă, pe atât de deranjantă pentru ministrul de Interne…

4 grade în 4 ani!

Și uite cum liberalii își dau acum în cap cu fișa de resurse umane a Irinei Alexe. Acolo unde ar sta scris negru pe alb, după cum s-a atras atenția deja, că aceasta a luat 4 grade în 4 ani! Și că, mai mult chiar, pentu toate aceste promovări pe bandă rulantă ar fi fost exceptată de la absolvirea unui curs de capacitate profesională. Pe motiv că la un moment dat ar fi urmat două banale cursuri postuniversitare. Dar iată informarea verificată de-abia acum și la care se pot cruci nu doar oamenii ministrului, dar și toate celelalte cadre MAI! Și cărora nu le vine să creadă de ce nu putut beneficia și alții de un asemenea ”culoar” în carieră. Cu precizarea că actualul chestor Irina Alexe a terminat Academia de Poliție în anul 1997, cu gradul de subinspector de poliție :

” Doamna Irina Alexe a fost înaintată în grad/avansată în gradul profesional următor după cum urmează :

  • 08.2000- locotenent(la îndeplinirea stagiului minim în grad)
  • 03.2003 – Inspector principal de poliție (la îndeplinirea stagiului minim în grad)
  • 12.2004 – Subcomisar de poliție (înaintea expirării stagiului minim în grad)
  • 07.2005 – Comisar de poliție (înaintea expirării stagiului minim în grad)
  • 12.2006 – Comisar șef de poliție (înaintea expirării stagiului minim în grad)
  • 11.2009 – Chestor de poliție.

Doamna Irina Alexe a absolvit cursurile postuniversitare ”Drept internațional -1998” și ”Management – 2006”, motiv pentru care conform art.19 alin (3) din Legea 360/2002 a fost exceptată de absolvirea unui curs de capacitate profesională”.

ULTIMA ORĂ! Alertat de dezvăluirile ”NAȚIONAL” privind informarea Corpului de control al premierului cu privire la tertipul de împuternicire a comisarului șef Tiberiu Crivoi în fruntea Direcției Audit Public Intern din cadrul MAI, acesta ar intenționa să se retragă de urgență, înainte chiar de Bilanțul MAI, la Timișoara. Acolo unde și-a securizat funcția pe care este titular. Și probabil pentru a se mai risipi izul penal care plutește acum la Direcția Audit, acolo unde tocmai ce îi expiră cea de a cincea împuternicire! Însă de această dată se monitorizează la sânge dacă se va repeta manevra cu revenirea formală a comisarului șef Răzvan Grecu de la Direcția Generală Financiară pe post. Sau decide din nou tot ”axa Vela”, formată din ”Elefantul” Tiberiu Gălățeanu și Virgil Nichita….

author avatar
Catalin Tache
10.267 afisari

15 COMENTARII

  1. Domnul Tache,
    Nu va spune, ceva, „CUNOSTINTA” cu
    COLDEA- repetentul si „PRIETENIA – continua, a NESIMTITEI ” cu „Campul tactic- DUMBRAVA” ?????
    Ofiterii rezervisti SRI- ANTI COLDEA, vor putea oferii a amanunte .

  2. Pai se vede ca deja i au spus daca deja bagat o in sedinta publica….atat ca e capoasa rau,va fi greu ceva de scos de la ea

  3. Tibi, degeaba pleci. E f.târziu! Te, și vă veți convinge! Rotisoru pas cu pas… Nimic nu e veșnic. Urmele rămân, chiar dacă…. ,,Asigurările” primite le vei menționa ca scuze în viitoarele deglsrații?! Te asigur, că vei râmâne…SINGUR!
    Repet indiciu – DVA. Somn ușor, Tibi!
    Ne vedem lă Temeșvar.

    • Noroc cu dom’ Tache ca demasca toate manevrele…
      O fi luptat in armata rosie de a luat gradele astea asa pe banda rulantă…😂😂😂
      Irinuca TATĂ, nu ti i rusinica?

  4. Cum sa nu ii apuce toti dracii pe cei din structurile operative(criminalitate organizata, judiciar, criminalitate economico-financiara, ordine publica) ? Culmea este ca gradele de chestor curg la structurile neoperative ?!

  5. Noroc cu dom’ Tache ca demasca toate manevrele…
    O fi luptat in armata rosie de a luat gradele astea asa pe banda rulantă…😂😂😂
    Irinuca TATĂ, nu ti i rusinica?

  6. Kostea Sugiuk , mai ploua cu carnati zburliti la Tiraspol ? Ai reusit sa in buci ceva ?

  7. toti banatenii care s-au perindat prin diferite functii de conducere prin MAI, Jr, PFs-au intors acasa cu coada intre picioare, nu pot mai mult,

  8. De reținut!
    Promovările POLITICE au nenorocit RO. Inclusiv MAI. Cât timp nu vorbim de CRITERII DE PERFORMANȚĂ ne ducem pe tobogan. Libidinoși, aplaudaci, pupincuriști politici, curve (inclusiv masculine), asta e fauna MAI promovată de POLITIV.
    Delegări în lanț, pentru toți neisprăviții care nu-s în stare să șusțină un concurs corect. De ce?
    Sunt f.slab pregătiți profesional, dar sunt susținuți.Punct!
    Ministru promite. Și? E lăsat? Nu!
    Priviți la ,,quatro instellati plagiatore”! Stă ascuns, negoçiază de zor, pasează răspunderea (vezi Onești) și speră la gașca pesedistă, care l-a mai scos din rahat. Vă e clar? Mafie curată! Interese inimaginabile. Bani mulți, fără număr… Și Ori intri în gașcă lor, ori…
    Domnule MINISTRU!
    Noi, care am slujit zeci de ani și am cinstit cim se cuvine uniforma Țării, Vă rugăm, să vă țineți de CUVÂNT!
    Curățenie, examene și dosare infractorilor în uniformă!
    Cam mult nu? Asta dacă vreți să lăsați urmă de sălăjan, nu de caransebeșan. Doamne ajută!

  9. La aeroport o cloaca de interese și combinații!!!
    Aeroportul este in litigiu cu proprietarul unei parcări ce se construiește fix in aeroport!
    In timp ce Viorel tanase director adjunct la aeroport ar trebui sa se ocupe de construcția de parcări, el își angajează fiica fix la privat și trece cu vederea construcția ilegală ca și cum nu ar exista!!!
    Bun venit in România!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger