AcasăDezvaluiriAncheteCCR, decisiva pentru pensionarii din sistem!

CCR, decisiva pentru pensionarii din sistem!

Iată că judecătorii Curții Constituționale a României urmează să se pronunțe în cel mai scurt timp asupra modificării legislative care a ținut cu sufletul la gură nu doar clasa politică, dar și bună parte a sistemului. Mai ales că, după cum deja bine se știe, mulți dintre cei pensionați din structurile aparținând sistemului de siguranță națională și a ministerelor de forță au în familie nenumărate alte rude care continuă să fie active.

Astfel că ”bazinul electoral” gândit pe vremuri de către fostul vicepremier Gabriel Oprea ca și o mare masă de manevră pentru alegeri s-ar putea întoarce acum împotriva guvernării liberale. Mai ales că guvernul Orban a ținut morțiș ca una dintre prioritățile sale asumate public cu obstinație chiar să fie tocmai interzicerea cumulului ”pensiei speciale” cu orice alt fel de drept salarial de la stat. Iar cum presiunea asupra membrilor CCR este oricum una uriașă este foarte posibil ca judecătorii constituționali să mai tragă de timp prin amânarea luării unei decizii definitive, asta cel puțin până ce se mai așează ”apele politice”. Nu de alta, dar să știe și ei cum se orientează mai bine, la fel cum s-a întâmplat și în cazul luării altor decizii de o importanță capitală și cu o miză uriașă, inclusiv din punct de vedere politic.

”Așa Curte, așa decizii”

Acesta este ”porumbelul” scos pe gură de către Ludovic Orban și care l-ar putea acum costa extrem de scump pe premierul ”demis desemnat”. Pentru că afrontul adus judecătorilor Curții Constituționale de către acesta s-ar putea întoarce ca un adevărat bumerang împotriva guvernării. Și dacă la CCR se decide ca legea interzicerii pensiei cu salariul de la stat este una neconstituțională, atunci nu doar că Orban cunoaște o înfrângere personală rușinoasă, dar își pune în cap și bună parte din sistem. Dacă însă CCR-ul nu comentează, atunci Orban își întărește poziția de premier și de jucător care poate bate cu pumnul inclusiv în masa judecătorilor constituționali. Asta doar dacă se vor și pronunța la termen…

author avatar
Catalin Tache
7.187 afisari

16 COMENTARII

  1. Pensii speciale au membri din CCR,pe langa aceste venituri ce pot fluctua intre 10-20 de mii de euro,acestia mai incaseaza ca membri ai ccr inca pe atat.Cat priveste salariile militarilor si pensiile de serviciu au fost stabilite inca de A.I.Cuza din anul 1864,de atunci au fost modificate si au ajuns in prezent,pentru cei care au absolvit scoli de ofiteri pana in 1990,o bataie de batjocura.Armata,inca de atunci,a suferit mari pierderi in razboie din cauza hotilot de politicieni,care au hotit mai mult de jumatate din banii alocati inzestrarii ei,in prezent s-a pastrat procentul,cine nu vede inseamna ca este un orb ce nu va nimeri nici macar Braila.

  2. Dragi prieteni, pe 11 februarie 1866, ora 5 dimineața un grup de ofițeri cu pistoalele în mâini, pătrunde în palatul domnesc al lui Al. I Cuza, îl scoală din somn și îl obligă să semneze actul de abdicare de pe tronul României. Faptul era de o gravitate fără precedent, căci ofițerii respectivi juraseră credință Domnului țării, parte din ei fiind chiar din garda palatului. Așadar, 11 februarie 1866 este o zi a infamiei și a trădării. Dau spre știință și rușine veșnică numele celor ce l-au trădat pe Cuza Vodă: col. N. Haralambie, col. I. Călinescu, col. D. Crețulescu fratele primului ministru în funcție, mr. D. Lecca, cpt. C. Pilat, cpt. A. Berindei, cpt. Al. Candiano-Popescu, cpt. A. Costescu și care, cu toții, vor face carieră de generali sub domnia lui Carol I.
    141 de ofițeri ai armatei române de la sublocotenenți la colonei au scris lui Carol I, tot în 1866, un memoriu cerând ca trădătorii să fie pedepsiți. Cu o aroganță câinească specifică unui prusac primitiv și incult, Carol I ignoră memoriul, pe Al. Candiano-Popescu și-l face aghiotant regal, pe ceilalți generali, iar pe Cuza Vodă îl va urmări cu o ură neagră până la moarte.
    Nu faptul că Al. I Cuza a fost detronat e de condamnat, căci însuși Cuza Vodă declarase în decembrie 1865 că e gata să părăsească tronul, ci modul cum s-a înfăptuit și de către cine. După abdicare, Cuza e ținut prizonier 48 de ore în locuința unui dușman personal, C. Ciocârlan iar pe 13 februarie 1866 e urcat într-o caleașcă și escortat la Brașov și în Austria
    Înainte de a părăsi țara declară: ”Să de Dumnezeu să meargă țării mai bine fără mine decât cu mine! Trăiască România!”
    Se stabilește la Viena și Florența unde își cumpără două mici proprietăți. În 1867 scrie o scrisoare lui Carol I, prin care îl roagă să-i dea voie să vină în țară ca să trăiască la Ruginoasa. Carol I l-a refuzat.
    La doar 53 de ani, pe 15 mai 1873, Cuza Vodă moare în Germania, la Heildelberg.
    Regele Italiei, Victor Emanuel își exprimă durere și tristețea pentru moartea marelui Domn pe când Carol I n-a trimis niciun mesaj. Trupul este adus în țară și înmormântat la Ruginoasa, sute de mii de țărani plângându-i moartea cu lacrimi amare și durere adevărată.
    Al. I Cuza a iubit din toată ființa sa România pe care a slujit-o cu credință, devotament și loialitate toată viața, fiind pentru poporul român o adevărată icoană morală, cât și pildă de urmat întru slujirea Patriei.

    Am postat și eu ca idee.
    Poate interesează.

    • Cu 300 de ani înaintea lui Cuza altcineva încerca sa fie drept și sa facă ceva împotriva celor ce secătuia ROMÂNIA: Vlad Țepeș!
      Azi nu se mai naște unul ca Țepeș sau Cuza!
      Petre Țuțea: am făcut pușcărie pentru un neam de idioți!
      Mareșalul Ion Antonescu: iar ție, popor ingrat, nu îți va rămâne nici măcar cenușa mea!!!!!

      • Asa a patit si regele Mihai. De obicei oamenii mari sunt exilati si Petrovii raman la butonul 3.

    • Daca am inteles bine, lista cu ofiterii prezentati este una neagra. In aceeasi cheie as vrea sa judecati armata si in 1989. Marile schimbari s-au produs in timpul domniei lui Cuza, nu datorita lui Cuza ci a celor din jurul lui. Novatorii, luminatii timpului au fost ’48-tii, cu ideile lor desigur in timpul domniei lui Cuza, ceva mai batrani. Ca un exemplu a iritarii ce a dus la detronare, se dorea revenirea la sistemul monarhic prin descendenta, pe tron urmand sa fie „inaltat” probabil unul din fii conceputi cu Maria, amanta favorita, intrucat nu a avut copii cu d-a Elena, sotia lui. Si asta este doar una din probleme. Scurta interventie este in spiritul adevarului si nu a lipsei de patriotism.

  3. CCR si alte structuri judiciare sunt organiztii mai mult decat CRIMINALE SI IMORALE.
    Salarii si PENSII SPECIALE au in toata lumea civilizata MEMBRII SOCIETATII (cu functii publice inalte-insemnate-importante care implica riscuri) care au cea mai mare; deminitate , moralitate si integritate.
    IN NICI O TARA CIVILIZATA DIN LUME NU EXISTA JUDECATOR fie si EL si de la C.C.R care sa primeasca simultan pensie SPECIALA si salariu SPECIAL din bugetul de stat (indivizi care pot comite asmenea abuzuri sunt de fapt BANDITI, NAROZI, STRICATI, MAFIOTI, ORDINARI ETC, AI SOCIETATII).
    Cei ce primesc pensie speciala trebuie sa respecte cu strictete statutul persoanei speciale detinut in activitatea profesionala (daca acest statut este incalcat) DREPTUL DE PENSIE SPECIALA sau de SERVICIU TREBUIE ANULAT.
    VREM O TARA CA AFARA.

    • Ești din cei care vor o țara ca afara? Cu legiferarea căsătoriei intre persoane de același sex, cu înfierarea copiilor de către aceste persoane, cu legi pentru minorități in dauna majorității, cu închiderea bisericilor sau esti decat un nenorocit ce asculta ordinul pe unitate si arunca cu rahat in unele profesii?

  4. Eu tot nu pricep de ce se insista pe „pensiile speciale ale militarilor”. M-a tot intrigat obstinatia cu care se incearca asmutirea populatiei impotriva militarilor si desi nu sunt un admirator al armatei (am ramas cu convingerea ca la poarta unei unitati militare inceteaza si logica, dar si bunul simt…), m-am interesat si am aflat o chestie stupefianta – pensia militara (numita pensie militara de stat, inca de la Cuza) este, in fapt, exact acea pensie ocupationala pe care o clameaza, ca aspirationala, tot „romanul meu”, adica este o pensie platita de ministerul la care a slugarit osteanul, pe baza contributiei (enorma!) pe care i-a perceput-o de-a lungul carierei. Din doua una, ori aia care vorbesc sunt prosti de baune (inclusiv latraii sindicalisti, mai ales politisti, din sistem), ori ticalosia e imensa ca se urmareste directionarea urii catre armata si lasarea lupilor liberi sa zburde si sa prade…ori, ca in cazul Iohanis, „nu stie si nici nu-l intereseaza”.

  5. Cum este posibil să impozitezi / plafonezi pensia până în 10.000 lei. Dacă un șef de serviciu are în plată acum 10.000 lei, un inspector general trebuie să primească la fel? Ce răspunderea, este la fel? Atunci nu va mai merge nimeni în funcții de top, dacă plata este egală… Problema este la ofițerii care au aocupat toată viața o funcție de execuție (fără răspundere) și la final de carieră, s-au rugat/pus/dus pe o funcție de conducere pt. 6 luni (fără să contribuie) și au pensie egală cu un șef care a stat o viață în funcție conducere.
    O să ziceți că suma de 10.000 lei este mare, (nu toți primesc această sumă, doar cei care au avut funcție de conducere importantă) însă aceasta este mare față de suma pe care o primește un pensiunar civil. Problema este că normal în 2020, pensia unui civil ar trebui să fie de 10.000 lei, iar a unui militar de 15.000 lei, ca să poți trăi decent în România. În concluzie, Guvernul nu trebuie să încaiere categoriile sociale, ci să rezolve problemele din economie, să avem creștere economică, pentru a plăti pensiile românilor.

  6. Asteptam cu nerabdare ca Sica Turmentatu care ne conduce Statul sa si-o ia !

  7. @ Vă imaginați și câți turmenați băloși dintr-ăștia are țara de a ajuns datoria la peste suta de miliarde de euro, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger