AcasăDezvaluiriAncheteCui arunca Tudorache misiunea decapitarii „Doi s’ un sfert”!

Cui arunca Tudorache misiunea decapitarii „Doi s’ un sfert”!

Cu toate ca se stie ca, la noi, orice minune tine doar trei zile, iata ca in Romania zilelor noastre se mai intampla si exceptii. Asa ca, „pentru ca s-a lucrat si in week- end”, uite ca noul ministru al Internelor nu doar ca a realizat intr-un timp record evaluarea DIPI, dar se pare ca este gata si proiectul de reformare al controversatei structuri informative.

Irina Alexe ar putea reprezenta MAI în şedinţa de guvern decisivă

Si, orice s-ar spune, sa „resetezi” din temelii un serviciu secret, in doar doi timpi si trei miscari, pare o decizie pe cat de ambitioasa, pe atat de riscanta. Fie si referindu-ne doar la uriasul aparat de filaj al structurii care ar urma sa fie militarizata. Ceea ce, automat ar duce si la scaderea remuneratiilor agentilor sub acoperire, ceea ce iarasi nu poate produce prea mult entuziasm printre ofiterii „de la „Doi s’ un sfert”.

Rotirea cadrelor

Si, cu toate ca mai are fix doua luni de mandat, Dragos Tudorache a anuntat ca va recurge si la alta gaselnita, care, culmea, nu a fost deloc inventata la Bruxelles, fiind intens folosita in politica de cadre ceausista. Asa ca, pur si simplu, vor fi „amestecate” cadrele din minister intre judete, probabil spre „marea incantare” a famiilor acestora. Revenind insa la viitorul cadru de functionarea DIPI, se pare ca acesta este ca si finalizat! Ceea ce inseamna ori ca a fost „floare la ureche”, ori ca, mai stii, poate era gata pregatit de dinainte. „Bomba” este insa ca proiectul prin care se reorganizeaza un intreg serviciu secret va fi adoptat printr-o ordonanta de urgenta. Iar dupa cum chiar Dragos Tudorache a declarat public, nu va beneficia de o ”consultare publica clasica”, ci d euna „pe repede inainte”, insusi ministrul de Interne anuntand ca „vreau macar pentru cateva zile sa-l las in consultare publica, pentru o transparenta”…

Irina Alexe, in „pole position”

Culmea este insa ca Dragos Tudorache nu-si va sustine proiectul de suflet in fata colegilor de guvern de zilele acestea, urmand sa paseze „pisica moarta” altcuiva din minister, pentru ca ministrul participa la Consiliul JAI. Asa ca ne putem astepta inclusiv ca misiunea „decapitarii”  serviciului secret sa-i revina secretarului de stat Irina Alexe. Insa cum aceasta apare in scandalul „pilelor” pe care fostul co-presedinte PNL le-a pus la actualul ministru de Interne, chiar ca ar fi aiuritor ca parafarea „reformarii” ministerului sa fie legata de numele „chestorului lui Blaga”. Asa ca, este posibil si ca „magareata” sa-i fie pasata  unui alt secretar de stat..

author avatar
Catalin Tache
2.608 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pina acest minister nu se curata de oamenii lui Blaga adusi de la Cluj, Oradea, Sighet, Bistrita si care ocupa functii inalte in minister si arme nu se face aboslut nimic. O sa faca cinva curatenia dorita de foarte multi???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger