AcasăDezvaluiriAnchete”Cârtițele” MAE... Miroase a Moscova!

”Cârtițele” MAE… Miroase a Moscova!

Aproape că nu există perspectivă mai bună de a privi izolarea informativă în care este ținut tot mai ”robotizatul” Klaus Iohannis decât ”perdeaua de fum” în care ministrul de Externe l-a învăluit pe acesta. Astfel că, uite că are și Bogdan Aurescu dreptatea sa când trage degajat dintr-un trabuc, știind că poate face orice la șefia MAE, că doar premierul Nicolae Ionel Ciucă nu se poate supăra pe el. Cu toate că motive ar avea cu prisosință…

Aurescu Gitman Pascu Chiar să nu știe ce fac

”Picătura” care în mod normal ar fi trebuit să umple paharul răbdării premierului Ciucă fiind ”foaia de parcurs” a aderării României la OCDE. Șeful Guvernului fiind deja informat că, departe de a fi ”succesul diplomatic răsunător” al ministrului Bogdan Aurescu, unul îndelung aplaudat și plătit de propaganda mediatică operativă, aderarea se va realiza tot la ”Sfântul Așteaptă”! Cel puțin atâta vreme cât Ministerul Afacerilor Externe blochează cu bună știință intrarea în pâine a Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare, cea care ar trebui să fie chiar ”motorul” accelerării derulării de proiecte comune. Că doar de aia se și cheamă structura care încă ne ține de atâta amar de vreme la porțile sale Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. În timp ce aceeași pasivitate deja complice a unor demnitari precum Bogdan Aurescu, Daniela Gitman, Ioan Bogdan Pascu sau Mihai Sandu face să nu se semneze nici măcar Memorandumul de cooperare cu celălalt mare partener strategic al României, prin ”omoloaga” RoAid din SUA.

Mihai Sandu președintele Spiralei Cunoașterii

Astfel că, la un anumit nivel contrainformativ al sistemului deja se mijește întrebarea dacă înalții funcționari ai MAE chiar habar nu au pe ce lume geo – politică trăiesc sau de fapt sunt doar niște ”băieți deștepți care fac pe proștii”…

Să vă ștergeți cu Foaia…

Dar să vedem comunicatul care l-a entuziasmat din cale afară pe Klaus Iohannis, șeful statului fiind ”aburit” încă o dată că ministrul său de Externe i-a pus toată ”lumea liberă” la picioare…

Am scăpat de Harnagea dar degeaba

”Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu a salutat finalizarea Foii de Parcurs pentru Aderarea României la OCDE, cu ocazia participării la Consiliul Ministerial al Organizației, la Paris, anunță MAE. Actuala reuniune ministerială OCDE are o semnificație deosebită pentru țara noastră, întrucât în cadrul său urmează să fie aprobată oficial Foaia de Parcurs pentru Aderare (Accession Roadmap) elaborată de Secretariatul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, cu spijinul statelor membre, cu scopul de a ghida procesul de aderare a României. Astfel adoptarea Foii de parcurs reprezintă un pas important pentru România, aceasta având rolul de a orienta, pe viitor, eforturile țării noastre în pregătirea și derularea negocierilor de aderare la OCDE. Foaia de Parcurs cuprinde o serie de capitole sectoriale de negociere și criterii clare de îndeplinit în următorii ani. Ministrul Bogdan Aurescu a salutat finalizarea Foii de Parcurs pentru aderarea României și a mulțumit Secretarului General pentru faptul că Foaia urmează să fie adoptată formal”.

Numai că, faptic vorbind, România este și acum tot în jalnica stare de pre –aderare. Așa că toți cei care au salutat că va urma să primim o Foaie – fie ea și una de parcurs! – se pot șterge undeva cu ea!

Ultima oară au fost bisericile slovene!

Ce este drept, ”AMR”-ul până la sesiunea în care ar urma să i se încredințeze României ”Foaia” scade pe zi ce trece. Numai că autoritățile de la București au mai salutat o dată că, gata, România ar urma să treacă din faza de pre-aderare în cea de începere a îndelungatului proces de aderare. Numai că atunci, în ultima clipă, Slovenia s-a opus pe halucinantul motiv că unele biserici slovene din România nu sunt ”îndeajuns” puse în conservare. Și cu toate că s-a știut până la vârful sistemului că la mijloc nu era decât mâna cea lungă a Franței, niciun politican român nu a îndrăznit să spună barem cărui mecanism subteran s-a produs acest blocaj. Acum, uite că și bisericile slovene sunt bine conservate! Numai că deja ”se știe” care este următorul ”hop” birocratic peste care nici actuala guvernare nu va reuși să sară!

MAE a sărit din Harnagea în Sandu!

Și asta pentru că ”haosul” de la conducerea Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare RoAid din cadrul MAE este deja privit cu îngrijorare la OECD. Acolo unde oricum nu se înțelesese păstrarea în vârful Agenției de Cooperare a Ministerului Afacerilor Externe a fostului șef al spionilor români! Numai că seria de dezvăluiri din ”NAȚIONAL” a dus în cele din urmă la înlăturarea fostului șef al SIE din fruntea RoAid.

Iohannis și Ciucă nu se pot supăra pe Aurescu

Însă ”binomul” Aurescu – Gitman a sărit din lac în puț, prin încredințarea conducerii operative a Agenției către tânărul userist Mihai Sandu. Cel care, deși între timp USR a fost ”scuipat” de la guvernare ca o măsea stricată, rămâne încă singurul demnitar din pepiniera lui Dan Barna păstrat în Guvern! Astfel că, pentru viitoarea sesiune, delegații la OECD au primit deja traducerile ”loviturii” în care dezvăluiam că, după ”bătrânul spion combinator” Cătălin Harnagea, în fruntea RoAid se află acum un ”Ofițer de informații, șeful Spiralei din Servicii”!!! Mihai Sandu neavând nicio greață de a se prezenta public drept ”ofițerul lui Barna”! Până acum toți cei care au încercat să îndrepte această ”anomalie” politică, în frunte cu chiar premierul Nicolae Ionel Ciucă rupându-și ”dinții în beregata” junelui Mihai Sandu. Cel al cărui CV oficial chiar nu pare cel mai potrivit pentru ca România să defileze tocmai cu el la sesiunea pentru aderare la OECD:

Mihai Sandu s-a născut la 6 septembrie 1990. În 2014, la doar 24 de ani, figura decorat de președintele României cu ”Ordinul Național <<PENTRU MERIT>> în Grad de cavaler”. Decorația venind după primirea diplomei din partea Cenaclului literar „Orfeu” din Ploiești! A lucrat apoi drept ”advisor – National Security Department” la Administrația Prezidențială, ”expert asistent” la MAE, ”international relations officer” al USR și… cam atât! Aaa, și uitasem, președinte al ONG-ului cultural – ștințific ”Spirala Cunoașterii” din Prahova!

author avatar
Catalin Tache
6.473 afisari

24 COMENTARII

  1. Mihai Sandu e cumva evreu? Nu-mi vine altceva în minte care să explice mai clar inamovibilitatea junelui din funcțiile nedrept apucate!

    • Nici un articol in ” NATIONAL ” pentru rezultatul de exceptie al INOTATORULUI ROMAN DAVID POPOVICI la Budapesta ? Are 17 ani si a cucerit TITLUL MONDIAL la proba de 200 metri liber SENIORI : 1:43:21 – NOU RECORD MONDIAL DE JUNIORI .

      • De la ce trebuie sa ne abata atentia „articolele” despre David Popovici, un ilustru necunoscut pana acum? Bravo lui!

  2. Săracul Ceaușescu se învârte in mormânt cand vede cum trompetele astea vând țara la bucata si apoi o dezmembrează

      • IO SUNT SUGIUK , CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL , IMI CERT MUIANUL IN OGLINDA , iar ma baga Raionu sub prezidiu si ma pune sa merg de.a busilea cu falcile umflate !

  3. 1. Adevarul.ro , 20 iunie 2022 , ora 06:10 , articol de Valentin Bolocan : ” UCRAINENII S-AU ANTRENAT SI BAGA IN LUPTA CELEBRELE RACHETE HIMARS ” . 2. Universul.net , 20 iunie 2022 : ” UN MISTERIOS GRUP DE COMPANII LEGATE DE BANCA RUSIA UNESTE MILIARDE ………………………………” . 3. Digi 24 . ro , 20.06.2022 , ora 13:24 : ” MEDVEDEV : NU DISCUTAM CU SUA . AMERICANII SA SE TARASCA INAPOI SI SA NE CEARA SA NEGOCIEM ” – REUTERS . 4. Digi 24.ro , 20.06.2022 , ora 14:29 : ” RUSIA DA ULTIMATUM LITUANIEI DUPA CE A FOST OPRIT TRANSPORTUL DE MARFURI CATRE KALININGRAD ” .

  4. De ce imi pare CV-ul domnului Sandu cunoscut?Aaaa,mi-am amintit,nu contine nimic,nu a facut nimic.Ca al multora ONg.isti de valoare care detin adevarul absolut.

  5. 1. Aktual 24 , 20 iunie 2022 , articol de Victor Gheja : ” ISRAELUL VA AVEA UN NOU PRIM-MINISTRU SAPTAMANA VIITOARE , MULT MAI DUR FATA DE RUSIA COMPARATIV CU BENNET . ROTATIVA LA TEL AVIV „. 2. Spotmedia.ro , 21.06.2022 , ora 00:05 , articol de Victor Pitigoi : ” UN POSIBIL ” PLAN B ” AL KREMLINULUI ” . 3. Universul .net , 20 iunie 2022 : ” FOTO / VIDEO / OPULENTA A LA RUSSE : CUM ARATA IAHTUL DE LUX AL LUI SULEIMAN KERIMOV , UN OLIGARH ……………….” – Fakt.pl . 4. Universul.net , 21 iunie 2022 : ” THE TIMES : AVEM NEVOIE DE ALTFEL DE EXPERTI PENTRU A PREVENI URMATORUL RAZBOI AL RUSIEI ” – EDWARD LUCAS – EDITORIAL THE TIMES .

  6. COMISARUL.RO , ASTAZI , 21 IUNIE 2022 , ORA 10:49 : ” ARESTARI LA KIEV DUPA DESTRUCTURAREA UNEI RETELE DE SPIONAJ A FSB ” .

  7. Take, unde-i PARFUMUL de Moskova in afara de titlu.? Serios, nu mai pune titluri bombastice care nu au nici o legatura cu continutul. Inteleg un singur lucru – continua batalia intre SIE si MAE. Totusi, chiar crezi ca Aurescu este spion KGB?

  8. National .ro , 21.06.2022 , ora 10:37 , articol de Andrei Coman . Kazahtan face afaceri militare cu o forta NATO ( Turcia ) ?

    • Sunt Kostea Tiraspol , iar am bagat un polonic , a fost ultimul , am razuit galeata .

  9. Contributors.ro , 21/06/2022 , articol de Alexandru Damian : ” DINCOLO DE HORA SI FESTIVISM . CE RAMANE DUPA O NOUA SEDINTA COMUNA A PARLAMENTULUI REPUBLICII MOLDOVA SI PARLAMENTULUI ROMANIEI ” .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger