AcasăDezvaluiriAnchete Carmen Iohannis, pusă de Pahonțu pe ”locul mortului”!

 Carmen Iohannis, pusă de Pahonțu pe ”locul mortului”!

S-a aflat, în sfârșit, cum a reușit generalul Lucian Pahonțu să reintre în grațiile familiei prezidențiale. Asta cu toate că, la început de mandat cel puțin, ”năzurosul” Klaus Iohannis se dovedea mult mai greu de mulțumit decât până și năbădăiosul predecesor Traian Băsescu. Iar fițele de ”provincial ajuns” ale noului șef al statului îi adusese deja la exasperare pe șefii Serviciului de Protecție și Pază. Mai ales după penibilul episod ”Paltonul”, petrecut la Paris, la chiar prima vizită externă de marcă a lui Klaus Iohannis. Astfel că, după ce a aruncat nervos paltonul pe o mașină, ditamai șeful SPP fiind pus în jenanta poziție de a căra umil nu doar geanta, dar și haina ”neamțului”, soarta generalului Pahonțu părea ca și pecetluită. Mai ales că, ranchiunos din fire, Iohannis nu l-a mai băgat pe acesta în seamă multă vreme de la întoarcerea din Franța.

Generalul Pahonțu, în grațiile Primei Doamne

Însă atunci când nimeni nu se mai aștepta, mereu descurcărețul ”Lucică” a reușit să intre pe sub pielea Primei Doamne, asumându-și o decizie care i-a lăsat mască până și pe restul omologilor din serviciile secrete. Și tocmai în timp ce ofițerii de protecție din subordinea sa, deja stresați de fluierăturile și claxoanele la adresa coloanei oficiale prezidențiale care bloca ore bune circulația la cap la Militari, în fiecare vineri la prânz, intraseră cu totul în panică. Totul după ce Carmen Iohannis se încăpățâna ca pe timpul navetei București – Sibiu să stea musai pe scaunul din dreapta șoferului, mai bine cunoscut ca și ”locul mortului”. Pretenție aparent banală, dar care contravenea tuturor protocoalelor și regulamentelor militare privind asigurarea protecției unui demnitar de asemenea importanță în timpul deplasărilor cu coloana asigurată de SPP. Numai că Pahonțu a riscat totul și i-a făcut pe plac primei doamne, instruindu-și ofițerii să îi permită acesteia să stea unde vrea ea, numai ”șeful mare” să fie mulțumit…

Coloana oficială pusă să încalce protocoalele de deplasare

Cu lunetistul în portbagaj!

Ofițerii de protecție nu mai pot interveni ca la antrenamente

Iar  primul gând al celor responsabili de protecția pe timpul deplasărilor Primei Doamne- dincolo de misoginele ”răutăcisme” față de dorința extremă a acesteia de a fi văzută de ”electorat”în toată splendoarea sa – a fost să se apeleze la Administrația Prezidențială. Eventual chiar și la ”acoperita” Delia, doar-doar cineva va reuși să convingă cuplul prezidențial că, în deplasările cu mașina de serviciu, locul Primei Doamne nu este în niciun caz în dreapta față! Chiar și în cazul unui invocat chinuitor rău de mașină. Pentru că, așa după cum dezvăluiam încă de atunci, în dreapta față trebuie să stea musai un ofițer al Serviciului de Protecție și Pază, de obicei unul dintre cei mai bine pregătiți. Fie și pentru simplul fapt că ”locul mortului”nu este doar cel mai expus în cazul unui eventual accident, dar și cel mai potrivit pentru o ripostă armată, în cazul unui nedorit atentat sau alt incident de securitate. Adică o cutumă respectată nu doar la nivelul SPP, ci al tuturor serviciilor de securitate din lume. Și care de aceea se și repetă insistent la antrenamente, pentru ca ofițerul din dreapta față, atunci când coloana oficială este atacată, să fie primul care să sară din mașină cu arma în mână. Ori, în cazul simulării unui incident mai grav, la anumite tipuri de autoturisme blindate, acesta este singurul care poate sparge geamul din interior, pentru a scoate arma din dotare. Desigur, mai multe explicații logice și pur tehnice se puteau dădea oricând, doar ca Prima Doamnă  să nu rămână cu falsa impresia că ar fi vorba de vreo rea-voință, dacă nu este lăsată să-și facă un obicei din a se deplasa pe acel loc preferat pe drumul către Sibiu. Dar nu a mai fost nevoie, întrucât generalul Lucian Pahonțu a pus-o pe Carmen Iohannis pe ”locul mortului”, îndeplinându-i astfel acest mic capriciu. Și reușind totodată să-și spele în ochii familiei prezidențiale ”rușinea” de a nu fi fost pe fază la Paris, să îi ia paltonul noului său ”boss”… Iar asta cu toată mirarea sepepiștilor care, mai în glumă, mai în serios se întrebau dacă să mute lunetistul de pe ”locul mortului” în portbagaj…

Klaus Iohannis nu mai vroia să-l vadă pe șeful SPP după episodul ”Paltonul”

”Aroganța” de la Vila Lac

Mașina prezidențială, lăsată fără lunetist!

Anii au trecut de atunci, însă nimic nu pare să se fi schimbat. Astfel că și la ultima întâlnire de la Vila Lac, în timp ce președintele își ”beștelea” liderii liberali și miniștrii ”guvernului meu”, cei aflați la o țigară prin curte au putut vedea cum Carmen Iohannis cobora din nou din mașina SPP-ului, de pe locul din fața dreapta, bineînțeles. Și și-au dat seama că strategia generalului Pahonțu de a intra în grațiile președintelui prin satisfacerea micilor capricii ale Primei Doamne s-a dovedit în cele din urmă rețeta succesului păstrării acestuia pe funcția pe care o ocupă încă din anul 2005. Chiar dacă pentru asta a fost nevoie să care paltoane, să încalce toate protocoalele de securitate și să așeze ”obiectivul” pe ”locul mortului” sau să impulsioneze tăierea copacilor de la vila prezidențială de la Neptun, doar pentru a nu o mai deranja țânțarii pe ”șefa” și să mărească astfel și suprafața terenului de tenis. Și chiar dacă după această dezvăluire orice șef de serviciu secret însărcinat cu protecția familiei prezidențiale ar remedia imediat această vulnerabilitate extremă a expunerii Primei Doamne pe ”locul mortului”, cu siguranță Lucian Pahonțu nu o va face!

author avatar
Catalin Tache
5.893 afisari

24 COMENTARII

  1. O mizerie de lingai pentru cel mai prost pesedinte din toate timpurile, plin de el, fricos, unii oameni habar nu ai de unde au plecat, gandire provinciala si de om fara pic de bun simt

    • Ma refer la seful meu , tavarisci Voroniev, presedinte al organizatiei de partid Gregoriopol , gandire provinciala de ghiolban mancurt , om fara pic de bun simt , un fricos si un prost mai mari ca mini .

      • Domnule Tache , cui folosesc imitatiile astea de cancan , susanele , zvonuri si barfa ? Presa de tip tabloid e ca zicala aia : ” Cine cere nu piere , da nici nume bun n-are”. Exploatezi nevoia de baza a fiintei umane , nevoia de a auzi si de a lua parte la barfe ? Ce zici , n-ar fi fost obligatorie si o poza concludenta cu pasagerul de pe ” locul mortului ” ? Daca nu o ai , s-ar putea sa-l superi pe antropologul si biologul evolutionist Robin Dunbar , ala inghite chibrite , in nici un caz stalpi de telegraf . Multa superficialitate si scenarita in ultimele articole , pana de subiecte si idei sau capriciile muzei?

  2. Cum se poate sa avem atat de multi „naivi” conationali sa-l sustina pe acest mercenar rudimentar Iohanis care are gandire si manifestari de rasu/plansu lumii???

    • Eu si majoritatea conationalilor , mancurti puturosi de nadejde si mercenari rudimentari in sugiukuri , avem manifestari de rasu/plansu lumii , sarutam cu credinta si repect pe Iohanis in cur de cate ori postam in publicatiile romanesti , e o dovada a stimei ce i-o purtam acestui titan al politicii romanesti . Merita pupat profund in cur de toti mancurtii din zoopark cu perspective de saruturi tandre in spatele fermoarului de la slit…. … MUUUAAAHHH LA UNISON !

    • Bravo ma pocnitoare sovietica, acuma te dai roman? Naiv esti tu pt ca ai impresia ca-ti merge tentativa de maskirovka. Prostalau cum esti, normal ca te pun moskalii sa faci scoala de mancurti din nou. O sa patesti ca tovarasul Dodon, cand i-au varat moskalii in rozeta o creta si l-au pus sa faca opturi la tabla si apoi sa scrie cu litere chirilice i love Putin.

    • Iar cersesc injuraturi si imi furnica botoxul dupa niste sugiukuri rasplatite cu sana , laptisor de matca si propolis , m-a excitat un babuin din zoopark .

  3. Mai tineti minte cand a aruncat plavanu paltonul cat colea ca argatu nu l-a ajutat?Argatul erea obisnuit cu domnul Petrov ai dadea mereu liber sa nu traga cu ochiu cand o ciupea pe Nuti sub fusta de triunghiu Bermude care atrage micul meu ozne mereu si mereu pana dispare .

    • Sunt Kostea Sugiuk Manalunga , ma ocup cu davai ceas , davai palton , ciordit noaptea gaini de prin cotete si labuit geamantane in gara Tiraspol . Tot ce produc ii duc in poala domnisoarei Livia , daca e multumita ma trateaza cu supa de stevie , dulceata de dude si ma lasa sa-i bag botu intre hulube si sa plescaiesc in triunghiul zbarlit al Bermudelor . Cand nu produc nimic imi da un sut in cur de tasnesc din boscheti mai abitir ca un ” OZNE ” pilotat de un extraterestru matol.

    • Lucius Labanovsky
      Normal ca te uiti dupa paltoane, e ceva tipic pt neamul moskal. Aveti si un proverb…davai ceas, davai palton! Daca ciordesti paltonul lui Iohanis, seful tau Evgheni Sevciuk iti mareste alocatia cu 5 copeici si o sticla de samagon?

      • Daraghie Cicciolin , am schimbat stapanu , tavarisci Sevciuk a spalat putina si asteapta sa vada ce iese cu dosarele penale , l-am sfatuit prost , acusica ma gudur la piserili tavarisciului Krasnoelsky .

        • Csókolom!
          Gospodin, ai dreptate. Krasnoelsky e nacialnik pus de Putin. Am sunat la budapesta la cabinetul lui Viktor Onan pt confirmare. Lucius Labanovsky, nu cumva e ala cu peruca rosie din gara Tiraspol?

          • Gata , ma priedau , nu tribuia sa dieranjiati buda si pi gospodin Onan , nu mai suport sa ma dighizez , nu sunt nici un Lucius , sunt zburdalnica Kostyuska , sunt luciu prin buzunare de copeicute , n-am produs nimic , piruca mia o fost dintatdiauna violet , mi-o impuiat giniratii di paduchei , fustitia mini hie rosie si botinili de causiuc s-au impriegnat pi fluieru piserului , nisi nu li scot noaptia , vai pacatili miele di boschietar jiegos !

          • E clar, cel cu peruca rosie isi face veacul in gara din Bender. Constantin Moldovean din Tiraspol e cel cu peruca violet. Aia de la Buda au incurcat perucile din cauza emotiei. Nu cumva sa te predai! Lupta cu talent impotriva imperialistilor pentru victoria eurasianismului si a norodului proletar.

  4. E greu f greu cand se schimba garda la Spp mai ales cand Nuti nu mai face plinul pe la intrarea din dooos…

  5. Cand am pus punctele de suspans instant am si experimentat o intepatura nu prea placuta urzicanta da lasciva in bolta curului… Pentru o milisecunda parca am fost gravid.

    • Va plasi cum combat la articolul ” Incepe razboiul pe bani europeni ! Romania se bucura de firimiturile Occidentului ” ?

  6. @ Auziți băi ,ăștia vor bani să fie, SPP-iști, polițiști, SRI-iști, magistrați independenți, jandarmi, politicieni și bugetari, arafați, bani de la Merkel, ?
    ,,Nivelul de trai ARTICOLUL 47
    (1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent.”
    , ?
    ,,Ia mai mânați, hăi, hăi hăi !” , ?

  7. Adevarul .ro LIVE VIDEO : LANSAREA NAVEI SPACE X DE CATRE NASA LA ORA 22:22 ( ORA ROMANIEI ). ASTRONAUTII AU INTRAT IN CAPSULA , MAI SUNT 45 DE MINUTE PANA LA LANSARE !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger