AcasăDezvaluiriAncheteCarmen Dan isi baga DNA-ul in DGA!

Carmen Dan isi baga DNA-ul in DGA!

Iata ca situatia ambigua de la Directia Generala Anticoruptie continua dupa ce, in urma cu doar cateva zile, asa dupa cum„National” dezvaluia in exclusivitate, ministrul Carmen Dan, in lipsa altor adjuncti la conducerea acestei structuri altadata de elita din cadrul Ministerului de Interne, il desemna pe comisarul sef Octavian Melintescu la comanda. Si aceasta cu toate ca exista inca numeroase suspiciuni cu privire la indeplinirea conditiilor legale in vigoare la precedentele imputerniciri ale lui Octavian Melintescu ca si adjunct al DGA, inca de pe vremea cand ministerul era condus de Traian Igas. Ceea ce a si facut sa apara suspiciuni cu privire la un posibil troc intre cele doua Palate, in sensul ca Liviu Dragnea nu ar face astfel decat sa-i puna pe tava „neamtului” Klaus Iohannis structura anticoruptie a Internelor, una al carei control este atat de ravnit de catre cam toata clasa politica.

Pe a cui mana va merge ministrul de Interne

Iata insa ca ascensiunea, fie ea si temporara, cel putin deocamdata, a celui despre care se spune ca ar fi sprijinit de  catre chiar consilierul prezidential Sandra Pralong este insotita si de alte miscari cel putin la fel de surpinzatoare. Pentru ca, pana ce Melintescu se va decide ce va construi in cele din urma pe terenul de la Mihailesti, se fac demersuri pentru ca la conducerea Directiei Generale Anticoruptie sa ajunga un „triumvirat” cel putin curios, tinand cont ca la conducerea Ministerului de Interne se afla inca un membru loial al Partidului Social Democrat. Este vorba despre echipa Octavian melintescu – Toni Smarandache – Stefan Paul, un adevarat „Triunghi al Bermudelor” in care sa vedem daca ministrul de Interne isi va pierde sau nu capul!

Ajunge Melintescu<br >în locul lui Ioniță foto jos

Si asta in conditiile in care Carmen Dan are totusi  la dispozitie si nenumarate alte variante de echipe manageriale, chiar din interiorul DGA, care sa preia conducerea structurii care la primele sale dosare „bomba” instrumentate ca la carte dadea clasa procurorilor de la alte Parchete, inclusiv de la „sora mai mare” DNA !

De la „sora mai mare”…

Dupa ce Directia Nationala Anticoruptie le-a dat aritmetica peste cap si inca in mai multe randuri celor de la serviciul secret al Internelor, iata ca nici cealalta structura speciala a MAI, condusa pana de curand de catre noul sef al IGPR, chestorul Catalin Alex Ionita nu pare sa bage prea mult in seama pataniile celor de la „Doi s’ un sfert”, din moment ce nu doar ca au continuat importurile de cadre de la DNA, dar chiar exista acum premise pentru promovarea acestora la conducere.

Omul venit de la DNA sef peste acoperitii DGA

Si uite cum, dupa ce Toni Smarandache, venit de la DNA si ajuns partenerul de incredere al lui Octavian Melintescu, alaturi de Stefan Paul nu a mai ajuns la sefia DGA Constanta, dupa ce altcineva si-a adjudecat postul care-i parea rezervat, acesta are acum toate sansele de a a se repozitiona in chiar conducerea centrala a structurii. Structura care desi se afla in subordinea directa a lui Carmen Dan, considerat printre cei mai loiali ministri al Partidului Social Democrat din toate Cabinetele care s-au perindat pana acum la conducerea Ministerului de Interne, se pare ca merge acum pe mana DNA ! Daca nu cumva lucrurile vor reintra in normal din punct de vedere al strategiei coalitiei de guvernamant si informari de ultima ora vor duce la disparitia a ceea ce in sistem a primit deja eticheta de „Triunghiul Bermudelor”, unul in care este posibil sa-si piarda capetele, cat de curand, chiar multi dintre liderii „masochisti” ai PSD-ului…

author avatar
Catalin Tache