AcasăDezvaluiriAnchete”Caracatița” Nicușor: Cabinetul Primarului, ”fabrică de directori”!

”Caracatița” Nicușor: Cabinetul Primarului, ”fabrică de directori”!

Nicușor Dan doar face pe prostul!

Nicușor Dan face pe prostul, strategie care a reușit până acum nu doar să îl țină departe de problemele cu iz penal, dar chiar să îi asigure o surprinzătoare carieră politică. Pentru că același Nicușor Dan care s-a mirat că nu știa că nu trebuie să intervină pentru ”Câine” pe la primării forțează acum ca toți ”regii imobiliarelor” din Capitală să ajungă la pixul lui! Pentru că strategia de suspendare a PUZ-urilor din cinci sectoare ale Bucureștiului tocmai asta înseamnă. Și anume ca toți dezvoltatorii imobiliari, de la cei mai ”descurcăreți” până la cele mai reputate companii internaționale să ajungă să se ”milogească” de Nicușor Dan, ca să le dea o semnătură pentru derogare.

Doar Vlad Voiculescu ține pasul cu el la numărul de consilieri angajați

Iar după ce a dat cu bâta în baltă, cel dintâi procesoman al României a reușit performanța de a pasa întreaga responsabilitate pe umerii unor judecători! Primarul general solicitând ”o părere” din partea Curții de Apel București, dacă este sau nu legal ceea ce deja a făcut. Însă pentru a își putea securiza ”culoarul unic” asupra tuturor Direcțiilor și structurilor din subordinea Primăriei Generale, Nicușor Dan a început să își planteze proprii oameni de încredere din rețeaua civilă soroșistă la conducerea acestora. Dar fără a organiza concursuri pe funcțiile respective , așa cum a promis în campanie. Ci făcându-le acestora ”culoar” pe la Cabinetul Primarului, acolo unde figurează într-o primă fază drept consilieri personali.

Câți consilieri ți-ai tras deja?

La fel ca toți ceilalți ”tovarăși anti-sistem” sprijiniți de USR – PLUS, și Nicușor Dan a defilat în alegeri tot cu ”marea transparentizare” menită chipurile a câștiga încrederea românilor în administrație. Însă poate doar colegul Vlad Voiculescu să mai țină pasul cu Nicușor Dan… Cel puțin în ceea ce privește ”bulibășeala” creată artificial în instituțiile pe care cei doi le conduc, numărul de consilieri personali angajați și transparența de care dau dovadă în procesul de comunicare.

Toți dezvoltatorii imobiliari lăsați la pixul primarului

Numai că, spre deosebire de Vlad Voiculescu, cel care mai bâguie din când în când câte o balivernă pe modelul ”nu eu sunt vinovat, a greșit un funcționar”, Nicușor Dan fuge ca de tămâie de orice clarificare. Chiar și atunci când aceasta este solicitată oficial, cum este cazul adresei înaintată de ”NAȚIONAL” către Cabinetul Primarului. Chiar de două ori, fără însă ca Primarul General sau cineva din partea acestuia să dea vreun răspuns, fie el negativ sau pozitiv. Astfel că publicăm integral documentul cu întrebările la care Nicușor Dan refuză să răspundă, știind probabil cât de ”dureroase” pot fi acestea.

”Către Primarul General al Municipiului București, domnului Nicușor Dan. Pentru o corectă informare a opiniei publice, vă rugăm să aveți amabilitatea de a răspunde câtorva întrebări.

1.  V-ați asumat obligații politice față de PNL și USR cu privire la numiri politice în funcții publice?

2. Câți consilieri au fost angajați la Cabinet Primar de la începutul mandatului?

3. Câți dintre acești consilieri au fost sau urmează sau a fi detașați în funcții de conducere la instituțiile sau direcțiile din subordinea Primăriei Municipiului București? Ce experiență managerială au în administrația publică aceste persoane pentru a ocupa astfel de funcții?

4. Atât în campania electorală, cât și după validarea dumneavoastră în funcția de primar general ați declarat că nu veți face numiri/ angajări politice, că veți organiza concurs deschis. De ce numiți directori prin detașare de la Cabinet Primar și nu organizați concurs pentru posturile vacante, conform Legii nr.203/2020?

5. Care este stadiul îndeplinirii promisiunilor în ceea ce privește desființarea Companiilor municipale, câți oameni ați numit în C.A.-uri și pe ce criterii? Au fost respectate prevederile legale privind numirea acestora?”

PMB, ”Imperiul Detașărilor”!

Și uite cum, în plin proces de blocare a întregului București în numele legii și în încercarea de a poza într-un primar mai catolic decât Papa atunci când vine vorba de aplicarea ”la sânge” a prevederilor legale, Nicușor Dan transformă Primăria Capitalei într-un adevărat ”Imperiu al detașărilor”.

A uitat promisiunile electorale

Și cu toate că în urma demersului ”NAȚIONAL”, edilul încearcă acum să tragă de timp, pentru a nu tulbura și mai mult apele ”suveicii” ilegale de detașări de la propriul cabinet, Nicușor Dan are totuși un punct nevralgic al întregii ”Caracatițe”. Este vorba de evidența actelor de la Cabinet Primar, acolo unde se regăsesc totuși toate angajările urmate ”de îndată” de detașări în fruntea structurilor PMB a unor directori provenind din ”pepiniere civile” mai mult decât controversate.

author avatar
Catalin Tache