Cauta

CADOU de PAX AMERICANA de la ”MOȘ” CIUCĂ: 6 MILIARDE!

Ciucă, la dispoziția comandantului US SOCOM

”Sâmbătă, 17 decembrie, premierul Nicolae Ionel Ciucă l-a primit la Palatul Victoria pe comandatul Operațiilor Speciale ale Statelor Unite ale Americii  (US SOCOM), generalul Bryan P. Fenton.

Dacă nici măcar Cîțu și Orban nu au semnat

Premierul Ciucă a evidențiat, în timpul întrevederii, importanța forțelor pentru operații speciale, a modernizării și înzestrării acestora, mai ales în actualul context de securitate. De asemenea, prim – ministrul Nicolae Ionel Ciucă a subliniat relevanța prezenței forțelor SUA pe teritoriul României, a coeziunii NATO și a determinării de a proteja aliații”.

Banii de corvete redirecționați către JLTV

Comunicatul Guvernului dat într-o zi și mai ales la o oră când altădată doar jandarmii mai bântuie prin Palatul Victoria ”a închis cercul” prin care generalul român Ciucă și-a prezentat ”omagiile” generalului american Bryan P. Fenton. Plus un mic ”cadou de la Moșul”, de nici mai mult nici mai puțin de 6 miliarde de lei! Menit și a mai atenua din supărarea comandantului Operațiilor Speciale, US SOCOM fiind tocmai structura căreia – după cum seria de dezvăluiri a ”NAȚIONAL” a dus deja la ”ejectarea” generalului Hăpău din sistem! – Direcția Generală de Informații a Armatei Române îi ”păpase” fondurile operative alocate ”vânătorii de spioni GRU”.

Permiteți să raportez: Am rezolvat pe 14!

Descinderea de câteva ore a generalului Fenton la București, într-o zi de sâmbătă, având loc doar pentru ca premierul României să îi poată raporta astăzi, personal, că ”a rezolvat” și contractul Oshkosh – JLTV. Ce este drept, cu o întârziere considerabilă… De-abia pe data de 14 decembrie 2022, Guvernul României – de această dată sub conducerea premierului Nicolae Ionel Ciucă – adoptând o Hotărâre privind aprobarea circumstanțelor și a procedurii specifice aferente fazei I din cadrul Etapei I a programului de înzestrare ”Autovehicule tactice blindate de tip ușor” – ATBTU. Comunicatul oficial al Ministerului Apărării Naționale fiind ”rostogolit” de-a dreptul isteric de către propaganda operativă. Cea care s-a mobilizat pentru a arunca în ochii opiniei publice ”invazia rusă din Ucraina” în urma căreia s-ar fi luat decizia de ”a atribui un contract multianual având ca obiect furnizarea a 1.509 de ATBTU în 9 configurații – varianta de bază și opt tipuri de derivate”.

După Humvee gata depășite tehnic luăm ATBTU după modelul Piranha V

Costurile totale aproximate la 6 miliarde lei, cu tot cu TVA și ”echipamentele care vor fi puse la dispoziție ca „material client” urmând ” a fi asigurate pe perioada de derulare a contractului multianual, în limita creditelor de angajament și a creditelor bugetare aprobate cu această destinație prin legile bugetare anuale pentru Ministerul Apărării Naționale”.

Acum, la câte miliarde am dat pe Piranha V, Humvee și PATRIOT bune doar de ”speriat rușii” cu ele din depozite, ce ar mai conta că premierul Ciucă a mai găsit un miliard și ceva de dolari și pentru o mie de autovehicule.

Mai ales că ”unitățile media” au inseminat deja informația că ”modelul ATBTU de care are nevoie Armata Română pare cel mai compatibil cu cel produs de compania americană Oshkosh”.

3 noiembrie 2020: ”Șantaj la Orban: semnează sau pleacă”!

Desigur, ”transparența” va fi asigurată de Guvernul Ciucă prin ”procedurizarea contractului de atribuire”. Cel de 6 miliarde lei… Și pe care ”scurgerile controlate” îl dau ca fiind ”compatibil” cu produsele Oshkosh. Pe 18 decembrie 2022, când și oficial Ciucă l-a informat pe comandantul US SOCOM că”avem banii” pentru astfel de autovehicule. Numai că ”suspansul” fusese risipit încă din ”lovitura” din 3 noiembrie 2020! Acum în urmă cu peste doi ani! Și când publicam raportul contrainformativ care avertiza că deja ”contractul ATBTU va fi atribuit companiei americane Oschkosh”!

Americanii au venit sâmbăta la București ca să scoată Sherpa francez din competiție

Atunci când avertizam și că, ”alertat că gunoiul achizițiilor de tehnică militară de miliarde de dolari nu mai poate fi ținut sub preșul  Ministerului Apărării Naționale, ministrul Nicolae Ionel Ciucă va intra din nou la rupere. Astfel că Ludovic Orban va fi supus unui adevărat atac raider, urmând a fi declanșat și asaltul final asupra acestuia, dacă va refuza să semneze Contractul Oshkosh. ”

Și Orban nu a semnat! Așa că a fost debarcat. Totul pentru ca barem o parte din miliardele alocate licitației internaționale a corvetelor câștigată de francezii de la Naval Group să fie redirecționate către mașinile de teren americane JLTV produse de compania Oshkosh”.

Nici Cîțu nu a semnat…

Numai că, ghinion, nici succesorul lui Orban nu a semnat! Florin Cîțu fiind blocat, în chiar ultima clipă, de un alt raport – tot ”extern”!- în care era avertizat că ”și-a asumat achiziția directă de baterii de coastă NSM și astfel banii au fost virați în contul Raytheon”. Și sfătuit să ” nu cumpere prin achiziție directă și mașini blindate JLTV de la Oshkosh. Cele care ar urma să intre în dotarea Forțelor pentru Operațiuni Speciale pentru a înlocui mai vechile Humvee care sunt considerate acum depășite din punct de vedere al protecției asigurate militarilor”. Astfel că ofițerii contrainformativi i-au solicitat premierului Cîțu să ceară cel puțin ”compensări” pentru ”țeapa” Humvee, cumpărate tot de la americani.

Mai ales că în Raportul care l-a ”speriat” pe fostul premier Cîțu se indica încă de atunci că în cazul mașinilor JLVT se va aplica ”rețeta succesului” – pentru samsarii americani de armament, bineînțeles, ci nu pentru Armata Română ! – folosită la achiziția de transportoare blindate Piranha V. Atunci când acestea au fost achiziționate la un preț declarat oficial, dar fără a include și turelele! Astfel că a fost nevoie de alte contracte suveică, pentru ca intermediara israeliană ELBIT să monteze ulterior, pe bani grei, și turelele fără de care Piranha chiar nu aveau rost.

În ”lovitura” din 11 iulie 2021 dezvăluind că ”ținând cont de prevederile exprese de confidențialitate ale înțelegerii cu americanii de la Oshkosh, singura structură contrainformativă care mai funcționează în statul eșuat român nu are cum să nu avertizeze că există informații îngrijorătoare privind posibila achiziție directă de vehicule blindate Oshkosh – JLVT „chele”!

Prețul real al acestora putând fi dublat în final prin montarea echipamentului militar incluzând rachete ghidate antitanc! Dar prin contracte separate”.

Iar dacă nici măcar Cîțu nu a mai semnat, uite că, totuși, Ciucă a făcut-o! Chiar dacă de-abia acum! Dar, ce este drept, pe o sumă totală de 6 miliarde lei! Și cu niște ”prevederi tehnice” care să scoată direct din joc eventuala ofertă franceză de blindate similare Sherpa 4×4. Cu tot cu prevederea expresă ca ”70% din autovehicule să fie produse direct în România”!

În timp ce americanii de la Oshkosh s-au rezumat să menționeze ”cu sictir”, în scrisoarea de intenție înaintată MapN, doar că ”sunt dispuși să coopereze industrial cu firme de apărare din România”…

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Vizita lui Iohannis în SUA: România dă tot și nu primește nimic!
  • S-a rupt lanțul de iubire. Moldovenii, respinși pe bandă rulantă la intrarea în România
  • Rapid Premier League
  • Dovezi zdrobitoare. Camioanele supraîncărcate ale ucrainenilor ne-au făcut praf infrastructura
  • Sabotaj împotriva statului. Contractele cu operatorii străini din Portul Constanța, în defavoarea țării
  • Femeia cu cele mai mari buze din lume și-a injectat și nasul, pentru a echilibra trăsăturile feței – FOTO
  • Unde se vând lingourile de aur “ca pâinea caldă”
  • „Supa vulcanică”, umătoarea sursă de minerale esențiale?
  • Mercedes recunoaște: mașinile electrice nu-i măresc profitul
  • Exit mobile version